Гледна точка: Ветеранът-социалист от Петрич Ангел Иванов: Не му приляга на Б. Борисов да плюе по БСП, та нали и баща му, и той, са били нейни членове

25 януари 2017 13:07   7 коментара   9524 прочита


След конференцията проведена през месец май 2016г. ветеранът-социалист от Петрич Ангел Иванов се е отказал от активната дейност на партията, на която всъщност е член от 64 години. Имайки предвид дългогодишните му наблюдения над политическата обстановка в страната, и в частност работата на Българската социалистическа партия, Ангел Иванов направи своя коментар около политическата обстановка в страната и в община Петрич:

Ето какво каза той: "Не мога да остана безучастен към събитията, който се развиват в Българската държава към този момент. Искам да взема отношение по последната национална сбирка на ПП"ГЕРБ", в която техният лидер Бойко Борисов с голяма злоба говори срещу БСП.

Смятам, че той е един изграден политик в продължение на повече от 10г. и не му приляга да разговаря с такъв тон, най-вече че неговият баща и самият той, а и 50-60% от неговата партия са членували в БСП. Но трябва да бъдем и реалисти не можем да отречем, че по времето на управлението на неговата партия са постигнати резултати, най-вече в построяването на магистрали, пречиствателни станции и други придобивки на българския народ. Но в неговата политическа изграденост има допуснати сериозни грешки и дефекти, които дадоха отражение върху социалната политика.

Голяма грешка според мен се отчита и във външната политика на страната, вътрешната сигурност, 90 на 100 не са разкрити тежките престъпления. И всичко това доведе до загубата на президентските избори.

В периода, в които Борисов управлява страната в неговата партия не са показани лица, който да са професори, доценти и хора от научните среди. Хората, който го наобикалят, според мен, са безотговорни и приказват празни приказки в Парламента като Методи Андреев, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева и много други.

Забелязва се едно чувствително раздвижване в редиците на БСП, след избирането на Корнелия Нинова за председател на партията. Това най- значително се почувства на президентските избори, когато Румен Радев бе избран за президент с подкрепата на БСП. Това говори, че в България трябва да настъпи промяна, която да отговори на изискванията на Европейските норми с балансирана външна политика, която българският народ желае, но да не забравяме, че президентските избори в никакъв случай не са високата летва, която може да постигне БСП.

Сега платформата, която БСП трябва да предложи за предстоящите парламентарни избори трябва да бъде насочена в няколко основни направления като икономическа политика, социална политика, здравеопазване, отбрана, култура и външна политика.

На местно ниво ръководството трябва да задвижи цялата партийна организация, младежката организация, клуба на ветераните, клуба на офицерите и клуба на жените, за да се постигне добър резултат. Ето защо за предстоящите парламентарни избори трябва да се избере предизборен щаб, в които да влизат посочените по горе организации и Отечествения съюз, който винаги е бил активен във всички избори в полза на БСП.

Председателката на общинската партийна организация Йорданка Атанасова бе избрана на последната конференция на партията с около 100%. След нейното встъпване в длъжност има леко раздвижване в БСП, но това не е достатъчно, за да бъдем първи в Петричка община на предстоящите избори, защото срещу нас са изправени ГЕРБ, ВМРО, до колкото имам информация и "Реформаторския блок" ще издигнат кандидат за депутат. Ето защо нека председателката Й. Атанасова да направи всичко възможно да вдигне на крак не само партийната организация. БСП- Петрич трябва да предложи хора, които са познати на цялата Петричка община и имат достойнства да ни представляват"- каза Иванов.

На 29 януари ще се проведе събрание на общинската организация на БСП- Петрич, на която ще бъдат издигнати кандидатури за народни представители. Официално на конгрес на партията на 4 февруари ще бъдат съобщени номинациите на кандидат депутатите на социалистите.

Ани Георгиева

7 коментара
25 Януари 2017 14:15 | Съмишленик,но не и съпарт
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Не съм ви съпартиец, но много добра, обективна статия! Вярно, че Бойко плюеше гадно срещу БСП /всъщност той друго не умее/, но плюнките му усетихме и всички ние-другите! Той е премиер-министър на цял един народ, какъвто и да е той/народа/ и това не му отива. Например в едно семейство децата са различни по характер, интелект, но майката никога не ги разграничава, а подхожда към всяко според неговият характер и нужда. Бойко това не може да направи! А щом не може - да си ходи! Каквото и да кажа-значи да преповтарям статията. Да не забравят, че БЪЛГАРИТЕ НЕ ГЛАСУВАХА ТОЛКОВА ЗА РАДЕВ, КОЛКОТО СРЕЩУ ГЕРБ! Както и да се самозаблуждават! Как пък ни веднъж не признаха големите си гафове!


25 Януари 2017 14:41 | гражданка
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Имам чувството, че всички "гербери"копират точно всички думи казани от "лидера"им. Толкова много се повтарят, че от тях вече не ми се гледа телевизия. Дано българите си кажат точно какво искат на следващите избори .Всичко друго, но не и "ГЕРБ".


25 Януари 2017 15:21 | Избирател
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Каквото и да пишеш-гербаджията не можеш го промени! Сега само плюят, поставили са дежурни по форумите, които само да "цвъкат" минуси на противните им мнения. А всъщност какво да се направи: и БСП, иГЕРБ трябва добре да се съсредоточат към повече национална отговорност и да си задържат плюнката! Защото обратното показва устремът им към властта, като източник на блага, на всяка цена, но не и загриженост към нацията!


25 Януари 2017 20:53 | Камбитов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ЗАЩОТО КЪСНО РАЗБРАХМЕ ЧЕ ТРАЙЧО КОСТОВ Е БИЛ НЕВИНЕН АМА ГО ОБЕСИХТЕ!


26 Януари 2017 07:07 | Ай
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Много лъжат политиците у нас. Добре е да се приеме закон за политическата лъжа с най-строги наказания...


26 Януари 2017 12:54 | 256
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Известният в Петрич като "търчи-лъжи", Ангел Иванов няма ли да спре да се прави на политик. Къде беше при огромните провали след всяко управление на БСП. Изпълзявате като хлебарки и си мислите, че хората ще гласуват пак за БСП. През годините намести дъщеря си в гранична полиция, намести сина си в полицията, а снахата си в НАП. Аман от тия червени връзкари.


31 Януари 2017 11:21 | Комунистите
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не се коси, бе другарю Иванов - ние така сме му казали да дума Бочко че да го избират либерастите и СДС- иначе си е наш - ха, ха, ха. Ура Другари




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар