Гръцкият посланик: Отношенията между Благоевград и Гърция са близки

18 октомври 2012 21:00   3 коментара   11897 прочита


Гръцкият посланик у нас Трасивулос Стаматопулос е на официалнa визита в Благоевград. Днес следобед дипломатът се срещна с Областния управител Костадин Хаджигаев и с кмета на Благоевград Атанас Камбитов. Обсъдено беше развитието на Благоевград и съвместното сътрудничество между България и Гърция.

Областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев съвместно с Областният управител на Солун Дионисис Псомядис договарят съвместен проект за замерване на водите на реките Струма и Места, съобщи Костадин Хаджигаев по време на срещата си с посланика на Гърция у нас Трасивулос Стаматопулос. По думите му ако всичко мине успешно ще се получи един много добър проект, който ще се реализира по Трансгранично сътрудничество.

Гръцкият дипломат коментира пред журналисти и поредния ден на стачки в Гърция. Днес националната стачка блокира секторите на промишлеността, търговията и услугите в южната ни съседка.

„Естествено е работещите да имат някакви борби. Както е и естествено да бъдат взети някакви мерки, за да се преодолее ситуацията, която е не само в Гърция и региона, но и в цяла Европа. Всички полагаме усилия в този момент. Настоящето вероятно ще стане малко по-трудно, за да бъде по-добро бъдещето”, каза Стаматопулос.

Тази вечер от 19:30 ч. в аудитория „Андрей Делчев”, Академичен център „Балкански” в университетския коплекс на АУБ „Скаптопара“. Гръцкият посланик Трасивулос Стаматопулос и политическият директор на МВнР Уляна Богданска ще говорят за „Сътрудничество на Балканите – успехи и предизвикателства” пред студенти на Американския университет в България. Събитието се организира от Клуба по политически науки към АУБ.

източник: blagoevgrad.eu

3 коментара
18 Октомври 2012 22:32 | notis sfakianakis
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ГРЪЦКИ БОКЛУЦИ!


18 Октомври 2012 23:15 | еко
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Искайте изчистване на р. Струма от фекалните води


19 Октомври 2012 23:54 | браво еко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

обичам реката обичам риболова но когато обърнах неколко камака да си събера зеленки за стръв видях една лигава.. растеглива отвратителна утайка .сигурно е от новата модерна пречиствателна станция в струмско. ЧАООО струма
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар