Ексшефът на РПУ - Разлог Л. Коцаков и заместникът по криминална П. Бучков номинирани за мястото на Т. Добрев

20 април 2010 00:18   25 коментара   37223 прочита
Й. Кочев
Й. Кочев


Й. Кочев

Ексдиректорът Л. Милев обжалва в съда освобождаването си, следват смени в Петрич, Сандански, Банско...

Бившият началник на полицейското управление в Разлог от времето на СДС Любен Коцаков бе номиниран за шеф на управлението на мястото на пенсионирания в петък началник Тома Добрев. Предложението е на депутатите от ГЕРБ Любен Татарски и Атанас Камбитов пред МВР министъра Цветан Цветанов, съобщиха за "Струма" информирани вчера. Коцаков в момента е дежурен офицер в Областната дирекция на МВР в Пиринско, през последните няколко години той пътува през два дни за работното си място в Благоевград.

5 години Коцаков управляваше полицейското управление в Разлог, когато ситуацията бе изключително сложна, тъй като дървената мафия и престъпленията бяха във вихъра си. Малко преди да бъде сменен, започна "гонка по устав" на дървените босове, като изготви списъсък на контрабандистите и управлението му бе белязано от ежедневни акции срещу тях. Коментарите на симпатизантите му са, че Коцаков е сменен именно по искане на контрабандистите и техни лобисти по високите етажи на властта.

Има вероятност обаче предложението на Татарски да не мине пред министър Цветан Цветанов, тъй като благоевградската структура на ГЕРБ има свой кандидат. Дали това е вярно, ще стане ясно до седмица. В момента шеф на Полицейско управление - Разлог е заместникът на Тома Добрев по криминална Петър Бучков. Бучков бе и дясна ръка на Коцаков по време на неговото управление. В петък директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Йордан Кочев му връчи заповед за безсрочно временно управление. Петър Бучков стана заместник-началник на РПУ - Разлог през 1999 година и до момента, независимо от смяната на началниците Коцаков, Атанас Кондев и Тома Добрев, той твърдо стои на поста си. Според запознати Бучков е от най-добрите криминалисти в полицейското управление и вероятността да запази временния си пост не е малка.

Вчера вече бившият началник Тома Добрев бе в Гоце Делчев за помена на брат си - ексвътрешния министър Николай Добрев. Докато шофираше автомобила си, Добрев коментира освобождаването си така: Утре ще предам значката си и ще си оправя документите в Благоевград. Не съм нито изненадан, нито шокиран, че ще бъда пенсиониран, знаех отпреди повече от месец. Сега предвиждам среща с президента Георги Първанов, за да се уточним как бих могъл да бъда полезен, защото е ясно, че аз съм неговият човек в Разлог, нещо, което не съм крил. Отдавна знаех за совалките на депутатите от ГЕРБ в опитите им да ме махнат, но, честно казано, аз съм Добрев и нищо не ме притеснява.

Заместник-директорът на ОДП - Благоевград Любен Милев ще обжалва пенсионирането си, казаха негови познати. Мотивът за смяната му бил несъстоятелен и вероятно ще падне в съда. Засега Охранителна полиция поема заместникът му Страхил Иванов. Въпрос на няколко дни е да стане ясно кой ще бъде новият заместник-директор. Парадокс например е, че пенсионират Любен Милев, който е на 47 години, а на работа остава заместникът му Страхил Иванов, който е на 58. Въпросът е каква е логиката на пенсионирането, ако не е, че се използва за разчистване на постове за хора на силната на деня политическа сила.

Пенсионираният Димитър Димитров от Икономическа полиция най-хладнокръвно е приел заповедта си за освобождаване, тъй като отдавна имал намерение да напусне системата с лични мотиви.

Тази седмица се готвят още предложения за рокади. Предполага се, че ще бъдат сменени всички началници на полицейските управления. За полицейското управление в Петрич, оглавявано в момента от Митко Митев, гласят криминалиста Иван Харизанов. В Сандански на мястото на Костадин Бакърджиев гласят човек от благоевградската полиция. Неясно е бъдещето на Полицейското управление в Банско, оглавявано от Атанас Кондев, където също се очакват промени. Директорът на Областната дирекция на МВР Йордан Кочев отказа коментар за предстоящите промени по места, мотивирайки се с промените в Закона за МВР и тромавите процедури по кадровата политика.

Все още е свободно мястото за шеф на I полицейско управление - Благоевград, след като Бойко Дункин бе издигнат за шеф на служба "Полиция". Времено поста зае заместникът му Петър Зашев, който според прогнозите ще получи постоянна заповед за началник.

25 коментара
20 Април 2010 06:12 | 123
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е как му е връчил на Бучков заповед хем за безсрочно, хем за временно управление???
И с тия прогнози този ще стане, онзи ще стане, направо ме разсмивате.Или министърът всеки ден ви се обажда и ви казва какви са намеренията му???
Страшен стил на писане имате-един факт, замаскиран между десет слуха.:)


20 Април 2010 06:57 | Ани
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Някои бъркат РПУ - Разлог с Винпром,щом Бучков го номерират за титуляр


20 Април 2010 08:00 | яяяя
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тоя коцаков не трябва да се появява никак вразлог защото управлението ще се превърне отново в ловна дружинка


20 Април 2010 08:00 | яяяя
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

стига с тези платени статии за софревия


20 Април 2010 08:45 | 333333
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

големияя борец с дървената мафия няма шо е бил коцаков а връзките му с наи големия крадец на дървен материал владо цолев ааааааа писатели на тази статия


20 Април 2010 08:47 | 333333
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

а добрев пак му се клати ръката сигурно аааааааааа така е


20 Април 2010 09:08 | ее
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

бучков да си ходи да пие
какъв криминалист като не изтрезнява


20 Април 2010 09:16 | хехехе...
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Хак да им е на комунистите,които на частичните избори подкрепиха герб/ сега ги уволняват/, а ги и плюят на поразия, но те да са доволни от себе си,нали гласуваха"по съвест" и за благото на общината,добре,сега добрев им сърба попарата,но нали и той беше за герб,като мислеше,че като им се подмазва ще го оставят в рпу,но не би. Браво!


20 Април 2010 09:24 | 66666
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Г-н Директор,този пияница ли трябваше да е заместник на Добрев,дето всяка вечер е пиян -залян и всички кримки му се подиграват по заведенията и става за кашмер на всички.Много трябва да внимавате кой трябва да оглави РПУ гр.Разлог, че с този пияница Бучков ще станете за смях.


20 Април 2010 10:25 | 999999
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Лубен коцаков не ни требе, знаеме си го. И Бучков си го знаеме, та друг да турат. А Томата друг път да не верва на Ц.Ц. и Б.Б., то и нема кога вече да се случи. И какво като остави Цветелин Кънчев и мутрите да вилнеят по изборите и да агитират с тояги, а полицаите си затваряха очите, пак го манаха. Сега да каже сичко, дека знае за насилието по изборите, ама нема да смее, щото ше излезе че и той е вътре бил.


20 Април 2010 11:07 | 22222
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Айде вече наред и Кондевия барабар с Кондевата - най-тъпата банкерка в целата околия.Требва и на тех да им видат сметката - оне в пенсия па онаа на борсата,оти още малко ако поседе на работа,той че пусне корени,а па тя най-много да фалира банката в Разлог.Дано шефа в Благоевград ги чете тия коментари,оти сичките са на 100% верни.


20 Април 2010 13:27 | 111111
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

ако турат БУЧКОВИЯ пияница за шеф ,вместо РПУ Разлог, требува да пише ВИНПРОМ Разлог.ХА-ХА-ХА голям срам че падне за града.


20 Април 2010 14:08 | 456
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

бучков освен пияница за друго не го бива. той 11години не си е подавал носа на вьнка от канцеларията.


20 Април 2010 16:05 | Стони
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

В Разлог ще е Краси Кръстев...въпроса е дали ще приеме да служи с тоя идиот от ДС в дирекцията.


20 Април 2010 21:04 | ччччч
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

абе тоя бачевец за нищо не става сигурно по линия на шефа на руг ааааа


20 Април 2010 21:23 | 456
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

какьв криминалис е тоя бучков бе той не може да разпита един мръсен мангал умрял от страх.


21 Април 2010 08:34 | of razlog
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

на нас и полиция не ни требва,та началник ле.ако за началник мога и я.ако да се връши работа коцаков си е професионалист.кръстев да си гледа кат и заведението а бучков питието.


21 Април 2010 10:00 | Беличанин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Любен Коцаков е доказал се професионалист и заслужава поста началник,а другите да си гледат ракията / Бучков / и Краси заведението


21 Април 2010 21:36 | ямх
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

до белияанин да не те кара да пишеш тая статия з. василев или си от тъпите хора на софревия м. сланчев, дебел никола, м голев, г аргиров - само си некои от тях да знаеш???????????


24 Април 2010 17:50 | хде
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ямх не знам дали са тъпи но май ти си много прос


24 Април 2010 18:06 | кид
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

не съм сигурен дали е некои от тия ама май беличенин е извесния като конде от белица


25 Април 2010 19:30 | ямх
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

до хде прос не се пише така а ето как ПРОСТ нали марине???? явно много ви жегна ааа???


25 Април 2010 19:31 | ямх
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

до хде ама защо се тормозя ти явно си от пазарджишката сорбона


10 Септември 2010 14:34 | мимето
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

е за туи сме на този хал цялата дьржава, аман отцуробадженацтинааааа!
нямам буквите???




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар