Депутатът-лидер на РЗС Я. Янев предупреди в Сандански: С лозарите затвaряме Е-79 срещу акциза на домашната ракия, не сме бирена държава

26 ноември 2009 00:20   25 коментара   16720 прочита
Я. Янев
Я. Янев


Я. Янев

Лично ще оглавя протестите и ще затворим първокласен път Е-79 в Сандански, ако се гласува повишаване на акциза на алкохола, предупреди вчера пиринският депутат и лидер на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев. Вчера той обяви, че отново застава начело на лозарите протестите им срещу увеличаването акциза на алкохола.

Остро възразявам срещу каквито и да е манипулации, свързани с акциза за алкохола, и най-вече домашната ракия, уточни Янев, който вчера бе в Сандански. Той уточни, че РЗС е депозирала предложение за вдигане акциза на бирата, което е най-силният ход в подкрепа на лозарите, тъй като не може в България бирата да не се облага с акциз толкова години. Ние не сме бирена държава, ние сме лозарска и трябва да подкрепяме производителите на грозде, а не пивоварите от чуждите държави, обясни мотивите си депутатът Я. Янев. За пореден път, ако трябва, ще окупираме магистрали и пътища, но няма да допуснем хората да бъдат лишени от поминък. Българската традиция трябва да се запази на всяка цена, защото е от незапомнени времена и е част от културата и бита на нашия народ, подчерта Я. Янев.


Още за: Я. Янев   акциз   алкохол   Още от: Политика

Принтирай статия
25 коментара
26 Ноември 2009 04:19 | иво
Оценка:
10
 (
28
 гласа)

Пак пушилка !


26 Ноември 2009 04:27 | яне
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Кажи нещо за Красьо !


26 Ноември 2009 05:03 | г-н Янев ще подкрепите една такава форма на протест !
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)


иво - 25.11.2009 г. 17:46:23
Граждани на гр.Сандански - крадени , лъгани ,мачкани,рекетирани да излезем на мирен поход по главната улица на града !! против корупцията и бездействието на прокуратурата !!


26 Ноември 2009 06:26 | Яне това вече е решено,чукаш на отворена врата !
Оценка:
4
 (
32
 гласа)

Премиерът Бойко Борисов предложи акцизът на ракията да не се вдига. Това стана след среща на министър-председателя с парламентарните групи на Синята коалиция и Атака в Народното събрание !!!!!!!!!!!!


26 Ноември 2009 07:50 | браво
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

браво


26 Ноември 2009 07:53 | щерю
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

за гражданите на гр.сандански - 15.08.2009 г. 17:11:16
Моят съвет е да задължите депутата Яне Янев да направи изнесена приемна по темата "корупцията в община Сандански". Така като председател на парламентарната комисия за борба с корупцията ще може да придобие неподсредствени впечатления за размера на явлението.След това му поставете срок за реакция и ако накрая се уверите, че всичко е било "много шум за нищо", викнете медиите и се оплачете.Псевдо борците срещу корупцията трябва да си намерат майстора.Нашият Бог го е казал :"По делата ще ги познаете".
Е, аз поне за себе си за знам кой е Яне.Познах го. Не е чист.


26 Ноември 2009 08:21 | санданчанин
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

това корумпирано мръсно и лъжливо ченге помните ли когато излъга хората да протестират срещу акциза и после по нареждане на комунистите прати митничарите да проверяват казаните за ракия.Не мога да проумея как има още хора които му хващат вяра на това селянче.


26 Ноември 2009 08:24 | Катерина
Оценка:
1
 (
31
 гласа)

Аз лично не му вярвам на Яне Янев. Много прах хвърля в очите на хората, като имитира някаква дейност, но налице не виждам, кой зане какви резултати. Дела трябват г-н депутат, не високопарни думи. Така и баба, знае.


26 Ноември 2009 08:24 | ДС
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Приятелчето му Алексейчо го изритаха отвсякъде и сега няма кой да му снася "корупционни"сигнали за да вдига пушилки и му лъсна червения ченгесарски задник.А народа прост,прост страшно е.


26 Ноември 2009 11:53 | guerrilla
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

добре бе хора може да е всякакъв ( мина през 3 партии) ,но само той вдига шум! а я се замислете кой от вас не вари ракия( или вашите близки)! разберете за да се чува народното мнение трябва да си търсим правата на глас! така че по-добре тая креслива врана ,отколкото мазни котараци като Софиянски!


26 Ноември 2009 12:41 | браво
Оценка:
-4
 (
22
 гласа)

докога да чакаме - 10.08.2009 г. 19:51:34
Георги Арнаудов - бившият председател на Общинския съвет в Сандански, не е плащал повече от пет години наем за обект в центъра на града и дължи близо 20 000 лева, съобщи Дарик радио. Икономическа полиция извършва проверка в Дирекция “Общинска собственост” по сигнал на гражданско сдружение в Сандански. По данни на разследващите, бившият председател на ОбС - Георги Арнаудов, дължи значителна сума в полза на общинската хазна за наета от него оборотна каравана до супермаркет “Вихрен” в Сандански. Румяна АрнаудоваГеорги Арнаудов е свекър на районния прокурор в курортния град Румяна Арнаудова. (На снимката) Общинският обект експлоатира неговият син Филип, съобщиха от кметската администрация в Сандански.


26 Ноември 2009 14:43 | Kоментар
Оценка:
-10
 (
26
 гласа)

Тоя смешник кога най-после ще разбере ,че вече нее актуален.От него освен измамник,подмазвач и лицемр друго може ли да стане?
Кога най-после политиката в БГ ще придобие по друго лице ,такива като него нямат място сред нас а той е в Парламента.Може би за това сега сме на това дередже от такива изманици.


26 Ноември 2009 15:48 | Дека си яне !!!
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

яне,нема резултат от това писмо !!! , May 24, 2009
Чрез Председателя на Народното събрание г-н Георги Пирински До Министъра на вътрешните работи на Република България г-н Михаил Миков ВЪПРОС от Яне Янев – народен представител от І МИР - Благоевград На основание чл. 90, ал.1 от Конституцията на Република България и във връзка с чл. 77 от ПОДНС внасям въпрос ОТНОСНО: Сигнал за злоупотреби при общински проекти в Сандански Уважаеми господин Министър, До Народното събрание и специално до мен като народен представител от I Благоевградски избирателен район постъпи сигнал от жители на гр. Сандански. В сигнала се твърди, че при реализиране на общински проекти са направени значителни злоупотреби от фирмите-изпълнители „Аделина стил” и „Бетон” чрез нереалистични стойности, надписвания при актуването и др. Визират се следните случаи:  Изграждането на фонтани в центъра на града. За проекта са платени 117 000 лв. (действителен факт, оповестен и в местните медии), като според сигнала, цитир


26 Ноември 2009 15:49 | продължение
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

като според сигнала, цитиращ специалисти, действителната работа едва ли надхвърля 50 000 лв.  Укрепването на тунела между селата Рожен и Любовище. За проекта са платени 60 000 лв., докато реалната стойност се преценява на около 10-15 000 лв.  Канализациите на селата Дамяница, Ново Делчево и Левуново. За тези строителни обекти в местната преса са изнесени сведения, според които надписването при актуването е в пъти (впрочем поради немарливи работи има и човешка жертва). Авторите на сигнала свързват тези закононарушения с името на кмета на общината Андон Тотев, като има и сериозни съмнения за начина на възлагането на проектите на фирмите-изпълнители. Не съм правил собствена проверка на изнесеното в сигнала, но като народен представител от този регион и жител на Сандански мога да потвърдя, че подобни съмнения се споделят от значителна част от населението на общината. Обръщам се към Вас, тъй като авторите на сигнала са сезирали правозащитните органи (районната прокуратура в


26 Ноември 2009 15:53 | продължение
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

тъй като авторите на сигнала са сезирали правозащитните органи (районната прокуратура в Сандански, окръжната прокуратура в Благоевград и др.), но досега няма резултати. Във връзка с изложеното, уважаеми г-н Министър, питам следното:  Извършвана ли е проверка от органите на МВР по сигнали за злоупотреби с общински средства при посочените проекти, и специално от фирмите „Аделина стил” и „Бетон” ?  Ако са извършвани такива проверки, какви са резултатите и установено ли е участие на кмета на Сандански Андон Тотев в закононарушения?  Ако не са извършвани проверки, кога това ще стане? На основание чл. 78 ал.1 от ПОДНС желая министър Миков да ми представи отговора си в писмен вид. 23. 10. 2008 Яне Янев


26 Ноември 2009 16:29 | това което става в община сандански минава всякакви законови и морални граници !!
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

г-н Янев ще подкрепите една такава форма на протест !
иво
Граждани на гр.Сандански - крадени , лъгани ,мачкани,рекетирани да излезем на мирен поход по главната улица на града !! против корупцията и бездействието на прокуратурата !!


26 Ноември 2009 16:48 | Ачо Пичо
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Леле мале! А аз досега мислех, че само Петрич е град на мафията!


26 Ноември 2009 16:57 | Питане
Оценка:
-9
 (
25
 гласа)

Господин Кмете искаме да знаеме за какво са отишли тези пари !!! Публично-частно партньорство -Извори наживота - Мирото-Медицинските Спа на Сандански 30 525 евро Програма ФАР Грантовасхема ПЧП МИЕ Реализиран !!!
РАЗБРА СЕ ПАРИТЕ СА ОТИШЛИ ЗА ПРОЕКТИ ИЗПЪЛНЕНИ ОТ ГРУПАТА ЗАД КОЯТО СТОИ ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ ! ПРОЕКТИ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯТ И ДА ВИДЯТ БЯЛ СВЯТ,НО ПАРИТЕ ОТИДОХА …………..зАЩО НЕ СЕ НАПРАВИ ГРАЖДАНСКО ОБСЪЖДАНЕ НА ТЕЗИ ПРОЕКТИ …..ДА ВИДИ ГРАЖДАНСТВОТО ЗА КАКВО СА ПЛАТЕНИ ТЕЗИ ПАРИ ………ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ …..ИЛИ САМО СА СЕ УПРАЖНЯВАЛИ ….КМЕТЕ ДЛЪЖЕН СИ ДА ГО НАПРАВИШ ТОВА ……..ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ТЕЗИ ПРОЕКТИ ЗА КЪЕТО СА ОТИШЛИ ТЕЗИ ПАРИ….


26 Ноември 2009 17:46 | !
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Нещеме ний богатство, нещеме ний пари,
но искаме свобода, човешки правдини.
Напред, напред, напред да вървим -
доста сме стоели, стига да търпим!


26 Ноември 2009 19:38 | до Ачо Пичо
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

жестоко си се лъгал !!


26 Ноември 2009 19:43 | що става ????
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

-ЗАЩО ОБЛАСТНАТА УПРАВА НЕ ПРАВИ НИЩО ПО ИЗНЕСЕНИТЕ СЛУЧАЙ В ГР.САНДАНСКИ
Господин Баханов,какво става с тая явна кражба !!Сигнала Ви е на бюрото,какво направихте с него !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!един месец отлежава -Какво правите !!!!!
До Президента на Република България г-н Георги Първанов копие: Главна Прокуратура на Република България бул.Витоша 2 София 1 000 Окръжна прокуратура гр.Благоевград 2 700 Районна прокуратура гр.Сандански 2 800 Областен управител на Благоевградска област в-к”Труд”, в-к”Струма”,в-к”Вяра” и др. Господин Президент, За кражбите на държавни и общински имоти многократно сме Ви уведомява ли Вас и прокуратурата,но до сега нищо не се предприема от оторизираните органи – прокуратурата .Фрапиращ е случая на кражба на 7/седем дка/ общинска земя намираща се на главен път Е-79 София – Кулата в района на с.Левуново,община Сандански. Малко история – С решение на Общинска поземлена комисиа Решение №29-1 от 03.12.1992 год.се възтановява правото на собствиност –нива от 7


26 Ноември 2009 22:06 | кико
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Че Янето вече пие само уиски в хотел "Пирин".Много му пука за ракията.Опитва се да залъже некои стари хора по селатае.Ако мислеше зае тях,нямаше да се съгласи за увеличението на цигарите.Пенсията няма да им стига,да се хранят.Уж мислили за здравето на хората.На тези хорица им остана само да си свият по едно тютюнче,сега и от това ги лишават.Срамота!От техните ли стотинки ще напълнят бюджета?


26 Ноември 2009 22:09 | Христин
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Имам предложение да обложат с акциз купуването на гласове.Тогава ще оправят бюджета само от коалиция "За нашия град" /Сандански имам педвид/


27 Ноември 2009 16:42 | АЙДЕ ЯНЕ , АЙДЕ ДУШО
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

АИДЕ КАЖИ , КАК КУПИ 200 ЦИГАНИ НА ПЪРВИЯ ТУР НА МЕСТНИ ИЗБОРИ В РАЗЛОГ , ТА ОБЪРНА ВОТА! ТОВА ЛИ ТИ БЕШЕ ПОМОЩА НА ГЕРБ !!!
П О З О Р!!!
И ЗА ТЕБЕ ЩЕ УЗНАЯТ В ЕВРОПА .КОЛКО Е ТВОЯТА ПАРТИЯ ПАРТИЯ НА РЕДА , НА ЗАКОННОСТТА И НА СПРАВЕДЛИВОСТТА


01 Декември 2009 11:29 | Митничаря
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Г-н Янев,нали Вие писахте за корупцията в митниците преди изборите.Много писма и доклади до ЕС и Прокуратура и т.н.Сега си мълчите,Защо?Кой ви уплаши или подкупи?Не реагирахте при първите съкращения в митниците.Сега също не взимате думата-кой остава.Ето Шушков си е преназначен и пак като директор на най-важното РМД.Самген.Танов-шефа на митниците каза,че никой няма да остане от тези които се покровителстват в митниците.Искаме спрпаведливост,защото много достойни и можещи митничари се съкратиха и уволниха,защото няма кой да ги защити.Не правете пиар с хората от селата за ракията им.Никой няма да им посегне на тях.А по-важното е,кой остава в митниците-богатите или бедните.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар