Говорителят на ГЕРБ Красимир Георгиев номиниран за 3-и заместник

14 ноември 2011 00:16   4 коментара   37636 прочита

Зам. градоначалникът О. Китанова напуска фамилните фирми "Юролийс" и "БиЕм лизинг трейд", ще пътува от София

Говорителят на ГЕРБ Красимир Георгиев ще стане трети зам. кмет на община Дупница и ще поеме управлението на европейските програми. Безпорно той е една от най-интелигентните личности в партия ГЕРБ в Дупница.

Крайно време е да престанем с опитите си за политическо инженерство на местно ниво - то не донесе икономическо развитие. Дупница има своите стратегически предимства, които трябва да бъдат реализирани чрез прилагане на доказалите ефективността си модели на демокрацията и пазарната икономика, сподели за в. "Струма" Красимир Георгиев.

Той е роден през 1971 г. в гр. Дупница. Зъвършил е ПГ "Христо Ботев" и журналистика и масови комуникации в СУ "Св. Климент Охридски". Дългогодишен журналист е в електронни и печатни медии. От 2005 г. е консултант в агенция за връзки с обществеността. От 2010 г. е член на съвета на директорите на държавната компания "Ел Би Булгарикум" ЕАД. Член е на управителния съвет на ГЕРБ - Дупница. Неговият баща Васил Квантов е бивш общински съветник от ГЕРБ в Дупница.

Вчера стана известно, че вече назначеният зам. кмет на Дупница Олга Китанова произхожда от семейство на столични бизнесмени. Нейната сестра е собственик на проспериращите дружества "БиЕм лизинг трейд" и "Юролийс" ЕООД. Семейството й е собственик на мелници и житници в страната, а специално "Юролийс" е дружество, което работи като финансов консултант по проекти, консултирало е инвестиции и осигуряване на финансиране на проекти в областта на транспорта, производство, услуги, изграждане на търговски обекти и други.

"БиЕм лизинг трейд" е търговско дружество, официален вносител на товарни автомобили МАЗ и "Авиа", представител на европейски производители на специализирана транспортна техника, ремаркета Голдхофер, автовишки /Италия/, кранове, машини от Испания, Германия, Швейцария, строителна техника и други. Дружеството си партнира с "Мерцедес", МАН, "Ивеко" при доставка на специализирани настройки. Лизинговото дружество е създадено в партньорство с Българо-американски инвестиционен фонд и Българо-американска кредитна банка, а сега с BAF, базирани в Румъния. Основната дейност е финансов лизинг на машини и съоръжения, леки и товарни автомобили, недвижими имоти. Дружеството е финансирало проекти за стотици български и международни фирми в областта на производството, търговията, туризъм, транспорт, услуги.

В "Юролийс" Олга Китанова до този момент е била управител, а в "БиЕм лизинг трейд" е изпълнителен директор.

Избрах тя да бъде мой заместник, защото съм сигурен, че върху външен човек, който е финансово независим, прословутият "дупнишки кръг" не може да оказва въздействие и натиск, обясни мотивите за назначението й кметът Методи Чимев.

Олга Китанова преустановява работата си в двете семейни дружества и встъпва в длъжност официално днес. Тя ще пътува всеки ден от столицата до Дупница и обратно. Няма да ползва хотел, когато й се налага да остава в града. За транспорта й се е погрижил председателят на Общинския съвет Ивайло Константинов, който вече й е подарил безплатна карта за автобусите на "Юнион Ивкони" и тя няма да е в тежест на общината.

4 коментара
14 Ноември 2011 13:10 | Очуден!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Интересно кой в днешно време оставя проспериращия си бизнес и пътува по 150 км. и то ежедневно. За да помогне на град като Дупница. Може би Иво знае повече. Блажени са вярващите ?


14 Ноември 2011 17:46 | Ега си ексик беее
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

"Очите" и "ушите" на Бойко :-)


15 Ноември 2011 09:38 | звездоброец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоя че праи проект за еко патека до ЛУНАТА


15 Ноември 2011 09:46 | банкер
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

СПОКОИНО дупница че се опраи КМЕТИЦАТА че донесе от неините пари 20 милиона без лихви и Крумката и Чушкаро па че краднат




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар