Eкипът Камбитов напуска! Заместниците му Христина Шопова, Иво Николов, Зорница Кралева, Ем. Тунева с оставки

05 ноември 2019 16:24   3 коментара   55388 прочита


Напускат още директорът на правната дирекция Антония Методиева, слуховете вече съставиха екипа "Томов"

Екипът Камбитов депозира оставки и напуска общинска администрация. Заместниците му Христина Шопова и Зорница Кралева вече имат сериозни оферти за работа в София, а Иво Николов заминава за Америка, където са децата му.

Администрацията напускат още директорът на правната дирекция Антония Методиева, зам. кметът по строителството Емилия Тунева и още ресорни началници. Тази седмица е последната им работна и от понеделник кабинетите им са свободни за новия управленски екип на кмета Румен Томов.

Развихриха се вече и оракулските способности на някои, които вече подредиха новия екип и предсказват с кои ще управлява новия градоначалник.

Спрягат се разни имена на хора, които в предизборната кампания гравитираха около Румен Томов и такива, които го подкрепиха в балотажа. Например, председателят на инициативния му комитет Ясен Попвасилев щял да стане зам. кмет по финансите, други обаче твърдят, че това все още е в сферата на слуховете и Попвасилев нямал такива намерения. За този пост гладил панталони войводата и шеф на Топливо Иван Ризов.

Слагат Валери Смиленов на поста на Христина Шопова, като зам. кмет Култура и Хуманитарни дейности, имат и готов кмет по строителството, рокади предстоят и в пиар отдела на общинска администрация, където вече има набелязани хора..

Върнатият от съда главен арх. Васил Тинчев също щял да намери място в новия кметски екип. Търси се подходящо работно място и на дясната ръка и зам. кмет по времето на Костадин Паскалев - Виктор Асиски.

Вероятно за сигурността на кмета и общинска администрация ще се грижи бившият полицай Любен Милев, председател на БСП в областния град. Той дни наред след победата стриктно съблюдава реда в общината, разхождайки се по коридорите, за да не направят някоя "беля" в последните си дни хората на Камбитов.

Всичко това е в сферата на градските легенди, все още няма нищо сигурно. Интересна ще бъде съдбата на другите работещи в общинска администрация, които също тръпнат в очакване на "метлата", макар, че новият градоначалник се зарече да не уволнява на партиен принцип. Ще следим....

П. Костадинова

3 коментара
05 Ноември 2019 16:32 | в изгнание
Оценка:
65
 (
71
 гласа)

Като цяло герберската картина след местните избори изглежда така: Кметове, които не преядоха с власт и не използваха позицията си да създадат ( със съдействието на Цветанов) собствени мафиотски кръгове, спечелиха изборите. Други се явиха на поправителен изпит и бяха скъсани. Да не забравяме и авторитета на областните координатори пред членската маса, какъвто Даниела Савеклиева в Благоевград няма. Тя ще бъде запомнена единствено като изключително близка до Цветанов партийна фигура и поради този факт лансирана от него.


05 Ноември 2019 16:33 | Офф
Оценка:
17
 (
43
 гласа)

А Митко-Градевеца какъв ще е


05 Ноември 2019 16:39 | ..
Оценка:
72
 (
78
 гласа)

Само да не върне най-жалкия, алчен и подъл арх. Васил Тинчев, че тогава ясна работата. Струма напишете какви оферти има зам-кметицата-много интересно от къде я търсят?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар