Горещо в партията на Б. Борисов в Банско! Ексдепутатът Ал. Мацурев готви сеч на общинските съветници от ГЕРБ

29 март 2022 17:43   14 коментара   29533 прочита


Причината- безпринципни обединения с други партии, работа против интересите на ГЕРБ!Заражда се ново гражданско сдружение, нов фронт от доскорошни политически опоненти.. БСП, ГЕРБ, Воля и още..  

Явна  и безконтролна е вече конфронтацията в ПП ГЕРБ в Банско. След месеци латентно напрежение всеки момент ще избухне страшна бомба в партията на Бойко Борисов в курортния град.

Сред местните парламентаристи упорито се говори,  че Мацурев се готви да предложи за изключване от партията на 5-имата съветници в местния общински съвет, заради политическия им "брак" с БСП и Воля и други партии, който ясно личи при гласуването и заверите, които се правят  в залата на общинския съвет.   
Под шапката на ОБС - Банско, който заприличва на клуб по интереси, интригите и частнособственическите мераци заемат връх и определят тона и дееспособността на местния парламент. Крамолите и прегрупиранията вътре в ОБС повдигнаха завесата и на повърхността лъснаха безпринципни политически обединения, видими за цяло Банско.

Симпатизантите и основателите на ГЕРБ в курортния град са омерзени, отвратени и унизени от действията на шепа техни съпартийци, изкривили курса на политическото си "пътуване" към доскорошните си политически врагове и опоненти. ГЕРБ не е на власт и "мишоците" от партията на Борисов започнаха видимо да напускат кораба, коментират банскалии.   .   

Първият сигнал за ново политическо обединение бе изборът на председател на  Общинския съвет. Костадин Загорчин бе избран на шеф на общинския съвет след обединение на ГЕРБ, БСП и Воля, които смениха председателя  Димитър Русков от гражданско сдружение"Бъдеще за община Банско". 5-имата съветници от ГЕРБ   гласуваха заедно с групата на БСП и съветниците на  Марешки. Още тогава лидерът им Ал. Мацурев заяви, че се дистанцира от поведението на колегите си, видимо бесен от новата коалиция в ОБС. 

Това поведение пък подсказва, че слабият изборен резултат на ГЕРБ в Банско и фактът, че банскалии загубиха възможността да имат депутат в НС, се дължи и на яловата работа на герберите като цяло.

Предателства, интриги, действия  на инат срещу Мацурев, доведоха до изборната загуба.  По времето на Г. Икономов, Банско бе сред бастионите на ГЕРБ и бе първа политическа сила, изтласквайки много назад в резултата партиите, които днес определят правилата в Банско.  След всичко това в курортния град вече се заговори за зараждането на ново гражданско сдружение, с активното участие на БСП и любезното съдействие на активисти на  ГЕРБ, което ще се бори за общинската власт на следващите избори, след година и половина.   

Всевъзможни совалки и свалки под шапката на общинска администрация и ОБС подсказват зараждането на нов кръг от политици, обединени от икономически интереси, които саботират работата на сегашната общинска управа, действайки против интересите на града.  

Мацурев ще предложи за изключване 5-имата от ГЕРБ, а пък  те щели да го предложат за детрониране  от председателския пост. Още едно доказателство за разделението на ГЕРБ в курортния град и напрежението в редиците на партията. Престъпно разцепление, което ражда  новото  обединение, тръгнало силово към нови избори със стари муцуни, добре познати в Банско.   

Политиката е мръсна работа и в нея попадат хора, които не се свенят да изцапат ръцете и душите си, виждаме го всеки ден и от всички страни на политическия хоризонт.   Но докато политическите асове се ритат, страдат обикновените хора, страда Банско -градът, които  има нужда от нови улици, от работа, от развитие, а никой от биещите се за власт в момента не е направил нищо видимо в тази посока- за града и неговите жители.   

В Банско се знаят имената на хората, които работят за създаване на новото сдружение. Все познати политици, търкалящи се през годините. Днес с едни, утре с други!

"От креват на креват"  и от "маса на маса" . Политически "елит", чиято агресия да диктуват правилата и опорочават добрите намерения  на сегашната градска управа говори, че над Банско е  надвиснал градоносен облак, който ще се изсипе над града, за да помете всичко добро, направено до момента.   

П. Попов


Още за: Банско   мацурев   Още от: Политика

Принтирай статия
14 коментара
29 Март 2022 18:05 | Божо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Проверете в Благоевград мерцедес с номера Е3987НВ .Кога и да го спрете ще намерите дрога в него.


29 Март 2022 18:20 | Гошо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Каква сеч готви мацурко като лично той съсипа герб банско


29 Март 2022 19:23 | toni
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Разни хора, разни идеали с една дума к.... ви


29 Март 2022 20:13 | Герб
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Знае ли борисов че новаков савеклиева и хаджигаев съсипаха герб в областта. Заради тези тримата хората поголовно си тръгват от герб


29 Март 2022 20:16 | Бисер
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Хората в герб чакат отговор. Кой предложи дончо за кмет. Кой подведе за пореден път борисов


29 Март 2022 20:18 | Гербер
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Много жалко за герб ако борисов не вземе спешни мерки.


29 Март 2022 20:58 | Герб
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Благой Кишев трябва да е новият председател на ГЕРБ


29 Март 2022 21:16 | Бай Шиле
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Герб си отиде, спете спокойно деца.


29 Март 2022 21:48 | Гора
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Какъв Кишев, докато Мацурев редеше жена му на работа в Разлог в РДГ беше от ГЕРБ, сега лиже задника на Дамянов и Милев


30 Март 2022 08:23 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Само Цветанов липсва в коалицията ГЕРБ. Президент и Правителство успяха до сега само в едно-сплотяване на ГЕРБ. Аз съм за рестарт, но ужаса на днешния и утрешния ден не позволяват това.
Кога Банско или Сандански са били в час с останалата част на страната? Е, и?


30 Март 2022 08:46 | китан
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Само отбележете, че единствения ПУП за смяна на предназначение на имот който са гласували за две години е този на техния колега от ГЕРБ- Марио Шопов, който е собственик на рибарника и всеки знае, че е и незаконен. На всички други хора гласуваха против! За развитието на ски зона Добринище, Кишев и колегите му от добринище, даже не допуснаха точката да се гледа и през това време съдействаха на собствениците на лифта да си направят десет годишен договор за терена на детската писта като по този начин блокираха идеята на общината за разширение на ски зоната и узаконяването и!
Само лични интереси ги интересуват


30 Март 2022 10:05 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Само не си въобразявайте, че през годините страната е била във възможност да развие нещо повече от Банско. Международното участие в българските курорти се свежда само До блокиране на българския национален интерес. Супер Боровец, Камчия и т. н. Плачете за Добринище, а за Разлог?


30 Март 2022 10:13 | Дедовия
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Банските селяци доскоро впрягаха крава и магаре в чифт за да сеят компире, днес се барат за бизнес и политически елит, божеее...


30 Март 2022 13:54 | Кензана
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Да бяха само съветниците в Банско, с мед да ги намажеш. Такива политически проститутки са 99% от съветниците и в Благоевград, и на други места. Много рядко ще стане съветник принципен човек с качества и собствено мнение, който иска да направи нещо за хората, а не да прави далавери и оправя своя бизнес. А ако случайно това се случи, него го изолират от договорките и, ако е човек с достойнство, той сам напуска това змийско свърталище, защото не може да бъде полезен на избралите го. За годините на "демокрация" в Благоевград се сещам само един такъв случай, когато един доцент, явно човек с топки и собствено мнение, едва издържа около 10 месеца като съветник от ГЕРБ и им тегли майната и се зае с международни проекти по енергийна ефективност в международна фирма в София. Та народът да си опича ума и да не вкарва в ОбС недоразумения като "вечните" съветници Мама Кажа, В. Смиленов, Ив. Златанов, В. Таковски, Р. Тасков, В. Пандев, И. Ризов, Албината Томова и прочее херои!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар