Фурор! Повече от 700 души на представянето на отчета и програмата за развитие на община Сандански на Кирил Котев

08 октомври 2019 11:37   28 коментара   11064 прочита


Безпрецедентна подкрепа получи кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ в Сандански Кирил Котев. Той направи публичен отчет за свършеното през последните 4 години и представи Програма за развитие на общината. Събитието се състоя в Дома на културата в града, а голямата зала се оказа тясна да събере всички желаещи да присъстват. Наложи се организаторите да осигурят предаване на живо във фоайето на сградата, защото много хора останаха извън залата.

Кирил Котев получи и силна политическа подкрепа – за събитието в Сандански бяха заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, заместник-председателят на Комисията по икономика и туризъм в НС Даниела Савеклиева, народният представител Георги Динев и дори представители на други политически сили – като депутатът Спас Панчев, председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Във фокуса на мероприятието бяха местните хора, като подкрепа изказаха художникът и общественик от Сандански Александър Терзиев и Христо Мегеров – млад лекар завършил и практикувал в Германия, но избрал да се върне отново в България, а към днешна дата – и кандидат за общински съветник. Специално видео обръщение в подкрепа към Кирил Котев изпрати и актьора Иван Юруков.

ГЕРБ – Сандански показа и много различна визия за представяне на приоритети за следващите 4 години в сравнение с другите политически сили в общината. На 7 метров екран Кирил Котев презентира проектите на Община Сандански – реализираните и тези, които са в процес на изпълнение. Всички бъдещи ангажименти бяха представени не като общи формулировки, а като конкретни проекти, над 70% от които – с осигурено финансиране.

„Когато започваш градеж на нова къща най-важни са основите. Ако там не свършиш всичко както трябва, рискуваш после цялата постройка да падне. Затова през тези 4 години сме имали една основна цел – да поставим стабилни основи върху, които да можем да надграждаме. С общи усилия го направихме“, подчерта Кирил Котев. Над 30 млн. лв. са инвестирани в Община Сандански по линия на европейско и национално финансиране през последните четири години, стана ясно от неговия отчет. Досегашният градоначалник подчерта, че при поемането на ръководството на общината през 2015 г. в нея са съществували детски градини на абсурдни места като футболни съблекални и бараки. „Днес всички сгради предлагат съвременни условия, а много от градините бяха изцяло ремонтирани“, подчерта Котев. Близо 3 млн. лв. са инвестирани и за модернизиране на училищната материална база, стана ясно от представената информация. Целта оттук нататък е да се надгражда направеното и да продължи облагородяването извън сградите на детските градини.

Сандански е една от 28-те общини в държавата, които ще имат право да се възползват от допълнително финансиране за енергийна ефективност, а през последните години са изпълнени проекти за над 14 млн. лв. за саниране на жилищни и обществени сгради. За първи път бе показана новата Спортна зала на Сандански с положена на 50% дървена настилка. Финансирането за нея е близо 4 млн. лв., а в бъдеще тя ще стане част от Мултифункционален спортен комплекс с 12 дка паркова площ. Сред безспорните успехи е и осигуряването на лекари в малките населени места. Особено като се има предвид, че това е най-голямата по площ община в областта, в която има редица села с по няколко жители. Въпреки това е създадена организация и за всички тях е осигурено лекарско обслужване. Сандански стана и първият град с ТЕЛК комисия извън областните центрове.

През изминалите 4 години в общината са реализирани и десетки инфраструктурни проекти, като на всеки от тях е подменяна не просто надземната инфраструктура, но и всички подземни комуникации. Подход, който да гарантира, че един неотложен ремонт на канализация или водоснабдяване няма да наложи разрошване на новопостроена улица. „Преди 4 години в парка на Сандански бяха издадени разрешения за строеж. С много борба го защитихме от застрояване и докато аз съм начело на общината никога няма да допусна това да се случи“, подчерта Кирил Котев и представи проекта за развитието му в следващите години.

“Вижда се колко много е направено за 4 г. и програмата за бъдещето. В спорта има едно правило - трудно е да станеш шампион, а два пъти по-трудно е отново да останеш шампион. В политиката също е така, защото хората бързо свикват с добре направените неща“, каза Красимир Велчев. Той даде и пример с управлението на Орешарски – и тогава мислехме, че сме създали основата и държавата ще продължи да се развива, но когато те взеха властта всичко спря. „Не се лъжете на обещания и подкрепете доказаните кметове като Кирил Котев да продължат напред“, подчерта заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ и допълни, че Сандански е един от любимите му градове, в които с удоволствие се връща отново и отново.

“Всичко, което видяхме днес не са просто снимки и факти - зад всичко това стои упорита работа, както на кмета, така и на целия екип в общината. Затова и днес Кирил Котев може да излезе пред вас и да поиска подкрепата Ви. Защото когато зад гърба си имаш свършена толкова много работа, можеш открито да поискаш подкрепа и доверие”, подчерта народният представител Даниела Савеклиева. Тя припомни и че основната критика на опозицията – че булеварда на входът на града не е в добро състояние. „Нека обаче се замислят дали преди година този беше входът за Сандански. Не, не беше, защото нямаше магистрала. И аз съм сигурна, че след 4 години Кирил Котев ще представи този път като обект, който е направен. С много работа, работа, работа Кирил Котев заслужи доверието“, каза още областият координтор на ПП ГЕРБ.

Събитието започна с изпълнение на химна на България и Европейския съюз от духовия оркестър на Сандански. Изненадата на вечерта бе Димитър Туджаров – Шкумбата, който не само развесели хората, но и изказа категорична подкрепа към Кирил Котев. Младата певица от Сандански Александрина Макенджиева – Съни припомни как накара Сандански и цяла България да се гордее с уникалния ѝ глас в едно от най-популярните музикални формати у нас. В края на събитието бе представен и екипа на ГЕРБ – Сандански за предстоящите избори, като кандидатите за кметове на населени места и за общински съветници бяха посрещнати с аплодисменти от публиката.

Политическа пубикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

28 коментара
08 Октомври 2019 11:44 | Горна Джумая
Оценка:
29
 (
39
 гласа)

Браво Сандански! Отлична визия, нека се учат и другите кметове от региона!


08 Октомври 2019 11:45 | фурор
Оценка:
-20
 (
40
 гласа)

Фурора ще го видим на 27 като се броят бюлетините, така като приятната изненада се очаква да е Атанас Василев, опитен и неопетнен!


08 Октомври 2019 11:47 | гласуваме
Оценка:
-16
 (
32
 гласа)

И Янка пълнеше залите и мравката и на края в дъното на класацията


08 Октомври 2019 11:53 | НАШЕ СЕЛО
Оценка:
-19
 (
33
 гласа)

ДВАМА ЛАПАТ ТРИСТА ЗЯПАТ


08 Октомври 2019 11:54 | Ради Динев
Оценка:
-15
 (
41
 гласа)

Как не го е срам този ! Вместо да се скрие след всички лъжи и хвалепствия за Сашо Манолев той пак се бута...


08 Октомври 2019 11:55 | Наблюдател по главната
Оценка:
31
 (
35
 гласа)

Мравчо и Янчо пълниха залата с хора от автобуси от Петрич и Благоевград.


08 Октомври 2019 12:03 | Фен
Оценка:
-17
 (
31
 гласа)

Аз заставам зад Наско Василев. Той е номер едно


08 Октомври 2019 12:23 | коментар
Оценка:
-16
 (
24
 гласа)

само тоя василев ли е французин ли е може да опраска котев, тия там мравки, тимчевци, янета и прочие веднага ще ходат да се пазарат, нали до сега от една баница лапат. его тоя спас панчев даже не се и крие.


08 Октомври 2019 12:24 | Пенчо питанката
Оценка:
23
 (
29
 гласа)

Дали ВМРО и РЗС ще оттеглят от изборите участвалите в управлението на Сандански в мандат 2011-2015 при строежа на къщата на Манолев?


08 Октомври 2019 12:29 | Ек
Оценка:
21
 (
33
 гласа)

Ето така се прави, браво. Котев излезе и ПОКАЗА какво е направил и какво ще направи, а не като другите само обещания и приказки от 1001 нощ. Гледайте е се учете


08 Октомври 2019 12:33 | Река Бистрица
Оценка:
-11
 (
33
 гласа)

Чухме какво е направил, ТОЙ, ЛИЧНО, въплъщавайки се едновременно в образа Супермен, Батман и Крали Марко, взети заедно. Кога мънкяше пред камерите как е разговарял с туристи от ”Къщата за гости”, не се брои, така ли..!?!? За такива хора казват НИ СРАМ, НИ СУРАТ ! Само алчнотия, безхаберие, некадърниост, въпиюща липса на усет за развитието на града на целия кметски екип, и най-вече - ЗАВИСИМОСТИ !!!!!


08 Октомври 2019 12:34 | йес
Оценка:
-12
 (
38
 гласа)

Всички знаят, че на котев му е трудно да върже смислово повече от 2 изречения. Имаше слушалка в ухото и през цялото време са му четяли какво да каже и въпреки това пак му беше трудно.


08 Октомври 2019 12:38 | hghs
Оценка:
-10
 (
32
 гласа)

Най-голямата мерзост беше да принудят хората насила да стоят в преддверието на изфабрикувани столове. Абе муньовци, ако хората са дошли по своя воля там и видят, че няма места в залата просто ще си тръгнат. А вие чак снимахте, да се похвалите колко пълно може да бъде, колко много хората обичат гроб.


08 Октомври 2019 12:40 | ЧИНАР КУШИ
Оценка:
-9
 (
27
 гласа)

Чухме отчета за свършеното, а за обещаното и несвършеното - КОГА ????? То е по-важното !!!!!


08 Октомври 2019 12:46 | Янка Калпазанка
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

Не съм си пила втори ден хапчетата и се разтоварвам като дращя простотии. Ще ме познаете по любимите ми изрази - мерзост, муньо, гроб. Не ми обръщайте внимание, винаги съм си била така!


08 Октомври 2019 12:53 | коментар
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Янка я нареди Мисиуто, всичките хора от РЗС на предните избори сега са при него.


08 Октомври 2019 13:05 | Атанас Василев
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

Не знам как ще върна дълговете дето натрупа Кирчо, айде дълговете на хотела му ги върна общината, а на общината кой ще ги връща?


08 Октомври 2019 13:29 | случаен
Оценка:
3
 (
25
 гласа)

Браво Адмирации за г-н Котев!!! Така се прави но когато фактите са налице и човек е със чиста съвест другото е лесно. Браво, браво!!! С Вас сме г-н Котев!!!!


08 Октомври 2019 13:37 | до случаен
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

ти не си случаен бачкаш в общината, личи си как като севернокореец си заучил фразата в чест на вожда, но скоро шеф ще ти бъде големото Мосю или малката мравка и ще се наложи да я забравиш


08 Октомври 2019 13:44 | до до случаен
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

xaxaxa, колко си сигорен само !!!! Без коментар !!!


08 Октомври 2019 13:49 | пръча
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

За нищо не ставате, даже и една далавера не може да врътнете като хората. За тая къща за гости и малките деца ве осетиха. Требва да ходите на частни уроци при бай Дончо, той знае как.


08 Октомври 2019 13:51 | гсгсг
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Сигурен се пише с ' у' а не с 'о'!!!


08 Октомври 2019 15:16 | 0009
Оценка:
-7
 (
21
 гласа)

За сведение: залата в Дома на културата събира 500 души. От къде на къде ги преброихте на 700 души, или това означава да седят един върху друг. Аз бях там и не видях да има един върху друг човек. Пълна порнография и фалшива новина. Какво търси на предизборната среща на Кирил Котев, личният пиар на Александър Манолев, Ники, който от няколко дни е в града. Да не би кандидата Кирето да последва примера на батко Сашко и да изпадне в немилост.


08 Октомври 2019 16:22 | Ние
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Ние сме заАтанас Василев новия кандидат. Историята на общината ни е известна, трудно могат да се фабрикуват деяния.


08 Октомври 2019 17:51 | Експерт
Оценка:
4
 (
22
 гласа)

Много рев и злоба стига вече. Котев обясни и показа, дори и за вас умствено ограничените и морално осакатени трябваше да стане ясно, че той е скромен и работлив и по добър за кмет на Сандански няма. Защото ако не беше скромен ще ви кажеше и че спаси близо шест милиона лева за Базиликата които трябваше да връщаме всички ние жителите на Сандански.


08 Октомври 2019 21:27 | cock
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

KИРЕ като те преизберат за кмет трябва да ги нагъзиш всите Мравки, Янки ...
стига им пускаш аванти


08 Октомври 2019 21:52 | ПОСЛЕДЕН ВАЛС
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

Не фурор, а ПОЗОР. В каква държава живеем щом те принуждават да ходиш на събрание и те карат да седиш на столове във фояето само да видят колко сме успешни. Позор е да се викат работещите в общински фирми и учреждения и да бъдат принуждавани да гласуват за тези некъдърници и наглеци. По слаб кмет в Сандански не е имало. Не може едно решение, като мъж да вземе. Недопуснатия кандадат Апостол Каменаров е по достоен от Котев. Надявам се да имаме нов кмет независимо кой ще е той.


08 Октомври 2019 23:23 | Избиратели
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Троловете на Янка, Тимчев и Мравчо яко са се превъзбудили пишат ли пишат :)))
А бе безделни отрупки, вземете и се гръмнете!





Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар