Екссекретарят на ПИФ Соня Стоянова назначена в Регионална дирекция “Социално подпомагане”

22 юли 2010 00:16   3 коментара   22729 прочита

Бившата секретарка на Правно-историческия факултет в ЮЗУ и дясна ръка на проф. Александър Воденичаров Соня Стоянова бе назначена в Регионална дирекция “Социално подпомагане” - Благоевград. Тя е на подчинение на вр.и.д. шефката Румяна Петкова, която оглави управлението след пенсионирането на Никола Малаков и преди около месец бе на конкурс за титуляр, но все още не са обявени резултатите. Никой от новите колеги на Соня Стоянова не си спомня да е имало конкурс за вакантно място в дирекцията, но коментарите са, че най-вероятно не са разбрали, тъй като не ги интересувало.

Соня Стоянова бе съкратена от ректора на ЮЗУ проф. Иван Мирчев през март и заведе дело с искане да се отмени заповедта. Обезщетението, което поиска от университета ексадминистративният секретар на ПИФ за незаконното й уволнение, е 4927 лв. Сумата доста озадачи бившите й колеги, които останали изненадани, като пресметнали, че основната й заплата трябва да е била около 800 лв. - доста по-висока от университетските служители на същата длъжност и дори от преподавателите с научна степен доктор.

Преди да бъде назначена в РД “Социално подпомагане”, С. Стоянова бе сред кандидатите за секретар в Административен съд - Благоевград, но конкурсът бе спечелен от друг кандидат.

3 коментара
22 Юли 2010 07:54 | Има и други бутнячки
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В университета има и други бутнячки със заплати вероятно двойни на професорската. Например балдъзето на доктора Гайдарски. . . .Те затова се държат надменно и внушават на студентите, че образованието не е всичко или поне не е най-важното. И се присмиват на професорите - съответно.


22 Юли 2010 16:06 | Мария
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И Герб се издънва като другите политически партии Назначения политически До кога
Затова младите хора напускат страната ни Засрамете се


22 Юли 2010 18:27 | с
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

голям праз




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар