Депутатът О. Тетимов пита министър Р. Плевнелиев кога ще срути незаконните ромски къщи

13 май 2010 00:18   17 коментара   7004 прочита
О. Тетимов
О. Тетимов


О. Тетимов

Народният представител от “Атака” Огнян Тетимов вчера внесе актуално питане до строителния министър Росен Плевнелиев в деловодството на Народното събрание колко от постройките в ромския квартал в Петрич са незаконни, дали има съставени констативни протоколи, дали са депозирани от община Петрич в РДНСК - Благоевград и докъде е стигнала процедурата по събаряне.

Питането на Тетимов е във връзка със значително увеличения брой на роми в Петрич, част от които са от различни райони на страната и безпроблемно застрояват бараки, колиби и различни постройки, в които се установяват да живеят. Тетимов настоява пред министър Росен Плевнелиев да даде отговор колко от постройките в този квартал досега са съборени, ако има изобщо такива, и колко стоят на дневен ред.

17 коментара
13 Май 2010 07:33 | войвода
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

крайно време е да се предприемат действия срещу "циганизирането" на град петрич.. добре че имаме поне един работещ депутат.


13 Май 2010 08:11 | vasko
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

БРАВО


13 Май 2010 10:35 | Шаро
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво!!!Дано има и резултат.


13 Май 2010 10:51 | Избирател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво деп.Тетимов,така се действа-открито, смело, законово.Но не оставяйте нещата,ако министъра даде на заден ход, заради политика, страх или.....Хората от Общината са потърпевши и циганизацията на Петрич,трябва да се спре завинаги.Добронамерените, работливи, хигиенични,спазващи законите и морабните ценности-роми/цигани/ са добре заварили,но новодошли незаконно-не. Всички останали да си отиват в местата където са били установени или са се родили.Иначе,Петричи петричани ще си имат много проблеми.До vvv:Защо до сега не сте напшсалш официална жалба да Полицията,да Кмета,до Премиера.Нашите полицаи също искат подкрепа от политици и висшестоящи,за действия в циганските квартали,защото ромски и външни организамии ги подкрепят политически.Нека обществеността в Общината ги подкрепим.Къде са обществениците,другите местни парламентаристи-страхуват ли се или има нещо друго,да подкрепят Тетимов и изказващите се по форума,както и гражданите които си мълчат,но искат решение.


13 Май 2010 11:09 | хаидук
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Властимащите в Петрич се правят на глухи и слепи пред този проблем-циганията, и тяхното неспазване на закон и норми.Но вярваите ми ще доиде време ,и те ще им сърбат също попарата,но за съжаление ще е късно.Време е тази циганска измет да спазва всички закони.а не да си разиграват коня както си искат.На празника си беха купили по 3-5 агнета,а повечето българи бяха на пости.Получават помощи ,а си докарват и добри доходи от отпадаци от Гърция и Италия


13 Май 2010 11:11 | 13 до Тетимов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Като са те сложили на този висик пост г/не,6и тре6вало да знаеш кого засегат тези про6леми,1.имате си местна упртава,2.о6ластна,и 3.ако всеки един министър запо4не да се занимава с про6лемите за които Вие пишете,къде отива и 6ез това,гиздавата НИ държавица???И сега раз6ирам,защо марио ДЖУДЖЕТО ти е претръсил преди керемидите,имало е защо...Жал ме е за ХОРАТА гласували за те6...


13 Май 2010 11:40 | ВИЛИ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

AМИ ПРОБЛЕМИТЕ С ПАЛЕНЕТО НА ГУМИ ДЕТО НИ ТРОВЯТ?КАРУЦИТЕ ПО И БЕЗ ТОВА НАТОВАРЕНИТЕ УЛИЦИ?КОНСКИ ФЕКАЛИИ ПО УЛИЦИТЕ?ПУСНАТИТЕ НА СВОБОДА КОНЕ,КОИТО ПРЕСКАЧАТ НА ШОСЕТО МЕЖДУ ПЕТРИЧ И РЪЖДАК???АЗ САМАТА САМ ПОТЪРПЕВША ОТ ПТП С КОН,И ПОЛИЦАИТЕ КАЗАХА,ЧЕ ТОВА Е ЕЖЕДНЕВИЕ.МИСЛЯ,ЧЕ И НА КМЕТА МУ Е ЯСНА СИТУАЦИЯТА,НО СЕ МЪЛЧИ ЗА ВСИЧКО.НАПРЕЖЕНИЕТО ЕСКАЛИРА!БРАВО ТЕТИМОВ!ПОЧНИ ОТ ВИСОКО,ЧЕ ТУК НЯМА КОИ ДА СЕ ПОМРЪДНЕ .ВСИЧКИ СЕ СТРАХУВАТ,И ОПРАВЛЯВАЩИ,И ПОЛИЦИЯ!УСПЕХ!!


13 Май 2010 13:19 | Стоян до 13
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кмета носи прякора "Азис",зам.кмета "Гюпката" /покровителстват циганите заради гласовете на изборите/ към кого да се обърнат петричани когато местната власт нехае?! въпреки личната ти неприязъм към депутата трябва да признаеш че Тетимов върши работа.


13 Май 2010 14:05 | Вишист
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

ТОЗИ С КАКВО ОБРАЗОВАНИЕ Е :):):)
ТА ОТ ТОЛКО ''ОБРАЗОВАНОСТ'' ИЗМИСЛЯ ТОЛКО УМНИ ВЪПРОСИ.....


13 Май 2010 17:50 | Перде
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Еййй този Тетимов за 10 месеца служба в Народното събрание най–после издигна глас в защита на обикновенните хора.Едва ли може да се оплаче от преумора в такъв случай.
До края на мандата може да постави още 1–2 въпроса с подобна работоспособност...че след мандата ще трябва да си се връща на село.
Някой ще повдигне ли въпроса той колко проститутки е прекарал в Гърция по времето когато беше каналджия??????????


13 Май 2010 18:22 | НЯМА КАК
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тетимов позравявам те но ще те намразят ристо гюпката и АЗИС защото циганите гласуват за тях срещу заплащане краино време е да се вземат крути мерки в ПЕТРИ4 защото ще има ЦИГАНИЗАЦИЯ КАКТО ИМА ВЕЛЬОВИЗАЦИЯ но къде е великият ГЕРБ та тои както винаги и сега в ПЕТРИ4 СПИ ЗАЩОТО Е ПО ДОБРЕ Р


14 Май 2010 00:55 | Петричанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тетимав си върши работата и си заслужава заплатата като депутат,за разлика от други местни и софийски политици.Повдигна въпроса с незаконите вносове на зеленчуците и докара министъра,повдигна въпроса за общественният ред,повдигна въпроса за циганизацията и др.Относно обществинният ред в града ни,го подкрепям,защото не е на необходимото ниво-мотористис дупчени аспуси,които ръмжат яко, се разкарват с високи скорости в града,качили момичета без каски-необезпокоявани от КАТ.Други с леки коли също карат с високи скорости след 22 часа.Преди 2 часа младеж с светла Алфа ромео/малките/рег.№Е 9844...,на светофара с/у хотел България,толкова силно даде газ,уче колата му занесе на пешеходната пътека и като я овладя избуши бесно с ръмжащ аспух посока Ръждак.След 5 минути бясно премина по ул."Цар Морис-3" въпрке спрели коли и липса на видимост.Едно пресичане на улицата от пешеходец и щеше да има смъртен случай.Доста време тази кола обикаляше квартала,без КАТ да го залови и спре.Може да е дрогиран.


14 Май 2010 21:49 | излъган от Тетимов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тетимов бил уведомил Росен Плевнелиев....Глупости! Поредната му лъжа на Тетимчо.Той не прави и крачка без консултация с Велко и Гюпката.Особено с Гюпката са стари дружки.Знам ,защото изпитах на гърба си от лъжите на Тетимов.Дадох му жалба за Гюпката,уж за да я внесе до министъра ,а той отиде още същия ден при Гюпката и му даде моята жалба за прочит.Не вярвайте на тоя,и той е същия молец като Гюпката и Вельо.


15 Май 2010 09:52 | До излъган
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

г-н. излъган,май вие самият в момента лъжете:)
Ако тетимов бе в забележителни отношения с кмета и зама по ТСУ,едва ли щеше да повдига въпроса пред министъра?И що за манталитет е това,щом някой се появи във вестника всички дружно започваме да го оплюваме?!:) Приветствам депутат Тетимов за това че защитава нашите интереси!


15 Май 2010 11:08 | Депутата ви е неграмотен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Освен, че е неграмотен не иска и да се ограмотява.Да седне да си прочете законите...да научи какво е това "местно самоуправление"...и дали министъра има пръст в подобни случаи и т.н.Вместо да хаби време и пари на бг граждани в парламента да вземе и да натисне чрез общ. съв. дервиша, който имате за кмет да си свърши работата и да бутне кочините на циганите.Иначе това, което "люто" се е заканил да прави в нар.с-е си е чист популизъм, който хваща дикиш сред неграмотници като него.


16 Май 2010 19:03 | Избирател
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Депутат Тетимов,публикувайте част от писмото до Министър,както и номера от деловодството на Народното събрание,когато е внесено същото.За да вяпват хората,че вършите казаното от Вас.А"излъган",ако това е вярно което казвате,трябва копие от жлбата да изпратите Вие до министъра.С препоръчано писмо е 2 лв,а по Е -пощата е безплатно.Там веднага се завеждат от деловодството и ви пращат отговор до 30 дни.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар