Губернаторът В. Смиленов обяви за незаконна забраната на съветниците от Хаджидимово директорът на ЦДГ в с. Абланица да управлява бюджета си

27 август 2009 00:16   1 коментар   10696 прочита
В. Смиленов
В. Смиленов


В. Смиленов

Областният управител Валери Смиленов върна за прегласуване решението на Общинския съвет в Хаджидимово, с което местните депутати незаконно отнеха правото на второстепенен разпоредител с бюджетни кредити на ЦДГ “Пролет” в с. Абланица.
Решението бе гласувано по предложение на кмета Людмил Терзиев, но нито той, нито ОбС могат да спират финансирането и да отнемат правото на директора в условията на делегиран бюджет да го управлява в хода на финансовата година, заяви губернаторът.
Той изискал за справка отчета на директорката на ЦДГ “Пролет” в с. Абланица Белназка Газиева, за да изясни има ли нарушения, въз основа на които кметът Терзиев да настоява за отнемане на правото й да се разпорежда с финансите. Отчетът за първото полугодие не сочи преразход на средства, а точно обратното - цифрите говорят за отлично управление от директора на детската градина, категоричен е областният управител.
При годишен бюджет от 269 745 лв., за първите 6 месеца са разходвани 106 230 лв., посочи В. Смиленов.


Още за: В. Смиленов   ОбС   бюджет   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
13 Април 2010 15:06 | гражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Бях 4ул някакви клевети по адрес на Г-жа Газиева и бях доста шокиран и разо4арован.Но ето, 4е идва и "видьов ден". Справедливостта ще възтържествува рано или късно. А тези клеветници могат само да се засрамят от себе си,ако им е останала капка морал!
За вси4ки в общиата (и не само) е ясно, кои са "режисьорите" на тази клеветни4еска история и кой има интерес от нея...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар