Гласувах за И. Цанев, но подкрепям М. Димитров, който трябва да се откаже от сталинистките методи и да се довери на местните структури

01 декември 2009 00:10   1 коментар   11533 прочита
Пл. Данаилов
Пл. Данаилов


Пл. Данаилов

Областният и общински водач на сините Пламен Данаилов предложи обединение на десницата

Надявам се новоизбраният стар председател на СДС Мартин Димитров да не действа по сталиниски методи, както досега, и да е разбрал, че успехът на съюза и и на него самия ще бъде много по-голям, ако се вслушва в мнението на структурите по места, заяви на официална пресконференция вчера областният и общински лидер на сините в Кюстендилска област и община Дупница Пламен Данаилов. 163-ма сини активисти са дали своя вот за кмета на район “Витоша” Любен Петров, само 36-има в областта са гласували за Мартин Димитров, един от сините гласоподаватели в Кочериново е пуснал бюлетина за Иво Цанев и двама от Дупница за Румен Христов, от общо гласували 203-ма, обяви резултатите Пламен Данаилов. 450 са членовете на СДС, от тях имащи право на глас са 326, тъй като останалите не са си платили членския внос. Пламен Данаилов не скри, че в кампанията по избор на председател е работил активно за Любен Петров.

Не се лаская, нямам особени заслуги за изключително добрия му резултат. През последната година Любен Петров идва многократно в Дупница и Кюстендил и сам спечели симпатиите на синята общност в областта. Не се страхувам от политическа гилотина, тъй като през януари 2010 г. предстоят демократични избори, няма да се откажа от състезанието, макар че съм разочарован от националния съвет, и по-специално от политиката на Мартин Димитров, обясни още Данаилов. Според него Мартин Димитров е излъгал дупничани преди парламентарните избори, като обяви, че няма да прави коалиция с ДСБ и Иван Костов за него е в историята. Няколко месеца по-късно двамата се прегърнаха. Най-голямото разочарование обаче дойде в подготовката за парламентарните избори, той не се съгласи с проведените вътрешни избори за кандидат-депутати в България и спусна парашутисти, в Русе, Варна и Пловдив бяха подменени водачите на листи, на местно ниво бе определен за водач Иван Пипонов, човек на Костов, припомни Данаилов.

Нямам нищо лично спрямо Иван Пипонов, той е изключителен професионалист, предполагам, че и като човек има своите достойнства, но партия Демократи за силна България в Дупница не съществува, а има само ръководство. На вътрешните избори за кандидат-депутати бях определен за водач на областно ниво. Днес СДС можеше да има депутат от Кюстендилска област и това не е плод на моето въображение. Партия “Ред, законност и справедливост” има депутат, и то само защото спечели 500 гласа над Синята коалиция. Аз продължавам да твърдя, че ако водач на листата беше от СДС, Синята коалиция днес щеше да има от Кюстендилска област един депутат. Огромна част от сините в Дупница и Кюстендил бяха демотивирани и обявиха, че ще гласуват за ГЕРБ и останалите партии с мотива: Безсмислено е да гласуваме за Демократи за силна България, за което и мен ме намразиха, намрази ме националното ръководство, и най-вече Мартин Димитров, обясни още Пламен Данаилов. Той апелира новото ръководство на СДС да забрави политическото противоборство.

1 коментар
01 Декември 2009 18:31 | Някой
Оценка:
-9
 (
23
 гласа)

Ех, Пламене, ех Данаилов! Ти май си вярваш, че ако беше водач на листата щеше да спечелиш депутатско място. Забрави!!! А и не се сравнявай с Пипонов. Той поне е човек, който е изключително уважаван. И какво общо има Костов в цялата работа със сините гласове в Кюстендилска област?! Май като всякакъв лидер - ти си отговорен за резултатите.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар