Двама от лидерите на ПП-ДБ в Благоевград – Андрей Гюров и Владимир Табутов пред Struma.com: „Добре платени работни места – това ни е задачата. Надеждата идва с работата, а не с обещанията.

31 март 2023 06:24   80 коментара   15922 прочита


Прочетете това интервю с трудни въпроси и конкретни важни отговори- за безработицата, инфлацията, бизнеса и пътя, по който трябва да вървим, за да се спасим от тежката криза ...

Социолозите предвиждат победа за коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Какво ще направи обединението за Благоевград? Разговаряме с Андрей Гюров, председател на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ в последните два парламента и общинският председател на партията Владимир Табутов.


Г-н Гюров, г-н Табутов, ще Ви задавам трудни въпроси. Готови ли сте?


Андрей Гюров: Цял живот сме правили трудни неща. Живели сме в чужбина и от нулата сме си пробивали път. Често във враждебна среда. В България – никога не сме разчитали на държавата, а сами с работа и способности сме успели да сме полезни за себе си и за много хора около нас. Последните 18 месеца минаха на свръхобороти и при огромни трудности и атаки срещу нас. Сега виждаме, че очакванията на социолозите са да спечелим изборите. Трудното тепърва предстои. Знаем това и сме готови.

Вл. Табутов

Владимир Табутов: Аз с лесни работи изобщо не се занимавам. Ако ще е нещо лесно, търсете някой друг.


Кой според Вас е най-важният проблем на Благоевград?


Гюров: Да започнем от това, което имаме. Живеем в най-красивия край на България. „Една капачка“ място, а на нея Рила, Пирин и още няколко планини, най-хубавите езера и реки, климат, плодородна земя, сърдечни и усмихнати българи. А ако питате хората къде живеят, те няма да опишат това. Те ще кажат – живеем на място, в което няма работа и добри доходи. Значи това е нашата задача – да създадем възможности – за да виждат хората бъдещето си в България. Естествено, не можем да подценяваме и другите важни теми – образование, здравеопазване, култура и духовност градска среда, инфраструктура, туризъм, земеделие. За всичко това ще се работи, но първо е проблемът с добрите доходи. Всичко останало е ще си дойде, ако си запазим хората. Ако хората са тук, те ще поискат и получат от управляващите да си свършат работата.


Табутов: Работа! Хората искат да има къде да работят и да получават добри заплати. Това може да се реши само по един начин – създаване на възможности за инвестиции – както от благоевградския бизнес, така и от инвеститори, които можем да привлечем. Аз лично цял живот с това се занимавам – да създавам индустрия, в която хората получават добри доходи.
Хубаво, работа казвате, но как? Вашето мото е „има как“. Как точно ще създадете добри работни места?


Гюров: Първо – има един много прост закон в икономиката – добрите доходи са резултат от добро производство. Ако произвеждаме повече, ще получаваме повече. Няма откъде другаде да дойдат парите. Публична тайна е, че инвеститори са искали да дойдат в Благоевград през последните 20 години, но бяха гонени. Най-вече от корупция и неработеща администрация. Ако имаме възможност да работим един мандат и след като успеем да спечелим Благоевград и на местните избори, ще покажем как се прави. Ние това сме учили – знаем как да говорим с инвеститори, знаем какво искат те и можем да им го предложим. Ние ще сложим край на порочната практика „може да инвестираш, ама дай ми процент“. Това ако направим, инвеститорите сами ще дойдат. Само че когато привличаме инвеститори, ще имаме едно условие – средните заплати да не са под средните за страната. Не може в най-красивото парче земя на Балканите хората да получават най-ниските заплати. Всеки е добре дошъл в нашия регион и ние ще му помогнем, но той трябва да покаже, че уважава труда на хората тук.


Табутов: Вижте, ние имаме огромни възможности. Насила ги разваляме. Аз лично познавам много инвеститори, които искат да дойдат тук. Водил съм много от тях. Харесват мястото, харесват хората. Обаче питат – ще ми съдейства ли администрацията, знаят ли езици, ще ми искат ли подкупи. Какъв бе отговорът на тези въпроси досега? Ами ясно е – няма кой да ги посрещне тези хора, да им подаде ръка и да им каже – хайде заедно да работим за благоденствието на нашия град и нашия регион.
 Конкретно какво ще направите, за да доведете тези инвеститори, които да създадат добра работа?


Гюров: Първо и най-важно е сега да успеем да съставим правителство и след това на местните избори да направим силно представяне като спечелим поне четири общини в нашата област. Едва тогава ще можем да работим, да разполагаме с ресурсите на държавата и общината и да ги впрегнем да работят за хората. Затова е много важно да бъдем подкрепени сега. Този шанс идва веднъж на поколение и не бива да го пропускаме. Второ, ние ще концентрираме усилията си в три основни посоки. Първо и основно – създаване на условия за инвестиции за добри работни места. Второ, превръщане на земеделието в национален приоритет. Трето, масови инвестиции в енергийна независимост. И тук е много важно да кажа – ние не говорим само за енергийна независимост на държавата. Ние ще работим за енергийна независимост на отделния човек, отделния бизнес, отделното учреждение. Имаме отлични природни дадености за собствена енергия, които не използваме – слънце и минерална вода.

Специално за Благоевград имаме и отделен регионален приоритет. Болезнено е, че имаме ЮЗУ и АУБГ, а завършилите студенти не остават тук. Пръсват се из цяла България и по света, за да използват наученото и да произвеждат блага за други региони. Кадрите са най-важното нещо, с което разполагаме. Ще направим всичко, за да ги задържим.

Вече сме говорили с много от мениджърите на големи компании в София. Всички казват, че ако ние сме на власт и направим добре работеща администрация и общини, биха отворили свои офиси тук или биха наели подготвени млади хора от Благоевград, които да работят дистанционно.

Ето как стават нещата. И тогава нашите младежи ще си останат тук. Само в Благоевград можеш да отидеш от единия до други край пеш за 15 минути. Ако създадем и възможности за хората, сигурен съм, че все повече ще виждаме завръщащи се от чужбина хора.


Табутов: И още има. В нашия регион ние имаме традиции в определени индустрии. Не е въпросът просто да отвориш работни места. Въпросът е те да са добре платени и да са достатъчна причина за хората да останат тук. Ще инвестираме конкретно в индустриите, в които нашите хора са добри и си знаят работата. Ще създадем звена в администрацията, които да се занимават с това – от една страна да помагат на нашите работодатели да намират пазари за стоките и услугите си, а от друга страна да работят с двата университета и средните училища, за да направят програмите си така че завършилите да излизат готови, за да се включат в пазара на труда. Трябва да сме умни и бързи и да се адаптираме към модерните неща в света. Това става през образованието. Ще помогнем на бизнеса, но ще изискваме от него добри условия на труд и достойно заплащане.

Много хора критикуват Вас двамата конкретно, че нищо не направихте за Благоевград за тези 7 месеца управление. Какво ще отговорите на това?


Табутов: Нека отговоря пръв тук. Хората са прави да изискват. Ние сме и длъжници, защото не обясняваме какви са реалностите. За да може да свършиш нещо, трябва да разполагаш с власт и време да я използваш – да изградиш екип от читави хора, които да работят и да дадат резултат. Седем месеца в трудна коалиция нито е истинска власт, нито е достатъчно време да създадеш екип от хора.

Работата на народното събрание е да приема закони и да контролира правителството, а не да прави ежедневното управление на администрация и общини. Повечето местни проблеми, особено ежедневните такива, няма как да се решат от сградата на НС в София. За целта трябва да имаме стабилно правителство, добре работеща администрация, кметове и сериозно присъствие в общинските съвети. Местните избори са през октомври.

Тогава съм сигурен, че ще постигнем отлични резултати. А що касае администрацията – факт е, че не направихме решителни промени там, за разлика например от БСП и ИТН, които си поставиха хора веднага. Това е една от грешките, които допуснахме. От друга страна – тези неща не бива да се правят безогледно и на партиен принцип. Не е въпросът да смениш някой, само защото е назначен от друга партия.

Не се прави така. За да постъпиш правилно, трябва да оцениш кой как работи, да прецениш дали няма нужда от преструктуриране или съкращения на съответната администрация, както и да поставиш правилните хора за правилните места. Това е системният подход. На хората им е омръзнало от политически чистки и назначения.

Това, че някой е назначен от ГЕРБ не означава автоматично, че е лош. Всеки трябва да се оценява според делата. Ние дойдохме, за да направим промяна в самия начин на работа на държавата, а да уреждаме хора на топли места. И ще я направим, но за целта ни трябва подкрепа – трябва да можем да съставим правителство. Това е задачата за нас, но и за избирателите. Дайте ни достатъчна възможност да покажем какво можем, без да се налага да правим сложни коалиции.


Гюров: Аз пък ще кажа какво направи моя колега Владимир Табутов. Първо, знаете, че преди повече от 13 години той сам създаде една успешна бизнес ниша, която даде много добре платени работни места на хората от Благоевград. Много хора покрай него стартираха собствен бизнес и сега на свой ред са работодатели. Това реално носи подобрени на живота на хората тук. И то без да се харчат държавни пари. Напротив – от тази работа хазната се пълни. Само че всичко това изисква време. Ние знаем как да направим така че държавата и повече бизнеси да работят по този начин – така че да носят полза за хората, а бизнесът да се развива. Само че, както каза и г-н Табутов – трябва време и власт да изградим екипи, които да работят и да дадат плод.


Последно. Много хора казват, че Вашето управление не е направило нищо. Може ли да кажете едно нещо, което е важно и искате хората да знаят?


Гюров: Ако трябва да посоча само едно нещо, то ще е следното. Знаете, че години наред бюджетът се правеше с нарочно сгрешена прогноза за приходите. Съответно - заради това се подценяваха и разходите - както за инфраструктура, така и за хората. „Няма пари, затягаме коланите“. Това слушахме постоянно.

Това обаче не беше вярно. Всяка година през декември излизахме на огромни излишъци. Тези излишъци не отиваха за смислени проекти или за социална политика. Министерски съвет си взимаше едно решение в края на годината и ги разпределяше основно на "наши" фирми, без проекти, без план, без реформи, без да отидат за образование, здравеопазване или например за да се вдигнат поне малко унизително ниските пенсии.

Ние променихме философията на правене на бюджета. В него вече се прави прецизна прогноза за приходите и оттам се предвижда още през годината за какво ще отидат парите, които всички ние даваме на държавата под формата на данъци. В условията на инфлация в цяла Европа най-правилно бе тези пари да отидат за намаляване на неравенствата, за решаване на демографската криза и за инвестиция в образованието и младите лекари. Именно това позволи да има пари за следните мерки:
1. Всяко младо семейство с малки деца получава обратно от бюджета сериозна част от платените данъци – 600 лв. за едно дете, 1200 лв. за две деца и 1 800 лв. за три. Това са пари, които остават у хората вместо да отидат в държавата.
2. Детските градини станаха безплатни. Преди това бяха 50 лв. на месец. Ако имаш две деца в детска градина, това са 1 200 лв. спестени на година. Знаете, че не е лесно да си родител в България.
3. Увеличиха се учителските заплати средно с 12. 3%.
4. Увеличиха се пенсиите и се направи ясно правило за това как да се увеличават в бъдеще, за да не зависят от това кой е на власт.
5. Увеличиха се заплатите на младите лекари и на сестрите в държавните болници.
6. Предвидиха се пари за повече извънкласни дейности и спорт в училищата.
7. Бизнесът получи огромни компенсации за енергията и това му позволи не просто да не фалира, а при много бизнеси доведе и до увеличение на производството и заплатите.
8. Увеличи се минималната заплата.
9. Намалиха се някои ДДС ставки.
10. Премахна се ДДС за хляба и брашното.
11. Увеличи се прагът за регистрация по ДДС.
12. Въведохме отстъпка от 25 стотинки за литър гориво, когато цените на горивата бяха изключително високи в цяла Европа.

Ето как с една промяна, можахме да постигнем цели 12 подобрения в живота на хората. Именно 12 е и нашият номер в бюлетината.

Ясно е, че в тези трудни времена и заради инфлацията мерките не се усещат толкова много от хората. Ние можем и ще направим още много подобрения за тях и за бизнеса, но ни трябва подкрепа и хоризонт за работа.

Табутов: И аз ще посоча едно важно нещо. Ние дадохме възможност на хората и бизнеса да инвестират в собствената си енергийна независимост. Вече е много по-лесно да изградиш и присъединиш собствена система за производство на ток от слънце. Ето реална мярка, която ще остави пари в джоба на хората, а няма да отиде за енергийни разходи. С тези пари хората ще подобрят живота си, а бизнесите ще могат да инвестират повече в хората и в производството си. Това е промяната. Гласувайте с номер 12 в бюлетината. 

Предизборна публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление

Разговаря П.Петрова 

 


Още от: Политика

Принтирай статия
80 коментара
31 Март 2023 06:48 | До горния
Оценка:
12
 (
54
 гласа)

Умни момчета и доста конкретни неща казват. Дано да имат шанс наистина да управляват достатъчно време - и България, и Благоевград. Такива хора могат да ни преместят в 21 век. Още се мотаем некъде в 20ти в почти всяко отношение


31 Март 2023 06:53 | Румяна Кръстева
Оценка:
12
 (
46
 гласа)

Вие сте моят избор! Зная, че сте постигнали в личен план мечтите си, а сега сте на прага да помогнете и за благоденствието на народа ни!
Адмирации за силата, търпението и позитивната кампания


31 Март 2023 07:05 | Те са!
Оценка:
10
 (
46
 гласа)

Браво! Браво и затова, че не са настояли да се "заключат" коментарите, както е при статията за Савеклиева.


31 Март 2023 07:07 | Кадабов
Оценка:
-19
 (
51
 гласа)

Родоотстъпници!


31 Март 2023 07:08 | Илоп
Оценка:
-16
 (
54
 гласа)

Соросоидни мекерета!


31 Март 2023 07:09 | Канго
Оценка:
-13
 (
55
 гласа)

Военолюбци! Неслужили педали за война ще гласуват.


31 Март 2023 07:11 | Браво
Оценка:
14
 (
50
 гласа)

Истински кандидати с истинска позиция. Искам изборите да свършат и тези момчета да започнат работа по целите, които са си поставили!


31 Март 2023 07:13 | Катя
Оценка:
14
 (
42
 гласа)

Браво Андрей


31 Март 2023 07:23 | Георги
Оценка:
-8
 (
48
 гласа)

Педал с извънсъдебно споразумение за кражба, и измамник, и лъжец признат от най-високият съд в БГ. Има как, НАЛИ !


31 Март 2023 07:25 | От село с гордост
Оценка:
-13
 (
49
 гласа)

Мазни шмекери


31 Март 2023 07:28 | John
Оценка:
14
 (
42
 гласа)

С вас сме момчета, успех в неделя ! България има нужда от хора, като вас


31 Март 2023 07:31 | Митьо пищова
Оценка:
19
 (
35
 гласа)

Стършел, защо статиите за герберастите са заключени за коментари???


31 Март 2023 07:50 | Станислав
Оценка:
10
 (
46
 гласа)

Интелигентни хора. В неделя- N12!!!


31 Март 2023 07:50 | Venko
Оценка:
9
 (
39
 гласа)

С такива хора има шанс за България! Радвам се, че сте от нашия край. Успех!


31 Март 2023 08:09 | Избирател
Оценка:
4
 (
38
 гласа)

Хора, изборът е толкова лесен! Трябва да дадем шанс на тези млади и способни момчета! В неделя правилният избор е №12!


31 Март 2023 08:09 | Солари
Оценка:
-5
 (
39
 гласа)

Що не каже за работниците му в соларните паркове, как ги завлича?
Защо не каже и на какво ги осигурява ??


31 Март 2023 08:10 | Петрич Столица
Оценка:
-7
 (
33
 гласа)

Тоя Табутов тука от нащо село беа работили при него он направил баща му началник тоя им праскал некви измислени глоби. Они другите от Благоевград що са били викали че баща му е бил бакалин тоя го направил шеф. Та за тва има охрана они беа одили у офису му дека е да се разправат за парите и некъв с квадратна глава ги изгонил.


31 Март 2023 08:11 | tom jones
Оценка:
-7
 (
35
 гласа)

Не са соросоиди а крадливи комунета, преобразили се като десни политици.
Не вярвайте на лъжливите пророци, които дохождат при Вас в овчи кожи, а отвътре са вълци грабители. Тези момци чакат само да крадат обществен ресурс, както правеха предците им-червените кхмери, най-човеконенавистната сган.


31 Март 2023 08:12 | вещо лице
Оценка:
-6
 (
36
 гласа)

американски предатели - вдигнаха умишлено газта презтехни фирми и останалите енергоносители сега още повече ще вдигнат и цените ще станат до небето. НЕКА ДА СА ТЕ, ЗА ДА ВИДИ НАРИДА КАК ЩЕ ИЗКАРА СЛЕДВАЩАТА ЗИМА. ВЪЗМОЖНО НА-ПРЕДАТЕЛСКАТА И ПРОДАЖНА ПАРТИЯ+ГЕРБ+ДПС+БСП. СЕГА СЛАГАЙТЕ МИНУСИ, НО ПОСЛЕ ЦЕНИТЕ ГЛЕДАЙТЕ.


31 Март 2023 08:17 | Румяна Кръстева
Оценка:
6
 (
32
 гласа)

тях ни е надеждата да изчистят гьола, в който ни вкара мафията. Не завиждайте на образованието им, на знанията им, а се възползвайте от тях, НЕуважаеми неграмотни въшкари! Само бюлетина 12


31 Март 2023 08:22 | Любомир
Оценка:
8
 (
34
 гласа)

Във вас ни е надеждата братя и сестри! Успех и в неделя всеки трезво мислещ да ви подкрепи с номер 1 2


31 Март 2023 08:23 | Победа
Оценка:
7
 (
33
 гласа)

Браво момчета! Успех умни хора!


31 Март 2023 08:28 | До Солари и Петрич Столиц
Оценка:
-5
 (
21
 гласа)

Не лъжете! Излагате родителите си.


31 Март 2023 08:30 | Запознат
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Много е лесно да обещаваш, защото обещанието е без пари. Табутов, кога ще започне да плаща заслужени заплати на работниците си? Не ти вярвам, ядох ти попарата. Мошенник!


31 Март 2023 08:33 | Илко Стоянов ГЕРБ
Оценка:
7
 (
27
 гласа)

Чета ви и си казвам Е ЗАСЛЖАВАМЕ СИ ССЪДБАТА. Оня тиквата всяка години ви измисляше по нещо за да ви краде, ама вие си го обичайте като в онази приказка БИЙ МЕ ОБИЧАМ ТЕ. Една година КТБ, другата година ще направи газопровод за сърбите, трета ще даде 3 милиарда на руснаците за атомните централи, които не заработиха. После ще купи самолети на хартия, за три милиарда. Затвори цигарената с Пеевски. Ама вие сте с кратка памет.
Браво на Гюров и Табутов. А вие тънете в злоба и останете си беди, защото Бойко и Пеевски от вашите пари си направиха милиарди. Преди няколко години Бойко празнува 2 милиар. Сега кой знае колко вече има. И да ви кажа 1 милиард, са 1000 милиона.


31 Март 2023 08:36 | старогражданин
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Някои се замогнаха при управлението на Борисов и ГЕРБ и се самозабравиха. Има лек и за това опиянение. Директен контакт със задкулисието на България.


31 Март 2023 08:38 | даниЕЛКА
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

А аз като си заключих коментарите и никой не може да ме плюВне!


31 Март 2023 08:41 | Киро
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Вижте им физиономиите вярвате ли им


31 Март 2023 08:42 | Трудни въпроси
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Не помна такова интервю да е имало в този сайт


31 Март 2023 08:42 | Младеж
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Надеждата ни е в ПП и хора като Андрей и Влади. Умни, предприемчиви и борещи се за каузата “България”!
Гласувайте с #12 в неделя най-малкото, защото ПП заслужават да покажат, на какво са способни. Българите подариха 12 г. на един комунист/милиционер, а нямат търпението да дадат 4 на най-образованите хора досега, които сме имали в политиката.
#ИмаКак и #ИмаКой с #12 в неделя.


31 Март 2023 08:57 | Дора
Оценка:
9
 (
27
 гласа)

КОЙТО ОТ ПОЛИТИКА РАЗБИРА НА ТЯХ СЕ СПИРА


31 Март 2023 09:04 | СЕКСЪТ И ГРАДЪТ
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

ТОЯ ПЪТ ИЗГЪРМЯХТЕ ЛЪВЧЕТА.


31 Март 2023 09:07 | СЕКСЪТ И ГРАДЪТ
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

ДА


31 Март 2023 09:07 | СЕКСЪТ И ГРАДЪТ
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

ДА


31 Март 2023 09:12 | Ах,Андрешко...........
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

Видяхме колко помогнахте на хората в града на предните избори .....Поредните които искат да ни оправят .....но само на думи..... Умни хора с бизнес, но защо се продадохте на Кирчо и Асенчо..... а сега се надупихте и на тоя мазен Христо Иванов.....


31 Март 2023 09:13 | Войвода
Оценка:
10
 (
26
 гласа)

Г-н Гюров е изключително компетентен като експерт и много почтен човек. Изобщо в листата има доста свестни хора, млади, модерни, самостоятелни. Дано да успеят. Това, че показват вече по-висока коалиционна култура също ще помага в бъдещото управление.


31 Март 2023 09:13 | Пострадал
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Този с квадратната глава е Радул!


31 Март 2023 09:18 | ПИТАНЕ
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

ДОСЕГА КЪДЕ БЯХА, НАЛИ БЯХ ВЪВ ВЛАСТТА И КАКВО НАПРАВИХА ЗА ГРАДА НИ??? Е ЕЙ ХОРА НЕ ПОМНИТЕ ЛИ ЧЕ БЯХА ВЪВ ВЛАСТТА
САМО ОБЕЩАВАТ, ЕМИ ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ ОРИСИЯТА ЗАЩОТО БЪРЗО ЗАБРАВЯМЕ И ТЕ НА ТОВА РАЗЧИТАТ.


31 Март 2023 09:18 | ФЕН
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

БРАВО МОМЧЕТА, ЧЕ НЕ СТЕ ЗАКЛЮЧИЛИ КОМЕНТАРИТЕ! ТАКА ПРАВЯТ ЧЕСТНИТЕ И ДОСТОЙНИ ПОЛИТИЦИ, А МИШКИТЕ СЕ СНИЖАВАТ И СА БЕЗДИХАННИ.


31 Март 2023 09:24 | +++
Оценка:
15
 (
29
 гласа)

УСПЕХ!!! С реализацията на Енергийните проекти ще се създадат много работни места. Цигарената фабрика не е голяма загуба на града. Има много малки и средни предприятия. Финансовият министър ГОРАНОВ предаде ДЕМОКРАЦИЯТА и ХОРАТА. Само една забележка към ПП-ДБ не разчитайте на разни адвокатки, защото ще се провалите.


31 Март 2023 09:27 | Макси мориц
Оценка:
-15
 (
25
 гласа)

Тъпанари нагли шарлатани


31 Март 2023 09:28 | iv
Оценка:
-13
 (
27
 гласа)

Сладки захаросани локуми за наивници са ви приказките. И пръста си няма да мръднете за хората! А ако ви ги поискат ще ги дадете курбан. Това сте вие!


31 Март 2023 09:28 | Мария
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Ще гласувам за Методи Байкушев! Той ни обедини около каузата за спиране на заема, в който искаше да ни набута номадът Ильо Стоянов/ войвода на глутница алчни типове! С това Методи показа, че мисли за града ни! 12/121


31 Март 2023 09:38 | +++
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Да отидем да гласуваме и с вота да отстраним мошеницете и неграмотниците - партия ВЪЗРАЖДАНЕ, защото сега България е едва на 58 място по ИНДЕКС НА ЩАСТИЕ наред със страни от третия свят.


31 Март 2023 09:48 | ima
Оценка:
21
 (
27
 гласа)

Хубаво е, че има конкретно говорене от хора с опит. Аз лично ще ги подкрепя, стигат ми герберските схеми!


31 Март 2023 09:51 | Благоевград утре
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

На тези избори като че ли ще има изненади. ГЕРБ може и да се смалят, и да отстъпи на партия КОД, които бяха отстранени брутално. ТРЪГНАЛА ДАНА САВЕКЛИЕВА ДА МИ ГОВОРИ ЗА ВИСОКИ ДОХОДИ, АМИ ДО СЕГА МОЖЕХМЕ ОЩЕ ПРЕДИ 7-8 години да сме с тези доходи. Каква хитра лисица е тая.


31 Март 2023 09:55 | Благоевград утре
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

Савеклиева тръгнала да прави политика, ама 10 години грам свършена работа и огромна заплата, за да се кълчи. Е.....


31 Март 2023 09:59 | Благоевград утре
Оценка:
14
 (
26
 гласа)

Ами ако гласуваме ГЕРБ може и да изчезне в небитието или отвъдното., а това ще е много добре за живота в България. Разбира се, че е много важно да гласуваме, за да не позволим мафията ГЕРБ да ни управлява.


31 Март 2023 10:02 | айляк
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

тоз прилича на Илън Мъск да го ева!


31 Март 2023 10:06 | баи Онзи
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Пременил се Илия и като се огледал ПАК У ТИЯ


31 Март 2023 10:11 | Убедителна Победа!!
Оценка:
13
 (
23
 гласа)

Бъдещето е светло!! Все повече качествени и достойни хора се впускат в мисията да прекъснат достъпа на доказаните престъпници до властта и да вкарат страната ни правия път, за да може най-накрая българина да усети какво е да живее нормално, като европейски гражданин!


31 Март 2023 10:17 | Бойко
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Да се надяваме, че тези момчета са си взели поука от гафовете, които направиха по време на 7 месечното си управление. Това ще ви бъде последният шанс!


31 Март 2023 10:35 | Мислете
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Как живеехте при Борисов, как при ИЗМАМНИЦИТЕ? Само за две години обраха държавата и сме пред реален фалит!! Не позволявайте тези да се доберат до властта, защото може да ви харесва как говорят, но гледайте какво направиха!!


31 Март 2023 10:53 | 7
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Е така де, в парламента заплатите са добри. Ясно ни е, че това ви е задачата с Табутов


31 Март 2023 10:54 | Време е
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

и е важно да се гласува за хора с умения! Това са моите хора! Смело напред и никакво отказване!


31 Март 2023 11:00 | Искам промяна
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Всички ние сме отговорни за промяната, но тези стойностни хора имат смелостта да ни водят към нея.
В неделя ще гласувам с 12, защото честността и добрите намерения трябва да победят алчността, кражбите и задкулисието.


31 Март 2023 11:02 | до 7
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Никой не става депутат за заплата. Никой! Ако ти мислиш така, значи едва връзваш двата края, нямаш квалификация, биеш си децата и псуваш всички, които имат повече от теб, а те са мнозинството! Помисли по въпроса тези, които дават по 100 лева на глас и събират по 10 000 "преференции" как ще си ги върнат с чиста 8 000 лева заплата? Нали? Няма как! Точно те ще крадат като за последно от обществени поръчки, ще натискат кметове и директори за комисионни и договори с наши хора, ще крадат ежедневно от всички нас! А тези хора си имат добър доход и преди да се заемат с политика и просто им е дошло до гуша от Тримата шишковци и приближените им! Да ги подкрепим, човече! Сега е моментът!


31 Март 2023 11:04 | Успех!!
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Такова голямо обединение за промяна не е имало от много години.. Силата му расте с всеки изминал ден.
Ако всеки от гласувалите за ПП-ДБ на предишните избори убеди поне по 1 нов, негласуващ, ПП-ДБ ще имат мнозинство в парламента и така нужните промени биха станали факт много бързо!
Говорете с някой ваш познат, роднина, приятел, който се колебае и го убедете колко е ценна подкрепата му.
Хора, СЕГА е момента да изхвърлим крадците веднъж за винаги и страната да потръгне!
Гласувайте!!!


31 Март 2023 11:13 | Да припомня
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Бойко е като Кронос! Изяжда си децата, за да не го изместят! Къде е Цецо? Къде е Караянчева? Къде е Цецка? Ами Фидосова? Изхвърля ги от политиката, за да оцелее! Ами "купените" като Тома Биков, Деница Сачева и много други? Ама "вие си го избирате", а той ви оправя с 200! Сигурно ви харесва, а?


31 Март 2023 11:25 | До 11.13
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Много тъпо! Изяж си закуската.


31 Март 2023 11:36 | Бъдеще за България
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

На 2 април да гласуваме активно и с разум и ДЕМОКРАЦИЯТА ще ПОБЕДИ ЗАВИНАГИ!!!!!


31 Март 2023 11:41 | до онзи от 11.25
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Преди да пишеш където и да е, трябва да попрочетеш доста. Ама "чукча не читател, а писател"! Да не си "учил" за милиционер? Като Бойко? Пардон-той е учИл за пожарникар, ама не му харесва професията.


31 Март 2023 12:09 | Занзибар
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Защо като рекламирате Гербавите не пускате коментари. Тиквата ще се нажабурчи със словесни фекалии.


31 Март 2023 12:15 | баи Онзи
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Половината от коментарите са си на СТРУМА


31 Март 2023 12:27 | Ха ха
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Клоуни скрийте се.!!!


31 Март 2023 12:47 | Гордиевият възел
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ще го разсечем, разплетем или ще се заплетем към него?


31 Март 2023 12:58 | СЕКСЪТ И ГРАДЪТ
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

ЧЕТА БРАВО БРАВО НЕ СА ЗАКЛЮЧИЛИ КОМЕНТАРИТЕ А ЗАЩО ЗА ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ ЗА ЕЛЕКТОРАЛНАТА НАГЛАСА НА ХОРАТА И ДА ПОВДИГНАТ ВОТА С ЕДИН ПРОЦЕНТ НА МАШИНИТЕ ПРЕД ГЕРБ П. П. НЕКСОООООООООООО.....


31 Март 2023 13:13 | Зрител
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Мале, пак благи думички и празни обещания….
Сори, но каквото и да обещавате, ”матряла” е вече в чужбина.
70 % от работоспособните са абсолютни дъбици.
И да им предложите работа се самообричате на провал.


31 Март 2023 13:14 | Пацо
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Интелигентните хора си личат, а не като тъпата тиква


31 Март 2023 13:54 | Павле
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Айде бегайте бе мошеници


31 Март 2023 13:56 | Зжанто
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Тоя прилича на бай мангал


31 Март 2023 14:43 | Розовата пантерка
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Шарлантанчета


31 Март 2023 15:29 | Гражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Браво! Слънцето вече е изгряло……Ще се става!


31 Март 2023 15:39 | Гражданка
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Смело напред, момчета! С вас сме! Бюлетина номер 12 и радост в очите ни на 02. 04.! Вие ще ни я донесете!


31 Март 2023 16:28 | Стратег
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Айде у лево селяци


31 Март 2023 16:29 | Майор деян
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Мошеници крадци не ве есрам


31 Март 2023 17:10 | Еди кой си
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Никога вече


31 Март 2023 17:28 | До онзи от 11.41
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много личи ти какво си чел, комуняшко. А злобата ти определя нивото - НИСКО!


31 Март 2023 18:38 | Сан Струмциско
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Табуто дали дава пари кеш за заплати или всичко е точно.


31 Март 2023 20:17 | Ай сиктир
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Табутовия да каже колко народ излъга! кой не е работил при него той не е завлечен! освен духачите и подлизурките на баща му бай Слав, или така наречен кашкавали! ебати тъпия магазинер !еле па брат му на тоя кандидатчо Боян, пълен гей! Абе готови за за депутати, знаят как да лъжат народа, изучиха се покрай хек




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар