Експертът от РИО Л. Станишев оглави дирекция "Образование и хуманитарни дейности"

17 януари 2012 00:20   27 коментара   69181 прочита
Ат. Камбитов
Ат. Камбитов


Ат. Камбитов

Уволняват шефовете на "Пазари" Цв. Катранджиев и на "Паркинги и гаражи" Ал. Петров

Експертът от Регионалния инспекторат по образование Любомир Станишев става директор на дирекция "Образование и хуманитарни дейности" в администрацията на община Благоевград, обяви вчера кметът Атанас Камбитов. Мерките, които той предприема за преструктуриране на администрацията, предвиждат още назначаването на Мила Соколова, която е от екипа на предишния кмет Костадин Паскалев, за директор на дирекция "Социални дейности", а Иво Николов запазва поста си като директор на дирекция "Местни данъци и такси".

Не деля хората на работили в екипите на Причкапов или Паскалев, а на справящи се и несправящи се със задълженията, такъв е моят подход и считам обратния за погрешен, каза Камбитов. Той обясни, че до дни ще обяви конкурс за главен архитект на Благоевград, който да замени настоящия титуляр Виолета Спасова.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е внесъл предложения за прекратяване договорите на управителите на общинските дружества “Пазари” и “Паркинги и гаражи”. И двете предложения са внесени с дата 6 януари, уточни вчера Камбитов.

Както "Струма" информира, до него е депозирана подписка от наематели и собственици на маси в закрития пазар срещу управлението на Цветан Катранджиев.

И на двамата управители изтича срокът на договорите. Катранджиев е в пенсионна възраст, а от дейността на управителя на “Паркинги и гаражи” Александър Петров има какво да се желае, коментира лаконично Камбитов.

Предложенията за освобождаването на двамата управители на общински дружества ще бъдат гласувани на следващата сесия на Общинския съвет.

Градоначалникът възнамерява да въведе сливане управлението на по-малките села и вместо 15 ще останат 8-9 кметски наместници. На ревизия ще бъдат подложени и всички подписани договори на фирми с общината, за да се прецени тяхната целесъобразност. Основният финансов проблем, пред който община Благоевград е изправена, е наследената от 2011 г. наказателната санкция, която трябва да се плаща на МОСВ по новите екостандарти за изхвърлянето на боклука, което е в размер на 700 000 лв., които трябва да се осигурят от собствените приходи. До 2014 г. сумата ще набъбне на 3 млн. лв., ако новото сметище не е готово.

Кметът обяви, че новият зам. кмет по културата ще бъде назначен на 1 февруари, но запази името му в тайна. Уточни само, че не е от Благоевград.

27 коментара
17 Януари 2012 03:01 | измамен избирател
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

извадиха метлата трябва да се върне жеста за изборите


17 Януари 2012 05:32 | към измамен избирател
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

какво очакваше - теб ли да назначат !


17 Януари 2012 05:49 | Читател
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

Бавно действа Камбитов. Няма как - приятели от всички цветове, съученици, кумове и свати - на кого да строши хатъра. Изборите са далече.....


17 Януари 2012 08:02 | Гражданин
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Та всички които бяха в предизборния щаб са били там с една цел:да бъдат назначени самите те или тяхни близки на хубава работа, а не да доброто на народа.


17 Януари 2012 09:27 | peps
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Любо Станишев е добро попадение - достоен и работлив човек, поздравления за неговия избор.


17 Януари 2012 10:24 | grajdanin
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Не всички, който са работили по изборите за Камбитов са назначени! Напротив, много от хората, който избира да реализира професионално сега ще го предадат на следващите избори. Залагах по-големи надежди на него и честно казано съм разочарован в известна степен. Не е нормално да назначиш Мила за директор по социалните дейности, тя ще се постарае да облагодетелства нейните червени протежета и на другите избори ще са за червения кандидат, а не за ГЕРБ. Наско сети се кой обикаляше с теб из квартали и села, кой беше винаги там? Назначавай хора с потекло от Благоевград, а не от северна Бълагария или от помашкия край.


17 Януари 2012 11:18 | баба Джеврие
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Много нежно пипат тия от ГЕРБ . Ако бяха комунистите на власт до сега всичко щеха да ометат и да си сложат техни хора на важни постове . Та вижте още колко комунисти и политически проститутти са на важни постове . Комунисти и техни протежета са още шефове на : Златев - НОИ, Точев - РДНСК, Башов - стандартизация, Ангел Георгиев - РИОСВ - тоя е син на офицер от ДС, Асийски - пробация, Сарандев - съдебна охрана, комисията Кушлев - само от хора на БСП и ДПС, Паркинги и гаражи, Пазари и къде ли не още има ръководни кадри на тройната коалиция . Близки хора на Вл. Димитров и Кирил Добрев са били назначени по времето на ГЕРБ на важни постове в МВР- Благоевград . В съдебната система всички са хора на Воденичарски . ДАЖЕ МНОГО МЕКО ПИПАТ ТИЯ ОТ ГЕРБ


17 Януари 2012 11:43 | P - 2
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

до гражданин . Камбитов е достоен за поста си и взима правилни решения. Дали ще назначава хора от северна българия или от помашкия крй важное да са кадърни


17 Януари 2012 11:49 | Катерина
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Тези, които имаха достойнство от екипа Паскалев си тръгнаха с него. Останаха мижитурките. Те ближат подметките на новите управляващи, за да се доберат пак до кокала. Действията им са трагикомични. Мила Соколова е абсолютно лошо попадение на кмета Камбитов. Тя първо е много груба и невъзпитана като човек, а склед това няма и нужния ценз за заемане на поста директор "Дирекция Социални дейности". Ето затова не вървят нещата в тази държава, защото всеки работи това, за което няма понятие и образование. Съжалявам, че освобождават Сашо Балев. Той си има образованието за тази длъжност, а и е много човечен.


17 Януари 2012 12:07 | справедливост
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Управителя на “Паркинги и гаражи” Александър Петров си намери майстора най-после. Аман от бивши полицаи. Браво на Камбитов


17 Януари 2012 12:19 | 3,13
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Господин Камбитов, поздравявам Ви за Станишев.


17 Януари 2012 12:59 | 33
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Много добър избор за Станишев! Но за Мила Соколова...? Наистина е груба и без ценз, а чрез нея пак ще управлява един от най-изявените на червената партия Г. БОГДАНСКИ???? По-добре е Камбитов да направи справка как са изразходвани средствата за ремонтите на Дневния център и на домовете за стари хора. Доста се коментира, че са изписвани евтини и некачествени материали на високи цени (врати, плочки и т. н.)!!!! Човек, който почти не е стъпвал в звената, които управлява не може да се каже, че управлява качествено. Такива назначения определено няма да стимулират хората за следващите избори.


17 Януари 2012 13:07 | ДО БАБА ДЖЕВРИЕ
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

МНОГО СИ ТОЧНА .ДОБРЕ И Г ИЗРЕИЛА ВСИЧКИ. САМО КОМУНИСТИ, И ОТ ТРОЙНАТА КОАЛЦИЯ ВСЕОЩЕ СА НА РАБОА. ГОРКИТЕ ГЕРБАДЖИЙ. ТЯХ ГИ ИЗПОЛЗУВАТ САМО


17 Януари 2012 13:39 | спе
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

мила соколова е най-невъзпитаната служителка не я назначавайте ще сбъркате върнете й по друг начин услугата тая селянка няма място в общината


17 Януари 2012 14:24 | жкжшсг
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

как може да пишете текива глупости, за човек който не познавате .Ако всички са като Соколова работата ще върви, но с тези кобри не става. Повечето хората ходят на работа ден да мине, друг да дойде .Кмете, кажи на тези стари бабки, който си оставил да не викат, че това е овщина, а не лудница.


17 Януари 2012 14:46 | въпрос
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

А В. Спасова, юристката? Запазете ценния кадър!


17 Януари 2012 15:05 | мандръсащия градевци
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ОЩЕ ЕДИН ГРАДЕВЕЦ АУТ ОТ ОБЩИНАТА ! БРАВО КМЕТЕ


17 Януари 2012 15:52 | Маргарита
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Поздравления за Станишев! Работлив и добър професионалист!


17 Януари 2012 16:04 | до ЗЗ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

33 написа:По-добре е Камбитов да направи справка как са изразходвани средствата за ремонтите на Дневния център и на домовете за стари хора. Доста се коментира, че са изписвани евтини и некачествени материали на високи цени (врати, плочки и т. н.)!!!!

ТОВА СЕ ДОКАЗВА С ФИНАНСОВИ РЕВИЗИИ, НО СЕ СЪМНЯВАМ КОЛКО ВЗИСКАТЕЛНИ ЩЕ СА ФИНАСОВИТЕ ОДИТОРИ ПРИ ИЗВЪРШВАНЕТО ИМ, ЗА ДА ДОКАЖАТ ЗЛОУПОТРЕБИ. ТЕЗИ В ОТДЕЛ ФИНАНСОВ ОДИТ СА НАЗНАЧЕНИ ОТ ПРЕДИШНИТЕ КМЕТОВЕ И ПАЗЯТ МЕКИТЕ СИ СТОЛОВЕ. МНОГО ЗОР СЕ НЕ ДАВАТ ДА РАЗКРИВАТ ЗЛОУПОТРЕБИ. ПРИ РЕВИЗИИ ЗА ТЯХ Е ДОСТАТЪЧНО ДА УСТАНОВЯТ, ЧЕ БЮДЖЕТНИТЕ ПАРИ СЕ ХАРАЧАТ ПО СЪОТВЕТНИТЕ ПАРАГРАФИ И С ТОВА СЕ ИЗЧЕРПВАТ КОНСТАТАЦИИТЕ ИМ!!!!!
Г-Н КАМБИТОВ, ЗА ДА РАБОТИТЕ ЗА КАУЗАТА НА ГЕРБ, РЕСПЕКТИВНО НА Б. БОРИСОВ, КОЙТО ЗАЯВИ В ЕДНО ИНТЕРВЮ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПРАТ ТЕЧОВЕТЕ И НА ВСЯКА КАПКА Т. Е. И НА НАЙ-МАЛКИТЕ СУМИ, ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА РАБОТАТА НА ОТДЕЛ ФИНАНСОВ ОДИТ В ОБЩИНАТА


17 Януари 2012 16:25 | до катерина
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

ха ха ха балев, тази мишитурка, всичките му подчинени в отдела си правят каквото искат, този не може да вземе едно управленско решение, отдавна трябваше да е вън..


17 Януари 2012 17:03 | Катерина
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Драги анонимен, Балев има нужния ценз, както и работи от дълги години в системата. Педагозите като Мила Соколова да си ходят в училищата и детските градини, а да не вземат местата на социалните работници. Отгоре на всичко тази г-жа е безкрайно груба с гражданите, но пък явно подмазвачеството не й е чуждо. Както има една приказка - "Хем шуто, хем боде".


17 Януари 2012 17:31 | ХАСАН
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Е НАЙ - ПОСЛЕ ТОЗИ НАГАЖДАЧ СТАНИШЕВ СЕ ДОКОПА ДО СТОЛА. ЗАБИ НОЖ НА БИВШИЯ СИ НАЧАЛНИК СОКОЛОВ КАТО ИЗПРАЩАШЕ ХИЛЯДИ АНОНИМНИ ПИСМА, МИНА В ГЕРБ И ЕТО ТИ ТОПЛОТО МУ МЕСТЕНЦЕ, А УТРЕ С КОЯ ЛИ ЩЕ Е


17 Януари 2012 17:38 | Катерина
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Винаги съм мразила политическите хамелеони. Мила Сокола гравитираше около Паскалев, благодарение на Герасим Богдански, сега около Камбитов. Какво ли ще стане, ако друга партия дойде на власт, след известно време? "Мой партии любими, аз съм с таз, която е на власт".


17 Януари 2012 19:15 | Струмяни
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Г-н Камбитов, защо не взехте нашия кадър-Валентин Чиликов, който да ви фалира и вашата община.


18 Януари 2012 09:48 | Бойко гледа
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кмете четеш ли коментарите, Кмете? Народа се радва само когато се вади метлата и се раздават шутове ...Само така! И смело в същия дух!


02 Януари 2018 22:21 | Анонимен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мила Соколова е Божи наместник. Тя най добре знае какви хора Бог обича. Кои хора Бог ги обича и кои не. Тя може мнение да даде.


02 Януари 2018 22:30 | Анонимен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Госпожа Соколова е най благородния и съпричастен човек. Браво. Поздравления. Респект.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар