Губернаторът В. Смиленов заради пропуски върна рекордните 8 решения на ОбС - Благоевград

23 февруари 2010 00:16   12 коментара   21798 прочита
В. Смиленов
В. Смиленов


В. Смиленов

Областният управител стопира продажбите на 3 етажа от I ОУ на Колежа по туризъм, на два апартамента на “Биострой” и отказа да се ликвидира съсобственост и финансовите стимули на общинските данъчни

Областният управител Валери Смиленов върна накуп 8 решения на ОбС - Благоевград, едно ще бъде оспорвано по съдебен път. Куриозното е, че почти всички пропуски са от последната сесия на местния парламент, която се проведе на 29 януари и дневният ред бе съставен от 24 точки, т.е. всяко трето решение на съветниците е било незаконосъобразно.

Сред върнатите решения е продажбата на втория, третия и четвъртия етаж на бившето Първо ОУ със застроена площ 2400 кв.м на Колежа по туризъм по молба на ректора проф. Васил Жечев. Проблемът, който са констатирали юристите на областната администрация, е, че имотът няма акт за общинска собственост и поради тази причина не може да се продава.

В съда ще се внесе решението за продажбата на две жилища от общинска фирма “Биострой” на нейни дългогодишни служители. Апартаментите са в жк “Еленово” и жк “Бялата висота”. Фирмата твърди, че има нотариални актове за собствеността, докато от областната администрация са на мнение, че жилищата са частна държавна собственост.

На поправителен се връщат още решението за транспортната схема на община Благоевград, в която е открито разминаване в гласуваните графици и тези, които са утвърдени от областната комисия по транспорта и са с подписа на Валери Смиленов.

Решението за допълнително материално стимулиране на служителите от дирекция “Местни данъци и такси” е с необосновано разширена основа за формиране на средства в разрез и необвързаност на извършваните действия при реално постъпващите приходи в общинската хазна, е констатацията на областните експерти.

Върнати са още решенията за реконструкция на пристройка и надстройка с тавански етаж на съществуваща вилна сграда по плана на вилна зона Септемврийче върху 67,59 кв.м, пристрояване - 17,84 кв.м, и надстрояване - 49,75 кв.м; решението за продажба на общински поземлен имот с идентификационен номер 04279.610.355 чрез публичен търг; решение за учредяване право на строеж на Антон Хаджийски - изграждане на магазин за промишлени стоки с площ 25,15 кв.м поради липса на акт за частна общинска собственост; за същото са спрени решенията за прекратяване на съсобственост между общината и Илияна Стоилова в две УПИ-та в с. Мощанец.


Още за: В. Смиленов   ОбС   пропуски   Още от: Политика

Принтирай статия
12 коментара
23 Февруари 2010 05:00 | !
Оценка:
-12
 (
38
 гласа)


срамота българска !!!! Бездействието е също подсъдно !!
срам българска !!
Господин Смиленов бездейстнието Ви по случая с градинката с паметника в с.Ново Делчево община Сандански минава всякакви законови и морални граници !!
Това е жива гавра с паметта на тия що са загинали за свободата на Майка България !Бог да ги прости !!
ЩО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ГЕРБ !!!??
За да се сигне до продажба на част от градинката с паметника на умрелите ,много хора требва да са сгазили лука , явно са действали като една престъпна организирана група .много добре са знаели що правят и са го направили ....и сега трябва да е на ход прокуратурата ,ако и тя мълчи .....то хората трябва да поемат инциативата !!
Господин Смиленов ,сезирайте прокуратурата ,заведете дело за разваляне на сделката ,този случай е гавра с паметта на хората умрели за майка България!!!
Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без срах !!!!


23 Февруари 2010 05:37 | Закон за военните паметни
Оценка:
7
 (
29
 гласа)

(3) Председател на областната комисия “Военни паметници” е областният управител, а заместник-председател на комисията – заместник областният управител. Секретар на комисията е ръководителят на звеното “Отбранително-мобилизационна подготовка” в областната администрация.
ГОСПОДИН СМИЛЕНОВ и по закона за военните паметници сте отговорен за тия безумия ,които се правят в община Сандански !!


23 Февруари 2010 07:43 | .
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ВРЕДИ
(загл.изм.,ДВ,бр.30 от 2006 г.)
(обн., ДВ,бр.60 от 5 август 1988 г.; доп.,бр.59 от 1993 г.; изм.,бр.12 от 1996 г.; доп.,бр.67 от 1999 г.; изм.,бр.92 от 2000 г.; изм. и доп.,бр.105 от 2005 г., бр.30 от 2006 г.; изм.,бр.33 от 21 април 2006 г.)
ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙНОСТ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА
Чл.1. (изм.,ДВ,бр.30 от 2006 г.)
(1) Държавата и общините отговарят за вредите, причинени на граждани и юридически лица от незаконосъобразни актове, действия или бездействия на техни органи и длъжностни лица при или по повод изпълнение на административна дейност.
(2) Исковете по ал.1 се разглеждат по реда, установен в Административнопроцесуалния кодекс !!


23 Февруари 2010 10:11 | запознат
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

нека се види кои общински съветници са гласували за продажбата на училището, и дали няма да излезе че именно хората на герб и технте сателити са гласували за тази продажба, то беше кандърми, то беше договорки,


23 Февруари 2010 11:39 | 333
Оценка:
13
 (
25
 гласа)

От кога пише този човек да се спре тази гавра с историческото ни наследство.Наистина оправете си нещата,ако се смятате за истински българин.Запазете ни историята,за да знаят нашите деца от къде идват..


23 Февруари 2010 12:45 | .
Оценка:
16
 (
24
 гласа)

към 333 ела с Нас !!трябва да излезем на улицата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е пътя !!!
бездействието на държавата е страшно -гледате областен управител от ГЕРБ-смях , мълчи,нашия съгражданин Баханов - мълчи,прокуратура-мърчи, всичко мълчи !! само дуят бузи и пълнят гащи и нови дупки на коланите !сляпия гняв е страешен , той ще изкара хората на улицата и ще стане страшно самоизбиване ………….!!затова на мирен протест по главната улица на град САНДАНСКИ против бездействието на държавата ,на 3 март поднасяне на цветя на паметника с.НОВО ДЕЛЧЕВО,община САНДАНСКИ на тия що са умрели за майка България от там мълчалив поход и по една буца пръст пред общината да оставим с думите :” ПРОКЛЕТИ ДА СА ТИЯ ЩО ПРОДАДОХА ГрАДИНКАТА С ПАМЕТНРИКА НА УМРЕЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ”!!КОйто е съгласен да пише на този форум!!
!!!! !! нА УЛИЦАТА МИРЕН ПОХОД ТОВА Е РЕШЕНИЕТО !!!ТРИШ ДА СА ПРОКЛЕТИ ТИЯ ЩО МЪЛЧАТ


23 Февруари 2010 12:54 | Баба
Оценка:
9
 (
25
 гласа)

Браво Вальо- да се видят колко струват и да разберат накрая, че кмета си прави с тях каквото си иска и им предлага неща за които се носи дори наказателна отговорност!!!


23 Февруари 2010 14:53 | !!!
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Не мога да повярвам, че някой от местната управа най-накрая се е заел да си върши работата. Поздравления, господин Смиленов!!!


23 Февруари 2010 15:25 | патили
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

правилно е писал по-горе запознат, да се види кои общински съветници са гласували тези решения, нали по някои гласуването е поименно, защо председателя на общинския съвет си мълчи, или и той е подкрепил решенията, побликувайте ги, стога вече с тази обща отговорност, да се види кои какви сметки си прави в този съвет, защо тасков не предава сесиите директно по окото, да ги видят хората как си решават личните неща, а за общоте гласуват как им кажат, или как са се договорили, най голмите подводници и уреждачи са мишковците, колко хора са излъгали и изнудвали ... занем ги, но нега ги знаят повеч хора пишете им имената, нали вече има гласнст, като са решили да стават общински съветници, сега да не се кротят зад общата отговорност...


23 Февруари 2010 15:27 | хайдук
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

точно така, да ги видим, стига се крият и си гонят интаресите


23 Февруари 2010 15:28 | гого
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

не че кмета си играе с тях, те се заиграват общо, на хорото са всчки, дайте ги тези гласували, браво на вальо,


23 Февруари 2010 19:34 | Копие
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

08 Апр 2009 17:31 | Новини
Продадоха летище в петричко село за 425 000 лв.
Имотът е продаден чрез открита процедура, с решение на министъра на отбраната Николай Цонев
Договор за продажба на летището в петричкото село Кърналово сключи Областният управител на Благоевград Владимир Димитров. Купувач е петричката фирма "Дрийм ленд", съобщи Дарик радио. Имотът от 159 267 кв. м. е продаден чрез открита процедура, с решение на министъра на отбраната Николай Цонев. Теренът е продаден за 425 000 лв.
В надпревара с още три фирми, "Дрийм ленд" спечели проведения през октомври 2008 г. търг за продажба на петричкото летище, при обявена начална тръжна цена 207 277 лв., припомнят от кабинета на Областния управител.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар