Екскметът П. Дангов да каже разследван ли е от прокуратурата и взимал ли е комисиони, а депутатката Мая Манолова да си гледа Кюстендил, от нея акъл не искаме

01 април 2010 00:10   14 коментара   33324 прочита
Г. Пехливански
Г. Пехливански


Г. Пехливански

БСП съветникът с 5 мандата Г. Пехливански

Общинският съветник Георги Пехливански сам прояви инициатива и поиска да сподели с репортер на “Струма” какво най-много му тежи от политическите сблъсъци в местния парламент. Това той направи по повод критиката на Първан Дангов, отправена към групата на БСП за безкритичното им и раболепно отношение към кметския екип.

“Искам да поставя десет въпроса към един бивш кмет. И да кажа на депутатката от БСП Мая Манолова да си гледа Кюстендил, акъл от нея аз няма да взема. - каза Пехливански и силно напрегнат изстреля: Има ли срещу Първан Дангов прокурорски проверки и колко са те. Има ли случай през неговия мандат на забавяне на отговори на молби на граждани с месеци, аз знам поне пет. Не го питам с лоши чувства, уточни Г. Пехливански и припомни сцените, когато заради Първан Дангов налетя на бой на Панчо по време на общинска сесия, когато синьото мнозинство окастри правата на кмета и ги прехвърли на председателя на ОбС Панчо Панайотов.

Тогава изтръгнах лично от ръцете на Панчо на два пъти микрофона и го запратих зад трибуната, а Олег Велинов хвърли по Панчо две шишета с минерална вода, но не го улучи. Забрави Дангов колко много съм направил за него. Питам го изисквал ли е от началници на отдели предварително да подават молби за напускане и не е ли било това изнудване? Защо бе разривът между тогавашния кмет Дангов и Велизар Аспарухов, знае ли Дангов, че хора от ръководството на БСП спряха намерението на зам. кмета да разкрие истини в медиите за нарушенията му, които биха довели до оставката му? Става въпрос за обществени поръчки. Идвал ли е при него от Канада бизнесмен с искане за влагане на половин милион евро инвестиции? Защо не стана нищо? Момчето, 12 години в Канада - Недялко от Дупница, още ми се сърди.

Каква бе истината с катастрофата с кола “Нива” на службата по земеделие? Защо излъга и съветниците от БСП, че не е имало нищо, и ние се изложихме, като го защитавахме горещо по медиите? Защо допусна построяването на ВЕЦ - Яхиново, без да информира Общинския съвет за намерението на министерството? Някой да не е взел комисиона? Защо допусна под носа му да бъде приватизирана сградата на бившето ДКЦ, та то е на метри от кабинета му? Защо се провали изграждането на Дома за стари хора, който бе един от нашите приоритети? Защо община Сапарева баня с кмета Сашо Иванов се пребори с държавата за своята част от летище Крайници, а Дангов като кмет на Дупница - не? Ако на всички тези въпроси Първан Дангов си отговори честно, ще разбере, че единствено на него се полага първо място в алеята на грабителите, отсече Георги Пехливански и уточни:

Кредитната политика на общината подкрепям само когато се използват парите, съфинансирани по европейски проекти, които пари след изпълнение на инвестицията се възстановяват от фондовете. Заеми за плочки, градинки не одобрявам. От ГЕРБ в Дупница също се правят на “ощипани моми”, вместо със съветниците от ”Атака” да си “вдигнат задниците” и да докарат пари за община Дупница, каза Г. Пехливански и допълни: Мая Манолова да не дава съвети на дупнишките парламентаристи, да гледа Кюстендил, ние си поемаме отговорността, от нея съвети не сме искали”.

В отговор Първан Дангов каза: Аз разбирам, че това са въпроси, които Пламен Галев му е заповядал да постави. В дните на Страстната седмица, в които Христос е страдал за такива като Пехливански, искам да бъдем по-смирени. Но в идващата седмица ще проверя сигнала дали Георги Пехливански получава по 500 лв. от ексбаретата - съподвижник и приятел на Галев, чрез бюджета на община Дупница. И дали това е цената, на която се продава достойнство и чест.

14 коментара
01 Април 2010 06:02 | Иван
Оценка:
230
 (
240
 гласа)

Ех Пехливански,Пехливански основният Ви проблем с Дангов е че водите борба помежду си , кой от двамата е по-виновен.А всъщност нещата са изключително прости.Например за ВЕЦ Яхиново,как да Ви каже Дангов че е натискан от хора от БСП-централата на Позитано(собственик на ВЕЦА е син на Гриша Филипов),като идеята за построяването му е дадена и предоставена от Братя Галеви,които в това време са в изключително добри отношения с основни играчи в БСП.Комисионната за Дангов са спечелените избори с помощта на Братята,а построяването на ВЕЦА е един вид отблагодаряване към Братя Галеви и трамплин за подготвян бъдещ скок в БСП йерархията.Така се става член във висшиятсъвет на БСП.Няма как да бъде запознат общинският съвет от Дангов защото е изпълнявал това което му наредят(БСП правителство(министерство)+Галевите).Но това са подробности.Важни са принципите.Редно ли е Пехливански да гласува програмата на мутрите в общ.съвет и редно ли е да се построи частен ВЕЦ на държавен канал за Данговото кметуване


01 Април 2010 06:54 | Пешо
Оценка:
168
 (
182
 гласа)

Пехливански избива комплекси!!!!Не е морално и честно да бягаш по една и съща писта с престъпниците.А Дангов също бягаше по тая писта,но сега е обърнал само посоката.А кой от двамата е по виновен не знам,но съвсем съм наясно че и двамата сте в кюпа на виновните....Гузен,негонен бяга....Не се опитвай да си изтриваш гузната съвест със това политическо чучело Дангов.По си дребно скроен и затова и хранилката ти при Галевите е по малка...А виж по горе,Иван е написал точно и ясно как се става кмет с чужда мутренска помощ и какви връзки са необходими за да станеш член във висшият партиен съвет наБСП.И все пак ти си по-малко виновен,защото си и по-малък а изглежда и по-глупав защото задаваш въпроси на които сам не можеш да си дадеш отговор.Гледай на себе си като много малка брънка от веригата на виновните и се оправдавай пред себе си като си казваш "кой съм аз и от мен нищо не зависи"Така дано ти стане по-леко а Дангов го заеби в трета глуха.....Гледай си рахатлъка...Майната им на принципите..


01 Април 2010 11:50 | до нещасниците по горе
Оценка:
-134
 (
142
 гласа)

Еееееиииииии УМНИЦИ е раждала, раждала , ражда и днска нашата земя хубава. Да ви сера на овчите размисли разбираши такива. Пишете по форумите защото имате комплекс за малоценност и не можете да намерите никои които да ви изслуша глупостите които черпите от задника си може би .


01 Април 2010 15:06 | вярно е
Оценка:
137
 (
149
 гласа)

Другарю Пехливански,
НЕЗАБРАВЯЙ ДОБРИНИТЕ НА ДАНГОВ. ТИ МУ БЕШЕ ЕДИН ОТ СЪВЕТНИЦИТЕ И ЗАТОВА СТИГНА ДОТУК. ДАНО ТЕЗИ НА КОИТО ДНЕС ДАВАШ СЪВЕТИ ИМАТ ЕДНО НА УМ И СЛЯПО ДА НЕ ТИ ВЯРВАТ, ЗАЩОТО ЩЕ ГИ ПОСЛЕДВА УЧАСТТА НА ЕКСКМЕТА.


01 Април 2010 17:37 | Пешо
Оценка:
205
 (
211
 гласа)

Е Пехливански какво става с теб,защо така излизаш извън контрол.Та всичко написано по-горе можеш и сам да провериш.ВЕЦА е собственост на четирима висши функционери на любимата ти БСП от които единият е по горе посочен.Има търговски регистър,грамотен си...Можеш да намериш информация и за печалбата му близо четвърт милион на година а ти ми говориш за някакви пет лева еднократна комисионна....Е за това ти казвам че си малък,трудно ти е да боравиш с големи цифри...Покрай далаверата с ВЕЦА натопиха и братята Галеви,които пък успяха директно да закупят заедно с Христохорос Амантидис(ТАКИ) вилата на Водно стопанство в Паничище на тройно по-ниска цена.И това можеш да провериш,ама файда никаква.Това са фактите,Приятелю !!!И всичко е разпоредено от тогавашните червени управляващи и направено на принципа на скачените съдове"дай ми да ти дам"....Но на теб ти е трудно или направо невъзможно да разбереш това от камбанарията ти на общ.съветник,па макар и пет мандата....Нищо лошо няма....Бизнес..Пари.


01 Април 2010 23:35 | %%
Оценка:
100
 (
114
 гласа)

вСИЧКО ТОВА ЗВУЧИ КАТО - ПОДКРЕПЯМ ВСЕКИ,КОЙТО КРАДЕ!


02 Април 2010 01:30 | Пешо
Оценка:
195
 (
207
 гласа)

Точно така%%,Пехливански гласува винаги с вдигнати високо ръце!!!!!...Но не само заради голата подкрепа и той гризка като маус(мишка) макар и много малка бучка сиренце,подхвърлена му от братя Галеви.А те дали крадат не знам,Вие %% го написахте по горе.Но по последна разработка агент Тони твърди че не са спирали да правят добро за Дупница т.е. да КРАДАТ,ама това да си остане само между нас....Все пак трябва да има конфендициалност(потайност)....Да не осветим някой прикрит като Алексей Трактора.Кажи Дангов за ВЕЦА??????Не смея да говоря Пехливански,защото един от двамата ни е МОШЕНИК и ще издаде фронта!!!!..... Интриги,гнусотии,подливане на вода и т.н.,но те му казват вътрешно единоборство за надмощие в БСП Дупница....Дребни карикатури на червени вождове,ама никой като че ли вече не им обръща внимание....


02 Април 2010 01:52 | Иван
Оценка:
162
 (
356
 гласа)

Не знам как звучи в ушите на Вас господа форумци,но на мен ми звучи че от тия двамата господа,Пехливански и Дангов изглежда нищо не зависи.Явно отдавна са извън играта...И защо се дърлят,сигурно и те не знаят...


02 Април 2010 09:24 | Дафне благаяна
Оценка:
-74
 (
88
 гласа)

Не слушайте хора, които говорят лошо за други хора!


02 Април 2010 12:50 | чичо тони
Оценка:
97
 (
105
 гласа)

ех пехливански,мутренска подлого и ти се продаде за жълти стотинки на галевци. Я кажи кой назначи дъщеря ти за юрист в Общината без 1 ден трудов стаж? Не беше ли същия тоя Дангов като кмет,а? А сега плюеш,но тогава го хвалеше. Защо бе Гошо когато ти изнася си говориш едно ,пък после друго! Е явно само това можеш- да си подлога!


02 Април 2010 17:38 | 99
Оценка:
240
 (
348
 гласа)

Инкубатор за октоподчета .......В това се е превърнал този общински съвет.Започвате от голямата и "многопрофилна"хиена В.Кацов и свършвате с най-дребната пионка Милев - младши..Няма никакво значение при кой кмет са започнали кариерата си.Колкото по-добри "абсорбатори" са,толкова повече мандати имат.......За бога,братя,не им вярвайте!


02 Април 2010 23:12 | до пехливански
Оценка:
138
 (
144
 гласа)

пехливански забрави ли че Дангов уреди любовницата ти с общинско жилище в ж к "Бистрица"и не е платила нито лев на общината.ти беше пръв борец срещу Галеви,ако си спомняш когато дойде Милен Цветков в Дупница ти сам се изребчи при него,а сега....засрами се нямаш ли достойнство!


03 Април 2010 05:29 | Иван
Оценка:
169
 (
181
 гласа)

Абе гледаш го в далечината нищо човек,а като приближи голям боклук...Гледай го тариката наш,а се бие в гърдите до синъо,като стар седесар....Пък той бил нагъл бесепар


04 Април 2010 03:27 | Григор
Оценка:
135
 (
139
 гласа)

А пък тоя Дангов,нали беше ветеринар,откога се преквалифицира в сводник!!!!Ако апартамента беше лично негов,дали щеше да го преостъпи на любовницата на Пехливански ей така от приятелски чуства към съпартиец?????Да ама не, както казваше Петко Бочаров.Най лесно е да се къса от държавната баница....Така са възпитани,комунистите ,че всичко е народно,тоест тяхно и как намерат за добре ,така ще разпределят благините държавни.....Ех дърво неокастрено,тия са за в затвора....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар