Гл. инспектор С. Еленков е новият шеф на Криминална

12 октомври 2010 00:22   7 коментара   34559 прочита
С. Еленков
С. Еленков


С. Еленков

Кр. Иванов поема участъка в Бобошево, Ил. Радев начело на “Охрана обществен ред”

Новият шеф на полицията в Дупница Борислав Динев вчера официално представи екипа си. Повишаването на контрола и дисциплината в РПУ - Дупница е целта на моя пост, каза Борислав Динев. Вярвам в хората, които са до мен, и работата ми с тях ще издигне РПУ - Дупница на по-високо ниво, изразяващо се в качество и доверие. Колегите ми са се доказали в своята област, те ще работят и ще се справят с работата и задачите, които съм им поверил. Моля ви да ни повярвате и да ни дадете шанс, обърна се Борислав Динев към журналистите и обяви за свой заместник и наследник на поста, който заемаше доскоро - шеф на отдел “Криминален” в Дупница, главен инспектор Сергей Еленков, който до този момент беше на работа в ОДП - Кюстендил.

Той е на 46 години. За него няма нищо покрито и нищо тайно, каза говорителката на ОДП - Кюстендил Катя Табачка и го представи като бивш началник на сектор “Криминален”, преминал през всички общини на работа в местните РПУ-та - Рила, Кочериново, Бобошево, Бобов дол. Завършил е Висшето военно училище във Велико Търново.

Ключова фигура в екипа на Борислав Динев вече е Крум Иванов. До този момент инспектор от отдел “Криминален”, той става шеф на участъка в община Бобошево. На работа в системата е от 1996 година. До този момент шеф на РПУ в Бобошево беше Пламен Спасов. Той вече е полицейски инспектор в Дупница със заповед на новия началник Борислав Динев.

Повишен в длъжност е и инспектор Илиян Радев, който поема шефския пост на “Охрана обществен ред”. До този момент е бил инспектор в град Сапарева баня.

На пресконференцията беше представен официално и началникът на група “Пътен контрол”, т.е. шеф на КАТ - Дупница, Боян Десподов. Предшественикът му Николай Вуковски е подал оставка.

Нарушенията, свързани с кражбата на два автомобила - полицейски и БМВ Х5, от паркинга на полицията са в основата на кадровите промени, каза Борислав Динев. Досегашният началник на РПУ - Дупница Райчо Омерски се връща на работа в ОДП - Кюстендил в сектор “Криминален”.

Като най-слабо звено в местната полиция Борислав Динев оцени охранителния сектор.

Затягането на дисциплината там ще струва най-много усилия. Камерите на РПУ - Дупница след двата инцидента вече работят, каза Борислав Динев. Той категорично отказа да говори за това как преди около 20 години неговото име се вписа в книгата на Гинес като рекордьор с 2000 лицеви опори.

Спортът създава дисциплина, воля, спортистите са хора на реда. Но в момента аз не съм спортист, а служител на МВР. Ние сме първата бариера между мирните граждани, обществото и лошите, ние сме първите, които отиваме на конфликтната точка, каза РПУ шефът.


Още за: Б. Динев   МВР   Дупница   Още от: Политика

Принтирай статия
7 коментара
12 Октомври 2010 07:27 | Пешо
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Нереализиралите се военни поемат ръководния пост в МВР. Джоглевият цирк сменя клоуните си. Престанете да заблуждавате бедния отруден народ. Как е възможно хора, които са учили строева подготовка, тактика и разглобяване АК за време да бъдат ръководния елит в МВР??? Интересно ми защо г-н С.Еленков е обиколил толкова рпу-та и от всякъде е напуснал. Все си мисля,че ако беше голям спец, най малкото да беше извикан на работа в София. Честито на престъпния свят.


12 Октомври 2010 09:55 | citizen
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Пешо, много си злобен, бе човек! Много завист лъха от твоите изказвания... Личи си, че си много навътре в системата, но със сигурност си бивш!!! Бивш във всяко едно отношение, иначе не би могъл да сееш толкова злоба и гняв. Опитай се да владееш низките си страсти, или поне не го прави по форумите. Опитай с някаква реализация, дано някой те оцени...


12 Октомври 2010 10:24 | пррр
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Десподов и Радев стават за всичко друго, но не и за полицаи! Круме, че оправи Бобошево, нали е човек на Динев. Що се отнасе до Еленков това е човек, който отдавна трябваше да бъде уволнен, но нали държавата е в ремонт... От целия този нов стар екип само Динев е кадърен другите за тях нямам думи...


12 Октомври 2010 11:13 | ббб
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Еленков е един картоиграч но картоиграч в покер залите на Благоевград!


12 Октомври 2010 20:25 | БистришкиоО
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Борислав Динев и ред и законност-това нещо нема как да стане! Тъпото си е тъпо и тъпо ще си остане!


12 Октомври 2010 21:03 | до citizen
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Сигурно и ти си редовен участник на софрите във ведомствената кръчма на МВР.
А по отношение на преназначенията не се притеснявайте ОДМВР беше с най-слаба работа от началото на годината и няма как някоя друга дирекция да ги изпревари. След последното място няма друго, нали?


15 Октомври 2010 13:42 | Анализатор
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Динев вярва на хората около себе си, но най-много вярва на батмановците Галеви от Дупнишко. Не само,че им вярва, но ги боготвори и слуша,а полицейското чудо Цветанов дреме ли дреме. Докога бе, господин министре, ще позволяваш на бандитските слуги да правят рагионални произволи?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар