Доброто здравеопазване в мандата на Кирил Котев! Само в Сандански – пътуващи лекари във всяко населено място

14 октомври 2019 14:23   13 коментара   15512 прочита
Среща на кандидата за кмет на Сандански Кирил Котев в с. Пирин
Среща на кандидата за кмет на Сандански Кирил Котев в с. Пирин


Среща на кандидата за кмет на Сандански Кирил Котев в с. Пирин

Сандански е единствената община в България, в която е създадена организация и пътуващи общински лекари посещават всяко населено място на нейна територия. Екип от 9 медицински лица на смени извършват профилактични прегледи в селата, консултират пациентите за правилно спазване на лечението, преглеждат трудно подвижни хора по домовете. Това е единствената възможност за получаване на медицинска грижа на място, особено за възрастните хора в планинските села в общината. Затова и на всяка среща в малките населени места хората подчертават колко е ценна тя, а нейното запазване и надграждане е ангажимент на кандидата за кмет Кирил Котев.

„Спечелихме национален проект, по който заплащането на медиците се поема за следващите 2 години, така че без да натоварваме общинския бюджет можем да гарантираме, че тази грижа за хората ще се запази. Още повече, че с времето тя показа, че е нужна и търсена“, подчерта кандидатът за кмет на Сандански Кирил Котев. Именно по негова инициатива бе създадена тази уникална организация, а тя облекчава в пъти и Спешната помощ на територията на общината – намалели са сигналите към нея, с което се освобождава ресурс за реакция при наистина тежки случаи, а не за всяко неразположение на човек в отдалечено населено място.

„Над 15 хил. прегледа бяха извършени в селата, в които до преди 4 години бяха посещавани от лекари само по сигнал за спешен случай“, допълни Кирил Котев. Медиците дори са спасили и човешки живот – оказват се на място при остра алергична реакция на пациент, а медицинската оценка е била, че ако се е разчитало на идването на екип от общинския център, най-вероятно изхода щял да бъде фатален.

Това е един от малкото резултати в сектор здравеопазване в мандата на Кирил Котев. Докато редица болници в страната са изправени пред фалит, общинската болница в Сандански отчита все по-добри финансови резултати и реинвестира положителния си финансов резултат в ново медицинско оборудване. Своята практика в нея упражняват и 10 млади специализанти, част от които са декларирали, че имат интерес да останат в Сандански.

П. Попов

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Архив, медицинско лице посещава едно от населениете места на територията на Община Сандански.


Още за: К. Котев   лекари   проект   Още от: Политика

Принтирай статия
13 коментара
14 Октомври 2019 16:25 | Славена Милева
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Защо в Сандански може, а на другите места да не може?
Защо не пишете през цялото време за хубавите неща, който се правят на някои места?


14 Октомври 2019 16:53 | Тотев
Оценка:
0
 (
28
 гласа)

Айде моля ви се не си преписвайте заслуги. Това го има още от времето на бат Дончо. Кво сега и братята Козма и Дамян са лекували тук благодарение на Кирчо Котев ли?

Това е толко гербаджйиски подход, че не е истина просто...


14 Октомври 2019 18:43 | д
Оценка:
-8
 (
30
 гласа)

Избираш Котев получаваш Георгиев от село Плоски и Ангов от село Калиманци. Най-достойните гербеджии. Гласувайте Санданчани. Това заслужавате.


14 Октомври 2019 19:38 | Изненада
Оценка:
-10
 (
20
 гласа)

Усещам как Наско Мосюто ще го тупне на финалната права, дано нашите граждани се осъзнаят в него ми е надеждата


14 Октомври 2019 19:49 | ГЕРБ
Оценка:
-9
 (
27
 гласа)

Котев, Котев дори да се излагаш вече за срам стана 4години спа изпълняваше поръчките на Плейбоя и Стоян и сега изведнъж се раздвижи, но Бойко ще ти дадена за душата че разби партията


14 Октомври 2019 20:38 | До изненадата
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Чети и слушай мишко първо твоя ментор мусу ли месо ли е кара кола без предна табела второ всяка вечер колата е паркирана демостративно на главната улица а до нея група стари алкохолици пият ракия пред погледа на санданчани и сега да те питам теб простака Това ли ще е новия кмет на града и сега пак чети Вземи го тоя стар пергиш и заедно с него вземете се гръмнете


14 Октомври 2019 20:59 | Жоро
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

За Сандански, За Победата, Напред с Атанас Василев!!!! Бъдещия кмет на Сандански!!!


14 Октомври 2019 21:03 | Дс
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Мусюто е стар доносник и шпионин в ДС тия дето го хвалят запазил съм им час за психиатър д-р Велков и места ол инклузив в Карлуково а Ристоската е с предимство


14 Октомври 2019 21:08 | ххйхг
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

Мосюто е супер готин пич, добър и благороден, помагал е на много хора в Сандански. Има хиляди контакти, владее пет езика. Хората в Сандански го познават добре чист и неопетнен. Лека вечер


14 Октомври 2019 21:10 | КМЕТА ???
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Много неща могат да се забравят и простят, но това че кмета допусна това кощунство да влязат колите в парка - не трябва да се забравя. Цялата алея от входа на болницата до интерната е задръстена от автомобили . Още малко и на площадката с люлките ще паркират. Пълно безхаберие и мърльовщина. НИКОГА и НИКОЙ кмет не допусна такава гавра. Това е кощунство за парка. Така е и с алеята между езерото и другия вход към болницата. Пълно с коли и никакво отношение, никаква заинтересованост. А уж минаваш пеш оттам (все по-рядко). Но по-лесно да се правиш, че не ги виждаш. Точно като в ”Приказка за стълбата” на Смирненски. Колкото си по-високо, вече не виждаш, не чуваш..! Човек трябва да има поне малко СРАМ ! КМЕТЕ, ИЗГОНИ КОЛИТЕ ОТ ПАРКА !!!!!


14 Октомври 2019 21:23 | Яне
Оценка:
-14
 (
26
 гласа)

Още малко остава !! Град Сандански ще го направя ГРАД НА ТУРИЗМА !! Тук ще ВРИ И КИПИ от туристи от цял свят !! Ще има много работа и много щастливи хора !!
А КОТЕТО ще го вкарам в КУЧИ ГЪЗЗ !! Само да ме изберете градът ще светне прашинка няма да остане по улиците !! Като го хвана Котето от хотел Перун през Парка и цялата главна улица та до кметството всичко ще измета с него !


14 Октомври 2019 22:18 | Куче
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Има един от вас, който яко плюва Мосюто. Злобно и просташки.
Защо бе, я кажи. Мисля, че няма реална причина да плюваш, а от чиста завист и злоба.
Знаеш ли, вредиш единствено и само на себе си. Не си го причинявай.
Преглътни го и не се тормози, защото Атанас Василев ще бъде новият кмет на Сандански.


14 Октомври 2019 22:30 | Янка Калпазанка
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

Па си забравих хаповете, не ми обръщайте внимание. Винаги съм била такава, вие ме познавате!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар