Губернаторът Л. Анчев по волята на “всевишния” Б. Борисов не ми прости, че глобих жена му

03 юни 2011 00:19   12 коментара   18466 прочита
“Всевишният” Б. Борисов
“Всевишният” Б. Борисов


“Всевишният” Б. Борисов

Изказване на д-р М. Кметски

Временно изпълняващият длъжността д-р Христо Кознички стана директор титуляр на Регионална здравна инспекция в Кюстендил, което потвърди кадровата прогноза на в. “Струма”. Той се състезава на конкурса с предишния директор д-р Михаил Кметски, който е получил оценка 4,60 след проведен тест и интервю. Д-р Христо Кознички е получил оценка отличен.

Недоволен от резултатите, вчера д-р М. Кметски даде официална пресконференция, на която изрази съмнение, че конкурсът е предрешен, като заяви:

Аз не се състезавах с д-р Кознички, а с управителя на Кюстендилска област Любомир Анчев, който по волята на всевишния /Бойко Борисов/ е главен кадровик в областта. Преди години, когато съпругата на Любомир Анчев - Красимира, бе фризьорка, от ХЕИ, което ръководех, й наложиха глоба и оттогава настоящият губернатор има отношение към мен.

Любомир Анчев се опита да ме манипулира преди пуска на басейна в Кюстендил, който беше изграден от кмета Петър Паунов. Тогава той поиска от мен да не дам разрешително от РИОКОЗ за пускане на обекта, тъй като те двамата имат търкания помежду си. Аз обаче спазих закона и тъй като всичко беше перфектно, дадох всички разрешителни.

Въпреки че се явих на конкурса, знаех, че под натиска на Любомир Анчев няма да бъда избран на поста, на който работех в продължение на 17 години. Конкурсът беше скалъпен и въпросите в теста, които бяха 40, и тези при събеседването бяха като за деца от детска градина. Ще ви кажа само един от тях: “Какви са пътищата за мотивиране на персонала да изпълнява стриктно задачите си?”. Един от пътищата е да се увеличи заплатата, но това не става с решение на директора, а от министерството.

От нас не беше искана концепция за развитието на новоизградената структура РЗИ. Въпросите бяха общи. В Кюстендилска област се работи по списък с хора на ГЕРБ, на които се търсят отговорни постове. Както е известно, Бойко Борисов го каза директно: “На всички отговорни места трябва да бъдат назначени кадри на ГЕРБ”. Такова нещо имаше и при предишни правителства, но сега е върхът. Затова и д-р Христо Кознички е новият шеф на РЗИ в Кюстендил. Доколкото знам, той е бил доносник на милицията по времето на комунизма, но това не се има предвид.

Никой от местните политици на ГЕРБ не смее да се противопостави на Любомир Анчев. Клекнаха пред него дори д-р Матей Попниколов, който е шеф на Здравната каса, депутатът от ГЕРБ Емил Гущеров, шефът на земеделската служба Крум Милев, заключи д-р Михаил Кметски.

Пред репортер на “Струма” той сподели, че се готви усилено за предизборната кампания като кандидат-кмет на Сапарева баня от партия Демократи за силна България. Има намерение след изборите да отвори фирма за трудова медицина или в сферата на отпадъците.


Още за: М. Кметски   конкурс   тест   Още от: Политика

Принтирай статия
12 коментара
03 Юни 2011 06:39 | бай ганьо
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

докторе така е навсякъде в българия. това поведение ще им отреже главата както стана със сдс, жълтурчетата на царя и червените розички. такава е политиката на партиите


03 Юни 2011 07:16 | жоро
Оценка:
11
 (
25
 гласа)

оооо бог бойко царя на глупаците


03 Юни 2011 07:44 | 9992
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Добре, е че останаха разумни хора в Кюстенделска област та да кажат истината за тая пасмина от ГЕРБ. Такова нечувано и невиждано некадърно и крадливо управление България не е преживявала. Щом акробатите станаха губернатори е... ти държавата. Дано трезво мислещите хора в Кюстендилска област се обединят и тая гнилоч от ГЕРБ да не спечели нито една община на предстоящите местни избори през есента.


03 Юни 2011 07:45 | нахалник
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Не са само парите докторе ако си такъв наистина - личният ти пример е на първо място . Аз съм работник и като видя шева да прави нещо на обекта и се труди, но не на кафе с някоя мацка и моята производителност е по голяма


03 Юни 2011 08:36 | простащината
Оценка:
-7
 (
27
 гласа)

Това вче е простащина голяма . Борисов да заведе дело срещу струма за тази подигравка с него . Медиите прекалиха, вс пак това е министър председател на България . Майка ми ми разказваше че нанаши самодейци са били пребити на македонската граница някога защото са иронизирали тогавашния техен Тито като магаре . Ние тук се подиграваме с нашите си . Много далече отидоха медиите . Борисов да им прати едни проверки от НАП на всички за да има за какво да се подиграват с него . Тожва го няма никаде . Подигравка с министър председателя, подигравка с Бога .


03 Юни 2011 08:54 | въпрос
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

Докторе, вие не бяхте ли кандидат кмет от СДС преди десетина години? Тогава СДС бяха на власт... След това бяхте общински съветник от БЗНС. Последното което четох тук миналата седмица е че сте били член на ГЕРБ и сега пише че сте кандидат за кмет от ДСБ!? До тук четири партии... не мога да ви разбера. Това се каза политическа проституция! Същия е и сегашния кмет на Сапарева баня - БКП, БЗНС, после друго БЗНС, ДПС, НДСВ...


03 Юни 2011 09:46 | отговор
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

На много запознатия да отоговря - д-р Кметски НИКОГА не е бил член на СДС, нито на БЗНС - издиган е като човек с десни убеждения от тях! Основател и член на ръководството на ГЕРБ е бил, но както виждаме горчиво съжалява за това акто много хора съжалихме че сме гласували за ГЕРБ и тези кретени се провалиха като НДСВ! Кметски не е член и на ДСБ но ще бъде издигнат като кандидат на десницата, не го сравнявайте със Сашо който съзнателно е бил член и на БКП, и на 3-4 земеделски партии, после подлога на НДСВ!


03 Юни 2011 09:55 | Асен
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

А не е ли политическа проституция да си земеделец и да се набуташ в ГЕРБ?! Както Динев и хората му? Областен лидер на ЗНС пък предложен за съветник от ГЕРБ?!? Сина му в общинското ръководство на ГЕРБ?! К. Гелев земеделец от 20 години - председател на ГЕРБ?! Ние сега за БЗНС ли гласуваме или за ГЕРБ последно???


03 Юни 2011 10:14 | старогражданин
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Давай Кметски, ти си нашия избор, всичко е манипулирано, знем го !Ела граждански комитет ще направим ще те номинираме за кмет в Сапарева баня! Идват избори, всико ще бъде променено!


03 Юни 2011 10:23 | !
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Не го сравняваме със С. Иванов, но все пак, член, не член, пообиколил е д-р Кметски 4-5 партии... Господин Тимчев да си излъска собствения имидж и по-малко да пише по форумите. И тези 5000 лв. да са му за урок, че в общината ако влезе, има по-голями изкушения... да не стане като i дете в сладкарница :)


03 Юни 2011 10:35 | дупница
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Е какво значи член, не член? Или си член на партия или не си как може да обикаляш без да си ставал член? Иначе М. Кметски е почтен човек и опитен ръководител така че успех на изборите и да не обръща внимание на глупости!


04 Юни 2011 08:57 | старогражданин
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

Дубльора, друго е моето мнение. Приобщаването на Кметски към ДСБ би било естествено през юни 2004г. Е, не стана. И тогава и сега-сметки. Лични сметки.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар