Даваме на съд областния управител В. Смиленов заради отнетия партиен клуб на БСП

09 февруари 2010 00:12   3 коментара   17560 прочита
К. Нинова
К. Нинова


К. Нинова

Депутатът Корнелия Нинова предупреди

Управителят на Благоевградска област Валери Смиленов наруши Закона за политическите партии с отнемането на партийния клуб на БСП в Петрич и ще обжалваме решението в Административен съд, обяви вчера пред “Струма” народният представител от левицата Корнелия Нинова. Съгласно чл. 31, ал 1 от закона държавата и общините предоставят под наем на политическите партии, които имат парламентарна група, помещения за осъществяване на тяхната дейност. От 1992 г. досега ОбС на БСП в Петрич ползва помещение в града, редовно си плаща наема на областната управа, през януари т.г включително получихме писмо от г-н Смиленов да платим и сме го направили.

Въпреки това той издава заповед за принудително изваждане от помещението на БСП с формалното основание, че не е подновен наемният договор, изброи аргументите и обстоятелствата Корнелия Нинова. Според нея грешката на Смиленов е, че не държи сметка, че през цялото време БСП добросъвестно си е плащала наемите, т. е. налице е обективно изпълнение на договора. Освен това не е предоставил алтернатива за друго помещение на партията, макар че законът го задължава да го направи. Случаят е показателен за стила на управление на ГЕРБ в цялата страна - газене през законите, политически реваншизъм и натиск върху опонентите, смята Нинова.

На 29.07.2007 година е изтекъл договорът за наем на БСП -Петрич с областната управа. След този период бившият областен управител Владимир Димитров е предложил анекс към договора на БСП, но той не е бил подписан. Не е ясно по какви причини, което обаче означава само едно, че те до момента на прекратяване на договора са ползвали имота незаконносъобразно, съобщиха от областна администрация.

Междувременно е установено, че БСП-Петрич има неизплатени наемни вноски за октомври,ноември, декември 2006 г. и януари, февруари, март и април 2007 г.


Още за: К. Нинова   съд   В. Смиленов   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
09 Февруари 2010 11:50 | градски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Точно така Г-н Смиленов гонене до дупка на тия . Партийни клубове ли ,тях със закон трябва да ги забранят ,те тръгнали да реват за партийни клубове. Доста откраднаха и имат пари не партийни клубава а палати да си посторят . А тази измислена героиня е крайно време да си седне на дупето и да не бърбори много. Парашутиската ,която прецака Владо Димитров за депутат взела да се прави на се преви на голямата умница.


09 Февруари 2010 18:32 | !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

господин Смиленов бездейстнието Ви по случая с градинката с паметника в с.Ново Делчево община Сандански минава всякакви законови и морални граници !!
Това е жива гавра с паметта на тия що са загинали за свободата на Майка България !Бог да ги прости !!
ЩО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ГЕРБ !!!??


09 Февруари 2010 18:34 | Митко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За да се сигне до продажба на част от градинката с паметника на умрелите ,много хора требва да са сгазили лука , явно са действали като една престъпна организирана група .много добре са знаели що правят и са го направили ....и сега трябва да е на ход прокуратурата ,ако и тя мълчи .....то хората трябва да поемат инциативата !!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар