Гласуват на последната сесия на местния парламент предложение на К. Паскалев

29 август 2011 00:20   52 коментара   38301 прочита
К. Паскалев
К. Паскалев


К. Паскалев

Правят от МУЦ-а благоевградски “Лувър” с 2424 шедьовъра

Строената в далечната 1927 г. сграда, в която сега се помещава Междуучилищният център /МУЦ/, да стане благоевградският “Лувър”, т.е. градска художествена галерия “Стоян Сотиров”, предлага кметът Костадин Паскалев за гласуване на последната сесия на настоящия ОбС, насрочена за 16 септември. Идеята му е да се създаде бюджетно звено Общинска галерия “Стоян Сотиров”, считано от 1 януари 2012 година, със съответния правилник за работа, структура и пр.

Община Благоевград разполага с уникален художествен фонд от 2424 картини, графики, скулптури, икони и пр., които сега се намират във фондохранилището на Регионалния исторически музей. Става въпрос за автори като Захари Зограф, Никола Образопсов, Владимир Димитров-Майстора, Златю Бояджиев, Ненко Балкански, Стоян Сотиров, Светлин Русев, Тодор Варджиев, Методи Душков, Енчо Пиронков, Крум Дерменджиев, Вежди Рашидов и стотици други изявени имена.

Хубаво е жителите на града и гостите да могат да видят, когато поискат, техните неща, така както е във всички цивилизовани европейски и световни градове с културни традиции, обясни пред “Струма” кметът Костадин Паскалев.

Целият фонд, чиято стойност е милиони лева, е старателно описан, картините имат паспорт, в който е анализирано състоянието им и дали се нуждаят от реставрация. След разрушаването на старата галерия, на чието място бе построен сегашният МОЛ, Благоевград практически остана без художествено лице. Ако ОбС гласува предложението, новата галерия ще отвори врати през 2012 г. в чест на 100-годишнината от освобождението на Горна Джумая от турско робство и 110 години от Горноджумайското въстание. Тя ще бъде поместена на партерния и първия етаж на МУЦ-а.

Един етаж ще бъде предоставен на Регионалния исторически музей, който да организира постоянна експозиция, посветена на борбите за освобождението на Македония. Сегашните учебни дейности от сградата ще бъдат прехвърлени на първия етаж на закритото Първо основно училище. Има идея огромният двор на МУЦ-а да се обособи като амфитеатър за културни прояви на открито - театрални постановки, летни концерти и пр.

До предложението за галерия “Стоян Сотиров” се стига, след като преди това бе лансиран проект такава функция да изпълнява партерният етаж на запустялата зала “22 септември”. Не е ясно, ако начинанието се реализира, дали общината ще закрие сегашната галерия на улица “Крали Марко”, която се стопаниства от дружеството на художниците “Македония арт”. Както е известно, заради разцеплението в гилдията в момента общината не е сключила нов договор за ползването на базата.


Още за: МУЦ   К. Паскалев   гласуване   Още от: Политика

Принтирай статия
52 коментара
29 Август 2011 05:54 | sadko
Оценка:
24
 (
42
 гласа)

Е едно добро дело напълно се възхищам за това евала кмете


29 Август 2011 06:58 | а стига бе
Оценка:
-8
 (
50
 гласа)

Благоевград спешно се нуждае от инвестиции и отваряне на работни места, а той Паскалев за картините се загрижил. Ако така продължава, до 10 г. ще останат само пенсионери, студенти и ресторантьори.


29 Август 2011 07:07 | Фенка
Оценка:
18
 (
32
 гласа)

Браво кмете! Дано го гласуват, че на тия им не требе култура. . . .


29 Август 2011 07:14 | БГ
Оценка:
-18
 (
34
 гласа)

мисля, че по-добре там да се напраи склад за плочки и арматурен цех


29 Август 2011 07:25 | От БСП
Оценка:
22
 (
32
 гласа)

Справка във фирмения регистър показва че управители на новия МОЛ са:
ВАЛЕРИ ГЕОРГИЕВ ГЮРОВ, 1500 лв. братовчед на кмета!
МАРИЯНА НИКОЛАЕВА ДОБРЕВА, 1000 лв. сестра на Кирил Добрев (депутат от БСП) и разбира се строителите и собственици на земята Универсал строй консулт:
АНГЕЛ ДИМИТРОВ ГЕРАКСИЕВ, 1000 лв.
ГЕОРГИ КОСТОВ ГАНДЖОВ, 500 лв.
ПЕТЪР СТРАХИЛОВ ПАРАШКАНСКИ, 500 лв.
ЧАВДАР КИРИЛОВ УЗУНОВ, 500 лв.
ВИЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ ЗАЩО И КАК БЕ ЗАКРИТА СТАРАТА ГАЛЕРИЯ!!!!!
Ролята на ЕЛЕЗОВ е да замете прахта и трохите останали от Паскалев!


29 Август 2011 07:27 | тончо
Оценка:
-6
 (
36
 гласа)

Всичко Мара втасала, та и до Лувър стигнала. Хайде кмете да си ходиш, пък други да му мислят какво да правят.


29 Август 2011 07:28 | брей-й
Оценка:
9
 (
29
 гласа)

На всички благоевградчани /особено ученици/ и гости на града е известно, че в музея има експозиция за нациналноосвободителните борби - само на градоначалника и особено на компетентните му "експерти" не е. Да бяхте питали учениците на Благоевград поне - те знаят! Известно е, че всеки разбира от култура и футбол, но като нашенските разбирачи няма в Слънчевата система.


29 Август 2011 07:29 | От ГЕРБ
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=510590


29 Август 2011 07:32 | ха-ха
Оценка:
-12
 (
40
 гласа)

Най-сетне, та некадърника Илия Николов да си намери тих приют до старост. След като за 10 години е реставрирал ЕДНА КАРТИНА, може би ще успее в следващите десет да завърши още една.


29 Август 2011 07:54 | Невяна
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Първи етаж от сградата на Първо основно училище в едно от решенията на ОбС бе предоставена (на хартия) на СОУИЧЕ, но пари за ремонт така и не се намериха....


29 Август 2011 08:05 | запознат
Оценка:
5
 (
27
 гласа)

Хаяйде бе Паскалче, огромната сграда на историческия музей е пуста, Младежкия дом, в който набута сума пари, а и открадна е празен. Стига с твоя популизъм и кражби. Този МУЦ е прекрасен за развиване на занаяти и разкриване на работни места. Културния фонд е прекрасно нещо, но той си има място. Хайде изчезвай вече бе Паскалчо!!!!!


29 Август 2011 08:16 | Страхил
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

Евала на човека дето пусна линка за истината около мола. Особенно около изборите трябва да си припомняме кои за какво дърпа за тази власт. А Паскалев си направи неговото и сега ще си векува оправлявайки средствата които натрупа от усвояване на бюджета и глупостта на хората. Освен ако не се забучи отново и не се наложи след 4-8 години да дойде и да излъже нашите деца пак да гласуват за него поради митологията която и сега сам създава за себе си, но да сме живи и здрави да им кажем какво беше и как го правеше. Копирам линка на в-к 168 часа:
http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=510590


29 Август 2011 08:24 | ИЛИЯ ЙОВКОВ
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Не мога да отмина с безразличие това предложение.
1. Благоевград действително има крештяща нужда от художествена Галерия. Благоевград е единствения областен център, който няма свой музей на изкуството.
2. Този фонд от художествени произведения, съхраняван в музея, не е собственост на общината, независимо че музея формално е подчинен на общината. Това е държавен фонд.
3. Грубо се смесват задачите на един музей на изкуствата и задачите на групите на художниците- музея е държавна институция, а групите на художниците са самстоятелни частни структори- творчески съюз на художниците. Затова се казва СБХ. Те имат различни цели.
4. В генералната програма за развитие на музейното дело в Благоевград, тази сграда тябваше да се превърне в Природонаучен комплекс, а двата тютюневи склада, дарени от Булгартабак на Научно-производствена дирекция „Културно-историческо наследство” Благоевград, съответно в Художествена галерия и Етнографски музей/сградата в която сега е в.


29 Август 2011 08:26 | ИЛИЯ ЙОВКОВ
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Художествена галерия и Етнографски музей/сградата в която сега е в. „Струма”. Позорно дело бе унищожаването на паметник на културата, превърнат в Художествена галерия, за изграждане на М0Л. Но тези позорни дела продължават. Вижте какво става в кв. „Вароша”, при това със сдействието на Кметството. Като министър на образованието проф. Фол /лека му пръст/, бе готов да даде средства този център да се се премести на друго място Но по-късно аз се отказах от тази идея, защото с оглед бъдещото развитие на Благоевград тази сграда пречи за решаване транспортните проблеми на града.
5. След като нанесе толкова много вреди на духовността и културата на Благоевград, сега Паскалев прави едно съвсем необмислено и недалновидно предложение целящо да прикрие безотговорното си отношение към културната деност в Благоевград.
Илия Йовков – някога директор на РИМ и Научно-производствена дирекция „Културно-историческо наследство” в Благоевград. bgs-iovkov@abv. bg


29 Август 2011 08:36 | гражданин
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Точно така - държавен фонд! Но кой чете закони! Кой се интересува от културни ценности?! Отговарям - този, който на един национален празник не се яви поне пред гражданството.


29 Август 2011 09:15 | котуньо
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

освен вас неграмотници в този град има хиляди млади хора от цялата страна и на тях им е нужно не само дискотеки на всяко кьоше а и духовна храна. града се посещава от много хора петимни да научат нещо повече за културата на града и региона. Затова млъкнете и си пиите ракията, а ти г-н Йовков се наври в дупката си и не рови стари истории - като си бил толкова умен да беше се сетил да го направиш, и не философствай дали картините са общински или държавни - гледай си пенсията протеже причкапово
чудесна идея - дано да стане!


29 Август 2011 09:24 | до най корумпирания КМЕТ
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

В истинския Лувър в Париж има творби само на един Български Художник . Това е Генко Генков . Който Комунистите бяха смазали и унищожили . Добре, че жената на Митеран откри произведенията му за Лувъра . Е Др. Кмете видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала ..... Нима такива Бездарни номенклатурни кадри, като "ПРОФЕСОР" СВЕТЛИН РУСЕВ заслужават да бъдат на показ ? Не е ли това начинание ОБИДА ЗА ИЗКУСТВОТО ? ИЛИ ЕВТИН ПИ АР ЗА НЕКАДЪРНОСТТА НА БКП, БСП да направи нещо смислено без да КРАДЕ ?


29 Август 2011 09:35 | Градевецо
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

ПАСКАЛЕВ ИМА ПАРИ И ВНУЦИТЕ МУ ЦЕЛ ЖИВОТ ДА НЕ РАБОТАТ


29 Август 2011 09:42 | нора
Оценка:
6
 (
28
 гласа)

Браво! Много се радвам и се надявам от предложение да стане реалност! Сградата е сякаш е построена за това! Нека има повече красота в живота ни и дано станем по-добри и толерантни!


29 Август 2011 09:45 | хасмипеляс
Оценка:
-6
 (
30
 гласа)

Факт е, че няма кмет който да е направил повече за града от Паскалев до момента и щете не щете ше си го признаете един ден, то се вижда!


29 Август 2011 09:56 | Безхаберен
Оценка:
22
 (
30
 гласа)

Здравейте "ха-ха" май Вие си проспахте годинките в музея!!! Търсете си друга работа!


29 Август 2011 10:42 | цвета
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Много отдавна, когато в Благоевград имаше "Хор на учителите", в старата сграда на
тютюневия склад, която бе реставрирана, се направиха прекрасни акапелни записи.
Моля, ако някой си спомни за тези години да позвъни на тел. 073/835800. Благодаря Ви.


29 Август 2011 11:52 | Леви десни
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

!!!Един етаж ще бъде предоставен на Регионалния исторически музей, който да организира постоянна експозиция, посветена на борбите за освобождението на Македония.
По скоро да бъде създаден "МУЗЕЙ НА МАФИЯТА". Като продължи и до днес.


29 Август 2011 12:27 | до ха-ха
Оценка:
23
 (
33
 гласа)

Ха-ха, а за "кадърните художници" - уредници в отдел "Художествен" в музея Вихър Грънчаров и Илия Гоцков, който е и зам. директор, какво ще кажете, че са свършили??? Аз съм свидетел, как при определяне на застрахователни сгойности на картини, които са участвали на радлични културни форуми извън музея, последните двама се обръщаха, като към най- компетентен за оценяването им, точно към Илия Николов и приемаха неговото предложение!
А това, колко картини е реставрирал, зависи от уредника Илия Гоцков, на който се води фонда и отговаря за неговото състояние.


29 Август 2011 13:37 | гражданин
Оценка:
-16
 (
28
 гласа)

Тебе, последния, нещо са те настъпили по мазола, а...


29 Август 2011 13:54 | CitizenII
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Къде ти е мазола, а:))) в залите на музейчето?


29 Август 2011 14:35 | Илия
Оценка:
18
 (
32
 гласа)


"Най-сетне, та некадърника Илия Николов да си намери тих приют до старост. След като за 10 години е реставрирал ЕДНА КАРТИНА, може би ще успее в следващите десет да завърши още една. "
Е благодаря! Напишете си именцата. Принципа на доносника е винаги отзад и без име:). Днес не е лек ден... знам не сте и християни /всъщност единствено число/. Както винаги сте с бъдещи планове и от всичко разбирате. Елате на кафе и ще Ви кажа повече... Не си крия името... Всъщност се познаваме доста добре :) Дълго време чакате... Акцията ми продължи три години. Желая Ви дълъг живот!


29 Август 2011 14:39 | ДАДА
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

ТАЗИ СГРАДА Е СТРОЕНА ЗА УЧИЛИЩЕ, АКО НЯКОЙ ИСКА ДА НАПРАВИ НЕЩО ПОНЕ ДА Е СВЪРЗАНО С УЧИЛИЩЕ. САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ТЕЗИ МАЛКИ ЗАЛИ ЗА "ЛУВЪР". ЗА МНОГО ДРУГИ УЧИЛИЩНИ НУЖДИ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА СГРАДАТА. ПАСКАЛЕВ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ (ДАНО ПОСЛЕДЕН) ПОКАЗВА НЕКАДЪРНОСТТА СИ. АЙДЕ ДА СИ ХОДИ И ДА НЕ МИСЛИ ЗА МУЗЕЙ. МОЖЕ ПЪК МУЗЕЙ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ГЛУПОСТ ДА СИ НАПРАВИ, АМА ПОСЛЕ КАТО СЕ МАХНЕ.


29 Август 2011 14:45 | Илия
Оценка:
24
 (
40
 гласа)

Защо се хапете? Идеята е страхотна! Тук става дума за по-стойностни неща... Плашите се и пишете неадекватни истории.


29 Август 2011 14:59 | Илия
Оценка:
18
 (
30
 гласа)

Пак хапеш:)... милото ми!


29 Август 2011 14:59 | Poly
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Паскалев, стига безумни идеи! Не всяка сграда става за галерия, да знаеш. Не знам кой малоумник е измислил това, ама е пълен абсурд! Какво да очакваш от некадърния екип на сегашния кмет, освен глупави идеи. Е, сигурно има и далавера, иначе Коцето не проявява интерес. Постройте нещо ново, стойностно, с хубава архитектура, а не да преустройвате тая сграда, която не е строена и за училище.


29 Август 2011 15:05 | Илия
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Поли, смятам: това е най-доброто решение. Адаптациите винаги пропускат по нещо. Тук става дума за музей-галерия. Иначе драмата ще е пълна. Времето го показва. Благодаря ти!


29 Август 2011 15:08 | Илия
Оценка:
22
 (
32
 гласа)

"ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ "СТОЯН СОТИРОВ" - БЛАГОЕВГРАД... АКЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА И ВЪВ facebook. "


29 Август 2011 15:11 | smeshki
Оценка:
-9
 (
19
 гласа)

Като го направите галерия, сложете повече картини с манджи. Така, безработният народ ще има за какво да ходи в тая галерия. Сложете и експозиция от криви макарони, така и младите хора от Благоевград ще има за какво да ходят - да си видят бъдещето.


29 Август 2011 15:22 | Илия
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Браво !!! Мислиш положително! Ставаш за "формалист"


29 Август 2011 15:34 | бай Мангал
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

ЛЪЖЛИВОТО ПАСКАЛЧЕ.


29 Август 2011 16:53 | ИЛИЯ ЙОВКОВ
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Към "КОТУНЬО". ПРОСТОТИЯТА И ЗЛОБАТА ВИ СА УДИВИТЕЛНИ. Съжалявам, но не мога да посоча лекарство за тях. Това, което съм направил с колективите на музея и дирекцията, които ръководех, в Благоевград е известно. Само някои обекти7
1. Те направиха сградата на музея, която сега действително пустее. Липсват 400 материала от фонда, но кметството не се интересува от този въпрос.
2. Тези колективи реставрираха кв. "Вароша", който е сега е подложен на разрушаване. Китайците заснемат цели старинни градове в Европа и ги изграждат в Китай. Ние го имамае, но го разрушаваме
3 Тези колективи с много личен труд реставрираха тютюневия склад за Художествена галерия, но той бе съборен за изграждане на МОЛ. Има и други, но спирам.


29 Август 2011 17:05 | ИЛИЯ ЙОВКОВ
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Благоевград претендира за културен център на Югозапада, но кметството няма зам. кмет по духовните въпроси. Паскалев по същество закри отдел "Култура" в кметството. Затова в Благоевград настъпи безкултурие, бездуховност. Няма да обяснявам какво правя аз, защото явно "Котуньо" няма умствен капацитет да разбере. Явно тай разбира само от асфалт и бетонови плочки.
А следващата година, като чуе иби прочете - сигурен съм, ще започне да си яде поне мръстните нокти. bgs_iovkov@abv. bg


29 Август 2011 17:39 | безгрижен
Оценка:
-17
 (
31
 гласа)

Аз Йовков го разбирам - той си е пенсионер. Ами вие, бре, Илиевци, Котуньовци - какви ги вършите в работно време! Чат по форумите. Ако сте пенсионери - пардон! Много поздрави от инспекцията по труда...


29 Август 2011 18:07 | до безгрижен
Оценка:
-24
 (
26
 гласа)

Е това в чатането по форума, може да се определи като все пак полезна дейност. Въпроса е, че те и ако не чатат нищо служебно не вършат, защото са навън, извън музея и са ангажирани с лични дела.


29 Август 2011 18:38 | Veider
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Като нямате к'во да кажете... ама се чудите от кое да изкарате скандалче и това си е! Който иска ще си чати тука... нали за това е оставено свободното място! Кофти... дърти хорица, а се чудите за какво да се заядете и как да вкарате успеха на другите на кучето в задника :))) Тука не виждам градация, а тотална ДЕградация... жалко, хубава статия, която изкарва нещо хубаво за този изостанал град, а вие ше се плашите с инспекторите по труда! А, бе... мишоци... крийте се! (: И после се правете, че ВИЕ сте тези, които трябва да ни научат на нещо... по-зле сте!!! Вместо да се радвате, че някой е постигнал нещо и се опитва да изкара тоя град от сметището, вие не спирате да плюете и хапете..... Сами си правете изводите ( ако можете, нека не ви надценяваме) .Айде, лека ви вечер!


29 Август 2011 18:40 | Секулски
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

Далавераджията Паскалев да си ходи на Старчево заедно с гейчето Елезов


29 Август 2011 18:57 | nymphomania.loves.to.kick
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Браво, VEIDER :))) Гати якият коментар, човече! И за"мишоци", също аполодисменти Похвално е, че са се научили да ползват компютър хаххаххахах. Даже само по коментарчеатата, дето са нацъкали и великите им фразички си личи, колко са си останали няяяякъде в миналото. ДинозавЪри!!! Ходете си някъде към Джурасик Парк, сал там ша ва дишат!!! хахахахахххх :)))))


29 Август 2011 19:36 | HiJack
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

най-много обичам да се говори от чуждо име. ама верно мислите като дъртаци. к'во се правите че сте мислели за учениците и как са могли да го затворят?! това си беше пълна измислица и не ставаше за нишо. аре не се правете на загрижени граждани. всички искате да барнете кинтите. да аз учех там. не говоря кат вас с клишета и принципи. и беше пълна гавра и губене на време. помислете наистина за младите като се правите на толко печени и направете една галерия в тоя град. че съвсем се затъпява .чак не се виждате колко сте смешни. не смятах да пиша тук но най-мразя лелки и чичковци да крият скапаните си и жалки идейки под някаква маска. аре сега давайте минуси и ни хранете. ама и да се съдерете от гласуване. е това е истината. кофти е като се намеси страничен наблюдател и да каже истината ама не става иначе. | Veider & nymphomania. loves. to. kick - UP! (y)


29 Август 2011 21:15 | РЕТРО
Оценка:
28
 (
38
 гласа)

БЛАГОЕВГРАД СИ ИМАШЕ ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ, КОЯТО ПАСКАЛЕВ И БИЗНЕСПАРТНЬОРИТЕ МУ ПРЕВЪРНАХА В МОЛ. СЕГА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ МИ НАПОМНЯ НА КРЪСТА, КОЙТО ИСКАШЕ ДА ВДИГА ПРИЧКАПОВ ИЛИ НА ПАРАКЛИСИТЕ, КОИТО ВДИГАТ НЯКОИ НАРКОПЛАСЬОРИ. С ДВЕ ДУМИ ЧОВЕКА СИ КУПУВА ИНДУЛГЕНЦИЯ И АКО МОЖЕ ПАК С ЧУЖДИ ПАРИ.


29 Август 2011 23:17 | BGR
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Браво!


30 Август 2011 05:55 | местен
Оценка:
-13
 (
19
 гласа)

Македонците се събрали и решили да си направят Министерство на Корабоплаването и един се обажда : - Абе ние нямаме излаз на море !! Какво корабоплаване ??!!
И останалите в хор отвръщат : - А българите как имат Министерство на Културата, а ??!!
Та и Паскалев така, в последния момент да изходи най-голямото аки !!
Да фаща гората и за Джумая да нема гайле, има кой да и бере гайлето на Джумаята !!
Айде нашен !! Или може би по-добре - нашляс !!


30 Август 2011 15:07 | Илия
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

Здравей "ХА-ХА" Е ...не се появи за сутришното кафе. Явно още не ти стиска. Стоиш си в ъгълчето и чакаш ..и така до пенсия. Чакаш за поредното местенце. С половин око гледаш гузно екрана. Събери сили. Ей чакам те душо моя... знаеш къде съм;) Има какво да си кажем.


30 Август 2011 16:03 | Илия
Оценка:
22
 (
30
 гласа)

Здравей "ХА-ХА" аз съм във facebook "ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ "СТОЯН СОТИРОВ" - БЛАГОЕВГРАД"


05 Септември 2011 08:51 | до Илия
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Стой си във фейсбук - нон стоп ако може! То зер друго не правиш...


07 Септември 2011 21:23 | Галерия ще има!
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Обичам те!


07 Септември 2011 22:27 | Глория
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

„Ако искате да се запознаете с хора със сериозни намерения - това е вашето място. Никога не съм подозирала, че може да се срещна любовника си в сайт за запознанства, но ето, че се случи! Имам профили във всички големи сайтове за запознанства, но само ***. bg наистина ми помогна да намеря сродна душа. ”




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар