Ексобластният управител Вл. Димитров: Изборът на Д. Пеевски бе направен под безпрецедентен натиск от страна на С. Станишев, чашата преля, НС на БСП трябва спешно да свали доверието си от председателя

20 юни 2013 17:52   27 коментара   36460 прочита


Социалистите от Благоевград подкрепят правителството "Орешарски" и ще съдействат за реализиране на програмата му, казва още бившият лидер на столетницата в Пиринско

На 14 юни 2013 г. Народното събрание избра за председател на ДАНС Делян Пеевски. Избор, който взриви страната и изкара десетки хиляди граждани на улицата.

Този избор стана възможен след безпрецедентен натиск на председателя на НС на БСП над народните представители от Коалиция за България. Този избор срути за миг градените с години мостове между БСП и обществото. Мостове, които ще трябва да се градят отново дълги години. Изборът превърна в пародия мотото от предизборната ни кампания “Да върнем България на хората”.

Този избор беше само капката, която преля чашата. Чаша, пълнена близо месец след твърденията, че ще правим програмно правителство, в което няма да има партийни квоти. Оказа се обаче, че това са твърдения за наивници, а във формулата “3–5– 8” са сменени само пропорциите. Пропорции, по които се назначават и заместник-министри, и областни управители, чийто резултат е и кризата около областния управител на област Благоевград.

След оставката на Делян Пеевски, сега улицата иска оставка на правителството. Ако тя бъде дадена, ще означава месеци безвластие и окончателно затъване на страната в кризата.

Някой трябва да поеме отговорност за всичко това. На 16 юни, в предаването “Нека говорят”, Сергей Станишев заяви: “Народните представители не носят отговорност за това гласуване. Те го направиха от доверие към мен и г-н Орешарски.” След това признание на лидера на БСП, че той носи цялата отговорност, е време да я поеме чрез действия.
Нужен е елементарен знак за промяна.
Спешно и адекватно действие!

Очаквано от обществото и удовлетворяващо потребността му от възмездие, от реално (не на думи!) поемане на политическа отговорност за чудовищната провокация с кандидатурата на Пеевски.

На основание чл.17 т.5 от Устава на БСП предлагам и гласувам „ЗА” днешният пленум да вземе следните решения:
1. Националният съвет на БСП незабавно да свика заседание на 48-ия конгрес, което да се проведе във lвъзможно най-краткия уставен срок. Конгресът да обсъди актуалната политическа обстановка, да гласува вот на доверие на председателя на НС на БСП или да избере нов председател.
2. Социалистите от община Благоевград потвърждават подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски и настояват НС на БСП и Парламентарната група на КБ да продължат усилията си за реализиране на програмата му.

                            Владимир Димитров
 

27 коментара
20 Юни 2013 18:14 | ЗЗЗз
Оценка:
2
 (
34
 гласа)

Орешарски долу, а партийните ви интриги сами си ги решавайте


20 Юни 2013 18:37 | пипи
Оценка:
16
 (
24
 гласа)

Я ченгето се яви?! Сега е време този с въпросите за базата в Огняново да изникне отнякъде.


20 Юни 2013 18:49 | Ръб
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Ти по добре кажи за Огняново а не за Станишев или това вече го забрави


20 Юни 2013 18:50 | УСЕТЕТЕ СЕ
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

ЕТО ТАКИВА СТАРИ МУЦУНИ В ПАРТИЯТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА Я ПРОВАЛЯТ. НЕ СЕ НАЯДОХТЕ, НЕ СЕ НАПИХТЕ. НЕ ДАВАТЕ НА МЛАДИТЕ ДА ВИ ИЗМЕСТЯТ. СТАВАТЕ ЗА СМЯХ, А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И СТАТИИ ПУБЛИКУВАТЕ.


20 Юни 2013 19:27 | ??!
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Борисов беше един от СИК, но стана и главен секретар на МВР, и премиер. -
Та имало план да бъде ликвидиран и именно заради това Делян Пеевски бил назначен за шеф на ДАНС.?!
МВР шефът заяви“Ако се чувства застрашен, ще съдействам да се направи пълно разследване Не мога да кажа дали това е достоверна информация. Звучи прекалено бомбастично например да се твърди, че го е предупредил човек в метрото. Лично към момента нямам факти и информация, за която да се захвана. Считам, че ако Бойко Борисов има такава информация и реши, ще намери начин да я сподели.


20 Юни 2013 19:30 | да оправим работата
Оценка:
4
 (
32
 гласа)


Ако Цацаров арестува днес Бойко, Цветанов и Фидосова утре протести няма да има! Половината от протестиращите ще са доволни от правителството а на другата половина няма да има кой да им плати за да протестират!!!


20 Юни 2013 20:11 | bmv
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

И ТОЯ СЕ ПОЯВИ. АБЕ ТЕЯ СТАРИТЕ МУЦУНИ НИКНАТ КАТО ГЪБИ СЛЕД ДЪЖД


20 Юни 2013 20:39 | Илия Милев
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Владо престани с интригите в БСП. Прибери си и кадрите Иванов, Крум и това недоразумение Владко Пандев (Пълна нула, некадърно, злобно и завистливо създание )!!!


20 Юни 2013 20:46 | гражданин
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Вън Влади Пандев от обс и БСП -Благоевград. Вие доказахменекадърност, злоба и интригантство. С активнистите си съсипахте Бсп. Заради вас редивите леви избиратели се срамуват пред познатите си хората които гласуваха !!!! Вън от БСП !!!


20 Юни 2013 20:49 | гражданин
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

СТИГА БСП - БЛАГОЕВГРАД ДА БЪДЕ ЗАЛОЖНИК НА НЕРЕАЛИЗИРАНЕ ХОХА ОТ НЕВРОКОП И РЕГИОНА !!!!


20 Юни 2013 21:16 | Пандев
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Момци бъдете с мен. Постовете са за нас, нали сме на власт !!!


20 Юни 2013 21:31 | Станев
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Мотото на партийните проститутки от БСП -“Да върнем България на Турция”.


20 Юни 2013 22:26 | БЪЛГАРИН
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

НЕ КУПУВАЙТЕ ВЕСТНИЦИТЕ НА ШОПАРЕСТИЯ МАФИОТ: МОНИТОР, НОВИНАР, УИКЕНД, ШОК, ТОРНАДО, ЗАБРАВЕТЕ ТВ7!


20 Юни 2013 23:24 | размисли
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Днешният политически живот е
преначертан да има винаги конфликти,
когато не се споделят разни нечий
интереси. Винаги има сблъсък на
политически интереси и най - вече
паричен, като целта не е за народа.
В политиката всяка цел е важна,
а тя не винаги се решава от всеки
отделен политик, ако няма облага
разбира се. Вярно е обаче, когато
интересите са от национално значение
конфликтът е по голям, защото има
разпределение на народно имущество
( на повече пари ). Понякога решението
на избор се взема в последния момент,
което означава дали да се откажеш от
облагите, които ти се предоставят
или да служиш за благото на народа.
Отказът да не си нечия пионка е
заплашващ, дори след като си направил своя избор. Започва въздействието на заплахата или се предлагат такива политици за избиране, които могат да бъдат
манипулирани. А това е заразно.


21 Юни 2013 00:26 | Д. Димитрова
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Др. Димитров, подкрепяйки Орешарски, вие реално подкрепяте Ахмед Доган и бъдещото асимилиране на БСП от ДПС. Зная, че ви звучи невероятно, но през последните дни се случиха много неща, които все не са за вярване. Осъзнайте най-после, че и за вас е по-добре това правителство да падне.


21 Юни 2013 08:13 | Владо, Владо
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Такива мишоци като теб по-добре да си стоят в дупките, да си ядат награбеното и да не се обаждат, защото дразнят хората. Не че някога ви е пукало за хората де. Вие винаги сте били много над тях за да ги забелязвате. Гнусна номенклатура!


21 Юни 2013 10:35 | 123
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Това е истинското лице на БСП - грабителите на съвременна България! А простия народ гласува ли и пак гласува за вас... НЕКА ИМ Е!!!!! Заслужават си управлението, щом си го избират!


21 Юни 2013 11:41 | Питанка
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

1. защо съветниците на бсп не подкрепиха декларацията на Общинският съвет?
2. защо в. югозападна преса не пише нищо за забавянето на пусковият срок на хигиенната баня в града ни и спирането на тока преди 1-2 дни в нея, или защото хр. ковачки-мама кажа вече си плаща за реглава във вестника ви 2 нали сте будната съвет са областта....
3. сигурно се питате защо тук питам за хигиенната баня -- ами защото именно с подкрепата на бсп и при паскалев бешададена банята на концесия на мама кажа и сега както вестника така и бсп да го попитат - кога ще бъде готова банята ?????2


21 Юни 2013 11:46 | ОТГОВОР
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

КАКВО ИСКАТЕ ОТ ТОЗИ ВЕСТНИК, ВИШТЕ ДНЕШНИЯТ МУ БРОЙ - САМО СТАРИ МАТЕРИАЛИ, КОИТО ВЕЧЕ СМЕ ГИ ЧЕЛИ В ДР. МЕДИИ, А ВЯРНО ЧЕ ИМА ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ И РЕКЛАМА НА ХОТЕЛ КРИСТО- СОБСТВЕНОСТ НА МАМА КАЖА, И МОЖЕ И ТОВА ДА Е ПРИСПАЛО БУДНАТА ИМ СЪВЕСТ.....


21 Юни 2013 14:50 | Мъдър
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Учудвам се, че все още има хоpа, които все още смятат, че това смешно изданийце СТPУМА, е вестник. Ама вина за това има и struma .com която не пpави нищо за да им отвоpи очите.


21 Юни 2013 16:10 | ГЕРБЕЕР
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Това ченге показва наченки на разсъдък


21 Юни 2013 17:23 | той
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Абе Владо, ако наистина знаеш нещо, или си замесен, или пък не си замесен с прословутият случай Огняново излез пред обществеността и кажи, отречи, опровергай. Изобщо осветли случая за да си поне малко с изчистена съвест, поне за случая.


21 Юни 2013 18:03 | За Пандев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Докторе, обяснете БСП феодална фирма на нереализирани и дискридитирани хора, които намират пристан в регионалната политика ли е


21 Юни 2013 18:09 | Пандев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кажи за списъците с карди на некадърни и нереализирани хора със съмнителен морал и професионални заложби? Кажи и за твоите болни амбиции ? Благоевград добре ви познава активностите ви са видни за гражданите.


21 Юни 2013 20:33 | за областния !
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Сделката с гребната база е на екс-депутата на БСП - Георги Юруков. Шербетов е негово поставено лице. Всеки знае. Прокуратурата трябва да разследва последните дни на управлението на В. Димитров за корупционните му действия, които са ясни на цялата общественост.
Хайде да видим дали новия областен ще даде документите на прокуратурата за разследване на тези далавери. Тази гребна база е строена с пари на народаи държавата трябва да я съхрани от грабителите.


21 Юни 2013 20:36 | за областния !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

От ликвидатора е отправена и молба за отписване на имота от актовите книги на администрацията с цел снабдяване с нотариален акт и последваща продажба на актива от дружеството в ликвидация.

По време на преговорите е станало ясно, че предишният областен управител Владимир Димитров е издал Акт за държавна собственост №1864 от 10. 07. 2008 г. и впоследствие е провел търг. На 29 юни тази година Димитров е сключил договор за продажба на недвижимия имот за сумата от 175 175 лв. при положение, че избраните от Министерството на икономиката и енергетиката независими лицензирани оценители са определили цена за въпросния имот от 1 268 952 лева.


21 Юни 2013 23:33 | Петрич
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Владо, не забравяй да си вдигаш телефончето защото знаеш за какво те търсим! За да си оправиш Владе борчовете, а не да ни се правишщ на младоженец и да се правиш на велик пред младата си жена! Владе, айде не са прави на каралеа защото хич не ти отива и си оправи сметките, защото Владе, медала има и друга страна. И ако продължаваш да се правиш, че не знаеш за какво става въпрос, Инспектората на ВСС, ще разбере по-бързо от теб и свидетелите са готови да тои "обяснят" това което се правиш, че не разбираш!!!! Айде засега чао!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар