Губернаторът Л. Анчев вика кметовете на Кочериново, Пороминово и Бараково на помирителна среща, за да спре бягството към Благоевград

10 декември 2009 00:07   5 коментара   22908 прочита
Л. Анчев
Л. Анчев


Л. Анчев

Несериозни са исканията на жителите на Бараково и Пороминово за отделяне от община Кочериново, коментира кюстендилският областен управител Любомир Анчев решението за преминаване към Благоевградска област. До края на следващата седмица областният управител ще организира среща с кметовете на Кочериново, Бараково и Пороминово.

Ще дискутираме проблемите, довели до искането на двете села за отделяне, и те ще бъдат решени, уточни Л. Анчев. Личностни разногласията между живеещите в тях и кочериновския кмет Костадин Катин са в основата на искането, смята губернаторът.

Мотивите ни са два, обясни кметът на Пороминово Венелин Петров. Първият е, че не сме съгласни с изграждането на депо за отпадъци в местността Топилото, тъй като там са най-плодородните земи на селото. Втората е, че Катин ни дискриминира, като не внася проектите за облагородяването на селото ни, и оставаме хора втора категория, заключи селският първенец.


Още за: Л. Анчев   кметове   община   Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
10 Декември 2009 02:23 | @@@
Оценка:
1
 (
29
 гласа)

Прав е г-н Петров, колкото по скоро се отделите, толкова по-бързо ще почнат да се оправят нещата. Не вярвайте на лъжливи обещания. Скорощно отделяне пожелавам.


10 Декември 2009 07:15 | Време
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

е бараковци да се махнат от тази лъжлива община, те гледат само за Кочериново. Защо се прави два пъти канализацията на Бараково? Кой се облажи с парички?


10 Декември 2009 09:46 | окси
Оценка:
4
 (
22
 гласа)

Гледаи си работата бе Петров стига плю гордоначалника тои е №11111 чулии депо ще има и всичко чули само дискриминираш хората.


10 Декември 2009 10:03 | Ivan Byzantion
Оценка:
-1
 (
27
 гласа)

Кметът на Пороминово май дава на заден, ПРОБЛЕМЪТ не е в сметището, не е във вецовете, не е в дискриминацията, не е в Кочериново! ПРОБЛЕМЪТ е, че НЕ ЖЕЛАЕМ да бъдем зависими и унижавани от Кюстендил и Дупница!!! "Нашият град е Благоевград", нали това са И ваши думи, г-н Петров!!! Предадохте ли МЕЧТИТЕ на поколения пороминци и бараковци за по една канализация, обещана от Шоплука????!!!


11 Декември 2009 00:08 | Ивонова
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

всъщност знаете ли защо В.Петров си оптегна отношенията с Кмета на Кочериново, защото той не е вече номер едно в Общината. Първият мандат като кажеше ААА.... и Кмета Викаше веднага ББББ., каквото поискаше Петров Кмета веднага ги удовлетворяваше е не е само той кмет в тази Община има и други които много по доре се справят от него но те бяха на заден план.Отидете да видите какво е направено в Пороминово да не би Петров да го е направил? А пък се и чу че злоупотребява за собствена облага.Е така е той е свикнал цял живот да бъде номер едно , но идва време когато човек сам трябва да каже стига.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар