Губернаторът В. Смиленов чака със заповед за уволнение Роза Каймаканова да се върне от болнични

07 октомври 2009 00:18   42 коментара   42914 прочита
В. Смиленов
В. Смиленов


В. Смиленов

Трима кандидати ще се борят за овакантения от В. Кожухаров пост главен секретар на Благоевградска област

Заповед за дисциплинарно уволнение на Роза Каймаканова заради допуснати груби грешки от ръководената от нея дирекция “Административен контрол и държавна собственост” при скандалната сделка за гребната база в Огняново подписа вчера управителят на Благоевградска област Валери Смиленов. Ще й връча заповедта веднага щом се върне на работа, тъй като в момента е в болнични. Това е единственото правилно действие, което мога да предприема при наличието на такива груби нарушения при разпореждане с държавна собственост, каза Смиленов пред “Струма”. Решението му е базирано на становище на седемчленната дисциплинарна комисия, сформирана специално заради скандалната сделка.

42 коментара
07 Октомври 2009 04:49 | митко
Оценка:
24
 (
48
 гласа)


Дано концепциите им са свързани с реална проверка на решенията на Общинските съвети,защото се граби общинско имущество,та пушек се вдига.


07 Октомври 2009 05:00 | ivo
Оценка:
28
 (
50
 гласа)

Там ако не се вземат мерки да се премахнат тия ксвчези ,скоро някой може да загине !!!
г-н Баханов ,вземете справка от КАТ ,колко катастрофи станали след поставянето на бордюрите -убиици по бул.”Свобода” вседствие и на вашето бездействие ,като общински съветник и нашето ката граждани на Сандански!! След като общиски съветник не направихте нищо за спиране на това безумие -направете го като зам.областен управител !!
това е убийство!!
Защо бяха сложени тези бордюри на смъртта по главният булевард на Сандански, кому са нужни! Колко пари се дадоха за тая глупаст !!


07 Октомври 2009 05:12 | по тоя случай защо не взимате отношение ? КОГА ?
Оценка:
44
 (
72
 гласа)

pitane
за Атанас Стоянов -председател на общинския съвет при община Сандански Андон Лазов Янев, наричан Кьосето пита кой ще потърси отговорност за тези престъпни решения които се вземат от Общинския съвет при община Сандански,контрола е от Областния управител на Благоевградска област !! - Как стана така ,че градинката на с.Ново ДелчЕво Община Сандански се раздели на два парцела и единия го купи кмета на селото Вальо,голямите - голями даламери ,Вие малки далаверки …тази гадост е приета с решение на общинския съвет при община Сандански…осъзнайте се …! това решение противоречи на един куп закони и най-важния човешкия закон … в тази градинка има един запустял паметник на загиналите в войните и пред техната памет не се спряхте …
За Председателя на ОбНС Сандански- Насе това ли са идеите на ВМРО,да разпарчасате градинкака с паметника на загиналите във войните и направите парцел на кмета Вальо и после с поставен търг да го купи !!
А къде е Областния упранител ?


07 Октомври 2009 05:25 | за Областния управител на Благоевградска област !!!!!!!!!!!!!!
Оценка:
32
 (
64
 гласа)

Защо Областния управител не провери дейността на главния архитект на Община Сандански и свързаните с нея фирми.Да се проверат какви проекти минават през общината ,кои фирми са ги изготвили - тези фирми какви данъци са платили . Да се включи в тая проверка и инж.Захари Донев - Председател на Камарата на ижинерите - проектанти в Пиринско.Публична тайна , че на ІV етаж кипи трескава неправомерна проектанска дейност под вещото ръководството на гл.архитект-тия хора просто не си гледат служебните задължения за това което са назначени .От там идва и това кьораво подписване на явно завишени сметки.Янво тия хора се използват само за подписване и от там при евентуален пробив в системата за грабеж и разпределяне на откраднатото-тия хора да отидат първо в следствието ,после в прокуратурата , а от там в съда и може и в затвора ,а кукловодите ще се отидат да си управляват заграбеното и да раздават умни акъли!!!! Вижте случаите с кметовете на Симитли ,Велинград ,Велико Търново и т. н….


07 Октомври 2009 08:28 | Учудена
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Нали продажбата е на търг? Какви нарушения може да има? Всеки може да се яви. Като че ли намирисва на политическо уволнение!


07 Октомври 2009 08:33 | дражко
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

имота е ипотикиран ,не може да има продажба!!


07 Октомври 2009 09:45 | Учудена
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Защо не е спрян търга?


07 Октомври 2009 11:10 | viktor
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

Какви са тези измислени кандидати? Диана Атанасова секретарка на зам кмета по иканамика в община Благоевград. Кога се изучи толкова за главен секретар. Егати и кадрите на ГЕРБ


07 Октомври 2009 11:16 | юрист
Оценка:
26
 (
54
 гласа)

Диана Атанасова е "троянския кон " на Паскалев. Освен да търкат столовете на кафенетата и пият кафета с нейния директор тя не става за нищо. Внимавай Смиленов - всичко което се случва в областта ще се знае от Паскалев и той ще диктува положението. Тази помакиня за нула време кмета я направи ст. експерт и увеличи запалатата и . Даже се очаква да заеме мястото на Иво Николов с подмолните си действия. Няма никакво човешко чувство у нея. Нагоре лази,а надолу гази.


07 Октомври 2009 11:19 | mima
Оценка:
4
 (
38
 гласа)

стига сте се занимавали с глупости. Дианчето си прави гаргара с ГЕРБ. Е, може мъжлето и
което пълен мухльо да я уреди. нали мина през много партии.


07 Октомври 2009 11:22 | доц. Георгиев
Оценка:
-11
 (
41
 гласа)

г-н Губернатор, нали знаете,че можете да връчите заповедтта на Каймаканова и без да се е върнала от отпуск по болест. Прочетете Закона за държавния служител.


07 Октомври 2009 11:36 | също юрист
Оценка:
3
 (
45
 гласа)

Диана Атанасова не отговаря на критериите в обявата- тя няма определения ранг за заемане на позицията- v-ти старши, както е обявено и не би могла да го има, защото е юрист от 2 години. Нека поработи малко,че тогава да си показва самочувствието.


07 Октомври 2009 11:58 | mitko
Оценка:
1
 (
39
 гласа)

Напишете по нещо и за другите кандидати. Дали не са и те политическа поръчка. А, че тази Диана завърши ПУЦ-а в Благоеврград и само се фука е повече от ясно. тя ще изпълнява поръчки на Паскалев


07 Октомври 2009 12:09 | към учудена
Оценка:
-18
 (
32
 гласа)

има съдебна възбрана върху имота -и аз съм учуден как е минал този търг !!


07 Октомври 2009 12:45 | колега
Оценка:
3
 (
49
 гласа)

ако Диана е истински юрист ще знае че няма как да кандидатства за този пост,тъй като няма трудов стаж. щом това не е разбрала значи не е никакъв юрист.


07 Октомври 2009 13:14 | vasil
Оценка:
1
 (
39
 гласа)

Каймаканова е с нов пост . подари и го братчеда Паскалев. Нека да и е чистито!


07 Октомври 2009 13:28 | зоро
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

за проверка
КАК И КАКАКВА ЦЕНА СЕ ПРОДАДЕ БИВШИЯ КЛУБ НА СДС НА УЛ ГЕО МИЛЕВ - ИСКАМЕ ПРОВЕРКА !!! ГОТОВИ СМЕ ДА ДАДЕМ ДОКУМЕНТИ ПО СЛУЧАЯ - ПО НАШИ СМЕТКИ ЦЕНАТА Е ЗАНИЖЕНА 10-11 ПЪТИ ОТ ПАЗАРНИТЕ ЦЕНИ ,КОЙТО ТОГАВА И СЕГА ВЪРВЯТ !!!!!!!!!!!


07 Октомври 2009 15:55 | ???
Оценка:
-2
 (
74
 гласа)

Ужасно е да четеш и слушаш вечните коментари на всезнайковците от общинска администрация Благоевград.Ясно е, че всички коментари против Дияна са написани от колеги "доброжелатели", или по-скоро колежки. Може-би някои хора не могат да се примирят с това, че те години наред седят зад едно бюро и не смеят да направят и крачка напред в кариерата си, а за сметка на това при смяната на всеки кмет треперят като есенен лист, за да не загубят мястото си. Престанете да коментирате хората, а за сметка на това се огледайте и Вие по някакъв начин да се измъкнете от тази администрация, не заради друго, а просто един служител изкарал повече от 2 мандата там, на какъвто и да е пост се амортизира. Гарантирам това, което казвам на 100 %. Прочетох и един коментар, относно това,че Дияна е бивша секретарка. Извинете, НО нима никой от вас не е започнал кариерата си някъде от място, за което в момента като се сещата и ви хваща срам ли? Може-би вече се подсетихте и засрамихте... въпреки, че няма срамна работа


07 Октомври 2009 18:39 | елена
Оценка:
9
 (
41
 гласа)

"Какво искате от него, та той има китара, избеляла мантия и полу здрави сандали", се казва в стихотворението "Трубадур". И е така, когато човек разполага само със собствените си качества - талант, интелигентност, а не с връзки с този и онзи, лъжлив език, пригоден единствено да сплетничи и целува чужди задни части, е нормално хората около него да го обиждат и да търсят причини да накърнят достойнството му. За тяхно огромно съжаление, обаче тези обвинения ще бъдат винаги безпочвени, за това и все са анонимни. Диана, смело напред, сплетници и глупаци винаги ще има, а несправедливостта си е част от живота. Най великите хора в света са изпитали тежестта на най-несправедливия съдник - глупака, но това не ги е спряло по пътя на техните начинания. Преди време и аз се зблъсках с разни "доброжелатели" и от опит знам, че често е в села и този стих: "щом вие ме мразите, значи аз достойно живея".


07 Октомври 2009 18:43 | елена
Оценка:
6
 (
28
 гласа)

За да не кажете, че съм с ниска правописна култура:
На трети ред, отдолу-нагоре, пропуснах 1 тире при превъзходната степен, а на втори, в същата посока трябваше да напиша "сблъсках" вместо "зблъсках".
Но надявам се разберате, грешките са по-скоро печатни.


07 Октомври 2009 21:38 | боби
Оценка:
4
 (
50
 гласа)

Всички, които пишат такива неща не са запознати с качествата на Дияна Атанасова. Това е най-големият професионалист от всички юристи съществували в общината. Едва ли има по- отговорен човек от нея в тази администрация. Мисля, че най- накрая трябва да има един млад, амбициозен и отговорен човек на такива постове за да се махне пенсинорксото мързелуване в администрациите.
Давай смело хората не са глупаци и знаят сами как да оценяват без да се влияят от такива прости и злобни коментари.


07 Октомври 2009 22:33 | Стоян Костадинов
Оценка:
-5
 (
45
 гласа)

Браво Боби ? Добре го каза " Мисля, че най- накрая трябва да има един млад, амбициозен и отговорен човек на такива постове за да се махне пенсинорксото мързелуване в администрациите.
Давай смело хората не са глупаци и знаят сами как да оценяват без да се влияят от такива прости и злобни коментари." и аз заставам за пьт на младите и проспериращи кадри, които разбират и могьт!!!!!!


07 Октомври 2009 23:17 | Васи
Оценка:
-3
 (
41
 гласа)

Диана давай смело, точно така трябва. За колегите юристи да ви осветля № 04-14-147 от 26.09.2008 г. относно признаването на професионален опит и изискванията за неговото придобиване
МИНИСТЕРСТВО НА ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И АДМИНИСТРАТИВНАТА РЕФОРМА
чл. 2 Наредба за прилагане на Единния класификатор на длъжностите в
администрацията
Понятието "професионален опит" не е еднозначно с понятието трудов, служебен, осигурителен стаж. Съгласно чл. 2, ал. 2 от Наредбата за прилагане на Единния класификатор на длъжностите в администрацията минималният професионален опит, необходим за заемането на длъжността, включва времето, през което служителят е извършвал дейност в област или области, които са свързани с функциите, определени в длъжностната характеристика за съответната длъжност. Професионалният опит се доказва с официални документи за: трудов стаж; служебен стаж; осигурителен стаж и извършване на дейност в чужбина.
В тази връзка следва да се има предвид, че няма нормативно изискван


07 Октомври 2009 23:19 | Васи
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

В тази връзка следва да се има предвид, че няма нормативно изискване професионалният опит да е придобит непременно в държавната администрация.
Чл. 74. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2003 г.) (1) При постъпване за първи път на държавна служба на лицата, които нямат стаж, органът по назначаването определя пети младши ранг.
(2) При постъпване за първи път на държавна служба на лицата, които отговарят на изискванията за години професионален опит в осъществяване на съответната дейност, органът по назначаването определя ранг, съответстващ на минимално предвидения в Единния класификатор на длъжностите в администрацията по чл. 2 ранг за съответната длъжност.


08 Октомври 2009 10:11 | юрист
Оценка:
2
 (
40
 гласа)

Всички по-гори написани коментари в полза на Диана са лично от нея и нейни близки. А що се отнася да трудовия и стаж и професионалния опит както и да го въртите колега, Диана Атанасова не може да събере изискването за минимален ранг 5-ти старши ,тъй като на практика това ще и бъде първото евентуално назначаване , ако допуснат тази грешка , на държавна работа. Професионалният и опит ,съответствуващ на длъжностната характеристика на гл. секретар е едва 3 години, ако може да се приеме този като юрист в общината. освен ако като серетарка на заместниците не изпълнявала и друга роля. Сори, но това са фактите.


08 Октомври 2009 10:34 | приятелка на Дияна
Оценка:
5
 (
25
 гласа)

Оставете момичето да се реализира успешно. нали се явява на конкурс. това е важно.


08 Октомври 2009 10:39 | добър познавач
Оценка:
2
 (
30
 гласа)

Знам коя си и тази с ???. Естествено че ще я защитавате. И вие сте подобни "Кукли" на конци.Нека Областния да си припомни как преди време Паскалев "Изтика " напред Марина Дикова и после му служеше през двата мандата като депутат. Това е същата маневра на кмета ,който много добре познава това подмолно изкуство


08 Октомври 2009 10:44 | чул нещо
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Защо мислите, че ще е тя? Има още двама кандидати.


08 Октомври 2009 10:49 | познавач
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

работата е опечена. тази госпожа знае как да действа. питайте директора и как го омагьосва


08 Октомври 2009 10:52 | безделник в администрация
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Дияна я събери две и две. Каките как са те погнали, нали си нямат работа и висят пред кабинетите на "новите шефове" с надеждата пак да захапят кокала. Хорааааа тая държава няма да се оправи изучената кака знае как да се нагласи нали това са правили през целия си живот. Да ти кажа обаче не ти трябва да ходиш на тоя конкурс той наистина е нагласен.


08 Октомври 2009 11:18 | чул нещо
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Както виждам нещо против имате за тази Дияна. Много сте я проучвали. Все пак ще се явява на конкурс, а кой ще спечели е съвсем друго. Това тука в коментарите няма да свърши работа, по добре ходете да предупредите Областния навреме, да не вземе да го омагьоса.


08 Октомври 2009 11:32 | ???
Оценка:
-1
 (
47
 гласа)

Оооо Боже, за пореден път се убеждавам колко злоба има сред "колектива" на община Благоевград. Защо никой не коментира другите кандидати!? Нали все пак и те наравно ще се явяват на конкурса? Защо точно едната кандидатка да е трън в очите? Защото е ясно... Коментарите ги пишат безделните служители от общината, които не могат да се примирят, че тяхна колежка има желание да опита нещо ново, различно и да се яви все пак ДОСТОЙНО на конкурс. Дано това не го четат други хора, защото е срамота. Служителите, които вместо да се захванат с това, за което им плащат, тръгнали да обсъждат както винаги колегите си. Та кой ли не се обсъди в тази администрация, включително и Ръководителя. Много съжалявам, но докато сме всички ние обект на такива коментари Държавата ни никога няма да се оправи и най-устойчивия човек, би се разконцентрирал и държал неадекватно, след всякакви подобни коментари. Няма какво друго да кажа. Това се отнася не само за този коментар, това е лично мое мнение като цяло.


08 Октомври 2009 14:51 | за ???
Оценка:
3
 (
31
 гласа)

??? ти си явно най- заитересован/а от тази Диана и добре познаваш клюките в общината . За да се каментира толкова тази твоя любима сигурно има защо. Явно не е на ниво. От всички по- горе мнения се добива впечатлиние, че не е за това място и нека си направи извода.без да се разконцентрира. Стига сте я обсъждали. Мнението за ния не е добро- нека бъдем риалисти.


08 Октомври 2009 15:28 | Симеон
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

Ей, клюкарки! Вместо по-цял ден да си клатите кракара като мътещи кокошки в курник, вземете да свършите малко работа! Харесвате или не тази Диана,тя явно има повече акъл от вас, щом е решила да се разкара от тоя змиярник. Още като ви зачетох "доносчетата" във форумчето на местния вестник, ми стана ясно какъв е проблемът. Понеже Общината е пълна със застаряващи, интелектуално и нравствено деградирали лелки, много ясно, че ще има злобни, завистливе коментари. вие по-цял ден не знаете какво да правите, демонстрирате някаква работа, а само продухвате прахта от необработената документация. Смучете държавните пари като долни смоци. Без срам чатите вместо да си оправдаете заплатките. Работното време ви е само регулатор на хранителния режим. Безнравствена, корумпирана бюрократщина! Вашият началник е страхотен ръководител, дано му хрумне да ви подари билети за театър, понеже вие не бихте се охарчили за това - прекалено е интелигентно за бедните ви души, та да се видите отстрани.


08 Октомври 2009 15:32 | Симеон
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Пиесата за вас я поставиха за първи път вчера. Казва се "Делото" и ви показва точно такива, каквито сте. Да не се заблудите, че е грутесктно изобличение, и аз така се заблудих, но вече съм сигурен това е реалният ви облик.


08 Октомври 2009 15:34 | nabludatel
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Явно си от ЕКИП на БСП или обожателка под мъжко име. Щом се включваш и ти още по- голям безработник и хаймана.Иди при кмета да ти даде подходяща работа- напр. да изтребиш кучетата или да почистиш града. Личи че си петел проскубан. Тези форуми са за иказване на мнения, а някои от нас не могат да примирят с оплюването на приятелка


08 Октомври 2009 15:38 | Симеон
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Не искам да ти взимам хляба! Но май ти липсва сивото вещество, защото нищо лошо не съм казал за прятелката ти. Не я познавам, за да я обиждам мнението ми е насочено към тези дето знаят само да плюват, просто им показвам как изглеждат отстрани.


08 Октомври 2009 15:39 | marin
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Които ида сте вие, престанете да пишете по тази тема. Моля ви , не е достойно.
има си органи които проверяват кой -какъв е.


08 Октомври 2009 15:41 | Симеон
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

А иначе, да! Аз съм радетел за социално равенство и справедливост, като Ботев, ако знаеш кой е! И ако това ме прави социалист, да - такъв съм!


08 Октомври 2009 15:42 | za simeon
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

наричаш всички клюкарки,а сивото ми вещество е повече от твоето със сигурност


08 Октомври 2009 15:48 | Симеон
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ако си хубава, може да продължим със спора, ама ако си такава, каквато си те представям, по-добре да спрем дотук.


09 Октомври 2009 12:22 | стоян
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

В района на водоема на с.Дебрене,община Сандански се строй незаконно,писахме до Областнвия управител на Благоевградска област г-н Смиленов - резултат никакъв !!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар