Георги Самандов, „Български възход“: До тук с компромисите по отношение на Северна Македония!

18 март 2023 14:35   4 коментара   11480 прочита


„Поведението на правителството в Северна Македония отдавна не е лицемерно, а нагло. Системният тормоз над нашите сънародници, с българско самосъзнание и атаките над нашите културни центрове, биват поставени удобно от властите в Скопие в графа „криминални прояви“, заяви заместник-председателят на партия “Български възход” и водач на листата в Благоевград инж. Георги Самандов при срещи с граждани и симпатизанти в общините Гоце Делчев и Банско.

Нападенията над наши сънародници, вандалските прояви над културните ни центрове и опитите за тяхното затваряне бяха сред основните теми, които гражданите повдигнаха. Самандов подчерта, че в годините България е била твърде отстъпчива, което е насърчило македонските държавници да продължат все по-агресивно да водят системна политика на омраза и отрицание.

„По същество нито една партия в Северна Македония не гледа приятелски към България. Докато опозицията показва явна омраза към България, то управляващите лицемерно лъжат ЕС, а всъщност чрез бездействието си насърчават тероризирането над сънародниците ни, живеещи там. Тоест явно или прикрито всички политически партии в Северна Македония водят антибългарска политика.“, предупреди вторият в генералската партия. Той настоя България да изпозва всички лостове за натиск, в ключително и вето при преговорите за членство в ЕС.  

По време на среща в град Банско Георги Самандов отговори на въпроси свързани с развитието на региона и приоритетите на партията. „Искам в нашата област да осигурим добра среда за развитие, инвестиции и нови работни места” сподели Саманов. Той подчерта, че партия „Български възход“, с номер 15 в бюлетината, е единствената, която в миналия парламент настояваше домакинствата да бъдат подпомогнати за да се справят с високите цени.

“Държавата само за миналата година е дала над 10 млрд. лв. на големите компании за да си покрият разходите за ток. В същото време обаче тези компании необосновано продължават всеки месец да вдигат цените на продуктите. Гражданите веднъж през бюджета плащат сметките на компаниите и втори път им осигуряват големи печалби защото цените всеки месец растат.“, заяви Самандов. И обяви, че „Български възход“ е разработил мерки, според които част от тези пари трябва да бъдат разпределени директно на домакинствата. „Това е справедливия начин, но в предишния парламент останахме нечути защото всички останали се занимаваха с всичко друго, но не и с проблемите на хората. Малкият и среден бизнес също не получи необходимата подкрепа и това трябва да се промени.“ каза заместникът на ген. Стефан Янев.

Той добави, че по негово предложение бе приета промяна в Закона за енергетиката, с която хората вече ще могат в реално време да следят колко ток харчи едно домакинство. „Нашата основна задача е да помогнем на хората да се справят с инфлацията и да им върнем чувството за сигурност. На няколко стотин километра от нас се води война, а броя на нелегалните имигранти непрекъснато расте. Опасностите са много и е крайно време всички да работим за страната си.“ призова водачът на листата на партия „Български възход“ в Благоевград.

Георги Самандов е син на генерал-лейтенант Атанас Самандов, който до 2014 г. е бил командващ на Съвместното командване на силите на Българската армия. Награден е с орден „За военна заслуга“ първа степен за значимия му принос за развитието на Българската армия.

Предизборна публикация. КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

4 коментара
18 Март 2023 19:12 | мунчо
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Ами приключихте, не го ли разбрахте !
С вашия продажен вожд.


18 Март 2023 22:01 | Благоевград
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

България да признае етническите македонци и македонки в Пиринска Македония и в цела България и да им даде Човешки Права и Свобода. От 1990 г. до днес България е осъдена цели 17 пъти в Съда в Страсбург за погазване Човешките Права на етническите македонци и македонки в България.


19 Март 2023 10:57 | Добринище
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ами къде е Надежда Самарджиева, защо не е в листата?


19 Март 2023 21:46 | Иван от Банско
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Добре, че се светнаха и я махнаха вашата Надка Самарджиева. Цял Благоевград я знае с мъжа и що за стока са. Само вие у Добринище още не ви е загрял реотана!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар