Ексклузивно! Лидерът на "Воля" В. Марешки пред Struma.com: Не искам да цапам ръцете си с политика, но и не можем да останем роби на необразовани и корумпирани политици, които съсипаха България

17 март 2017 08:54   3 коментара   6412 прочита


Ние сме единствената чисто свободна формация на прагматици, на свободни хора, заяви Марешки в интервю. А защо го сравняват с Доналд Тръмп, вижте.

В ресторанта на хотел "Ален мак" в Благоевград, лидерът на Гражданско движение "Воля" - Веселин Марешки представи основните моменти от програмата му за действие и приоритетите, върху които ще работи, като срещата се проведе при пълна зала и небивал интерес.

След края на дискусията с благоевградчани, Марешки даде специално интервю за struma.com.

1. Г-н Марешки, какви са основните приоритети, върху които ще работите?

- Борба с корупцията, борба с картелите, демографският проблем, малък- среден бизнес, доходи, здравеопазване, сигурност и образование. Дори мога да кажа, че образованието е на първо място, защото преди да станеш лекар, полицай, юрист или какъвто и да е, най-напред трябва да отидеш на училище. Но в нашия случай в България е толкова ограбена, че може би, ако не обърнем първо внимание на сферата сигурност, т. е. на полицията и да хванем крадците и да върнем парите в държавата и с тези пари да направим достойно заплатен труда на учителите и те спокойни и мотивирани да ходят на работа, за да могат да обучават и възпитават нашите деца, няма как това да се случи с тези брутални кражби и ние няма как да мотивираме нито учителите, нито лекарите, нито полицаите.

2. От казаното от Вас разбираме, че образованието ще бъде важна част от вашата програма, в тази връзка как ще коментирате сегашното разделение на приоритетни и неприоритетни специалности и сегашната Стратегия за образование, където хуманитарните науки се споменават точно два пъти и от написаното в нея става ясно, че до 2020г. има опасност те да отпаднат?

- Не би трябвало да изпадат, а напротив те би трябвало да бъдат основа. Ние не трябва да ги делим. Всички са еднакво важни, Няма как да отпадне която и да е било специалност от образованието, то затова са различни специалности, защото има нужда от тях.

3. Защо хората трябва да подкрепят именно Вас?

- Ние сме единствената чисто свободна формация на прагматици, на професионалисти, на свободни хора. В крайна сметка ние не сме по-глупави от американците, които си избраха технократите, вместо бюрократите.. Считам, че само технократите, истинските български професионалисти, почтените хора, прагматиците могат да променят България. Бюрократите вече доказаха тяхната некадърност.

4. В тази връзка искам да Ви попитам как възприемате факта, че в медийните среди Ви сравняват с Доналд Тръмп?

- Възприемам го само и единствено с това, че и той е бизнесмен, който развива своя бизнес под своето име, по което много си приличаме. Аз също няма какво да крия. Гордея се с това, което съм направил и заради това навсякъде моето име стои по нашите обекти. Другото е несистемността, т. е. той е човек, който се опълчи на бюрокрацията и на системните формации в Щатите. Американците успяха да се освободят от това робство на бюрокрацията, считам, че и българите ще направят същото на 26 март.

5. Кое е по-лесно да сте бизнесмен, предприемач или политик, или тези неща могат да вървят ръка за ръка?

- Много по-лесно е да си предприемач, когато има нормална държава и има правила. Политиката явно е много мръсна игра. Аз не искам да се цапам, но рано или късно някой трябва да жертва комфорта си - семеен и бизнес, който си е създал, иначе ще останем роби на необразованите и корумпирани политици, съсипали държавата.

Разговаря Бети Владимирова

*Предизборна публикация

3 коментара
17 Март 2017 12:04 | ЛЪЖЕЦ
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Успехте да ни излажете, че сте заедно с ГЕРБ и гласувахме за вас, но сега нема да ве угрее.


17 Март 2017 14:27 | ДС
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Много то4но казано. България е на това дередже, то4но от такива мутри, като теб, неграмотнико!


17 Март 2017 14:50 | Плешивмишотплоски
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар