Докато Б. Борисов твърди, че черпи с кафе гостите си с пари от джоба, съветниците му в Дупница гласуваха 15 000 лв. “представителни” за кмета Ат. Янев и председателя Я. Тодоров

29 януари 2010 00:20   6 коментара   13521 прочита
Ат. Янев
Ат. Янев


Ат. Янев

Д-р П. Панайотов се опълчи срещу системата на благоевградския кмет К. Паскалев за “синя зона”, но гласува “за”, поиска от медиите да разберат лъже ли го зам. кметът Д. Ушатова, че общината е получила 6,5 млн. по европроекти и ако е “да”, къде са парите?

Съветниците от ГЕРБ в Дупница вкупом погазиха политиката на икономии на премиера Бойко Борисов и гласуваха “представителни” разходи от 15 000 лв. на кмета Атанас Янев и председателя на Общинския съвет Явор Тодоров за 2010 година. Така премиерът Б. Борисов, който обяви, че плаща кафетата на гостите от личния си джоб, то кметът на задлъжнялата с милиони община Дупница ще харчи 11 000 лв., а председателят на ОбС 4000 лв.

32-мата общински съветници, присъстващи на вчерашната сесия, единодушно отхвърлиха предложението на атакиста Милен Попов разходите на двамата първи да бъдат свити с 10 000 лева и единодушно одобриха отчета за изразходването на парите от бюджет 2009 и разпределението на средствата за 2010 година в размер на 22 009 705 лева.

В остър сблъсък управляващите влязоха с екскмета на Дупница, общински съветник от Обединени демократични сили, д-р Панчо Панайотов по предложението на кмета за създаване на предприятие “Паркинги и гаражи”, с което се въвежда “синя зона” в централна градска част. Панайотов разкритикува идеята на градоначалника 20 души да събират пари от водачите на МПС с думите: Това е примитивизъм. Аз съм против предложението като естет. Не съм против създаването на фирма, а и определянето на места за платен паркинг, аз съм против 20-те души да дебнат за пари водачите. Настоявам за плащане чрез SMS. Това е цивилизованата практика, а не като в съседния Благоевград - да търся служител в светлоотразителна жилетка като жандармерист. Стига с тия простотии. Това е идиотщина и типичен комунистически маниер, практиката е неефективна, визирайки въведената от червения кмет на Благоевград К. Паскалев практика, обяви чрез микрофона по радиоточките Панчо Панайотов. Като се върна на стола си, обаче вдигна високо ръката и гласува “за” предложението на кмета. Междувременно до него се оказа зам. кметът Даниела Ушатова и той я попита: Колко пари общината получи по европроекти? и чу гръмката цифра 6 500 000 лева. При което попита журналистите: Вярно ли е това, което казва Даниела Ушатова, защото го няма никъде в отчета за бюджета за 2009, и получи отговор, че не отговаря на истината. След това три пъти попита Даниела Ушатова: “Истина ли е, че цифрата е 6 500 000 лева по европроекти?” Тя отговори утвърдително, след което д-р Панайотов настоя разговорът между двамата да бъде публикуван, за да се установи лъже или не Д. Ушатова.

По въпроса как да действа предприятието се изказа и Стойчо Милев от движение “Нашия град”: Аз съм мнителен човек. Смятам, че 20-те души, които ще бъдат облечени с жълти жилетки, ще крадат от парите, които събират на ден. Затова настоявам за въвеждането на касови апарати или за въвеждането на автомати. Парите съблазняват.

Като ужилен на микрофона скочи общинският съветник от БСП Георги Пехливански: Какви автомати искаш да носят 20-те служители, Калашник ли? Въоръжени ли искаш да бъдат? А ние да им гледаме в джоба и като имат повече от 5 лева, да им ги вземаме, иронизира Пехливански, който се взривява на няколко пъти пред микрофона, вбесен от предложенията на юриста Милен Попов: Медиите му обръщат много внимание, много повече, отколкото заслужава. Аз не съм юрист, но за да си общински съветник, не е нужно образование, защото съветник не се става с образование. Но предлагам общинските съветници да минават на курс за обучение, за да се научи Милен Попов какво значи общински съветник. Аз имам и допълнителни квалификации, не съм само агроном, а и педагог, а и друга имам, която няма да кажа.


Още за: ОбС   разходи   бюджет   Още от: Политика

Принтирай статия
6 коментара
29 Януари 2010 08:40 | men
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Смешници на фалирала от консултанти Дупница.Казват ,че Дупница бил градът на мечтателите,защото всички мечтаели да избягат от него.


29 Януари 2010 10:27 | до горния/men
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

какво то4но зна4и ,,от джоба''.преди изборите в разлог г-н б.б.,като седнаха цялата група до нас в заведението той просто пита собственика дали ще го 4ерпи ,,едно''кафе.жокер трябва ли ви за правилният отговор?


29 Януари 2010 10:28 | berbo
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

ей скъсаха се да вадят кирливи ризи за ГЕРБ и понеже няма вече с какво да се захванат и почнаха с кафетата. погледнеете се вас гадни социалистчета и доганчета


29 Януари 2010 10:41 | бербо,бербо
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

гласувах за герб,защото съм против дпс и забравяш най хитрия игра4 с благия поглед и сие,,царот,,.а с бсп по кротко.те са инвеститори.ние сме си.


29 Януари 2010 14:00 | от САЩ
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Призовавам всички социално слаби в Дупница да посещават по-често г-н Кмета Атанас Янев. Белким има за тях по едно безплатно кафенце, което сме го платили тройно и четворно ние данъкоплатците.


29 Януари 2010 19:26 | дупничанка
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Определено трябва да види това нашият министър-председател!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар