Дават 3 м. срок на колектива на Оздравителното училище да набере необходимия брой деца

06 май 2010 00:20   60 коментара   24444 прочита
М. Чучукова
М. Чучукова


М. Чучукова

След 3 ч. бурни дебати съветниците в Сандански решиха

След три часа оспорвани дебати "за" и "против" закриване на Средно оздравително училище "П. К. Яворов" в Сандански съветниците дадоха шанс на директора Мая Чучукова и колектива на училището до 31 юли да наберат необходимия брой ученици, за да се запази школото. До този срок да не се прави оптимизация на учителския колектив и да не се предприема съкращаване на щатове. Паралелките да бъдат маломерни, а не сляти, за да започне новата учебна година. Ако до този срок не успеят да запишат ученици за новата учебна година, училището се самозакрива.

Кметът Андон Тотев постави началото на дебатите, като каза: В рамките на няколко дни при мен дойдоха върволица от граждани, които искат да не се премества Първо основно училище в базата на Оздравителното училище. Уверявам учителския колектив, че училището няма да се премества. Юристите от инспектората в Благоевград ни уведомиха, че не може да се слеят средно оздравително училище с основно училище. Затова оттегляме предложението си за преобразуване на двете училища в едно и на практика отпада първото предложение от администрацията. На дневен ред е бъдещето на Оздравителното училище, дали да се закрие, или да продължи да функционира като такова.

При мен дойде бившият директор Славчо Симеонов и ми каза: Не закривайте реликвата на образованието в Сандански " Оздравителното училище, и ми разказа историята от създаването до наши дни. Там са се обучавали 400 учиници от цяла България, а сега са 75, и то в слети паралелки". Първи клас е нулев, 2 и 3 клас са слети паралелки със 7 ученици, 4 клас е самостоятелна паралелка с общо 7 ученици, 5-7 клас са слята паралелка с 10 ученици, 6-8 клас слята паралелка с 11 ученици, 9 клас - самостоятелна паралелка с 8 ученици, 11 клас - самостоятелна паралелка с 8 ученици, 12 клас самостоятелна паралелка с 12 ученика.

Аз съм готов да дам още един шанс за бъдещето на училището, като искам от министъра на просветата да удължи срока на записване на учениците до 15 септември, ако могат да наберат още 100 ученици, да продължат да съществуват като училище. А не да се коментира, че Тотев иска да закрие училището, защото иска да строи хотел там. Има нормативна уредба и ние трябва да се съобразяваме с нея. На 18 педагогически съвета е предлагано смяна на статута от оздравително училище да стане професионална гимназия, но е отхвърлено.

Директорката Мая Чучукова обясни, че заради промяна на наредбата се е стигнало дотам, че за новата учебна година да няма нито един кандидат-първокласник. Областният управител Валери Смиленов, който бе гост на заседанието, от трибуната каза, че не трябва да се допуска грешката, която е направена в Благоевград със закриване на МУЦ-а. Проблемът е тежък, но не е нерешим, и това е казус, който е в цяла България. Лошо мениджиране е основният проблем, за да се стигне до тази ситуация.

Зам. областният управител Георги Баханов, който е от Сандански, обясни, че е добре да се даде шанс на колектива да намери ученици, като посочи, че над 500 000 души имат такова заболяване и могат да се запишат да учат в санданското училище. Но на този етап не са положени усилия да се докарат такива деца да учат в Сандански.

Съветникът Евгени Панайотов предложи там да се обучават децата от предучилищна възраст от 6- до 7-годишна възраст и от 1-ви до 4-ти клас, заради голямата материална база и столовата. Той предложи училището да се преобразува в професионална гимназия.

Началникът на образованието в община Сандански Людмила Караиванова обясни, че това ще доведе до борба за ученици между училищата и ще се наруши създаденият добър ритъм на работа в училищната мрежа.

Васил Клямбов от ГЕРБ остро критикува директора на училището, като й поиска оставката с мотив, че няма конкретно виждане за бъдещето на училището, и предложи да се назначи ново ръководство. Но до това гласуване не се стигна.

Смилян Филчев от ГЕРБ предложи училището да се закрие, като се мотивира с факта, че не трябва да се дават нови срокове, след като се издават фалшиви медицински листове и че това само ще удължи агонията на колектива.

В крайна сметка бе даден шанс още три месеца целият учителски колектив начело с директорката Мая Чучукова да наберат необходимия брой ученици, за да го спасят.


Още за: ОбС   дебати   училище   Още от: Политика

Принтирай статия
60 коментара
06 Май 2010 07:04 | !
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

За тия служители в Община Сандански що подписват : продавайки подписа си продавате душата си !!
Тотев , ще се измъкне сух с краденото , а Вие ще отидете в затвора !!


06 Май 2010 07:43 | учител
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

това е агония удължаване на мъките и разправиите в това училище


06 Май 2010 07:51 | родител
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

докога ще се издават фалшиви документи за това училище.Този лекар не го ли е страх от проверки или само парите на родителите прибира.спрете тази корупция.


06 Май 2010 07:59 | гражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В кой век живеем че да се запазят някои ще създаваме килиини училища.защо си затваряме очите за истината да има болни но в тези условия никой не би си пратил малко дете далече от семейството.какви са тези паралелки с по 2-5 деца и какво е това обучение хора какво правите във века на технологиите


06 Май 2010 08:02 | честито
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Имен ден празнуват: Георги, Гергана, Галя, Галина, Галин, Гана, Ганчо, Ганка, Гиргин, Гиргина, Гинка, Гюро, Гюрга.


06 Май 2010 09:21 | ! иво
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

За тия що откраднаха и разпродадоха за без пари училищните ниви като нема правосъдие то бог да ги накаже !


06 Май 2010 14:58 | 565
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

На Чучукова много и пука. Ще я направят директорка на 1училище. Кърлановската циганка още ли дава идеи?


06 Май 2010 15:52 | 144
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Оздравителното училище на този етап няма бъдеще. Прав е гражданина който казва,че не всеки би си изпратил малкото дете да учи далеч от семейството,особенно ако то е болно.
От направените предложения на сесията на Общинският съвет,най-много ми допада това на г-н Панайотов. Според мен Оздравителното училище може да се преобразува в СОУ с профилирани паралелки по икономика и туризъм.То ще обхване децата от І до X от районите Смилово,а защо не и по- надолу към стария център. Заедно с това ще се осигурят конкурентни кадри за туристическия бизнес в града и района,за бизнеса като цяло.
Накрая ще кажа,че не е добре малки деца на 7-8 години да пътуват от Новия санаториум до Първо основно училище при условие,че в този район има прекрасна училищна база.База,която не се използува пълноценно.Добри педагогически кадри в самото училище има,ако се наложи ще се привлекат и нови млади специалисти.
Не трябва да оставим базата на Оздравителното училище да запустее или да бъде продадена !


06 Май 2010 16:23 | санданчанин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

да имаше много добри кадри които поради господството на една група от ''кадърници '' бяха махнати но привлечени да работят в други училища които оцениха качествата а в оздравителното останаха ''най добрите''смятайки себе си за такива.


06 Май 2010 16:52 | 555
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

преди години учех в това училище и сега след тази статия ми стана мъчно за моето училище.Опитах да разбера кои учители са останали итогава се убедих защо нещата не са наред.Къде са добрите учители които бяха там-някои са махнати или пратени в глуха улица поради доброто управление което беше преди но и сега е същото.ПОМИСЛЕТЕгоспожо Директор къде ви е Вината и защо е така.Сега работя на отговорна длъжност но никога не бих си позволила да бъда като Вас-да губя добрите си специалисти .


07 Май 2010 01:18 | Теди
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Колкото и някои да се преструват на загрижени,факт е ,че при това управление се закрива оздравителното училище.Историята забрявя подробностите,помни значимите факти.


07 Май 2010 01:19 | Донко
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Наистина,кой ли се е нагледал на базата.Май от доста години се играе този цирк.


07 Май 2010 06:13 | гражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

в Сандански няма опозиция на г-н Тотев и най- вероятно е племенника му Младен да стане Кмет издигнат от местната структура на ГЕРБ !!


07 Май 2010 17:13 | истината
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Истината е, че Андон Тотев се е подготвил да грабне базата.


07 Май 2010 17:17 | съвест
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Тази зъбата кобила - директорката на училището, М. Чучукова е дърта червена утрепка, която на последнитке местни избори беше и член на изберателната комисия назначена от Тотев.
ха познайте сега, защото нещата са в това плачевно състояние..


07 Май 2010 18:02 | писна ми !!
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)


Преди четири години, когато Доньо Тотев сключи незаконна сделка за продажба на плодохранилището на софийската групировка "Булекопродукт", се биеше по гърдите и тръбеше по всички медии, че благодарение на него в този обект ще се налеят милиони инвестиции, че това щяло да разкрие 300 нови работни места, че селскостопанските производители вече имало къде да си реализират продукцията....., дрън-дрън та пляс.
Нека и в-к "СТрума" изнамери в архива си тези негови гръмки изхвърляния. Това всъщност беше и единствения инвестиционен напън на келнера в досегашните му години властване. и при това провален. Ето ви го "успешния" градоначалник, който освен с измами, далавери и корупция с друго нищо няма да бъде запомнен.


07 Май 2010 22:37 | 111
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

този Тотев е време да го изхвърлим т този стол ,а нкои задавали си въпроса от къде му идват за да сикупува това и онова и хотел Сандански е негов и градският плаж и ощ колко други обекта има за които хората не знаят не е време Кушлев да се намеси и при него.


08 Май 2010 04:12 | знаещ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ГРАДСКИЯ ПЛАЖ Е ВЗЕТ НА КОНЦЕСИЯ ОТ ФИРМАТА НА ДОНЧО ЧЕРВЕНКОВ !


08 Май 2010 08:11 | дари
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

през 1979 г завърших средното си образование в климатичното училище .ТОВА БЕШЕ УЧИЛИЩЕ МЕЧТА.ред дисциплина уют спокойствие цареше там.г-н СИМЕОНОВдано е все още здрав и жив работеше с един прекрасен екип на който ще бъда винаги благодарна.незабравими спомени през тези четири години докато учех там.госпожа ЧУЧУКОВА също работеше по това време там .госпожо на какво заприлича училището сега .мъчно ми е като виждам тази анархия която се вихри .РАСПАСАНА КОМАНДА КАКТО КАЗВАТ ХОРАТА.с цел ли се прави всичко това .ако сте некадърна отстъпете мястото на някой друг който ще възстанови ред и дисциплина там .дано някой ден видя МОЕТО училище във вида в който учех аз .УСПЕХ.


08 Май 2010 08:36 | към ДАРИ !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Спомени ..........спомени ....


08 Май 2010 09:30 | стоянова
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Освен некадърен, персоналът е и разхайтен. Учебен процес не се води, нещата са оставени на доизживяване. Това този зъбат кон го знае много добре и едва ли през тези 2-3 месеца ще напарви нещо. Тя е спала години наред сега за кратко време ще спасява неспасяемото. Глупости! Учителите, работещи там са й доверени лица, близки, с кото се е обградила, за да не я критикуват, а кадърните са извън системата. Всъщност този принцип на работа се прилага и в другите училища в гр. Сандански. Гонят се доказали се учители и се назначават близки от кръга хора. Предлагам, всички директори на училища да бъдат махнати и да се проведат отново конкурси. Иначе след 2-3 години ще трябва да им се посвещават още много сесии за спасяване. Примерът с Трето училище в гр. Сандански. Директорът му сега Румен Сидеров е абсолютен некадърник, който спечели конкурса затова, че е от НДСВ. Този начален учител претърпя много партийни метоморфози докато най-после като царист беше забелязан. Да, ама за нищо не стама.


08 Май 2010 10:04 | питане
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кмете какви действия предприе по случая - училищната нива ,м.Бански път ,Поленишко землище ???


08 Май 2010 10:15 | Георгиев
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Защо да се толерира училище, в което всъщност няма ученици?! Защо общината и ние, данъкоплатците, да наливаме пари от пусто в празно?! И без това в останалите училища има недостиг на ученици, така че не виждам какъв е проблемът "болните" деца да бъдат разпределени в тях? И още - с какво т.нар. Климатично училище е повече от закритите училища в селата Левуново, Джигурово...? Там никой не се церемони - затвориха ги, а учениците се извозват в съседни села. Проблемът е лесно решим, стига да има воля за това. Поздравления за г-н Ст. Клингов, директорът на ІОУ, който се обърна към юристи и не допусна безумието утвърдено и реномирано училище като повереното му да бъде слято с едно изкуствено поддържаното години наред Оздравително училище! А за малоумната идея децата ни да ползват базата на Климатичното (сякаш ІОУ си няма такава), нямам думи! Единственият печеливш от подобен ход ще е ІІОУ, където ще бъдат преместени повечето от учениците на ІОУ ...


08 Май 2010 10:25 | !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

За тия що откраднаха училищните ниви като нема правосъдие то бог да ги накаже !


08 Май 2010 16:21 | За климатичното
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това е и моето училище,и училището на по-голямата ми сестра.Бившият директор г-н Славчо Симеонов е директор мечта.Някога там имаше много много кадърни преподаватели!Аз си спомням за моя възпитател Димитър Харизанов,моя класен ръководител г-н Алексиев,спомням си г-жа Пенева-моята любима учителка по литература при която сбивахме "Радини вълнения"-докато не се научихме да правим сбит преразказ,а Начева по математика, Гюрова по история...и още много други...Това са най-хубавите ми ученически години...До преди години в коридорите на училището стоеше още моя рисунка.Много ми е мило това оздравително училище и ми е болно,че бившите негови възпитаници не правим нищо,за да му помогнем..Преди време поех ангажимет,но някои хора се уплашиха да застанат пред камера..


08 Май 2010 17:07 | бивш ученик от СОУ П. Я
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Така е, оздравителното училище навремето беше еталон - дисциплина, качествено образование, отлични преподаватели и възпитатели + всички здравни грижи, терапии и профилактики. Аз също съм възпитаник на това училище и с носталгия се връщам към годините на моя престой там. Спомням си невероятните педагози като г-жа Якимова и г-жа Цветкова по руски език, г-н Алексиев по музика, г-н Москов по литература, г-жа Коюмджиева по френски език, г-н Андонов по биология, г-н Костадинов по география и още много, много прекрасни хора.. Надявах се един ден като се прави юбилей /на някоя кръгла годишнина/ на това училище да присъствам и да се видя с тях, ....а сега на какво попадам тук - .... жестоко е това..., не искам да повярвам, че училището ще бъде закрито. защо се е стигнало до тук? ..какви са били причините?????? ..наистина ли толкова некадърна е била управата му през последните години????? ..трябва да има виновници, които да поемат отговоростта.


08 Май 2010 19:19 | нрави
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Такова е положението с образованието в Сандански днес. Пълна разруха, пълен хаос. Партийните назначения на директори доведоха нещата дотук„ Всеки се натиска да управлява, а като стигне до под крушата никой не му търси отговорност. Пращат го на по-лека служба. Кадърните учители и тези, които държат на учебния процес, ако се осмелят да кажат нещо са вън от системата. Остават послушните и лакеите. Но всичко е за главите ни. Защото тези необразовани деца един ден ще ни разкажат играта. А сегашните директорчета като онази мижитурка Румчо Сидеров от Трето и Мая Чучукова бързо и сигурно ще дълпат образованието назад и надолу към дъното. Господин министър, направете нови конкулси и прекратете с тези безумия в училищата.


09 Май 2010 07:22 | ! иво
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Картинката е мини модел на управлението в общината !! ЧТО СДЕЛАТ ........!!


09 Май 2010 09:03 | стела
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не знаю. Думаю что нада промена.


09 Май 2010 09:58 | погаварим по български
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

РИБАТА ЗАМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА !!!!ЧТО СДЕЛАТ ........!!


09 Май 2010 10:10 | СТЕЛА НЕ НАДА !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Перестройка ?


09 Май 2010 10:16 | меня нравится !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

«Мне понравился роман “Как закалялась сталь”. Он воспитывает Человека. Та
ких людей, как Павка, уже нет. А жаль!»


09 Май 2010 10:27 | мениджър
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

какво ще предприемете г-жо Чучукова.Или пак ще си замълчите и ще се надявате на фалш.


09 Май 2010 10:42 | към Стела
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Нам нужна одна победа !


09 Май 2010 13:17 | антикомунист
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Чучуковата е стара болшевишка парантия, вие какво очаквате от един такъв отпадък..
Разбира се, че всичко ще върви към разруха. Ние позволихме на такива червеноармейци като Тотев-келнера, Бабалев-доносника, Малчев-краставичаря и други червени кхмери да съсипват днешно време общината ни и да ни върнат с векове назад в развитието ни.
Не виждате ли, чеположението е отчайващо и, че в скоро време за населението тук няма да има никакво препитание. а за образованието е ясно - то вече отдавна е погребано.


09 Май 2010 13:29 | към антикомунист
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Едно уточнение: селяните в общ. Сандански избраха келнера за втори мандат. В града само в две изборни секции Тотев спечели на балотажа, в останалите 32 градски избирателни секции спечели кандидатът на ГЕРБ, Г. Баханов. Така че в момента сме на това диридже заради подкупни, прости и ограничени селяндури. Гласовете за Келнера дойдоха главно от селата. но такова е смотаното ни изборно законодателство, не са виновни гражданите. Гражданите не искат и да го виждат келнера, проблема им е само, че не могат да съберат кураж и да отидат да го изхвърлят от прозореца на кабинета му в общината. За това на следващите местни избори трябва да застанем само зад един свестен кандидат-кмет, да не пилеем гласовете си и да преборим селянията подкрепяща Тотевщината. В края на краищата в града имащите право на глас са около 25 хиляди, а в селата само 7-8 хил. Все пак бъдещето е на гражданското общество, а не на селското.


09 Май 2010 13:39 | към антикомунист
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ НИЩО НЕ МЪРДА НИ ГЕРБ -НИ ТИ БАХАНОВ !! И С ИСТОРИЯТА БЪЛГАРСКА ТИЯ СЕ ГАВРЯТ - НИЩО !! ДНЕС Е ДЕН НА ПОБЕДАТА !!ДА НИ Е ЧЕСТИТ!!
Господин Смиленов бездейстнието Ви по случая с градинката с паметника в с.Ново Делчево община Сандански минава всякакви законови и морални граници !!
Това е жива гавра с паметта на тия що са загинали за свободата на Майка България !Бог да ги прости !!
ЩО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ГЕРБ !!!??
За да се сигне до продажба на част от градинката с паметника на умрелите ,много хора требва да са сгазили лука , явно са действали като една престъпна организирана група .много добре са знаели що правят и са го направили ....и сега трябва да е на ход прокуратурата ,ако и тя мълчи .....то хората трябва да поемат инциативата !!
Господин Смиленов ,сезирайте прокуратурата ,заведете дело за разваляне на сделката ,този случай е гавра с паметта на хората умрели за майка България!!!


09 Май 2010 13:40 | ЗПГ Кл. Тимирязев
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Само Емката Терзийски остана свестен директор в този град, за това и земеделската гимназия все още продължава да държи някакво реноме. Помните ли как на последните избори за общински съветници избирателната комисия на Тотев отне четири гласчета /толкова не достигнаха на Ем. Терзийски да стане общински съветник/, даже при повторното преброяване се установи, че над 73 бюлетин за него са отметнати неправомерно като невалидни, с цел да не се допусне един щогоде трезвомислещ човек в местния общински съвет. и всичко това предварително режисирано от Андон Тотев, който не искаше в негово лице да има опозиция. Картинката сега ви е ясна - 29 празноглави общ. съветници, кой от кой по-ограничен и смотан, надпреварващите се да облизват задните части на келнера и да му се подчиняват безприкословно. Трагедия!!!!!!!!!!!!!


09 Май 2010 13:41 | поздрав !!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДЕНЬ ПОБЕДЫ

День Победы, как он был от нас далёк,
Как в костре потухшем таял уголёк.
Были версты, обгорелые, в пыли, -
Этот день мы приближали как могли.


09 Май 2010 13:43 | към зПГ Кл. Тимирязев
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

какво очакваш от купена власт !! сите там стоят с мисъл една - да откраднат нещо


09 Май 2010 13:46 | Силвия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

а къде спи Баханов и компания, защо и те се присламчиха в групата на дупелизците????? каква е схимата? защо бивши опоненти на Тотев в момента пърдят в едни гащи с него??????? за това и келнера не спира с престъпленията си и кражбите и прави квото си поиска. за това няма да гласуваме повече за ГЕРБ!


09 Май 2010 13:49 | към Силвия -БЯГАЙ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

5 Януари 2010 @ 19:20 | КЪМ СИЛВИЯ
Оценка: 6 (16 гласа)
БАХАНОВ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ЗАМ.ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА БЛАГОЕВГРАДСКА ОБЛАСТ, МОЖЕ ДА НАПРАВИ ДОСТА НЕЩА .......НО И ТОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ .............???????????????? тИЯ ПРЕСТЪПНИ РЕШЕНИЯ ПО ЗАКОН МОГАТ ДА БЪДАТ ВЪРНАТИ ИЛИ ПРАТЕНИ В СЪДА ...НО ВСИЧКО МИНАВА ....ЗАЩО ??мИНАВА И ЗАМИНАВА И ОТ ТОЯ ГРАД НИЩО НЯМА ДА ОСТАНЕ ....САМО НАДУТИ ПАРВЕНЮНА , НАКРАЛИ СОБСТВЕНОСТ БЕЗНАКАЗАНО.вИЖ КАКВО СТАНА С ПАРКА ИЛЬО,ЗДРАВКО И ДОНЧО ГО СЪСЪПАХА ОКРАДОХА И ЦЪФНАГА ГРОЗОТИИ ОДОБРЕНИ ОТ АРХИТЕКТ ТЕРЗИЕВА !!! ТОВА ЩЕ СА ПАМЕТНИЦИ НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ТОЗИ ГРАД ,ЛОЩОТО Е ЧЕ ТО НЯМА СВЪШВАНЕ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!уНИЩОЖИ СЕ УНИКАЛЕН ПАРК ,И ТОВА ДЕТО ОСТАНА Е ЗАНЕМАРИНО.....!!!! тИЯ ЩО СТЕ ПО- МЛАДИ БЕГАЙТЕ ДОРДЕ Е ВРЕМЕ ,ТУКА ЩЕ ПОТЪНЕТЕ У ТАЯ СТРАШНА КАЛ И ЧОВЕШКА МЪРСОТИЯ !!!! И НЕМА ИЗЛИЗАНЕ !!!!!!!!!!!!!!


09 Май 2010 13:51 | антикомунист
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Така е, защото не прогонихме на времето красноармейците и не ги затворихме в техните концентрационни лагери. Вместо това в България се извърши "мирен" преход към демокрация, за могат комунстическите екскременти да се пребоядисат и да си преразпределят благата. Това е най-голямата грешка в българската история, трябваше, трябваше да се пролее кръв, да има битка, да бъдат убити повечето ако не всички виновници за 45-годишното еднопартийно диктаторско управление, да се изчисти държавата от болшевишката античовешка сган.


09 Май 2010 13:53 | към Силвия -БЯГАЙ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)


бягай силвия,бягяй тази мутра ще е наследи друга мутричка ,бягай силвия ,бягай !!!!!!!!!!!!
Никай на никого нищо не прави не виждаш ли бягай , дорде си млада бягай !!!!Този град не е твой той е на тези що го украдоха ,наши са форумите !!!!! Бягай силвия, бягай !! Тук неможеш да се развиваш в тази мърсотия бягай !!


09 Май 2010 13:55 | към антикомунист
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ - НАСИЛИЕТО ПОРАЖДА НАСИЛИЕ ! ПОМИСЛИ !!


09 Май 2010 13:57 | Силвия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Замислям се вече сериозно да имигрирам от тази държава, наречена клоака. Защото тук май наистина управия в скоро време няма да има. Всички политици са от един дол дренки - корумпирани, алчни и крадливи.
Сандански е типичен пример за това, управляван от безскрупулни и неспособни тъпунгери. Един свестен и кадърен човек не остана тук. само простотия и мизерия навсякъде.


09 Май 2010 14:00 | иво към антикомунист
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Хората трупат сляп гняв ,трупат озлобление …и в един момент това ще прелее и ще избие в едно безмислено разрушение.За това е нужно тази енергия на хората да се трасфомира в един законен човешки протест за изграждането на едно законово европейско общество!! където законите ще са за всички !!! Да застанем със запалени свещи пред прокуратурата !! Това тяхно бездействие е престъпление! Да пишем до Министър председателя на РБългария,Главния прокурор ! да не се крием по дупките като мишки . Хора да измезем на улицата !!! ТОВА ПРЕДИ 20 години направиха в Чехия ! ние сме по- заспали но сега е вече и наш ред!! ЗА това НАШЕТО бездействие децата ни ще ни съдят!!


09 Май 2010 14:03 | антикомунист
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За какво насилие говориш ле , не виждаш ли, че само в страните от бившия соцлагер, където имаше революция и пролята кръв се оправиха и в момента се припознават като държави със социална сстема и развита икономика. а в такива държави като Р. България комунистите продължават да властват под най-различни партийки, редуващи се в надмощието си да заграбят кой колкото може повече. За това ще си останем страна от мафиотски тип, защото болшевиките имат интерес всичко да е оплетено в корупция, да няма ясни правила, да не се спазват закони, да има анархия на всякъде, за да могата да грабят, да грабят и да преяждат с власт и пари.


09 Май 2010 14:07 | антикомунист към иво
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Трябваше за 20 години преход комунисти и ченгета да бъдат изкоренени веднъж за винаги от управленските постове в страната и пратени в затворите, където им е мястото. а не сега да се чудим как такива червени антики като Доньо Тотев, Лидия Матеева, Васил Бабалев и други вмирисани и прогнили същества в XXI да управляват една европейска община.


09 Май 2010 14:14 | иво към антикомунист
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

едно е насилие друго е възмездие не правиш разлика - за второто трябва съд !! Иначе ще се избиоем безмислено !


09 Май 2010 14:16 | към антикомунист
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

България е на второ място след бившия СССР по донисници на глава от населението, на всеки пет човека по един доносник. Ние и до ден днешен продължаваме да си бъдем ченгесарска държава, за туй сме и на това деридже. За това не сме и народ , а паплач от глупаци, идиоти, топачи, завистници, натегачи, слагачи, лицемери, клюкари, интриганти и мошенници.


09 Май 2010 14:18 | ГЕРБ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ЕТО ЗАЩО НАШАТА ПАРТИЯ СИ Е ПОСТАВИЛА ЗА ЦЕЛ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ДА ИЗПРАТИ КОМУНИСТИТЕ ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО - ЗАД РЕШЕТКИТЕ. И ТОЗИ ПЪТ ЩЕ УСПЕЕМ, ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ВРЪЩАНЕ НАЗАД. ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ, ДА ЖИВЕЕ БОЙКО БОРИСОВ!!!!


09 Май 2010 14:24 | антикомунист
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Именно , кметът Андон Тотев - доносник, зам. кметът В. Бабалев - доносник, секретарят Матеева - доносник. Всеки издигнал се болшевик е ченге, слагач и доносник. Това са качествата на комунистите, друго у тях няма. За това и навсякъде около тях смърди на корупция, далавери и престъпления.


09 Май 2010 14:26 | гербаджийско бесилие !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

какво наприви по този случай господин баханов !!!!!
“Жалбите за злоупотреби от страна на Никола Малчев са получени в Областната администрация”, потвърди пред Дарик зам.-областният управител Георги Баханов. Той обаче отказа да коментира конкретни факти, тъй като специализираната проверка на всички документи все още не е приключила.


09 Май 2010 14:27 | 8888
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

и келнера ще влезне в затвора ще видите.


09 Май 2010 14:29 | справедливост
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тотев и цялата му червена компанийка са направо за разстрел, а не за затвор.


09 Май 2010 14:30 | кротко
Оценка:
0
 (
2
 гласа)


МВР, ДАНС и специалните служби ще имат от понеделник законен достъп до данните в Интернет.
Това ще стане по силата на промените в Закона за електронните съобщения, които влизат в сила, съобщи БНР.


09 Май 2010 14:59 | пОЯСНЕНИЯ !!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДНЕС е НЕДЕЛЯ итре понеделник


09 Май 2010 16:03 | въпроса е !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

"Ту би ор нот ту би"


09 Май 2010 16:57 | бойко
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Последната европейска статистика сочИ че България е най бедната страна не само по европейските държави ами и на Балканите!!!Само Албания е след нас!!!1/5 от хората живеят в мизерия с доход под 95евро.Как не ги е срам политиците!!!Къде са парите на народа!!Има ли кадърни хора в тази държава,които могат да променят нещата?До кога ще търпим некадърните ни политици които правят милиони а народа тъне в мизерия!!!Задайте си всички въпроса,докога ще търпим това положение,и кога ще започнем да търсим отчет на политиците за свършена работа както в всички цивилисовани държави




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар