Говорител и кандидат-кмет огласиха писмо и попитаха: Къде са преведените 965 000 лв. за заплати на учители?

09 септември 2011 00:11   42 коментара   18963 прочита
Красимир Георгиев /вляво/ и Методи Чимев
Красимир Георгиев /вляво/ и Методи Чимев


Красимир Георгиев /вляво/ и Методи Чимев

Министерство на финансите спазва стриктно задълженията си по изплащане на бюджета в община Дупница за 2011 г., а кметът на града Атанас Янев лъже, че има забавяния в изплащането на субсидията, обяви вчера членът на управителния съвет на ГЕРБ в Дупница Красимир Георгиев. Той даде съвместна пресконференция с кандидат-кмета на партията Методи Чимев.

Двамата представиха официално писмо на финансовия министър Симеон Дянков до депутата от ГЕРБ Емил Гущеров в отговор на питане защо учителите и читалищните дейци от община Дупница са без заплати. Симеон Дянков заявява категорично, че до 5-то число на текущия месец парите са превеждани на община Дупница и не е имало забавяне на трансферите на делегираните от държавата дейности. Нещо повече, вторият трансфер на изравнителната субсидия за 2011 г. в размер на 965 000 лв. е преведен на 17 юни 2011 г.

Допълнително през 3-то тримесечие на 2011 г. на общината са преведени средства по функция образование в размер на 174 000 лв. за безплатни учебници, стипендии за деца с изявени дарби и за обезщетение на персонала, обяви на висок глас съдържанието на писмото от Симеон Дянков говорителят на местната структура на ГЕРБ Красимир Георгиев. Той призова контролните органи, включително и прокуратурата, да се самосезират, че в общината се извършват престъпления.

Всяко нарушение на закона е престъпление, а в случая става въпрос за пренасочване на целеви средства за заплати за други действия и би следвало кметът да понесе санкции. Ние не сме контролен орган, но търсим отговорност от кмета, а такава ще му потърсят и избирателите, каза Кр. Георгиев.

Методи Чимев представи изключително любопитна справка. Той съобщи, че с голямо закъснение, но първи получавали винаги с приоритет, а в повечето случаи и предварително, парите си учителските колективи на гимназия “Христо Ботев”, ОУ “Евлоги Георгиев” и “Св. Паисий Хилендарски”. Тази скандална подробност от ръководството на ГЕРБ не могат да си обяснят, но това също е нарушение на закона. След това възнагражденията си получавали учителите от селата и най-накрая педагозите от детските градини. Последният превод от финансовото министерство към община Дупница е бил на 2 септември, когато е получена държавната субсидия за настоящия месец, каза Методи Чимев. От ръководството на ГЕРБ отправят питане към Ат. Янев за какво са използвани целевите пари.

Красимир Георгиев припомни, че по този повод и по още серия сигнали Симеон Дянков е назначил ревизия в община Дупница, която ще приключи до броени дни и резултатите ще бъдат официално обявени на следваща пресконференция.


Още за: бюджет   Дупница   Ат. Янев   Още от: Политика

Принтирай статия
42 коментара
09 Септември 2011 06:40 | дупница
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Дупница нищо ново


09 Септември 2011 08:04 | Бивш колега
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

"Колеги"- няма да ви мине номера ! Как от Гангстери до вчера, сега искате да сте Филантропи и някой да ви повярва ? Танали вие 4 години бяхте Глухонямия слугинаж на Агента, и на Дупнишкия модел ? Нима не знаехте как и откъде Тони плати гаранциите на "консултантите", а и големия хонорар на Кюстендилския продажен съдия ? Не виждахте ли какви пари ползва Агент Тони за измишльотините си ? Виждахте и знаехте и си траехте, а сега се опитвате да откриете "колелото". Скрийте се някъде дълбоко с побратимите си от БСП. Народа прогледна /дори и в Дупница/. Прокурор за всички


09 Септември 2011 10:00 | БСП-Крайници
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

А бре Методи Чимев, ама нали и ти гласува за апортни заеми 10 млн .лв., съсипахте общинските дружества, продавахте имоти, имоти, осакатихте общинската болница с 120 000лв охрана, пране 50 000, кърпихте с агента бюджетните дупки! Нищо не направихте! Дупница се превръща в паланка с роми и старци! Къде е икономиката! Гледам ромски барони сноват около офиса ви, ще има заигравка!


09 Септември 2011 10:02 | чоко
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

герб ще се сринат на тези избори, жалко че повярвахме в пожарникарските илюзии!


09 Септември 2011 10:05 | иван иванов
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

и аз мисля същото! Преди гласувах за тях, но видях че са поредните бомби! Ала -бала, народа умира от мизерия и липса на добро здравеопазване! Методи нищо не вожеш да направиш! По-добре стани космонавт да ни впечатлиш, видяхме за 4 години от теб ни вопъл, ни стон! Жалко за герб!


09 Септември 2011 10:17 | Пипи дългото чорапче
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Най добре "гербери"се скрийте някъде и не се показвайте, в дън гори, какво си въобразявате, че никой не помни как се кланяхте, как се превивахте, как бяхте за всичко съгласни и сега какво-колко много"чистчики, белички"се изкарвате ни лук яли, ни лук мирисали. Не пускайте гадните си и мръсни ръце в града ни. Има достойни хора, които ще поемат властта и ще докажат какво значи Дупница. За срам на много поплювковци, каквито сте вие. Отлитай те много бързо по"лунната пътека".


09 Септември 2011 11:09 | до пипи
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

Пипи кажи ни кои са достойнните хора на тези избори ? Ето Методи Чимев е един от тях, но и него оплювате ! Защо трябва да се плюе по човек, които се опитва да направи най-доброто за града ни


09 Септември 2011 11:19 | рендето
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

ууууу на "до пипи"Искаме Свобода, Човешки Правдини! "ГЕРБ не могат да спечелят Дори на АПОЛО 13 да се качат!


09 Септември 2011 11:20 | вморо
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Впрочем мисията Аполо 13 беше неуспешна!


09 Септември 2011 11:21 | АЗ
Оценка:
7
 (
11
 гласа)


красимир в крантоф да си се връща в младежкото сдс и да не става лапач и наглец като баща му.
къде ти е морала и доблеста бе КРАНТОФ?


09 Септември 2011 11:25 | до рендето
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Точно затова трябва да е Чимев. За да има всичко това което пишеш!


09 Септември 2011 11:41 | eeeeee
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Защо не писахте писма преди това, а сега когато искате да Ви издигнат на постове изведнъж много се заинтересувахте за заплатите на учителите. Ама навсякъде в България е така. Интереса клати феса. Изведнъж колко станахте смели и отговорни. И как ще връщате заемите на общината? Или това не е важно .Ние с нашите малки заплатки ще връщаме.


09 Септември 2011 11:55 | електорална единица
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Методи къде спа през целия мандат а сега лаеш ли лаеш. Малко достойнство, малко морал, че
електората е докаран до оскотяване е вярно, но малко поне срам.
НИЕ ЕЛЕКТОРАТА разбираме че вече местното самауправление, като форма на държавно управление е само залагалка за електората а същността му е превърната в мръсен бизнес и далавери, я погледни кандидатските листи колко много лапачи и лизачи само да се докопат до общинската баница. Гледай глобално на нещата Дупница и трябва нов образ нова визия нова Дупница, като морал на управление и манталитет на управляващите. Не изпадай в дребнотемие и ритане по кокълчетата, защото и ти пърдеше в общия кюп наречен общински съвет.


09 Септември 2011 12:13 | РЕНДЕТО
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

ВСИЧКИ СРЕЩУ ГЕРБ


09 Септември 2011 13:40 | КИТКА
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

голяма пабота сме . дай ни да плюваме някого, по-хубаво ни става. понеже Чимев не е лъгал, не е крал не е плюл и хвърлял къор фишеци по общинските сесии, с две думи почтен човек, ще го плюем по принци . неизвестен бил, в този град известните кои са, дето и цяла България ги е научила .


09 Септември 2011 14:07 | електорална единица
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Китка на електората това му е работата да критикува не да си трайката и да неплюе-Чимев не е лъгал, не е крал не плюл и хвърлял кьорфишеци по общински сесии ама си ТРАЯЛкротък като агне да не разтури рахатлъка на келепирджиитеПроблема с учителските заплати не е от месец септември тази година а отдавна защо не повдигна по рано този въпрос а сега за изборите. Китка те това социалните психолози го наричат конформизъмЕя нечем да ме управляват конформисти. така де да си трайкат да си вземат парсата за заседания и комисии от народните пари разбирай данъци. Та той е произвеждал брак и ако е на работа във производствена фирма нема да го траят ама тука може. Ех народе народе!!!???


09 Септември 2011 14:08 | Петров
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Съгласен съм с Китка ! Чимев е почтен човек и лошото е, че по него плюят без да го познават, защото всички които го познават, знаят колко точен и принципен мъж е ! Дупничани сега е момента наистина да направим правилния избор за града ни. Успех на Методи Чимев


09 Септември 2011 14:13 | До електоралнаа единица
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Явно е, че си грамотен човек и до известна степен имаш право, но погледни и другите кандидати. Чимев в сравнение с тях е единствения почтен и грамотен човек. Не е крал от никого, не е лъгал и винаги е бил коректен. Нека да бъдем реалисти. Сигурена съм, че ще се съгласиш с мен


09 Септември 2011 14:24 | ГРАЖДАНКА
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

ЩЕ КАЖА НЕЩО НА ВСИЧКИ ТУК ВЪВ ФОРУМА. БИВША РАБОТНИЧКА НА ЧИМЕВ СЪМ И МОЖЕ БИ ОЧАКВАТЕ. ЧЕ КАЗВАЙКИ БИВША ЩЕ КАЖА НЕЩО ЛОШО! ЧИМЕВ Е ЧОВЕК КОИТО ПОМАГА НА ХОРАГА. ИМАХ ПРОБЛЕМИ СЪС ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА СЪПРУГА СИ И ТОЧНО ЧИМЕВ БЕ ЧОВЕКА КОЙТО НИ ПОМАГАШЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ДА СЕ СПРАВЯМЕ С ТЕЖКОТО СИ СЪСТОЯНИЕ. БЛАГОДАРЯ ТИ МЕТОДИ ! АЗ И ЦЯЛОТО НИ СЕМЕЙСТВО СМЕ ЗАД ТЕВ! ВСИЧКО НАШИ БЛИЗКИ СЪЩО. ТИ СИ ИСТИНСКИ ЧОВЕК ! НЯМА КАК ДА ЗАБРАВИМ ТВОЯТА ПОМОЩ И ДОБРИТЕ ТИ ДУМИ В ТЕЖКИЯ ЗА НАС МОМЕНТ. ВЕСКО ВЕЧЕ Е ДОБРЕ И ТЕ ПОДКРЕПЯ ! УСПЕХ


09 Септември 2011 14:26 | Люта Сливова
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Нови в ГЕРБ Дупница-няма /колко пъти ви подканят да дадете отчет през изтичащия мандат колко нови членове сте приели ?/. През февруари 2009 г. трима мои познати си подадоха документите за членство и от тогава до днес-Ни Вест, Ни Кост... Пазехте се от нови Лица и правехте сценарии под диктовките на агент Тони-как да се представите за нови Лица на новите Избори. Тотално ЗАГУБИХТЕ. Та всички вие сте си същите-Съучастници в Разграбването на Дупница. Знаете ли какво значи СОЛИДАРНА ОТГОВОРНОСТ ? Вашият "идеолог"-агент Тони и неговия пряк шеф-Стоян Ушатов ще отговарят пред Прокурора СОЛИДАРНО с кмета. А нищо чудно-и вие като съучастници.


09 Септември 2011 16:32 | електорална единица
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

НАЗДРАВЕ ЛЮТА СЛИВОВА .Прав си, но те пак ще си наредят камъчетата, а ние електората ще пием чаша студена вода. Трай коньо за зелена трева. Когато газиш в общото блато не можеш да не се изцапаш и да бъдеш единствен и почтен. А дано ама надали.


09 Септември 2011 17:19 | анонимен
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Смятам, че измествате акцента на новината. Кой какъв е няма значение. На изборите всеки да упражни правото си на мнение и на глас. От пладнешкия обир и наглото поведение на общината зависят съдбите на всички, работещи в системата на образованието. Те са застрашени до Нова година да останат без заплати, а прокуратурата си трайка високо в облаците. Има ли кой да прочете и приложи преходните и заключителни разпоредби отЗакона за държавния бюджет на република България, където е записано, че неспазването му води до наказателна отговорност? Или да си събираме багажа и да ходим да чистим в Европата боклуците, щото тук така сме зтънали, че митичните Авгиеви обори са като детски пясъчник в сравнение с мърсотията в община Дупница.


09 Септември 2011 17:56 | Ира
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Как да разбера какъв е, след като е мълчалив като бойлера в къщи? Мълчаливо подкрепяше мафиотския модел, а сега разбирам, че е против него. Нещо не разбирам. Този тип с неговата кандидатура тотално ме обърка. Спомням си само трима активни съветници в борбата за спиране на злоупотлебите на мутрите, но Чимев не беше сред тях.


09 Септември 2011 18:07 | Х Х
Оценка:
-8
 (
8
 гласа)

Прави каквото ти казвам, Чимев и си мълчи, и си следващия кмет. Казах!


09 Септември 2011 18:19 | Големанов до Ира
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Ира толкова си далече от истината, че няма такава мярка за измерване. Сигурно се дължи на тоталното ти объркване, какакто сама казваш. И спомените ти както виждаме са объркани. Съвземи се и тогава пиши, за да не ставаш смешна


09 Септември 2011 18:28 | Панчо
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ира, ами защо не отиде снощи да си поговорите, вместо да пишеш простотии тук ? Защо пишете, а се криете когато трябва да отидете и да чуете каквито въпроси имате ? То ние българите така сме свикнали... да пишем по форумите . Жалкото е, че само тук имат куража много хора. Ира и ти си една от тези мишки дето се креят и плюят . Че си объркана е ясно, но то ти е по рождение .


09 Септември 2011 18:33 | Ани
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

ЧИМЕВ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КАНДИДАТУРАТА ТИ ЗА КМЕТ ! СИГУРНА СЪМ, ЧЕ СИ ДОСТОЕН ЧОВЕК И ЩЕ БЪДЕШ ДОСТОЕН КМЕТ НА ГРАДА НИ ! НЕ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ НА ТЕЗИ КОИТО СЕГА ПЛЮЯТ ПО ТЕБ. ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ СА НА ХРАНИЛКАТА, КОЯТО ВЕЧЕ СПИРА. УСПЕХ


09 Септември 2011 18:46 | Чичо Гошо
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Този път ще гласувам и то за теб г-н Методи Чимев . Ти успя да вдъхнеш вяра в мен . На много хора в този град съм бил учител, но за жалост до сега не видях резултати. Радвам се, че едно момче учено от мой колеги успя след толкова време наистина да ме накара да повярвам, че моя глас трябва да го дам за него. Пожелавам ти успех . Дупничани това момче заслужава да бъде кмет. Възпитанието ти се вижда и искам да поздравя родителите ти за това, че са те възпитали и образовали по начин по който всеки родител трябва да възпитава децата си ! Още веднъж успех


09 Септември 2011 18:58 | г-жа Бачева
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Методи не се сдържах и аз да направя коментар тук. Знам, че си изключително скромен и коментара ми ще те притесни, но като твоя учителка бях провокирана от коментара на колегата Чичо Гошо и искам да кажа на всички които не те познават. Методи беше мечтата ученик за всеки учител. човешките ти добродетели са най-силното ти оръжие в тези избори. Никога не би бил кукла на конци. Дупничани, този мъж има чест и доблест . Има много ум и разум. Успех момчето ми. Гордея се с теб и знам, че ще успееш. Поздрави на родителите ти !


09 Септември 2011 20:16 | Ира
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Имаше трима мълчаливци в Общинския тим на Галеви. Янев мълчеше, защто му беше достатъчна славата на крадец и упорито бягаше и от епитета лъжец, нищо че му пасва. Кацов беше мълчалив, заради глупостта и гузността си, а сега разбирам, че Чимев е мълчал, просто от добрина. Това добре, но Общината не е черква. Нужен ли ни е добър кмет, чуващ "боговете дупнишки" с превита глава и вдигната за съгласие ръка?


09 Септември 2011 20:47 | Ева
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Обърканата Ира и мене ме обърка. Ала тя е много права. Та то гласуването е по красноречиво от говоренето! Защо ли трябва да подменяме нешколуван послушник като Янев с школуван посшлушник като Чимев? Ми кого ще слушат, когато братята ги командироват? За телефонна любов съм чувала, но за телефонно управление, не.


09 Септември 2011 22:57 | Дими
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Методи е стоиностен човек- бивш комсомолец послушен .Само не знаем сега кого ще слуша:Гущеров, Ивкони или братя Галеви . Гущеров не е за парламента, Ивкони вижте само как взе банятя и нищо не направи, а за Галеви да не говорим. Крантов та той и цялата фамилия е на ясля в общината то не са избори не са кметове и те да не се закачат за тях, слугинаж. В живота трябва да има морал но тези хора отдавна са забравили тази дума. Г-н Чимев за съветник ставаш но за кмет по добре Янев, около теб са същите хора които са около Янев .И най-добре не правете избори те вредят на хоратаот Дупница .След тях идват по-гладни и по -алчни хора неуспели в живота .Няма по западнал град отСофия до Кулата, Дупница е 20 години назад .И всичко това благодарение на тези хора, от Панчо до Янев провал след провал.


10 Септември 2011 02:27 | принцеса Житан Яхинска
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ти си поредният кмет, Чимев. С тебе ще продължим славните постижения на "Дупнишкия модел". С мълчание и послушание ще довършим циганизацията, а след това бугарите всички ни ще приобщават..... Нали знаеш колко е хубаво да те приобщават?


10 Септември 2011 12:17 | 55
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Каква смелост в този индивид!? Той е тръгнал да се състезава с Милен Попов, който се утвърди като "Гласът на истината" и на когото дупничани вярват и разчитат. Какво ни предлагаш, другарю Чимев? В твоята кандидатура прозира само "мълчаливо примирение". Та аз не искам моят съгражданин Крумчо Милев да погине поради преяждане. Аз не искам наш Гущеров да преживява, чрез висене по промоционални опашки. Аз не искам биншите ни кметове да правят кариера по затворите. Аз не искам доносници и интриганти да получават заплати от нашите пари. Аз не искам да ям хляб от хлебарницата на Кацови, в който са замесени рекетьорски пари. Аз не искам да се разхождам в компанията на мутри-мафиоти в родния ми парк.


10 Септември 2011 12:29 | 55 /продължение/
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Аз не искам местните прокурори да се страхуват от престъпниците повече, отколкото гражданите. Аз не искам нашите полицаи да служат на двама господари. Аз не искам да дишам прах от перфорираните ни улици, та дори и той да е вдиган от Поршета и БМВ-та. Аз не искам спортните ни учители да преживяват от милостини. Аз не искам детето ми да бъде обгрижвано от гладуващи учителки. Аз не искам нашият финансов министър да изпада в потрес, идвайки в Дупница. Аз не искам българският министър-председател да заобикаля града ни.


10 Септември 2011 12:37 | 55 /продължение/
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Аз много искам, твоята ръка, другарю Чимев, да стой на сигурно място в твоя, а не в моя джоб. Аз много искам да останеш добър, уважаван и мълчалив гражданин. Аз много искам Дупница да бъде град на гражданите си, а не инкубатор на галевчета, кацовчета, тодоровчета и прочие.
Твоята бивша учителка ме уверява, че си разумен. Дано не греши, милата дама.


10 Септември 2011 17:31 | Димитър
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ами то и Янев вдъхваше вяра, говореше се, че е добър, умен и честен, но вижте какво остана от него, след като го сдъвкаха и изплюха.


10 Септември 2011 20:38 | колега
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ТАЯ ЛИДА АМАН


10 Септември 2011 22:39 | Ева
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Повръщането на мутрите е доказателство за журналистическо преуспяване. Браво, Лидия. Неповторима си.


11 Септември 2011 06:39 | Уто
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

:Мафиотското дупнишко общество е като месомелачна машина. Всеки който има контакт с него, независимо дали е враг или приятел, бива смлян. Подозирам, че Чимев е поредната порция.


11 Септември 2011 06:59 | Чавдар
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Пазете се! Мафията дупнишща е проказа. Та вижте как осрамиха Янев! А не обезчестиха ли и Кацов? Доберат ли се до ваши прегрешения или слабости, с вас е свършено. Следва контрол и консумация.


11 Септември 2011 15:58 | Ани
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Слушайте словата му и анализирайте делата му.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар