Елеонора Попова-Сливкова е новият директор на “Социално подпомагане” - Сандански

31 юли 2010 00:20   12 коментара   32652 прочита

След втори конкурс

Елеонора Попова-Сливкова спечели конкурса и оглави дирекция "Социално подпомагане" в Сандански. Със заповед на социалния министър Тотю Младенов Елеонора Попова-Сливкова е назначена за директор. Кандидатите за вакантната длъжност бяха още Мими Алексиева, началник на агенцията "Закрила на детето" в дирецията в Сандански, и Христина Аргирова, служител в диреция "Бюро по труда". И трите дами бяха допуснати до последния етап на конкурса - интервю, с петчленната комисия. Е. Попова-Сливкова досега бе началник на Общинска служба "Социално подпомагане" в община Струмяни, което вече не функционира. Преди да подаде документи да участва в конкурса, обявен от Министерството на труда и социалната политика, тя бе в отпуск по майчинство.

Както "Струма" писа, преди два месеца министър Тотю Младенов обяви първия конкурс за шеф на "Социално подпомагане" в Сандански за нередовен и наказа с порицание за срок от половин година спечелилата конкурса Мими Алексиева и класиралата се на второ място Ирина Велева, заради случая с насилвания 2-годишен Сашко Тасев. Скандалът около детето бе основната причина агенцията да обяви нов конкурс за длъжността. 7 кандидати за директор на “Социално подпомагане” в Сандански се явиха на първия етап от конкурса, но до финала останаха 3-ма. Директорският пост се оваканти, след като дългогодишният началник Славчо Ризов излезе в пенсия.

12 коментара
31 Юли 2010 01:02 | Андон
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Това не е новина. Целият град знаеще кой ще "спечели" конкурса. След като кметът докара зам.кметица ат Микрево, сега тя гляда да направи всички микревци санданчани.


31 Юли 2010 07:55 | Познат
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Нищо в статията не е точно - да бяхте научили имената на Елеонора, от кого се обявява конкурса и кой назначава директора на дирекцията. Общински служби няма от близо десетина години. Срамота, когато не Ви се чете получете информацията от първоизточника - Елеонора Петкова - Сливкова. Познавам я и знам, че тя е една от малкото хора, които работят в системата на социалното подпомагане, в които все още има сърце.


31 Юли 2010 10:06 | социално силен
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Честито на Сандански!А кога ще смените Нели-Дебели в Гоце Делчев? Може междувременно да е станала активистка на ГЕРБ...не е лошо,след като прегази БСП, ДПС, НДСВ и още и още :))))


31 Юли 2010 19:34 | истината
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

честито на преписвачката сливкова няма ли кой в АСП да разбере, че системата няма нужда от такива кадри като нея. Как така конкурса е бил преди повече от два месеца а чак сега резултатите. господа от АСП не четете ли закони и наредби. Кадруването на ГЕРБ е безпрецедентно и непремерено!


31 Юли 2010 23:57 | Интригантка
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Интересно защо точно сега Струма публикува тази новина дето не е новост, или първо чакат някой да си я напише и да им даде зелена светлина да я публикуват. Да не говорим че и информацията не е вярна.


01 Август 2010 00:21 | ДОБРИ ЛАКИ
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Охо,уплашена е г-жа Елеонора - Петкова - Сливкова - Чиликова, много бързо откри топлата вода, при липса на минерални извори в община Струмяни! Чака, чака медина изява за купеното и изработено Директорско място и след толкова усилия всякакви.....! Но, накрая си поръча след 40 дни и повече, но явно не е имала време ... работа във фондацията си " Звезда на надеждата", БЧК.И ФИРМИТЕ СИ, КАТО ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ... ??? КОНФЛИКТ на интереси и то ОГРОМНИ?????
КЪДЕ Е ОРГАНА НА НАЗНАЧАВАНЕТО???


02 Август 2010 12:46 | Човек
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Абе хора вие нормални ли сте? Каква е тази злоба, какво е това нещо!!! Сигурно и не сте я срещали Елеонора но плюете по нея. Доста грозно... Изчакайте вижте и после говорете. Неразбирам как можете до плюете по някого без да имате и най-малка представа какъв е той. Попитайте хората, които работят с нея поне. Поне името й научете!


02 Август 2010 13:26 | Запознат!!!
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Елеонора, много добре знаеш как стана директор.
На тази длъжност трябваше да застане Христина Аргирова. От трите, които бяхте допуснати до интервюто, тя е най-подходяща и в АСП го знаят добре, защото за нея не са се обадили от ГЕРБ, а момичето само се бори с такива като вас, които без протекции не могат да прогресират.
Ти спечели благодарение на подкрепата на Чиликов, но си нямаш на представа какъв PR направихте на Христина Аргирова и нейното развитие тепърва предстои. :)))


02 Август 2010 16:20 | ха,ха,ха
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Коментара на "познат" май си е на самата МИКРЕВСКА СУРОВАТКА! Ха,ха,ха! ДЕНЯТ СИ ЛИЧИ ОТ СУТРИНТА! Всичко знаем и всичко ни е ясно - истина е, че и трите фльорци са преписвали, истина е, че са давали пари, истина е и за конфликта на интереси! И т.н. Не е истина, обаче, че Аргирова се различава от Мими Медузова и Нора Сурваткова!


02 Август 2010 16:32 | ?
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Към Ха, ха, ха:
Първо трябва да имаш информация от първоисточниците и тогава коментирай, но това не е за простосмъртни. Истина е, че Мими Алексиева е нямала въобще право да участва в този конкурс, защото има дисциплинарно наказание за срок от 6месеца и поради тази причина я понижиха, но АСП за да си запази реномето я допуснаха умишлено. Даже и Ирина Велева е трябвало да се яви, но тя е отказала да участва, заради тези задкулисни игрички.


06 Август 2010 14:01 | Разумен
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Много завистлив народ се оказахте... качествата си Елеонора ще си ги покаже, колкото и да се опитвате да я унижите.
Изчакайте малко време и ще съжалявате за думите си...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар