Евродепутатът П.Витанов: Вярвам в победата на Николай Шушков, той знае как Благоевград може да се възползва по-добре от европейските фондове

08 октомври 2023 07:46   26 коментара   5992 прочита


 Задълбочен разговор по проблемите на община Благоевград и възможните модерни, европейски решения в редица област проведоха независимият кандидат за кмет на Благоевград, подкрепен от БСП и коалиция Левицата, Николай Шушков и евродепутатът Петър Витанов. 

В слънчевия съботен ден те се срещнаха неформално с жители и гости на областния център на Пиринско и изслушаха техните проблеми и очаквания към бъдещия кмет. 

Благоевград има нужда от качествено управление. Не някой да се учи тепърва какво трябва да прави като кмет, а човек с богат административен опит, бил на различни ръководни длъжности, с опит и в бизнеса. Видно е, че Николай Шушков е харесван и уважаван от града, той е правилният избор и без никакво съмнение ще бъде добър кмет. Това мнение изрази евродепутатът Петър Витанов. Той подчерта, че е важно Благоевград да избере управник, който знае как да се възползва от европейските възможности – вкл. за финансиране на проекти с европейски средства. 

Доброто партньорство и комуникация между европейска, национална и местна власт дават истински нужните резултати за просперитета и добруването на хората. В нашата постоянна работа се виждат резултатите на терен, и ще се видят не в Брюксел, а в Благоевград, категоричен бе Витанов. 

На свой ред Николай Шушков благодари на евродепутата и отбеляза, че тази подкрепа е много важна както за него като кандидат – кмет, така и за всички жители на община Благоевград. 

„Виждам възможности в по-пълноценното използване на европейските фондове и програми, пряко насочени към развитието на регионите и населените места, които в последните години не се почувстваха в нужната степен в Благоевград“, отбеляза Николай Шушков. Той припомни, че Благоевград до този момент не е участвал в процедурата за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на български общини, с която НСОРБ, в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, насърчават българските общини да покриват високи критерии за качество на административното обслужване и доброто управление в своите общности. Процедурата се провежда от 12 години, но отсъствието на община Благоевград от нея е ясен знак, за лошо управление. 

„Управлението на община Благоевград е лишено от устойчивост и дългосрочна ориентация; не е отворено към иновации, въвеждане на нови решения и добри практики; не е ефективно, не гарантира честност, безпристрастност и предсказуемост; лишено е от откритост и прозрачност, не улеснява разбирането за това, как се решават значимите въпроси, как се използват обществените фондове и как е защитен обществения интерес“, обобщи Николай Шушков, който е номер 74 в бюлетината. 

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове  е престъпление


Още от: Политика

Принтирай статия
26 коментара
08 Октомври 2023 09:07 | Ешшш
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Не ставайте повече за смях с това дс ченге назначило за директор на вик мартинчо с купената диплома за инженерна безопасност. Срам и позор си шушков. Пък и кмет тръгнал да става. Я си гледай пенсията. Те не го искат в селото той тръгнал поп в града да става.


08 Октомври 2023 10:26 | Радев
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

ДС ченгета, комунисти, причкаповци и разни други лапачи. Всички жители на Благоевград искат модерен и съвременен кмет.


08 Октомври 2023 10:37 | Мелуза
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Всички кандидат-кметове са съмнителни, мотивацията на всеки отт ях не е чиста. Очаква се много ниска избирателна активност, ама много ниска. Повече от всякога. За съветници вероятно ще се гласува, защото всеки има някой близък, който ще желае персонално да подкрепи. Но за кмет - представям си на балотажа колко жалки ще бъдат празните избирателни секции. Това показват резултатите от моята любителски проведена анкета - на хората им писна от нагли лъжи и фалшива загриженост. Ангел небесен сегада им се появи - ще се подсмихват, ще го изслушат, ще му р ъкопляскат и няма да му повярват и уйдисат.


08 Октомври 2023 10:54 | Тошева
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

МИСЛЯ ЩЕ УСПЕЕ ШУШКОВ АКО МИЛЕВ Е ДАЛЕЧ ОТ НЕГО ЧЕ ХОРАТА НЕ ГО ОБИЧАТ


08 Октомври 2023 11:07 | Шушлякова
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Тоя е отдавана динозавър от времето на соца, когато по-скоро са слагали за шефове верни на партията, но професионални профани! Не гласувайте за подобни динозаври, отдавна им е минало времето! Пък и като му гледам тъпата селска физиономия и като го слушах как мънка в предаването по телевизията, просто за нищо не става!


08 Октомври 2023 11:09 | Гроб
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Веравй си на народа му писна на оня работа от ДС агенти мислещи само как да цицат те и поколенията им за народа на никой не му дреме
Наско камбата и той знае това знае онова ама си го помним с знаенето как да взима рушвети и да харчи общински пари за таблети йфони почивки в Париж замаскирани като командировки и тн и тн поливна система прави тя не функционира отмъкна от там пари камери слага за неколко милиона и от там пари измъкна Марица уж направи изсраха се и там с тротоара с маркировката получава се гьол наводняващ Лидл постройка му незаконна къщурка тип Бояна при кончето ама тва не го помним ние прави сметище еба му майката сигурно и за това е спрял коментарите под статиите за него
Всички са от боклук нагоре дано Байкушев направи нещо ако спечели че всички други кандидати са доказани вече крадци
Румката Томов пияндето той па най мизерен ток краде от стълба пред къщата му и като го питат хората как така бе викаше ами аз не знам сметайте колко са нагли и камбитов и Томов и Илко


08 Октомври 2023 11:30 | Стан
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

ДС агент. Лустрация
Вън за комунистите и крадците като него, Милев, Станчев. Видовден ще дойде


08 Октомври 2023 12:00 | ха ха
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Знаел как да се възползва от еврофондовете ха ха ха Тоя и тея зад него знаят само да се възползват от позициите си за лично облагодетелстване. Наистина ли някой вярва, че този пенсионер ще работи в интерес на хората в града ни?!?!?!


08 Октомври 2023 12:19 | Зона Ц
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Аз и моето семейство ще гласуваме за Атанас Киряков с бюлетина номер 60. Призоваваме всички джумалии и техните семейства да гласуват за Киряков. Да си имаме най- после кмет джумалия.


08 Октомври 2023 12:32 | блажко 161
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

никога повече бсп в благоевград


08 Октомври 2023 13:35 | DOC+
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от виагра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ерекция, много сперма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами-----> https://mub.me/medik


08 Октомври 2023 14:10 | Макаренков
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Къде отидоха парите от членския внос, който се събираше от всички комсомолци от ДКМС? Как така голяма част от ръководителите на ДКМС станаха крупни бизнесмени? Нали бяха за държавна икономика и ръководството на страната от БКП. Защо нарушиха принципи на БКП. От партия на трудещите се станаха такава на олигархията. С много бизнеси, като нашия с транспортна фирма, бизнес в Гърция и фирма за търговия с мрамор е САЩ. Защо не правят бизнес в бившия СССР? Благоевград ще удари дъното с кмет от БКП / избран с помощта на кмет комунист от Симитли/
и общински съвет контролиран от съветници на ДПС. Да не дава Господ това да се случи.


08 Октомври 2023 16:57 | Цццшшш
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Пълен крадец.


08 Октомври 2023 18:45 | Кка
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Поли от симитли трето поколение комунист ще помага здраво на шушков. Това какво ви говори. Този път номера на поли няма да мине. Този индивид няма място в благоевград да си гледа симитли.


08 Октомври 2023 20:34 | Мите
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Тоя ме рекетираше като вносях коли сега за кмет се стяга... малеее


08 Октомври 2023 20:35 | Манол
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Шушумигов дирекно го спусна ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП И ДС


08 Октомври 2023 20:37 | Мунчо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

АМАН ОТ КОМУНИСТИТЕ, ТИЯ СА КАТО ХЛЕБАРКИТЕ... НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ТЯХ


08 Октомври 2023 22:11 | Сериозно
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Е този чикиджия Байкушката ли ще сложим за кмет? Вие нормални ли сте? Заслужавате си съдбата простаци


08 Октомври 2023 22:13 | Еленово
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ние ще си гласуваме за Киряков.


08 Октомври 2023 22:13 | Благоевград
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Марио Говнарио яко пише в подкрепа на Мурата, ама кмет нито той, нито това леке кестанат


08 Октомври 2023 22:14 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ако от тези двамата стане некой кмет Говнарио и Байкушевата аз ли си го одрежа


09 Октомври 2023 09:11 | Граждани
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нали всички разбирате, че мрамор за САЩ не се изнася, а това са кухи фирми и по натам да не продължаваме за белата стока..... през Латинска Америка


09 Октомври 2023 09:29 | майстор
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

мраморните плочи като се полират и шлайфат се образува бял прах и така минават през границата.....


09 Октомври 2023 10:20 | Тодорова
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ухание на мухъл и нафталин!


09 Октомври 2023 11:07 | Джельов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Само Киряков!!! Караваната на Кончето ще гласува за Киряков и Михтатски!


09 Октомври 2023 13:49 | Янка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Шуши не иска да става кмет. Целта е да види колко на колко гласове може да разчита бъдеща партия на Р. Р. в Благоевград. Той си има бизнес и един от най богатите хора в Благоевград, като и част от хората в инициативния комитет - перачи на червени пари.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар