Ексшефът на образованието в Пиринско О. Соколов става помощник на директора на Икономически техникум В. Широканска

04 януари 2010 00:20   20 коментара   39088 прочита
О. Соколов
О. Соколов


О. Соколов

Възход и падение

Бившият шеф на Инспектората по образованието Огнян Соколов започва работа като помощник-директор на Професионалната гимназия по икономика в Благоевград. Директорът Велка Широканска предложила мястото на бившия си шеф през последния месец от управлението му, когато Соколов прекара в инспектората в режим на изчакване коя точно сутрин ще го освободят от работа.

Ексначалникът е сред малкото, които имат възможност да се гмурнат в новото си професионално поприще заедно с оборудването на кабинета си от предишната месторабота. Две седмици преди да сдаде поста на новия шеф на образованието в Пиринско Ивайло Златанов, Соколов изнесе всички мебели от кабинета си, включително и картините, подарени му от школските директори по различни поводи, макар че подаръците бяха получени заради длъжността му на началник. Сред взетото оборудване няма само компютър по простата причина, че Соколов не разбира нищо от тази техника, и категорично отказал да сложи на бюрото си “чудото”.

20 коментара
04 Януари 2010 01:45 | Ай сиктир
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Ай сиктир бре що е туй кампютар?


04 Януари 2010 09:30 | румчо
Оценка:
4
 (
24
 гласа)

Тежко и горко на Икономическата гимназия.
Оправи просветата, та сега ще оправя и гимназията.
Ами каккъв предмет ще преподава тоз гамен. Да не би предучилищна педагогика?
А изнасянето на инвентара си е жива кражба, пладнешки обир.
Ето такъв е моралът на бившияя шеф на образованието - да краде и устройва свои хора.
Но нека се провери как е спечелил това място. Малко ли кадърни хора има, които и от компютър разбират.


04 Януари 2010 13:00 | инат
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Е как така ще изнесе всичко!?! Браво, всичко да заграби! Е много ще просперира и Икономическия... Ами щом има такива благодетели като Широканска , нека...


04 Януари 2010 13:04 | Роза
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Номенклатура- червена, жълта, оранжева, розова, всякяква. Затова още дълго ще сме на този хал.


04 Януари 2010 13:44 | toni
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Соколов заслужава да остане без работа, за да види, какво е причинил на много кадърни хора, които не назначи, само защото имат знания , но нямат връзки и не плащат.


04 Януари 2010 14:16 | Анонимен-кандидат
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

След като г-жа Широканска е толкова стриктна при назначенията,дали сега ,за да назначи г-н Соколов, ще обяви мястото на борсата и на какви критерии ще заложи при подбора на кандидатите?Или за Човека няма да има процедура по КТ ?
И Румчо е прав - какви часове ще взема този пом.директор?


04 Януари 2010 15:23 | читател
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Е СОКОЛОВ МОЖЕШ ДА ДОЙДЕШ И ДИРЕКТОР В САТОВЧА , СЛЕД НЯКОЙ И ДРУГ МЕСЕЦ АЙША ЩЕ ИЗЛЕЗЕ В ПОРЕДНОТО МАЙЧИНСТВО ИЛИ ЩЕ ЗАМИНЕ ЗА ГОДИНА ДВЕ ЗА МЕКА. ТОГАВА ТИ ЩЕ СТАНЕШ ДИРЕКТОР А ИСМЕТ ЗАМЕСТНИК. ЩЕ ТИ ПОМАГАТ НИКОЛАЙ ОТ ГОДЕШЕВО И ЗЛАТИ ОТ ФЬРГОВО ЩЕ ПРИЕМАЩ СЬВЕТИ ОТ БАЙ КИРО БЛАГАТА ДУМА И ТАКА ЖИВОТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО ЗАВРЬЩАНЕТО РИО


04 Януари 2010 18:20 | Венци
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Широканска е много милосърдна, а защо ли?По скоро трябва да се запитаме ,а как беше назначена Широканска и не е ли време да си ходи и тя?


04 Януари 2010 22:46 | бивш възпитаник на ИТ
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

г-жо Широканска, що за глупост сте извършили! Как можахте този мазник и некадърен кадър на НДСВ да назначите на тази длъжност? Свършиха ли се кадърните и достойни хора? Срам и позор за елитната гимназия щом започнаха крадци и изнудвачи да я управляват!!! Да Ви е честит помощник-директора Соколов! Скоро ще съжалявате г-жо Широканска! Още веднъж Честито! В този миг рейтинга на елитна гимназия се срина!


04 Януари 2010 22:51 | boii
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Директорите стават инспектори,инспекторите директори ,шефовете пом.директори иобратно при следващите управляващи.Ако остане без работа ,то това ще да е някой друг учител,който до вчера си е вършил съвестно работата.Но в тая държава има хора родени за началници и други орисани на вечен тормоз от богопомазаните. Те това сме си ние.Обърнал се Илия и пак си е с тия/или ония предишните,но същите/!!!


05 Януари 2010 22:15 | Критерии за заемане на вакантната длъжност
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Интересно как точно ще бъдат формулирани критериите, на които ще трябва да отговаря новия помощник- директор. Например: да има завършено образование " Предучилищна педагогика", да не може да работи на компютър, да няма никакви икономически познания, да не владее език и т.н. Иначе г-жа Широканска рискува да има много кандидати - ако вземе някой от учителите-икономисти в гимназията да се пробва...как ще мотивира избора си???


06 Януари 2010 15:53 | учител
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

ТОВА НАЗНАЧЕНИЕ Е ЗА ПРОВЕРКА ОТ МОН, АЛА ДАЛИ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ, НИКОЙ НЕ ЗНАЕ. ЩЕ СЕ НАПРАВЯТ НА НИ ЧУЛИ, НИ ВИДЕЛИ... КАКВА ЛИ ДОБРИНА Е НАПРАВИЛ СОКОЛОВИЯТ НА ДИРЕКТОРКАТА , ТА СЕ ВРЪЩА ЖЕСТА...


06 Януари 2010 18:50 | стига
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

стига вече бе злобари,оставете човека на мира .Какво ви е толкова кев някой да е зле да е без работа ,тази злоба ще погуби рано или късно вас.


08 Януари 2010 16:40 | гражданка
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Помогна на Широканска да стане директор преди години и сега тя му връща жеста. Няма пари за пълна 13 заплата на учителите в гимназията, но за ново пом. директорско място има. Как ли той ще се впише в колектива на Икономиката? Как ли ще работи с останалите двама пом. директори или ще сформира забавачница за децата на учителите от Икономиката.


11 Януари 2010 18:42 | Гражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Широканска добре му се е подмазала, като му е предложила спасителен пост в гимназията. Сега обаче, след като се разчу какво е намислила, ближе рани и стиска палци "соколчето" само да се откаже. Да, ама не!


11 Януари 2010 20:47 | неизвестен
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Каква е тази злоба.О,господи спри тази злоба , която разяжда душите на хората.Защо само злословите и се вълнувате от съдбата на Соколов.Ако нещо сте недоволни от него замислете се не сте ли си сами виновни.За собствените си неуспехи не търсете вината вдругите.Спрете,отвратително е.


12 Януари 2010 09:45 | до неизвестен
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Ето заради такива "добряци" държавата ни е на такова дередже! Явно сте от хората, които са свикнали да се примиряват с мръсотиите или просто някой друг се грижи нещата да се подреждат според желанията Ви! Не наричайте злоба възмущението на честните хора! Никой не се вълнува от "съдбата на Соколов", а от поредния цирк, в който за съжаление участват всички!
Вълнува ни липсата на принципи, вълнува ни съдбата на едно от елитните училища в града! От такива неща би следвало да се вълнуват хората, които имат достойна гражданска позиция!


21 Януари 2010 12:50 | до критерий
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

гражданката е права,стана директор, като унижи г-а Вълева сега е неин ред




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар