Горско звено с 3 щатни бройки сблъска съветници от "ГЕРБ" и "Атака" в Кресна

26 ноември 2012 16:41   2 коментара   11953 прочита


Общинските съветници от Кресна приеха на редовната си сесия днес, предложението на кмета Илиян Кръстев за назначаване на трима служители в новосъздаващото се "Горско" звено в общинска администрация.

Кметът мотивирал предложението си за откриване на трите щатни бройки с необходимостта от съществуване на подобно звено, което да носи приходи, отговорност за горския фонд и да извършва непрекъснат контрол при изсичането на горските масиви. С осем гласа "За" предложението на Кръстев бе прието, то бе гласувано от неговата група и от групата на общинските съветници от "Атака".

Това вбеси съветниците от ГЕРБ, които смятат, че разкриването на нови щатни бройки в условията на ужасната криза е разточителство на общинския бюджет. Лидерът на ГЕРБ и председател на общинския съвет в града Георги Герогиев бе категоричен, че ще свика извънредна сесия, на която ще се уточни дали в община Кресна е законосъобразно откриването на щатни бройки за горско звено и колко декара гори са нужни за да е оправдано разточителството.

От своя страна кметът на общината Илиян Кръстев заяви, че бройките ще бъдат открити и ще бъдат назначени хора, едва когато от тази дейност започнат да идват приходи от дърводобив и проджби. Така ,че новата структура няма да тежи на общинския бюджет. Освен това на общината са върнати 12 000 декара гори, което налага откриването на звеното. На днешната сесия бяха разгледани няколко докладни на кмета, свързани с продажба на земеделски имоти.

2 коментара
27 Ноември 2012 15:43 | александър
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Браво Кмете! Откриването дори и на едно работно място е успех за община като Кресна, а ;вбесяването на лидера на Герб; да не ти прави впе4атление, той си е бесен по рождение, тва е 4овек свикнал на готово, той дори едно дръв4е не е посадил през живота си. Както кукувицата снася яйца в 4ужди гнезда, ислед това избутва (излъгва) другите и продължава напред, като параван служи кака му, невероятен Миндил. Така в тандем завладяват фирми, като синя китка са. Сега със същите гласове, го набутай в дупката от която е излязъл този ТРОЛ. Нека си работи на бензиностанцията, която придоби с кака му Моника, по криминален на4ин. (заплахи, изнудване, лихварстсво, и. т н.!!!!! в офиса на ГЕРБ) Няма такъв разбойник обле4ен с власт, в Кресна. НЯМА.


27 Ноември 2012 16:49 | местен
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Разто4ителство е и парите които взимате, като съветници, но ги взимате! Като сте толкова загрижени, откажете се от тях, Белата също да откаже парите които взима незаслужено или само си говорим популистки? Съветниците на ГЕРБ, 4упят тъпомера, направо!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар