Г. Ганджов от БСП подаде оставка като съветник

25 септември 2010 00:20   4 коментара   25508 прочита
Г. Ганджов
Г. Ганджов


Г. Ганджов

Заради ангажименти по строежа на руското селище “Радуга” край Камчия за 130 000 000 евро

Общинският съветник от БСП и съсобственик на мощната строителна компания “Универсал строй консулт” Георги Ганджов вчера изненадващо подаде молба до председателя на ОбС - Благоевград Костадин Хаджигаев да бъдат предсрочно прекратени правомощията му в местния парламент. Това стана малко след края на петъчното заседание, на което той се появи след дълго отсъствие, заради което си спечели доста критики от страна на колегите си от ГЕРБ. От началото на 2010 г., както “Струма” писа, Ганджов е присъствал само на три от общо 10 сесии, не е участвал в повече от 11 заседания на Комисията по ТСУ, която при това оглавяваше.

Поради тази причина той бе свален от поста в края на август, а мястото му зае Йорданка Стойчева. Строителният предприемач се оттегля от ОбС заради прекомерните си ангажименти около строителството на мегаобекта - Детски оздравителен лагер “Радуга” край устието на р. Камчия, който се финансира от московското кметство и струва над 130 млн. евро. Ганджов цяло лято практически живееше там, за да движи строителните дейности, защото пусковият срок бе обявен за 9 септември, когато кметът на Москва Юрий Лужков и премиерът Бойко Борисов официално откриха обекта. В четвъртък, ден преди сесията на ОбС - Благоевград, бизнесменът щедро е почерпил за успешния финал на втория етап от проекта с уиски съпартийците си от БСП в клуба.

Пред тях той споделил, че не може повече да съчетава бизнес ангажиментите си с тези на общински съветник и би било по-честно да се оттегли, за да заеме мястото му някой, който има време да ходи на сесии и на комисии. За него това и занапред нямало да е възможно, защото наскоро получил картбланш от инвеститора да започне строителството и на медицински център в комплекса край Камчия. Според изборното законодателство на мястото на оттеглилия се Ганджов трябва в ОбС - Благоевград да влезе следващият от листата на БСП, а това е Мая Христова. Тя бе зам. шеф на Здравната каса при управлението на Станишев, а в момента е главен експерт там. Христова е член на ОбС на БСП и член на Изпълнителното бюро.


Още за: Г. Ганджов   напускане   ОбС   Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
25 Септември 2010 13:54 | Всекидневие
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Е, какво толкова е станало? Човекът е професионалист и си гледа работата.
Навремето доц. Граматиков също напусна Об. С. и групата на ГЕРБ поради служебни ангажименти в международна фирма, ама май не го коментирахте...


25 Септември 2010 22:05 | Евала чичо Гошо-ти си мъж
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А Мая Христова не е главен експерт в здравната каса, защото Хаджигаев брутално я уволни. Сега очаквам да поискат от мъжът и да се разведат, защото е квартален на ГЕРБ - Освобождение.


25 Септември 2010 22:11 | дее
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

тоя дебела червена свиня ганжов още ли е жив още ли не е у пандизо кога ке връне парите и имотите що ги открадна од народо


27 Септември 2010 21:52 | до дее
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ти явно си глист, и си умрял отдавна от ЗЛОБА , да не би баба ти да е била собственик на имотите на народ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар