Доайенът Б. Смиленов: Срам ме е, че бях 4 г. съветник

17 септември 2011 00:12   31 коментара   11799 прочита
Снимка за спомен от последната сесия на Общинския съвет в Кресна, най-вдясно е вече бившият кмет Ил. Кръстев
Снимка за спомен от последната сесия на Общинския съвет в Кресна, най-вдясно е вече бившият кмет Ил. Кръстев


Снимка за спомен от последната сесия на Общинския съвет в Кресна, най-вдясно е вече бившият кмет Ил. Кръстев

Колегата му Б. Бенгюзов: Политиците - на психиатър

С 49-ата си сесия Общинският съвет в Кресна официално закри четиригодишния си мандат, а сбогом съветниците си взеха на маса в заведението на Людмил Николов. По отчета на председателя инж. Мая Божинова са взети 1082 решения, 25 от тях на последната сесия.

За временен кмет на общината, тъй като титулярят инж. Илиян Кръстев се включва в битката за нов мандат, бе утвърден заместникът инж. Георги Иванов. Преди обсъждането се коментираше, че ще бъде предложен за временен кмет бившият общински съветник Антон Драчев. Това обаче не се случи, кметът Илиян Кръстев предложи заместника си инж. Иванов и това бе прието.

По-сложно се развиха нещата при избора на кметове на селища. По предложение на управника на Долна Градешница Валентин Бойков без проблеми бе утвърдена за временен кмет секретарката на кметството Роза Павлова, която е била и на други избори с такива правомощия. За Сливница и Горна Брезница кметовете, съответно Наско Милев и Вела Сандрева, също препоръчаха за заместници секретарите Кирилка Илиева и Стойка Никова, но не им стигнаха гласове.

От страна на групата на Зелената партия предложиха за временни кметове Росица Петличка - за Горна Брезница, и Стефка Маркова - за Сливница, но и на тях не достигна подкрепа. Така проблемът отива за решаване от областния управител Валери Смиленов. Реши се обаче проблемът със заплащането и то ще е сто процента от това на титулярите.

В заключение съветникът Боян Смиленов като доайен на Общинския съвет заяви, че се срамува, че е бил 4 години съветник. Тук нещата се свеждат до регистриране и узаконяване на вече станали неща и за мен не бе никакво участие в каквато и да е политика освен икономическа и духовна, обясни той.

Съветникът Божидар Бенгюзов сподели, че е нужно всички занимаващи се с политика, дори и на общинско ниво, психически да се освидетелстват, както това става с кандидат-шофьорите, които той обучава.

31 коментара
17 Септември 2011 01:16 | проповед от планината
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

само РЗС


17 Септември 2011 06:37 | някой
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Като те е срам, върни парите от заплатите и спи спокойно.
Тогава ще ти повярваме, иначе всичко друго е популизъм цървул такъв срам те било какъв си лъжец...


17 Септември 2011 07:25 | KУШЛЕВ
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Kогато крадяхте не ви ли беше срам. Някои ходихте на море безплатно за да изберете, управител, на общинска фирма.


17 Септември 2011 07:31 |
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

А не те ли е срам от това, че си се хванал с най наглия и безскруполен, човек, Мунчо Кражбов.


17 Септември 2011 10:23 | Дядо Йоцо гледа!
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Който е смятал, че ще се срамува в края на мандата, си е подал сам оставката навреме, още в началото на мандата (напр. доц. Граматиков в Общ. С. - Благоевград). Но за това се иска интелект, ум и да си знаеш истинската цена, а не да се страхуваш, че останеш без работа, ако не си съветник! Такива "след дъжд качулка" сме ги чували. Сега пак напред към лапането в новите съвети!


17 Септември 2011 15:04 | КОГА И КЪДЕ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

===Съветникът Божидар Бенгюзов сподели, че е нужно всички занимаващи се с политика, дори и на общинско ниво, психически да се освидетелстват, както това става с кандидат-шофьорите, които той обучава====
и най -вече да се обръщат към Вас за датата и часа
Търсиме НОВО поле за извява? ВЕЧЕ НЯМА ОБЩИНСКИ КОМИСИИ
ЛОБИРАМЕ ТАМ КЪДЕ МОЖЕМ, А?


17 Септември 2011 15:10 | ДО dragi mi smehurko
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

КЪДЕ СИ НАПИШИ НЕЩО - ЛИПСВАШ МИ


17 Септември 2011 15:19 | до шивачките на Ташев
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Тъй сато Ташев вилза в Предизборна кампания в близките два месеща, ще получите трудови възнаграждения на стойност 100 лв.
Ако искате да повишите своята издържливост и сила, трябва да преминете на диета с повече въглехидрати. А ако искате да подобрите и трудовите си резултати, количеството въглехидрати трябва да заема 60-70% от дневното ви количество калории. Разбира се това не означава, че тези проценти трябва да се постигат за сметка на сладките и тестени изделия.

Идеалното разпределение между трите вида хранителни съставки определя най – правилното и здравославно трудене.


17 Септември 2011 15:36 | СДС
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Всички в Бюрото по труда... хайде стига сте крадяли, и с глупавите си решения. Някой от ва са за затвор. СРАМ ги било, гамени с гамените...


17 Септември 2011 16:09 | dragi mi smehurko
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Не пиша вече хумористични коментари, защото от два месеца нямам творческа муза. Изглежда, че помията, която се излива от политиканти с наакани гащета ме отвращава вече и започнах да повръщам от гнус. Не ми е до хумор, а ми се реве. Не мога да разбера каква е тая алчност за власт, щом хора, които едвам им се разбира какво говорят застават пред камерите и започват да се самоунижават публично. Не мога да разбера и други хора, които 4 години крадяха и подаряваха на бизнесмените поръчки застават зад камерите и се вживяват в ролята на супермени. Не мога да разбера как кандидат кмет със звучния прякор"Белята", назначава учителки, директори и т. н. Имам чувството, че се намирам в Судом и Гомор. Къде са в Кресна кадърните хора, неги виждам сред кандидатите? Виждам само крадци и лицемери, хора със психически проблеми. За тези съветници неми се и коментира, радостен съм, че си тръгват. Ламята, Ляндо, Белята, Графове, Татарчевци, тея ли хора са елита на Кресна, тея ли хора ще донесат промяната в К


17 Септември 2011 17:48 | ДО dragi mi smehurko
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоз народ поробен

дa мисли за слава не беше способeн;

игото тежеше на неговий врат,

без да предизвика гордия му яд.

Той беше спокоен. С позор на челото

безропотно, хладно живейше в теглото.

Яремът му беше и родствен, и мил,

понеже се беше със него родил;

от люлката с него в живота бе тръгнал

и на труда беше като вол обръгнал.

Народът бе мирен и почти засмян,

сред робството тежко ходеше пиян,

защото теглото - и то е пиянство

и прави по-мило злото окаянство,

и разумът мъти на простий народ,

и държи го в дрямка, и прави го скот.

Той ядеше, пийше, жнеше по Петровден,

срещаше Великден, чакаше Гергьовден,

по Коледа весел колеше прасето...



17 Септември 2011 18:15 | 1
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

[quote=dragi mi smehurko]

Не пиша ече хумористични коментари, защото от два месеца нямам творчска муза. Изглежда, че помията, която се излива от политиканти с наакани гащета ме отвращава вече и започнах да повръщам от гнус. Не ми е до хумор, а ми се реве. Не мога да разбера каква е тая алчност за власт, щом хора, които едвам им се разбира какво говорят застават пред камерите и започват да се самоунижават публично. Не мога да разбера и други хора, които 4 години крадяха и подаряваха на бизнесмените поръчки застават зад камерите и се вживяват в ролята на супермени. Не мога да разбера как кандидат кмет със звучн Не споменаваш нищо за БСП гамените- олигофрените!


17 Септември 2011 18:27 | %
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

СДС написа:

Всички в Бюрото по труда... хайде стига сте крадяли, и с глупавите си решения. Някой от ва са за затвор. СРАМ ги било, гамени с гамените...


Някой от тях се редят за още един мандат, за да си докрадат!


17 Септември 2011 19:03 | dragi mi smehurko
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Ролята на БСП в тези избори е символична. Шансовете им се равняват на кота нула. После ще подкрепят Ляндо или Белята. Толкова им се полага на БСП като коментар


17 Септември 2011 19:25 | граф фон Сливенбург
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

не си прав, че шанса на БСП е нула-Пешо е изненадата на тези избори.....


17 Септември 2011 20:01 | някой си
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

До "dragi mi smehurko" - Както се вижда от коментарите ти, ти си бил голям смехурко, всеки плюваш и никой не одобряваш. Щом като ти си толкова свестен, защо не излезеш от сянката си и да се кандидатираш и да те видим колко струваш. Или във форума си много силен?!


17 Септември 2011 21:26 | СДС - Обективен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"Ролята на БСП в тези избори е символична. Шансовете им се равняват на кота нула. После ще подкрепят Ляндо или Белята. "
БСП винаги са били губеща партия. Но ако реално гледаме и избираме кандидат за кмет, а не партия за Кмет, според вас кой от кандидати е най - подходящ? Партията кмет няма да стане?


17 Септември 2011 21:51 | някой си
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Крайно време е да не гледаме коя партия кой кандидат за кмет издига, а да избираме между самите кандидати като личности, т. е. приемаме че няма партии. Това важи най-вече за местните избори, защото в малки общини като нашата всички се познаваме и знаем кой колко струва.


17 Септември 2011 22:05 | искренно ваш
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Всички екссъветници вън, заедно с госпожа Сливнишка, сигурно си е събрала багажчето и с тъканата торбичка на рамо през моста и т. н. Щом и шефа и Дончев не я иска, за съжаление ще е. Пък може пак да се вмъкне некъде змийката мръсна. Глади си тя гащичките за общински стол пак, ама надали. Хубавичко и беше 4 години да дреме на мекото кресло, поне да се беше усмихнала на некои, та сега да гласува за нея, ама нейси, те пепелянките не се усмихват, а само съскат и хапят и то най-лошо когато умират. Бог да ги прости.


18 Септември 2011 11:33 | dragi mi smehurko
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

До някой си:изразът-"излез от сянка' е популярен сред криминалния контингент, където се подвизаваш и ти най-вероятно. Като искаш разкрития, разкрий първо себе си. Явно и ти си от тея дето плашат бабите и невинните хора, ако не гласуват за вас, и сега искаш и мен да притиснеш. Няма да стане, ще пиша истината и само истината, колко и да не ти харесва. И не съм плювал всичките, плювах само тези дето ще доограбят Кресна.


18 Септември 2011 12:20 | драги ми лаинарко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

побъркан си нали


18 Септември 2011 12:35 | драги ми лаинарко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Няма съмнение, че невъзможността да се свържеш с божественото в себе си, е начинът да живееш скотски


18 Септември 2011 13:34 | ЕКСПЕРТ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ПЪРВИЯТ ОСВИДЕТЕЛСТВАН - С ОТРИЦАТЕЛНО ЗАКЛЮЧЕНИЕ - МАЗНИЯТ СЕЛСКИ БЕК БЕНГЮЗОВ=БЕНГЪЗОВ!


18 Септември 2011 13:48 | dragi mi smehurko
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога! " - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала! " -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

Виждам, че се гневиш много. Недей така, ще се отрази зле на предизборната кампания. Свикнали сте да копувате гласове, и когато някой ви се противопостави, слабата ви колтура, ви кара да прибегнете към обидите. То и бездруго простащината е вашето второ аз. Владейте се, защото ако не се владеете започвате да приличате на животно. Те нито се владеят, нито имат морал. Точно като вас


18 Септември 2011 14:02 | dragi mi smehurko
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А и голям патриот се извъди, и с Вазов се опитваш да ме обориш. Само че, псевдо патриотите като тебе ни доведоха до тоя хал. Вазов ако беше жив и видеше с каква цел използваш труда му, щеше да заплаче. Бедни ми, бедни Македонски е казал Вазов, мъка ми е за тебе. Радвам се, че те накарах да прочетеш малко възрожденска литература, поне малко се обогати духовно.
'Няма съмнение, че невъзможността да се свържеш с божественото в себе си, е начинът да живееш скотски', а гледам и, че вече се опитваш да се изразяваш по-сложен начин. Малко не ти се получават нещата и ставаш смешен, но докрая на втория тур искам да се усъвършенстваш. Все пак нали искаш да ставаш общинар


18 Септември 2011 15:26 | някой си
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И кой ще бъде този от всичките кандидати?


18 Септември 2011 15:40 | Ох
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Последната сесия е била интересна, някои е нарекъл Божинова тъпа гъзка, друг се обадил че при това е скъпоплатена


18 Септември 2011 15:53 | 100
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ами браво, много точно, но чак скъпо платена.


18 Септември 2011 16:01 | 121
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

я не обиждайте гъските, да ги сравнявате с тая.


19 Септември 2011 19:59 | искренно ваш
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Израза-СКЪПО ПЛАТЕНА се отнася за заплатата която взима от общината-която сама си е гласувала де. За тия 4 години е изяла асфалта за най-дългата улица в вашия роден град.



20 Септември 2011 15:49 | СДС3
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Хаиде кога ще ги съдят и при нас, вече сливенският кмет го съдят http://dnes.dir.bg/news/prisada-yordan-le%D1%87kov-9526569?nt=4




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар