Даниела Савеклиева: Нашите основни политически опоненти преследват една единствена цел–дестабилизация на България, отклоняване от европейския й път и хаос! ГЕРБ няма да допусне това!

10 май 2013 16:42   16 коментара   16842 прочита
Д. Савеклиева
Д. Савеклиева


Д. Савеклиева

С областния координатор на ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева и втората в листата на най-голямата партия в България разговаряме в последния ден от предизборната кампания.

Г-жо Савеклиева, как оценявате приключващата предизборна кампания?Предизборна кампания води единствено ГЕРБ.

Ако трябва да охарактеризирам поведението на нашите опоненти, без колебание бих употребила думата безсилие. Докато ние се срещахме с хората, политическите ни опоненти влезнаха в една мръсна игра, която категорично се превърна в истински бумеранг за тях самите. На полето на идеите, на работещите модели, на полето на политическия дебат ние от ГЕРБ останахме сами.

Ние нямахме опоненти, защото бяха прекалено заети да убедят българското общество колко е вредно да се гласува за ГЕРБ и с това подцениха избирателите. Компроматите никога не са печелили избори, няма как да убедите с компромати хората, които пътуват по новите пътища към Белица и Якоруда, към Гърмен и Сатовча. Няма как да убедите хората, които пътуват и виждат как магистрала „Струма” расте. Няма как да убедите родителите на децата, които учат в по-топли, по-приветливи и по-уютни училища и детски градини. Няма как да убедите стотиците хиляди от нашата област, че при ГЕРБ катастрофира държавата, както се изрази Станишев.

От казаното дотук да разбираме ли, че става въпрос за сбъркана стратегия на вашите опоненти?

- Това е лесният отговор, но един по-сериозен анализ показва, че БСП излезе на тези избори не за да печели, а за да отвори вратата към поредица от избори, които да дестабилизират България. И аз съм длъжна да ги предупредя , че този сценарий няма да успее, защото вече и на децата стана ясно, че има сили, които искат в България да се повтори гръцкият сценарий, за да продължат да ловят риба в мътна вода.

 

Самият Станишев с всички свои действия показа, че е само пешката, която ще бъде пожертвана в този мръсен сценарий за дестабилизацията на България.

С негова европейска кариера е свършено. Ако се докаже, че е платил с парите ни мястото си на председател в ПЕС, това ще бъде най-големият международен политически скандал в следвоенна Европа. Не знам как ще се чувстват неговите колеги от ПЕС, които сега си дават сметка, че са избрали за свой председател един несъстоятелен и изключително недалновиден човек, преносител на флашки, компромати и СРС-та.

Цивилизована Европа не прощава подобно поведение. Уверена съм, че самият Станишев си дава ясна сметка за това, както съм уверена, че много скоро ще станат ясни истинските причини за неговото поведение. Явно той вече е опрян до стената и му остава само едно – да изпълнява ролята, която му е отредена в мръсния сценарий за дестабилизация на държавата. Ахмед Доган явно е наясно с този сценарий и по тази причина се оттегли, разбира се, по един „театрален” начин, но „който сее вятър, жъне бури”.

- Г-жо Савеклиева, и все пак къде стоеше ГЕРБ в цялата тази игра? Върху вашите лидери през ден се изсипваха потоци от помия?

ГЕРБ не участва в тази игра. Както вече казах ГЕРБ е при хората, там където е мястото на истинските политици. Колкото повече ни атакуваха, толкова повече българският избирател се убеждаваше в правотата на нашите намерения, подкрепени от делата ни.

Все пак не беше ли предвидима тази компроматна война?

 

- Макар и млада партия, ние придобихме достатъчно политически опит и бяхме напълно наясно, че с пречупването на гръбнака на организираната престъпност срещу нас, срещу нашите лидери ще се мобилизира целият ъндърграунд и неговите политически говорители. Поведението на нашите опоненти бе предвидимо именно поради обстоятелството, че за първи път в най-новата ни история една политическа сила имаше куража да сложи точка на задкулисните договорки и да сложи началото на истинския европейски път на България. И това бе оценено от Европа по достойнство.

Няма да се уморя да повтарям, че е нужно да помним, че не бива да забравяме „батко и братко”, Хохегер и Моника Йосифова, „Белене” и „Цанков камък”. Там където изтекоха милиарди и това стана истинският повод да бъдат спрени европейските фондове. За България това вече е минало, но може да се превърне в настояще, ако отново върнем старите играчи, политическите им договорки и мръсни сценарии и всичко това на гърба на българския народ.

Какъв беше дебатът по време на срещите ви с хората?

Проведохме точно 127 срещи в цялата област. Знаете ли, колкото и странно да ви звучи никой не заговори за флашки, патрашки, СРС-та, компромати и идиотии. Хората искаха да знаят какво ще се случва в обозримото бъдеще; хората искаха да знаят как ще се справим с огромната мисия да не отклоним България от верния път. Те са напълно наясно, че европейските фондове са най-важното нещо, чрез което можем да държим България над водата, която залива много по-устойчиви икономики в Европа.

Те са напълно наясно, че гарант за всичко това е ГЕРБ, както са напълно наясно, защо върху нас се изля цялата тази помия. Затова изпадат в бяс политическите централи, защото каквито и данни да се изнасят в публичното пространство, техните скъпоплатени социологически агенции информират своите поръчители за истинското състояние на нещата. ГЕРБ води убедително! В нашата област БСП продължава да си остава трета политическа сила. Заслуга затова има моят опонент Емил Костадинов, който с поведението си застраши и единия мандат, взет от неговата партия през 2009 г.

Какво ще кажете на хората броени часове преди изборите?

Искам да знаят, че аз вярвам в тях. Искам да знаят, че никога няма да прекратя връзката си с тях, защото те, избирателите, са истинските мои работодатели. Знам, че никак не им е лесно, но знам също така, че разумът ще надделее, за да надградим всичко започнато през първия ни мандат. Нека в деня на изборите да не се поддават на изкушението да гласуват за партийки, които нямат шанс. Нека в деня на изборите ясно да съзнават, че нашите основни политически опоненти преследват една единствена цел – дестабилизация на България, отклоняване от европейския й път и хаос! ГЕРБ няма да допусне това!

 


Още за: новини   ГЕРБ   район   Още от: Политика

Принтирай статия
16 коментара
10 Май 2013 17:00 | ami aaa
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

бива ли да сте толко елементарни и гнусни ?
кандидатите за депутати втората в листата ....
срам нямат тия боклуци, На това му се вика и майка си ще продадеш...


10 Май 2013 17:07 | няма ги
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Защо се появяват само двама кандидати от герб- даниела и йордан. Другите от листата на герб се показаха еднократно с цветанов и се скриха от народните почести. Покриха се, няма ги, достатъчно основание да ги забравим.


10 Май 2013 17:07 | въпрос
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Защо са заключени коментарите в интервюто на кмета?


10 Май 2013 18:09 | Повярвали си :)
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

"... ГЕРБ няма да допусне това!.. " Тая па ! Вас па кой ще ви допусне вие да "Допускате" ??... Хахахахаххах Нагли, некадърни, нахални, па и тъпи на всичкото отгоре !!!!Хахахахахх И наистина си мислите, че още ще се гаврите с хората?? Май ви минаха предизборно болежките :) :) :)


10 Май 2013 19:05 | !
Оценка:
3
 (
3
 гласа)



за Санданчани !!
тоя човек Кмета поквари с своето безочие администрацията - хората в тоя град поквари ! уби мечтите на хората за едно по- човешко, по- справедливо управление !, Кмете ти требва да си одиш, ти и тия разбойници около теб сити също ! ДЕТО СЕ ЗАНИМАВАТ СО КРАЖБИ И ФАЛШИФИКАЦИИ ! ОКОЛО ТИЯ НЕЗАКОННИ ОЗАКОНЯВАНИЯ НА НЕЗАКОННИТЕ ГАРАЖИ ТВОиТЕ СЛУЖИТЕЛИ СМЪКНАЯ СУМАТИ бая ПАРИ, А ТИ СЕ ПРАВИШ НА ГОСПОД и на чул и ни видял ! ЩО ? ТА И ТЕ, ТА И ТИ СТЕ ЗА ПАТДЕЛАТА ! НЕМА ДА СЕ РАЗМИНЕ ! РАЗБОЙНИЦИ НЕДНИ ! ИЗНУДВАЧИ, ДОЛНИ ! ТЕБВА С ТОЯГИТЕ ДА ВЕ ПОДФАНЕМ ! НЕМА ПРОКУРОР ЗА ВАС ! нема държава нема и ГОСПОД !?!?!?
и господ и той гледа на това що става тих и невъзмутим ....господи и теб ли купиха ! тия уроди човешки !
направете и едно събиране на измамените от кметската администрация ! бая народ ке се събере ! да Ви се порадва ....




10 Май 2013 19:12 | nekoi si
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Ebati i 4avkata


10 Май 2013 19:31 | чао
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Президентът на европейските десни Вилфред Мартенс неочаквано е променил програмата си и няма да присъства на закриването на предизборната кампания на ГЕРБ в старата столица Велико Търново тази вечер. Според обяснения на гербери, изникнали неочаквани ангажименти и Мартенс трябвало да отпътува по-рано от България. Източници на Faktor. bg твърдят, че шефът на ЕНП бил смутен от негативните настроения срещу ГЕРБ, които се прехвърляли и към европейската десница, която привидно трябвало да продължи да подкрепя Борисов. Днес гостът станал на два пъти свидетел на народната „любов” към ГЕРБ


10 Май 2013 20:32 | вн
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

и да триете и да не триете, нещата се знаят, това е


10 Май 2013 20:54 | за герб маймуните
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

ТАЯ и мъжа и са замесени в купуването на гласове за герб заедно с убииците на Чората Миро Писов и Калинката.


10 Май 2013 21:39 | gerb
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Vie ste na finalnata prava. Vigda se kraia vi


10 Май 2013 22:00 | Избирател
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Г-жо Савеклиева, Вие в кой свят живеете?
Искате да кажете, че си вярвате? Искате да кажете, че наистина си въобразявате, че хората, привикани с смс-и на срещите с вас, не си мислят, независимо от това, че не са говорили за срс-та, флашки и т. н. Е как да говорят, та това са същите мишоци, които сега демонстрират лоялност, но на 13-и, като ви срещат ще се обръщат на другата страна, за да не ги заподозрат за връзки с вашата "партия" /слагам в кавички, защото не съм сигурен дали е партия, а не защото съм "калинка"/. Идват на срещите от страх, но след няколко дни се надявам, като те, така и всички ние да дишаме спокойно. Да се чувстваме така, както се чувствахме на 11 ноември 1989 година. Аз съм сигурен, че има хора, които все още живеят в заблуда и вярват, че Цветанов и Борисов са това, за което се представят и виждат истинската им същност. Но това са малко хора, повечето се готвим за свободата и я чакаме с нетърпение и облекчение.
На 12-и без 15-та!


10 Май 2013 22:10 | НАГЛИ ГЕРБЕРОЛИЗЦИ
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

КАК НЕ ГИ Е СРАМ ДА СЕ ПОКАЗВАТ ИЗОБЩО ПРЕД НАРОДА И ДА ГОВОРЯТ ТЕЗИ ЛЪЖИ. ТО НЕ ГИ ЗАМЕРЯХАС ЯЙЦА, ТО НЕ БЯХА ПСУВНИ, А ТЕ ПАК ИМАТ НАГЛОСТТА ДА СИ ПОКАЗВАТ ПРОДАЖНИТЕ ТЪПИ ГЕРБАДЖИЙСКИ ФИЗИОНОМИИ. ДОКАРАХА ХОРАТА ДА СЕ САМОЗАПАЛВАТ ОТ МИЗЕРИЯ И ПАК ИМАТ НАГЛОСТТА ДА ЛЪЖАТ. СПАСЕНИЕТО Е САМО ЕДНО, РАЗСЛЕДВАНЕ И ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ.


10 Май 2013 22:39 | Ние
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Защо строителството на дерето в с. Еленово извършва фирма от ... Перник? С пернишки камиони, техника и работници? А г-н Камбитов, а г-жо Савеклиева?


10 Май 2013 23:39 | az
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Фен съм на ГЕРБ, ама заради теб няма да гласувам за тях.


10 Май 2013 23:47 | Кръстьо Крънджилски
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Тази мекица кьорава ли е, та не вижда и не чува как хората в България се самоубиват, заедно със семействата, и се самозапалват от ОТЧАЯНИЕ... Колко още отчаяни българи трябват да умрат, за да управляват тези изроди от ГЕРБ ??? Колко, маймуно мръсна ???
Патриарх Неофит каза точно : Хора, не се палете, борете се !
Хайде на 12. 05. 2013 г. да изринем тази българоубийци


13 Май 2013 20:47 | Измамници
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Сега започва обратното броене другари от ГЕрб




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар