ГЕРБ започва с кадрова чистка новия политически сезон в Петрич

30 август 2010 00:20   19 коментара   25088 прочита
Д. Радев
Д. Радев


Д. Радев

Шефът на Природен парк “Беласица” Д. Радев прави опит да се разведе с БСП, за да се спаси от уволнение

През новия политически сезон да бъдат освободени от заеманите държавни ръководни постове всички, назначени от правителството на Сергей Станишев в Петричка община, реши местната структура на ГЕРБ, оглавявана на от инж. Димитър Танев. С това решение на практика се слагат на прицел шефът на Природен парк “Беласица” Добриел Радев, който е член на общинския съвет на БСП, и Мохамед Рушидов, шеф на Общинска служба “Земеделие и гори”, който е общински съветник и член на общинското ръководсво на ДПС. На практика това са двете възлови служби, които останаха със старите си ръководители, назначени от кабинета “Станишев”.

Преди няколко дни Д. Радев е поискал от съпартийците си да му разрешат да напусне общинския съвет на столетницата, за да се опита да запази поста си като ръководител на ПП “Беласица”. Според представители на ГЕРБ младият специалист има качества на ръководител, но не може да продължи да ръководи природния парк, след като назначението му е явно политическо. Има вариант Радев да запази поста си, ако постигне негласна договорка с ГЕРБ да напусне редиците на БСП и неофициално да работи за структурата на Бойко Борисов за предстоящите местни и президентски избори.

Структурата на ГЕРБ в Петрич има спуснато разпореждане от централата в София, според което трябва да представят солидни аргументи и мотиви, преди да бъде освободен от ръководен пост който и да е. Това се прави с цел да не се дава възможност да се обжалва уволнението в съда. Структури, които предлагат за сменяване имена и впослествие съдът ги възстановява, ще бъдат порицани от централата, тъй като не са представили солидни аргументи за отстраняването им.

До момента петричката структура на ГЕРБ, както “Струма” писа, има няколко назначения на ръководни постове на свои активисти. Сред тях са Янчо Карагогов, шеф на пощата в града, който зае мястото на Мария Гоговска; Велко Велев, заел мястото на Георги Георгиев като шеф на Пътното, но по-късно по собствено желание напусна и на негово място гербаджии назначиха друг активист на структурата - Юлиян Гендов. За шеф на ДГС - Петрич бе назначен инж. Велик Сотиров на мястото на инж. Георги Янкулов, а в първомайското Горско бе назначен инж. Методи Комитов на мястото на Велик Сотиров, който бе преназначен в системата в Петрич.


Още за: ГЕРБ   Д. Радев   служба   Още от: Политика

Принтирай статия
19 коментара
30 Август 2010 07:51 | kefal
Оценка:
65
 (
69
 гласа)

ГерБ да назначи най-големия БРАКОНИЕР- КЕБАПО за шеф и в Бласица и нема да остане ни една дръмка и джуджуган на баиро.......


30 Август 2010 09:13 | Горски
Оценка:
66
 (
72
 гласа)

Къде са професионалистите Хаджигаев? Нали щяхте професионално да ги оценявате.Не виждам разлика между вашите решения и тези на предишните.Довиждане.


30 Август 2010 10:02 | мвр
Оценка:
-53
 (
73
 гласа)

трябва всички горски да смените с нови за да започнете от начало ,защото и новите шефове със старите крадливи горски все тая


30 Август 2010 10:09 | гербаджия
Оценка:
-51
 (
73
 гласа)

ДО БОЙКО БОРИСОВ ....ВРЕМЕ Е ЗА АКЦИЯ Г О Р С К И Т Е от чистачите и тия с незаконните камиони до шефовете за да спасите гората ,защото по Вашия мандат ще я погубят . Това е крайно необходимо за да започнат хората най-после да Ви ВЯРВАТ г-н Борисов


30 Август 2010 10:29 | 1
Оценка:
53
 (
57
 гласа)

сега са наред от партиа ГЕРБ да крадат, друга година от друго пратителство еххх и така до краљ на живота си, на6а маика родина и все така ште си затљва


30 Август 2010 10:33 | гражданин
Оценка:
55
 (
59
 гласа)

Нека все пак да се уточни , че Природен парк Беласица няма нищо общо с Горско стопанство Петрич и с дърводобива който се извършва на територията на планина Беласица !


30 Август 2010 16:35 | Цецо
Оценка:
57
 (
63
 гласа)

Добриел е много сериозно и отговорно момче. Трябва да го задържат като специалист!
Малко са читавите и отговорни хора като него.


30 Август 2010 17:12 | Безпартиен
Оценка:
61
 (
65
 гласа)

Много е жалко, когато хората са принудени да скачат от партия в партия, само за да си запазят работата. А самия Сотиров колко партии е сменил до сега? Само че млади хора като Добриел в какво да вярват? Поне да си вършат работата, защото младостта мотивира за работа все още, а не за грабеж. А както е тръгнало, не остана нищо свято вече. Едно време поне оставаха младите да работят, макар че големците и помазаните им се присмиваха и ги наричаха"гоначи".


30 Август 2010 17:25 | петрич
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Петрич да стане окръжен град, а Благоевград да върне старото си име Горна Джумая, така селяните ще се върнат по родните си места в Подгорието и Огражден и ще се развие селското стопанство. 60 % от окръжният център са от селата от Петричка и Санданска общини.


30 Август 2010 19:50 | Пиринска Македония
Оценка:
-17
 (
25
 гласа)

На високо държавно (и междудържавно ниво) е решено досегашните две области Благоевградска и Кюстендилска (включително и община Самоков), да се слеят в една област с главен град Благоевград, който се намира в географската среда на тази единна област, и ще бъде неин административен център. Благоевград отстои от Кюстендил на 70 км, от Дупница на 40 км, от Самоков на 50 км, от Сандански на 65 км, от Петрич на 95 км, от Разлог на 50 км, от Гоце Делчев на 95 км. Цялото население на областта ще наброява 532 072 жители (според последната статистика от 15 12 2009).


31 Август 2010 08:42 | горски
Оценка:
48
 (
52
 гласа)

Тези гербери продължават да вършат безумия. Добриел е кадърно момче и горите ще изгубят много ако го махнат. До там стигна лудостта им, че лишиха горска система от много кадърни колеги и ще съсипят окончателно горите . Просто няма на къде повече да ни опропастят.


31 Август 2010 15:34 | мамка
Оценка:
-44
 (
54
 гласа)

всички в системата на горите са крадци г-н Борисов трябва да ги проверите един по един ,защото нямате време тези са като плевели трябва на време да ги унищожите .


31 Август 2010 19:45 | Данци
Оценка:
40
 (
46
 гласа)

Добри е много съвестен, отговорен и честен човек. Такива хора като него са нужни. Добри успех.


01 Септември 2010 10:49 | петричанин
Оценка:
-29
 (
33
 гласа)

Дърва се секат и след табелата''ПРИРОДЕН ПАРК'' Въобще, ...всички сте хаймани, апаши сте и незнаете колксте у казана влезнали! Нагли , тъпи, ....аве горски!


01 Септември 2010 12:48 | Коста
Оценка:
28
 (
32
 гласа)

С такива тъпи изказвания няма да стигнете далеч. Първо се запознайте какви са функциите на Природния парк и после си давайте ахмашките мнения !


03 Септември 2010 15:01 | млад горски
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Браво на ГЕРБ в Петрич! Даваш властта на Танев, Изгоренкото и Кебапо и да видиш как се командори. Абе тия не знаят на кой свет са, а взели да се изживяват като лидери и да решават съдбините на петричани. Да са му честити на Борисов и Хаджигаев тези гений!


03 Септември 2010 18:19 | До пещерния
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Хайде пещерен идвай с мистрията и по Беласица. Бог да пази птричанци от професионалисти с мистрии от пещрната епоха!


03 Септември 2010 22:18 | сс
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

абе ей горски плъхчета чета и не вярвам на очите си ,че много ви е страх от Бойко бе . Май най-после ви дойде времето да плащате .
Няма страшно просто спрете да крадете докато е на власт ГЕРБ ,ЗАЩОТО И БЕЗ ТОВА ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТЕ.


04 Септември 2010 10:07 | анонимен
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Предлагам всички горски които " И БЕЗ ТОВА ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ " от по горното изказване да се освободят и да се назначат хора като " СС " за да видим те пък за какво стават. Всички в тая скапана държава плюят срещу другите а в същото време и те са същите.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар