Детски търговски център изграждат край Кресна

04 април 2012 00:03   4 коментара   5359 прочита
Ил. Кръстев
Ил. Кръстев


Ил. Кръстев

Детски търговски център ще се появи в местността Джалевото край Кресна. Кметът Илиян Кръстев със заповед 319 от 26 март обяви изготвянето на необходим подробно- устройствен план, като обектът е с предназначение за обществено обслужване. С друга заповед под №285 той реши да сложи ред в притежаването на ловни, овчарски и други домашни кучета на територията на общината. Всеки собственик е длъжен да извърши незабавно регистрацията на своите четириноги любимци и да плати такса от 5 лева, като тези, които не сторят това, няма да бъдат пропуснати от глоби, каквито са предвидени в основния закон на общината - Наредба №1.

Друга грижа на кмета Ил. Кръстев стана отдаването под форма на обществена поръчка на събирането и извозването на битовите отпадъци. Общинският съвет прие предложението му за провеждане на конкурс и му възложи да осъществи необходимите процедури. Независимо кога това ще се случи, данъчните служители вече събират определените такси, които са както миналогодишните, като тези, които си платят до края на април, ползват 5% отстъпка. При вземане на решението за провеждане на конкурс по обществена поръчка общинските съветници не оставиха без коментар и това, че се отчита голяма несъбираемост на определените такси и че общината трябва да използва всичките си възможности за по-пълно обхващане на гражданите и фирмите. За целта може да се използва отказване на административни услуги на неплатилите, както и форми, с каквито разполагат съдебните инстанции.


Още за: център   Ил. Кръстев   план   Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
05 Април 2012 07:39 | Ново село
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмете, това убаво, ама шо ке праиме сос старата сграда на детската ясла при Пешо Галчев?


05 Април 2012 09:34 | bmw
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

В тази общинска администрасия само щури идеи им се раждат. Кмете, или се стегнете да работите ( служите) в полза на хората от Кресна или се махайте с вашата СВИТА от псевдо олигарси!!!


05 Април 2012 12:17 | Дедо ви
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Какъв е тоя "детски търговски център" - с деца ли ще търгуват, деца ли ще са търговците, какво ли....


05 Април 2012 16:52 | На дедо ти
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Ми софричковци само умеят да вонят, друго ни моат. Много добре знаеш шо е тва, ама зорлем се праиш на улав. Айде, иди след Мамин Кольо има един голям магазин, да го видиш, беки купиш нещо, беки Софричков ти даде повеке пари!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар