Депутатът от БСП М. Манолова: Съдът няма да отстрани кмета на Дупница Ат. Янев, има добри връзки с ГЕРБ

27 април 2010 00:14   6 коментара   13514 прочита
М. Манолова
М. Манолова


М. Манолова

Прогноза на политик-юрист

Съдът и на втора инстанция няма да отстрани кмета Атанас Янев предвид добрите му отношения с управляващата партия ГЕРБ, заяви на официална пресконференция в Дупница депутатът от БСП Мая Манолова. Тя обясни, че в страната се наблюдава практика да се отстраняват само кметове, които са неудобни за управляващите или техни опоненти.

Манолова даде за пример председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов във Варна и отстраняването на кмета на Сливен Йордан Лечков, който се скара с групата на ГЕРБ в местния парламент. Срещу ямболския кмет Георги Славов има шест досъдебни производства, едно от които вече влезе в съда, но остава на поста си. На делото за отстраняването му обаче присъстваха депутати от ГЕРБ, единият от които бивш председател на ямболския съд. Това няма как да не е повлияло на решението на съда кметът да остане на поста си. В този ред на мисли прогнозата ми е, че дупнишкият кмет ще остане на поста си, коментира Манолова. Тя добави, че висш функционер на управляващата партия от регионален мащаб /б.р. съветникът от ГЕРБ и шеф на служба “Земеделие” Крум Милев/ е замесен в едно от разследванията срещу Атанас Янев. Така че управляващите нямат интерес да натискат за отстраняването от длъжност на дупнишкия кмет, заключи Мая Манолова. Така тя коментира всеизвестната истина, че отстраняването на Атанас Янев беше поискано във връзка със семейната фирма на общинския съветник от ГЕРБ и бивш шеф на партията в Дупница Крум Милев и баща му, общински съветник от движението, гравитиращо към братя Галеви, “Нашият град”, Стойчо Милев. На въпроса защо общинските съветници от БСП и изпълнителното бюро не се разграничат от кмета, Манолова отговори, че липсата на позиция от страна на БСП - Дупница относно последните събития около кмета Атанас Янев е нормално, тъй като партийните централи и общинските съветници не бива да правят коментари за действията на магистратите.

Само преди броени дни лидерът на партията Кирил Ангелов заедно с общинските съветници Иван Ибришимов и Станислав Павлов заявиха, че застават твърдо зад кмета Атанас Янев. Специално Кирил Ангелов подчерта, че това е неговата лична позиция, а не партийна.

5 автобуса са осигурени за дупнишките социалисти за участие в националния протестен митинг по случай 1 май в София, съобщи още Мая Манолова. Засега присъствието си за мероприятието в Борисовата градина са потвърдили над 100 партийни членове от общината, но записването продължава. Документите са тайни, за да се гарантира сигурността на участниците от евентуална намеса на полицията. Тази година ще отбележим Деня на труда с протест против политиката на правителството, тъй като случващото се е тревожно. Ще протестираме срещу големия бюджетен дефицит и че държавата продължава да не се разплаща с бизнеса и общините, което довежда до верижни фалити на фирми и нарастване на безработицата и хората все повече и повече обедняват. Свидетели сме само на пиар ходове на борба с организираната престъпност, е мнението на Мая Манолова.

6 коментара
27 Април 2010 03:37 | бреее
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

я па ти от затвора ли даваш коментари,познах по сакото


27 Април 2010 04:00 | usa
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

БСП маи отива в миналото. всека династия има на4ало, и краи


27 Април 2010 04:53 | Пешо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ех тая Мая,калинка ли си,майски бръмбар ли си.Защо правиш хората на луди???Забрави ли за срещите и пазарлъците които правеше с местните феодали братя Галеви.Та Янев е техен продукт,заедно с цялата БСП Дупница.Изключение прави кучкаря,който се конфронтира с Галевите и загуби,макар че и той беше избран с тяхна помощ.Каква БСП Дупница те мъчи,какво ръководство,всички са слуги солидарно с кмета Янев на определена от братята "бизнес" програма,по която работиш и ти


27 Април 2010 08:18 | БСП -ТЕТКА
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Защо не си гледаш Кюстендил и оставиш Дупница и без това не си направила нищо за хората от Дупница. Бързо забрави ,че благодарение на избиратели от БСП в Дупница сега разхождаш тоалети в Парламента.....


27 Април 2010 21:05 | ...
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Майче, Майчееее.... , вземи се гръмни някъде и не ръси глупости по медиите.
..завлечи даже и своите съпартийци, щото всички сте за куршум.


28 Април 2010 08:41 | порода
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Улична превъзходна




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар