Ексклузивно! СДС-Банско изригна!: Кандидатурата за кмет на Л. Захов е нелегитимна, самозванци се наричат Реформаторски блок и си приписват чужди заслуги

10 юли 2015 00:12   36 коментара   24437 прочита
Г. Икономов
Г. Икономов


Г. Икономов

Заставаме твърдо зад кандидатурата на кмета от ГЕРБ Г. Икономов

Гневна декларация ни изпратиха тази вечер от СДС Банско . В нея те остро осъждат опитите на група хора от курортния град ,да се самообявяват за носители и радетели на демократичната идея ,наричайки се реформаторски блок , издигайки кандидатурата на Лазар Захов без да се съобразят със символа на демократичната промяна у нас СДС .Ето декларацията:

 

Уважаеми съграждани

Месеци преди изборите, ние членовете на СДС Банско като представители на най-старата класическа десница в нашата община излизаме пред Вас с настоящата декларация.

Държим да се знае, че нашата политическа воля е основана на общи демократични идеи и ценности на публичност и постоянен обществен дебат, както и реално участие на гражданите в местното самоуправление.

Легитимното ръководство на СДС Банско ще работи за принципност, прозрачност и съгласуваност във всички свои политически действия, единствено и само в интерес на своите съграждани.

По този повод обявяваме, че всякакво присвояване на десните идеи и ценности от група хора, самообявили се за представители на демократично мислещите граждани, е грубо погазване на всякакви принципи и правила.

Само преди дни в публичното пространство бе представена кандидатура за кмет на Банско на г-н Лазар Захов от името на Реформаторския блок, какъвто в Банско НЯМА! Широко известен е фактът, че тази политическа коалиция бе регистрирана САМО на национално ниво за миналите парламентарни избори. В основата на тази коалиция бе СДС, символът на промяната. Сега тази кандидатура бе издигната БЕЗ участието на СДС, както на местно така и на национално ниво, в нарушение на всички демократични процедури. Като се има предвид, че намерение за подобно действие не беше изразено и на предварителната среща с г-н Миланов – депутат от СДС и зам. секретар в националното ръководство, СЧИТАМЕ ТАЗИ КАНДИДАТУРА ЗА НЕЛЕГИТИМНА!

Водени от дълбокото убеждение, че личността, която можем да подкрепим на предстоящите избори трябва да отговаря на редица условия, обявяваме нашето решение пред Вас избирателите:

Ние заставаме зад кандидатурата на настоящия кмет Георги Икономов, който олицетворява вижданията ни за динамично и ефективно управляние на общината.

Мотивите за това наше решение са:

- Видимата промяна на Общината към по-добро;

- Прозрачност в управлението;

- Стартирането на мащабни проекти, с които да се занулят щетите от хаотичното презастрояване, като един от най-важните е “Нов Общ устройствен план на община Банско”, който заменя остарелия от 1990 г. и създава условия за модерна градска среда и нови инвестиции на бизнеса;

 

Ние подкрепяме новия модел на управление, който решава проблемите в дълбочина и е чужд на “работата на парче” (порочна практика в предходните управления, от която всички ние сме засегнати).

Излишно е да напомняме произхода на Георги Икономов, потомък на известен възрожденски род и син на родители засегнати от т. нар “мероприятия на народната власт”.

Нашето категорично решение е да се явим на изборите със самостоятелна листа, в която ще намерят място достойни хора.

Считаме, че позицията ни е почтена и принципна и тя ще намери подкрепа от всеки един от Вас, искрено загрижен за доброто бъдеще на нашата община.


Още за: СДС   Банско   Икономов   Още от: Политика

Принтирай статия
36 коментара
10 Юли 2015 00:29 | ТОМИ КАРАКОСТОВ
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

ТОЯ ЗАХОВ -МЕБЕЛДЖИЯТА ЛИ Е БЕ.....


10 Юли 2015 07:44 | pruf
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Боби Миланов мръсен лакей!!!! Вельов депутат!!!! СДС вие сте една клиентска партия-жалко за вас!!!!


10 Юли 2015 08:28 | Човек
Оценка:
26
 (
40
 гласа)

Община Банско никога не е била в по-окаяно състояние, а вие ми говорите че има видима промяна към по-добро. Е няма по голямо лицемерие, наглост и може би лична изгода.



10 Юли 2015 08:28 | Кравчо
Оценка:
-24
 (
34
 гласа)

Икономов бие на първи тур. Свикват с тази мисъл.


10 Юли 2015 08:32 | Неофит
Оценка:
24
 (
32
 гласа)

Жалко какви будни хора е имало Банско. Ако бяха сега те никога не биха търпяли такова нагло, крадливо и престъпно управление като сегашното. Затова Банско ще продължава да се руши. Не народ а.....


10 Юли 2015 08:32 | старогражданин
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Всички от файтоните са изхабени отдавна и дължат своето участие в управлението САМО на грешките на Герб. Умрела работа в София и по места. Даже не я прочетох цялата статия.


10 Юли 2015 08:33 | Ръхов
Оценка:
-9
 (
29
 гласа)

На Цане лъжите приключиха. Доведе положението до агония. Не може да събере 10 читави за листа за съветници. Какво остава пък за екип с който да работи. Нека и Дурчов да си направи сметките и да ги видя как ще съберат 500 гласа на есен.


10 Юли 2015 08:36 | Гербер
Оценка:
-23
 (
37
 гласа)

На 25 октомври Банско ще има нов кмет, да сте сигурни. Икономов се казва. Колкото и фекалии да мятате по него, той нагледно работи за Банско и гражданите.


10 Юли 2015 08:42 | Иван Асен
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

Няма по-прости банско лишаване от Люби, Бохемче, Дане Косми, Шамби и Сашо Баката. Истински се радвам че последният е в затвора


10 Юли 2015 08:47 | кенеди
Оценка:
-15
 (
21
 гласа)

Краваров е последен сезон, да не си причиняваме предсрочни избори на пролет. Без смислено е цяла зима общината да купува памперси.


10 Юли 2015 08:59 | Пепи
Оценка:
-14
 (
18
 гласа)

Знаете ли тоз войвода,
стар и глупав по природа.
Чета има той голяма,
май са трима или двама.
Кмет решил е пак да става
и на комунизма се продава.
Но не среща веч подкрепа,
за съдбата тъй нелепа.
Сутрин скубе си косите,
в Кипър скрити са парите.
От далеч се пак умува,
Гласове отново да купува.
Глупаво Бохемче обикаля,
Търси някой да окаля.
Черна пропаганда води,
от врата на вратата ходи.
Тази чета силно застрашена,
на всякакви мизерии решена.
Шамби сляпо се надява,
есен байрака да развява.
Но уви е сметката отново крива, математика е пак фалшива.
Знайте: Времето лети, лети.
Две и две не прави три.


10 Юли 2015 09:03 | БЛАБЛА
Оценка:
21
 (
31
 гласа)

ДА ПОМИСЛИМ - КОИ СЕ ЗОВАТ СДС В БАНСКО: ДЕДО ПЕНЕ, КОЙТО СИ МИСЛИ, ЧЕ СМРЪДЛИВАТА МУ КРЪЧМА ОТНОВО ЩЕ СЕ ПОСЕЩАВА ОТ ГОЛЕМЦИ, А ПЛЕМЕННИКА НА ЖЕНА МУ - САШКО МАУРЕВ ПАК ЩЕ Е ЗАМЕСТНИК КМЕТ, АСЯ ДОНЕВА - НЯМА КАК ДА НАПИША ТОВА КОЕТО МИСЛЯ, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА ЧЕТАТ ДЕЦА, НЕ СЕ СЩАМ ЗА ДРУГИ, А ЗА ПОТЕКЛОТО НА КМЕТА СЪВЕТВАМ ДА НЕ ИНЦИИРАТЕ ТАЗИ ТЕМА, ЗАЩОО НЕ Е В НЕГОВА ПОЛЗА.


10 Юли 2015 09:35 | неутрален
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

Каква е тая фалшива декларация? Кой стои зад нея? Няма никакви имена на лидерите на формацията. Това е поредната измислица.


10 Юли 2015 09:50 | 121212
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

Жалко за потенциала на това красиво райско кътче. Явно, че де що е имало нещо читаво и мислещо, то то вече не живее в Банско. От това, което се предлага до момента на тезгяха - нищо няма да произезе. Наистина жалко


10 Юли 2015 09:50 | от петрич
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

и в Петрич е така -този Борислав Миланов - едно голямо недоразумение с този Борислав Тренчев - още по голямо недоразумение - като прибавим и Петричкият Делян Пеевски - левият тест на В Илиев - крадец № 1 в цялата област - Васил Божанин - представяте лиси какво СДС има в момента в Петрич - на всичкото отгоре - тези нещастници и некадърници са фактори в областното СДС УЖАС - Вельо Вельо къде си се запътил с тези тапанари


10 Юли 2015 09:57 | от шарон
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Васил Божанин и СДС - БОЖЕ - БОЖЕ в тази фамилия освен комунисти и ДС служители други хора няма - А и далавераджий във ВиК


10 Юли 2015 10:24 | 147741
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

КАКВО СДС В БАНСКО, ДА РЕЧЕШ ЧЕ СА 300 ЧОВЕКА! ТЕ ИМАТ НЕМАТ 5-6 СИМПАТИЗАНТИ! ЗА КАКВО ИЗРИГВАНЕ СТАВА НА ВЪПРОС ЧЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА? И КАКВА ЛИСТА НАЧЕЛО С РАДЕ ЛЕЧОВ ТОВА ЛИ СА НОВИТЕ МОРАЛНИ ХОРА?


10 Юли 2015 10:47 | официално
Оценка:
24
 (
26
 гласа)

Официално ГЕРБ си има СДС Банско! Не разбирам, от кога някой бил той и депутат ще определя кой да издигаме за кмет и зад кой да заставаме? СДС Банско не се отъждествява с Миланов, а се разграничава от него и написаното в тази статия.


10 Юли 2015 11:08 | 121231234
Оценка:
21
 (
27
 гласа)

Браво бе! Все нови лица, а искат да отъждествяват СДС! Ася ли, която смучеше Краваров като пиявица, или Дедо Пене, който не знае какъв е. Да не говорим за фамилията му. Ами
Раде Лечов-бившият председател на об. съвет-от коя партия беше, или Иво Ръхов, който написа тази декларациика-от кои е -не беше ли от основателите на ББЦ-изобщо НОВИТЕ
ЛИЦА НА СДС-С НОВИ ДРЕХИ, НО СЪС СТАРИ ИДЕАЛИ!!!


10 Юли 2015 11:35 | ИСТИНАТА
Оценка:
26
 (
32
 гласа)

ФАМИЛИЯ ИКОНОМОВИ Е КОМУНИСТИЧЕСКА ПРИ БКП, СЕДЕСАРСКА ПРИ СДС И ГЕРБАДЖИЙСКА ПРИ ГЕРБ!!!!!
НАСТОЯЩИЯ КМЕТ НЕ Е ЛИ С ПРИСЪДИ ЗА ТОЧЕНЕ НА ДДС И СКЛЮЧИЛ СПОРАЗУМЕНИЕ СЪС СЪДА?


10 Юли 2015 11:48 | Банскалия
Оценка:
-16
 (
34
 гласа)

Пожелавам успех на СДС и на г-н Икономов!


10 Юли 2015 11:49 | Дедо Пене политик
Оценка:
30
 (
36
 гласа)

Разбира се, че Икономов е най "успешния" кмет. Кой друг успя да съсипе толкова успешно и бързо Банско. Да облагодетелства обкражението си, да раздели народа на "свой и чужди". Целият град е във фекалии заради уникално некадърно протичащия "воден цикъл", в общината от "прозрачното управление" са затворили постъпите към нея. Декларацията е "уникум". Писана е или на психично освидетелствани или платени "местни политици".


10 Юли 2015 16:29 | съратник
Оценка:
-16
 (
22
 гласа)

На Джоре татко му комунистите го съдия. Немаше 17годин. Да мъчите мръсни комунисти. Долна гнас
Ке е Цане бе. Ке е дедото наМиле. Ке е макя му на Заовия. Я марш.


10 Юли 2015 16:59 | Съжаляващ
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

СДС е партия в един пакет от 5 общо. По принцип демокрацията се прави с решения на мнозинство. Кандидатурата на Захов би била нелегитимна (и съответно подкрепата за Икономов - легитимна) ако повечето партии от РБ са против, а това не е така. Вие какви демократи се наричате при положение, че не уважавате демократичния ред?! В момента СДС в Банско е буквално една къчмарска некомпетентна сган, събрала няколко от редовните сини проститутки. Истинските демократи са си точно там, където трябва да бъдат - Deal with it!


10 Юли 2015 18:47 | Та КОЙ точно?
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

"СДС Банско избухва", а Безсмътрният Джо VAT-то е на снимката. Кажете си, че е гербаджийска ненавист от създаването на силна кандидатура, която наистина може да вкара Банско в релсите, а вас по наровете ;


10 Юли 2015 18:48 | Възмутен
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

Не мога да разбера хора като Краваров и Захов /левите десни/ .До вчера заедно, а днес се оплюват взаимно. Това според мен са пак поредните им мръсни номера. Тези хора нямат ли малко достойнство? Колко години трябва да управляват? До живот? Махнете се вече от политическата сцена. Дайте път и на нови хора, но не на децата ви.


10 Юли 2015 19:44 | Гражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Къде бе, Възмутен се оплюват взаимно двамата бивши, че не мога да го намеря, та и аз да го прочета? Благодаря ти предварително!


10 Юли 2015 20:34 | КОСТАДИН ЮНЧОВ
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

ЕХ ЧУДЯ СЕ И СЕ МАЯ КАК ДА РАЗПРЕДЕЛИМ ГЛАСОВЕТЕ НА НАШЕТО ОПО МИЗЕРНО НА ЕСЕНТА НА ИЗБОРИТЕ-ОБЕЩАХ СЕ НА ЧИЧО ЦАНКО ДА ДАМ МАЛКО, ЧЕ ТОЙ СИ Е НАШ ЧОВЕК, ЧИЧО КОЦЕ ДОКТОРОВ ЩЕ ДАДЕ МАЛКО НА СИНА СИ ВАНЧО, А ПЪК МИТКО ЮНЧОВ СЕ ОБЕЩА НА ТЕТИН МУ ЛАЗО, ПАК ВАНЕ ЦИГУРИИН ЩЕ НАБИЕ ЗА ГЕРБ ДА НЕ МУ ВЗЕМАТ ЛАФЧИЦАТА В ГОРСКИЯ! ПАК АКО МОЖЕ НАЙ НАКРАЯ ДА ПРЕЦАКАМ ДУРЧОВИЯ И БЕЛЯТА ДА МИ ДАДАТ ЕДНО ПАРВО, ВТОРО МЯСТО В ТЯХНАТА ЛИСТА К ДА СТАНА ПАК СЪВЕТНИК, ЧЕ БЛАГА РАБОТА Е ТОВА И ЗАПЛАТКАТА НЕ Е МАЛКА! ОТ ТЕЗИ НЕЩА САМО ИКОНОМОВ МАЙ ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ! ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е И ДА ОСТАВИ СОНЧЕТО В МУЗЕЯ НА РАБОТА! АБЕ ХУБАВО НЕЩО Е ТОВА ДА СИ НА ОБЩИНСКАТА ХРАНИЛКА! АЙДЕ ДО СКОРО ЧЕ КАКА КОРНЕЛИЯ МЕ ТЪРСИ ПО ФЕЙСО!


10 Юли 2015 23:30 | СЕЛКОР
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

ТОЯ ЗАХОВИЯ НЕ Е ЛЕ ЖЕНЕН ЗА ПОМАКИНЯ ОТ ЕКОРУДА БЯЯЯ


11 Юли 2015 15:33 | КОСТАДИН ЮНЧОВ
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

А СЛЕД НАПИСАНОТО ВЧЕРА МИ ЗВАННА БАЙ КОЛЕ ЯНЧОВИЧИН И КАЗА ЧЕ САМ ГО ЗАБРАВИЛ! ПОМОЛИ МЕ ДА ХВЪРЛИН НЯКОЛКО ГЛАСА И ЗА АБВ-ТО! МАЙНИ МАЙНИ КАКВО ДА ПРАВЯ?


11 Юли 2015 15:44 | pat
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

РБ-Банско, съществува от 25. 04. 2015г структориран от две партии/ДСБ и ДБГ/. Това, че СДС-Банско се появи по незнайни причини в политическият живот на общината и подкрепи ГЕРБ не значи, че е в РБ. От 10. 07. 2015г. прието е решение на НИС на СДС да се включи в общата национална регистрация на РБ. Сега питам тези така наречени седесари/Ръхов, Донева, Баряков, Лечов и др/, при кого ще отидат и какви листи ще правят.


12 Юли 2015 15:35 | Моделът КОЙ?
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Възмутен написа:Не мога да разбера хора като Краваров и Захов /левите десни/ .До вчера заедно, а днес се оплюват взаимно. Това според мен са пак поредните им мръсни номера. Тези хора нямат ли малко достойнство? Колко години трябва да управляват? До живот? Махнете се вече от политическата сцена. Дайте път и на нови хора, но не на децата ви.

А новите са кои по-точно....? :


12 Юли 2015 17:48 | До възмутен
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

А не се ли възмущаваш, че герб съсипаха страната, а не искат да пуснат кокала за нищо на света? Те искат да управляват още, защото им се услади грабежа, та искат още, а не че много ни обичат. То се видя какво направиха за нас-погледнете на какво дередже е народа. Дали здравеопазването, или правосъдието, или социалната политика... кое ни е на ред?!!!!


15 Юли 2015 11:03 | За компетентните органи
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

СКАНДАЛНО! Ромите в Банско и Разлог не плащат питейна вода!
"Циганите в Банско са много добри, те са трудолюбиви не крадат но водата не си плащат. За съжаление този проблем не е само тук в Банско, но и в другите райони на страната", каза Зоя Тушнина, технически ръководител на ВиК - Банско.
"Не плащаме вода защото имаме уговорка със "Загорчиния", нали той е началник на водата, но за сметка за това, като дойде време да гласуваме пускаме бюлетината за когото трябва", коментираха ромите от ул. "Предел" в курортното градче.


19 Юли 2015 17:17 | Банският зет
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Като Ви чета коментарите започвам да се срамувам, че 42 години че Вие бяхте моята гордост. Винаги когато съм идвал поздрава с който ме посрещахте бе "Добре си дошал зетко га си бегаш"! Вие банскалии бяхте и е надявам да сте пример на родолюбие, трудолюбивост и уважение към татковината ни. Днес обаче с тези коментари, кой какво направил, кой какво не направил, откраднал или разрушил се поставяте в положение на такива хора за които България не е най скъпото нещо. Не коментирам политическите Ви пристрастия, упреци и похвали защото продължавам да се гордея че съм Ваш зет. Направете така, че тази гордост да остане за винаги в мен. Мисля, че ме разбрахте и ще престанете да се "одумвате"едни други, защото от такава политика единствено само Банско ще загуби, ще загубя и аз!
Поздрави от мен Банският зет!


07 Септември 2015 12:29 | Още факти
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"Излишно е да напомняме произхода на Георги Икономов, потомък на известен възрожденски род и син на родители засегнати от т. нар “мероприятия на народната власт”
А па да споменаваме ле че башча му беше пълен алкохолик и сенга беше се вцървил и смижнал у Райна Барякова, и от алкохол умре, е и тва требва да се спомене-смешници




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар