Дадоха за още 5 г. кафе "Ориндж" на съветника Св. Зашев като зестра за бъдещата му сватба

16 декември 2010 00:20   24 коментара   40789 прочита
Съветникът Св. Зашев /ограденият/ гласува
Съветникът Св. Зашев /ограденият/ гласува "за" още 5 години наем аванта за кафене "Ориндж"


Съветникът Св. Зашев /ограденият/ гласува "за" още 5 години наем аванта за кафене "Ориндж"

Кметът К. Паскалев "изви ръцете" на местните депутати и уреди секретарката си Надка с общинско жилище, като припомни на седящите в залата, че всички се блажат от властта и неговият човек не трябва да прави изключение

Срамни пазарлъци, които ще бъдат платени от редовите благоевградчани, се разиграха на вчерашната сесия на местния парламент в областния център на Пиринско.

Секретарката на кмета Костадин Паскалев " Надка Димитрова Харискова, бе уредена под натиска на шефа си с покупка на евтино общинско жилище. Тя ще закупи апартамента на ул. "Тодор Александров" 78 в областния център, в който живее от няколко години, решиха на вчерашното си заседание съветниците. 19 от тях гласуваха "за", 10 " "против", а петима " "въздържал се".

Справка в регистъра на община Сандански показва, че Надка Харискова притежава 1/6 идеална част от земя с площ от 330 кв.м и 1/6 идеална част от жилище с площ от 64 кв.м, находящи се в с. Плоски. Пред курортната община обаче Харискова няма декларирано движимо имущество. От удостоверение, издадено от Службата по вписванията в Сандански, става ясно, че от 2002 г. до 2008 г. кметската секретарка няма движения в имуществото си. Тя е разведена от дълги години, самотна майка е " живее със 17-годишния си син.

Надка Харискова е живяла под наем в общинско жилище в кв. "Струмско", след което е била преместена в много по-доброто на ул. "Тодор Александров" 78 /на гърба на хотел "Феникс"/. И двете заповеди за настаняване са били разписани от екскмета Лазар Причкапов. Кметът К. Паскалев пък призова съветниците да не се спекулира с факта, че тя е негова секретарка, и предупреди в пряк текст, че има местни депутати, които са се възползвали от правото да закупят евтино общинско жилище, визирайки съветника от ПП Земеделски съюз "Ал. Стамболийски" Димитър Урдев.

Следващия месец кметът Паскалев ще възложи на лицензиран оценител да изготви пазарна оценка на жилището.

На сесията вчера местните парламентаристи уредиха и колегата си Светослав Зашев, който държи под наем кафене "Ориндж" с площ от 100 кв.м на пъпа на Благоевград, да го стопанисва за още 5 години срещу скандално ниския наем от 408.03 лв. месечно. Договорът за наемане на общинското помещение е сключен в началото на 2006 г. и изтича през януари 2011г. Според него Св. Зашев, който се представя чрез фирма ЕТ "Паулина Коджаиванова " ПОЛИ ТРАНС", плаща по рекордно ниските 4 лв./кв.м, или иначе казано, 400 лв. месечно. Според кмета К. Паскалев през миналите 5 години Зашев е извършил подобрения в обекта, изразяващи се в подмяна на външната дограма и остъкляване, ремонт на "ВиК" и ел инсталацията и вътрешно интериорно обзавеждане. Освен това отцепникът от ГСБ на съветника Радослав Тасков си плаща редовно наема. Така Св. Зашев ще стопанисва имота до 2016 г., като преди това той пък гласува "за" кметската секретарка.

Направихме сватбен подарък на прясно разведения ни колега Св. Зашев, с измъкнатите от джоба на избирателите си пари чрез "Ориндж" ще постели брачното ложе за любимата си Йона Мавревска, горчиво се шегуваха гласували "против" местни депутати.

Съветниците направиха "коледни подаръци" и на благоевградчани, като гласуваха увеличение на местните такси и цени на услуги и тарифата към нея. Таксите за детски градини и ясли вече ще са по-високи от досегашните 30 лева. Родителите ще плащат твърдо по 40 лв., за да посещават децата им детска ясла или градина, независимо дали малчуганите са болни и остават вкъщи. През следващата година се запазва размерът на такса битови отпадъци за жилищните и нежилищните имоти на гражданите - съответно 1,1 и 5 промила върху данъчната оценка. По предложение на кмета Костадин Паскалев такса битови отпадъци за нежилищните имоти на предприятията ще се намали от 10 на 7,5 промила. Без промяна остават таксите за ползване на пазари, тържища, тротоари, улични платна, панаири и терени с друго предназначение, които са доста високи за условията на криза.

На сесията вчера Общинският съвет гласува за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия на ГУМ и за обявяване на нова. Конкурсната комисия, както "Струма" писа, отстрани и последния участник - македонската фирма "Макиз" ООД на Зоран Милевски с мотива, че не е успяла да изпълни изискванията.


Още за: ОбС   гласуване   интерес   Още от: Политика

Принтирай статия
24 коментара
16 Декември 2010 06:57 | гражданин
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Хора, които в реалния бизнес не биха постигнали нищо са хрантулници на пазарлъци между "измислени герой" - политиците. Какво полезно е създал Зашев след спирането си да даскалува?? Ами Урдев - премина през всякакви партии, движения ( още от студентството си) и какво е създал РЕАЛНО полезно за обществото. Закачиха се за някакви инфра проекти и .... щЕ МИНЕ ВРЕМЕ И ТЕЗИ "герой" ще си отидат по местата, НО САМО ТОГАВА КОГАТО НИЕ НЕ СМЕ МЪЛЧАЛИВИ СЪУЧАСТНИЦИ....


16 Декември 2010 07:04 | АСАНДЖ
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Кой уреди и подписа Д. Урдев да купи общинско жилище на смешна цена.
Какъв комплексар трябва да си, да живееш в жилище от 50 м2 на първи етаж в смешен блок и да караш " Ауди" Q7 на сегашната цена на жилището?


16 Декември 2010 07:07 | мунчо
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Към "Асандж"
Ами Зашев какво направи с оня европроект, детосега е закъсал. Нешо май не му признават разходите, защото са измислени и са с политическа насоченост ( ЕО не признава такива)
Имаш ли повече инфо...


16 Декември 2010 07:41 | Срам
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Тоя Зашев е големо леке.
Преди време взимаше под наем общински помещения на центъра в града за стотинки на месец рента.
А после ги преодаваше за по над 1000 лв.
И той представете си работи за благото на община Благоевград и нейните граждани... хахаха


16 Декември 2010 08:26 | don
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Хора ,не ви ли прави впечатление физиономийте от снимката ,ами те са извадени като от филма на Копола КРЪСТНИКА. Освен как да оберат бедните граждани на Благоевград за друго мислят ли????? СПОРЕД МЕН НЕЕЕЕЕ.


16 Декември 2010 08:39 | сисо
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

честито на булката


16 Декември 2010 09:44 | Яко
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

За всичко е виновен този старчовски селяк Коце Паскалев. По-корумпиран и некадърен кмет няма в цялата страна.


16 Декември 2010 10:57 | 123
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Защо общинските жилища трябва да се продават? Някои цял живот живеят в такива, на гърба на всички будали които опъват въжето и строят. Нека се дават за определен срок за да може повече нуждаещи се да се възползват от тях. Вскичко в тази държава е с връзки и с пари под масата, карат скъпи коли, живеят охолно, но са в общинско жилище, а имотите им са формално на трети лица. Няма да има оправия..... Докога ще е това облажване от власта?


16 Декември 2010 11:13 | ЯРХ
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Айдеее селската машинописка да получи нещо за дългите години използване.
По времето на Кирил Пецев, колко врътки с общински апартаманти направиха и на нейно име, да има и за племенниците му и за други. Поредната срамна история.


16 Декември 2010 11:41 | иус
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Дълго използваната Дора Зашева, която беше назначавана на какви ли не топли местенца и може да се види с въпросния господин много често по главните улици, съпровождаща го.


16 Декември 2010 12:29 | Марин Мурлев
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Добър вечер уважаеми зрители !!!
Спите ли ??


16 Декември 2010 13:24 | geno
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Добър ден благоевградчани. Искам да ви кажа, че не е луд коѝ то яде баницата, а този коѝ то му я дава. Какво са виновни тези другари като Зашев, Урдев и пр. Ние сме ги избрали. Защо на изборите като ги видим, не ги задраскаме тези муцуни, защото те са нагли и няма сами да се откажат от власта. Пак ще си платят, за да са в ОС и така до пенсия. Затова си получаваме заслуженото. Няма на коѝ да се сърдим.


16 Декември 2010 14:15 | Георгиева
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Как не ги е срам -таксата за децата на България ще скача неправомерно, а такива като Зашев ще плащат жълти стотинки.


16 Декември 2010 17:13 | до geno
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

съвсем сериозно питам: как се изписва на компютъра това "и" с ударение... мислех, че е невъзможно, а ето...


16 Декември 2010 17:33 | Причи
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Завиждам му на другаря Зашев, с какво маце се е уредил! Де да имаше и за мен такова парче!


16 Декември 2010 19:27 | хей
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Медиите изкривяват истината като търсят сензация и явно го постигат, доказателство за това е тази статия.


16 Декември 2010 19:33 | хей
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Все повече се убеждавам, че политиката е мръсно нещо. Когато искаш да омърсиш нечие име (К. Паскалев), и репутация без да има, и частица истина никой не може да те спре- жалко, но е факт.


16 Декември 2010 19:51 | хей
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

16 декември 2010 @ 11:13 | ЯРХОценка: 3 (5 гласа)

Айдеее селската машинописка да получи нещо за дългите години използване.
По времето на Кирил Пецев, колко врътки с общински апартаманти направиха и на нейно име, да има и за племенниците му и за други. Поредната срамна история.
Ярх ЕДИН ЕЛЕМЕНТАРЕН ВЪПРОС, щом тази машинописка, е КАКТО КАЗВАШ ''ПОМОГНАЛА'' на Пецев да уреди роднините си ЗАЩО ПРЕЗ НЕГОВИЯ МАНДАТ ТОЙ НЕ И Е ПОМОГНАЛ ДА СИ ЗАКУПИ ЖИЛИЩЕТО. ОТГОВОРА ПЕЦЕВ МОЖЕ И ДА Е УРЕЖДАЛ РОДНИНИТЕ СИ, НО НЕ И С НЕЙНА ПОМОЩ.


16 Декември 2010 21:38 | до иус
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Аааааа не зака4аите Дора Зашева-тя ве4е е активен 4ЛЕН на ГЕРБ! ДОБЪР ВЕ4ЕР УВАЖАЕМИ ГЕРБЕРИ----- СПИТЕ ЛИ!!!!!


16 Декември 2010 21:51 | ПОРНОГРАФИЯ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

СТАРИ КОКОШКИ В НОВ БАРДАК!!!


17 Декември 2010 17:12 | идиот
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

До Причи. Много си дебел и пъпчив за да ти се лепне готино гадже, а с математика и реституционни магазини само не става, ти си К. С.. Разконспириран си.


18 Декември 2010 13:33 | !
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Причи написа:Завиждам му на другаря Зашев, с какво маце се е уредил! Де да имаше и за мен такова парче!
леле боже, май много си го закъсал ти...


20 Декември 2010 23:43 | фгфтф
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

нали сте много големи бе, защо триете коментари????? да е жива и здрава микревката станислава! която, междудругото, ще го отнесе много яко




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар