Директорът на Софийския затвор Милети Орешарски подаде оставка

29 август 2009 18:00   7 коментара   48801 прочита
М. Орешарски
М. Орешарски


М. Орешарски

Кариерата на най-личните братя от Бобов дол се срина

Шефът на Софийския затвор Милети Орешарски подаде оставка вчера с мотив “лични причини”. Според източници на вестник “Струма” от Софийския затвор върху Милети Орешарски, който е брат на ексфинансовия министър Пламен Орешарски, е упражнен политически натиск. Веднага с встъпването в длъжност на новото правителство около Милети Орешарски, който обновяваше Бобовдолски затвор, гръмна сериозен скандал, след като надзирател беше уличен във вземане на подкуп от 15 000 лева от черногорския мафиот Будимир Куйович.
Аз разкрих този случай, надзирателят бе дисциплинарно уволнен, не съм прикривал нищо, каза пред журналисти Милети Орешарски. Той уточни, че сумата не е била 15 000 лева, а 2000 евро и че надзирателят е трябвало да купи с тези пари дрога за Куйович.
От затвора обаче мераклии за поста му твърдят, че надзирателят е погасил заем с парите на наркобоса в размер на 15 000 лева. Надзирателят имал и колеги-съучастници, но отказал да съобщи имената им. Според близки на Орешарски умишлено се използвал инцидентът, за да бъде отстранен от поста.
Милети Орешарски и Пламен Орешарски са родени и израснали в Бобов дол. В миньорския град Милети Орешарски в продължение на повече от 10 години беше шеф на затвора, а по време на тройната коалиция стана шеф на Софийския затвор. Сред съгражданите му в Бобов дол той се ползва с добро име и земляците му коментираха, че е жертва на новата политическа вълна.
Вчера Милети Орешарски не бе намерен за коментар, джиесемът му отговаряше, че няма връзка с този номер.

7 коментара
30 Август 2009 15:34 | Rosen Krumov
Оценка:
5
 (
83
 гласа)

Така е . Както ВСИЧКИ е..... от ДОГАН правителства способни да уволняват кадърните хора така и това.Бат ВИ бойко се опитва да прави РЕВОЛЮЦИЯ която няма да му донесе успех, защото преди мВР/пожарникари/ са били АРМЕЙЦИТЕ КОИТО НЯМЯ ДА МУ ПОЗВОЛЯТ.Всички се съобразяват с тях а не с този или онзи политик.


30 Август 2009 22:27 | Милети Орешарски
Оценка:
-14
 (
88
 гласа)

И защо са го уволнили на човека ? Ако е виновен , нека си седи в затвора, само да се премести от другата страна на решетките.


30 Август 2009 22:29 | george57
Оценка:
0
 (
86
 гласа)

komsomol,komunist,zam.na4alnik na zatvora Bobov dol-palna komunisti4eska NOMENKLATURA.Direktor na Cofiiskia zatvor s pomochta na /BATKO-BRATKO/.RODEN za NA$ALNIK.Camo MANA da NAMIRA.KRAINO VREME BECHE.4ao LESNI PARI.....


31 Август 2009 02:07 | DO rosen.67
Оценка:
23
 (
83
 гласа)

Куха ЛЕЙКО, върни се в първи клас, барем се научиш да пишеш!


31 Август 2009 03:34 | ani
Оценка:
-22
 (
80
 гласа)

tova e sram za novoto pravitelstvo zapochnaha s lov na veshtici i nqma da stignat do nikade


04 Септември 2009 04:22 | do ani
Оценка:
16
 (
72
 гласа)

To i Mileti Ore6arski go nazna4iha, sled video skandal v Sofiiskia zatvor. Ne pomnite li? Sigurno tova video vse o6te se varti niakade v net-a - v nego ima kadri kak zatvornici se gavriat sas sakiliinik - dosta gnusni kadri. Be6e goliam skandal i po vsi4ko li4e6e 4e be6e pora4kov, za da se nazni4i brat4eto na Finansovia ministar na po-visoko kreslo. Sega nego go svaliat po podoben scenarii. Vsi4ko si e zakonomerno. Koito noj vadi, ot noj umira.


06 Януари 2010 12:15 | една жена
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

в българия е така кадърните и можещите ги отстраняват и милети пречеше на много хора да си вършат гадостите в ззатвора заради това си отиде човека и никой не го е принудил той сам си отиде за да не гледа физиономиите на мазните олигофрени - наречени служители в затвора софия.Не му се занимаваше повече с тая помия гнусна и сега като си отиде в затвора цари анархия в пълния смисъл на думата.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар