Д-р Владимир Таковски: Два мандата работих единствено в полза на благоевградчани

21 октомври 2015 11:42   11 коментара   24451 прочита


Визитка

Д-р Владимир Таковски – Завършил Медицинска академия - София. Специализирал е – „Коремна хирургия” в МА - София, „Детска хирургия” в Пирогов и „Онкохирургия”.Началник на Хирургично отделение в СБАЛО „Свети Мина” ЕООД. Преди това д-р Таковски оглавява хирургичен корпус към МБАЛ - Благоевград. Семеен, с две деца. Кандидат за общински съветник от коалиция „ЗАЕДНО ЗА БЛАГОЕВГРАД“.

1. Д-р Таковски, вие сте известен и уважаван лекар, изключително ангажиран с професията си. Въпреки това, отново сте кандидат за общински съветник. Коя е причината да се занимаватеи с политика?

Наистина медицината е моят живот – работя като лекар вече 35 години. Въпреки това, хората знаят, че още в края на 90-те години аз се занимавах активно с политика. В продължение на 5 години дори бях председател на благоевградската организация на СДС. През 2002-та година обаче приключих с активната си политическа дейност и то по много неприятен начин. Националното ръководство на партията тогава прецени, че аз вече не съм необходим и ме освободи със съобщение по факса. Казвам всичко това, защото много хора тогава ме обвиняваха, че съм предал СДС. А това не беше така, даже напротив – аз и в момента съм върл поддръжник на синята идея, която напълно съвпада с моите принципи и виждания за живота. Та от тогава аз не членувам в нито една партия, няма и да членувам. Но това не означава, че нямам позиция по много въпроси просто като гражданин. Това е и едната причина, поради която отново съм кандидат за общински съветник. Според мен това да си съветник не означава, да развиваш някаква политическа дейност. Напротив, за мен това е нещо по-просто, но много важно. Това означава, да проявяваш гражданското си съзнание и отношение към проблемите на общината.

Разбира се, има и друга причина, заради която отново участвам в тези избори, и тя е по-користна. Както знаете, аз съм началник на хирургично отделение в онкоболница „Св. Мина“, която е общинско дружество. Затова си мисля, че е добре толкова важно както за жителите на общината, така и за тези в областта здравно заведение да има свой представител в най-висшия общински орган.

В никакъв случай не смятам, че ако бъда избран за общински съветник, това ще попречи на моята работа като лекар. Доказателство за това са двата мандата, в които вече съм бил общински съветник – 1999 г. – 2003 г. и мандатът, който сега приключва – 2011 г.-2015 г. За разлика от много мои колеги, които в момента са се втурнали в предизборна кампания, аз продължавам да работя в болницата ежедневно и целодневно и мисля, че давам 100% от себе си за пациентите.

2. Какво успяхте да постигнете с работата си в Общински съвет до момента за развитието на онкоболницата в Благоевград?

Много. В това съм категоричен. Присъствието ми в общинския съвет помогна в голяма степен за развитието и просперитета на това изключително важно лечебно заведение за Югозападна България. Извършен беше мащабен ремонт на болницата, закупена беше нова модерна апаратура. Решени бяха доста текущи проблеми, за които алармирах в съвета, получих разбиране от колегите и Администрацията на д-р Камбитов и те бяха разрешени.

Но искам да отбележа, че не е само болницата. Съседите ми могат да потвърдят, че благодарение на присъствието ми в Общински съвет успяхме да решим и проблеми на квартала, в който живеем, застояли от години. Имам предвид ремонти на тротоари, улици, изграждане на паркинг и други дребни инфраструктурни проекти.

3. Ако на 25 октомври отново бъдете избран за общински съветник, чий представител ще бъдете в местния парламент на Благоевград?

Вижте, човек е такъв, какъвто е – и сред своите близки, и на работното си място, и в Общинския съвет. Поне аз лично мисля така. Ако на 25 октомври получа доверието на моите съграждани и бъда избран за общински съветник, ще продължа да бъда такъв, какъвто съм бил винаги. В крайна сметка, по подобие на Парламента и Общинският съвет е орган, който обаче защитава интересите и вижданията на жителите на общината. Затова сме и избрани. Това мисля, че отговаря на въпроса Ви чий представител ще бъда в ОбС. И Ви моля да не го приемате като ласкателство. Не смятам, че съм идеален и наистина има много достойни кандидати в различните листи за съветници. Въпреки това, не считам, че в двата мандата, в които съм бил общински съветник, съм направил нещо срещу интересите на Благоевград и неговите граждани. Даже напротив.

4. От кого очаквате подкрепа на изборите?

От всички, които ме познават и като човек, и като професионалист. Като започна от най-близкия ми кръг хора, с които общувам ежедневно, мина през колегите и познатите, които също ме познават добре и стигна до моите пациенти. А те наистина са много. Наскоро си правих равносметка за това на колко хора съм успял да помогна да живеят за изминалите 35 години, в които съм лекар. Дано не звучи нескромно, но съм горд, че стотици мои пациенти продължават да живеят в нашия прекрасен град. Надявам се, че както аз съм им помогнал, така на 25 октомври те ще помогнат на мен като ме подкрепят с гласа си.

Разбира се, не на последно място очаквам подкрепата и на моите бивши колеги от СДС – Благоевград и от различни съсловни организации.

5. Споменахте бившите си колеги от СДС. Преди дни те изразиха своята категорична подкрепа за Вашата кандидатура за общински съветник. Какво е за Вас СДС в момента?

СДС и изобщо синята идея, която ни грабна през 90-те години е една изключително свидна и дори романтична част от живота ми, та и до днес. Цялата тази вяра и еуфория от мисълта, че можем да променим живота си и бъдещето зависи от нас самите, продължава да ме държи. Защото това наистина е така. Както знаете, аз бях лидер на СДС – Благоевград в годините от 1997 до 2002 г. Тогава бяхме свидетели на един, ако мога д аго нарека така, демократично-революционен подем, който обаче в следващите години не съвпадна с очакванията на много от нас. Поради това и аз самия от 2002-ра година не съм член на СДС, но съм категоричен привърженик на синята идея и до днес. Затова, когато бившите ми колеги ми поставиха въпроса дали бих поел ангажимента да бъда и техният представител в Общински съвет – Благоевград, се почувствах едновременно изненадан, но и радостен. Не мога да отрека, че бях поласкан от тяхното решение, но това е и голяма отговорност. Отговорност пред демокрацията, ако щете. Но отговорност, която ще поема с радост и съм сигурен, че всички седесари ще имат своят представител в местния парламент в мое лице.

6. Защо избрахте именно коалиция „ЗАЕДНО ЗА БЛАГОЕВГРАД“, за да се кандидатирате за следващ мандат като общински съветник?

На първо място, защото не изповядваме интересите на определени политически формации. Смело мога да кажа, че в коалиция „ЗАЕДНО ЗА БЛАГОЕВГРАД“ сме се събрали група съмишленици, симпатизанти на демокрацията и това ни обединява. Освен всичко това, всички хора в листата са доказани професионалисти, общественици с авторитет и достойнство. Горд съм, че съм част именно от тази листа.

7. Какво искате да кажете на гражданите на Благоевград дни пред изборите?

Искам да кажа на гражданите, че идеални хора на тази Земя няма. Но нека мислят и от пъстрата и многобройна палитра от кандидати да изберат тези, от които няма да се срамуват. Тези които са доказали, че могат да работят и го правят добре. В крайна сметка, тези избори представляват основната идея на демокрацията – правото на избор. Още повече с правото на мажоритарен вот, което ни се предоставя. Мислете хубаво и вземете правилното решение. Успех на всички!

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

11 коментара
21 Октомври 2015 11:53 | abv
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

ДОКТОРЕ, НА ТЕБЕ РЕКЛАМА ТИ НЕ ТРЕБЕ. И ДАНО СИ ПОСТРОЙШ НАЙ-НАКРАЯ МЕСТОТО НА БИСТРИЦА ТА ДА НЕТЕ ПРААТ НА ПАНАИРСКА МЕЧКА.


21 Октомври 2015 13:31 | 123
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Докторе, да си жив и здрав и дълги години още да лекуваш.


21 Октомври 2015 13:51 | успех
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Успех, докторе, с тебе сме!


21 Октомври 2015 17:38 | уточнения
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

За тези които те познават е ясно, че работиш главно в интерес на себе си и понякога интереса ти съвпада и с този на другите. И едно уточнение, докторът от години е разведен, а не семеен. Живее на съпружески начала с жена на годините на една от дъщерите си


21 Октомври 2015 19:00 | СДС филиал на БКП
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Я, подарете СБАЛО " Св. Мина " на другаря Таковски, ако ли не нека я приватизира и без това е феодално владение на този тип подарено от съученичката му Е. Масева и престъпна клика. На Ифтиния син големец му трябва нотариалния акт на болницата.


21 Октомври 2015 19:22 | абв
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

СПЕЦИАЛНО ЗА ДОКТОР ТАКОВСКИ!!! https://www.youtube.com/watch?v=eECH2CsZNJs&feature=youtu.be И ДОКТОРЕ РАЗКАРАЙ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПУМАКО ОТ КООЧАН И ДЪЛГИ ГОДИНИ СИ РЪКОВОДИ ПОСЛЕДНОТО ЗДРАВНО ЗАВЕДЕНИЕ У ГРАДО!!! А ЗА ИВКАТА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ-ПЪРВО МИТИО, ПОСЛЕ И ОН-ТЕЖКА ИМ ПРЪСТ..... СЦОРО!


21 Октомври 2015 20:16 | леля Кузманова от Лом
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ние лекарите селяндури членували в БКП горещо подкрепяме кандидатурата на д-р ТакоФски за общински съветник в Благоевград, имаме подкрепата на ловджийте, на милиционерите агенти под прикритие сред лекарския съюз и не на последно място на ромите от Предел - маала . Може да внесем роми от ломско, ама требват кинти


21 Октомври 2015 20:22 | СЕЛКОР
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

АМАН БЕ КАЛИНКИ..... ТОЯ НИ Е ДОКТОР, НИ Е ПОЛИТИК, АМАН БЕ ХЕМЕЛЕОНИ, ИФТА КОМУНИСТКА, СИНО-СЕДЕСАР СИКТИР БЯЯЯЯ


21 Октомври 2015 20:39 | абв
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

АМА СИЧКИ ДОЛЕ ТРАЧИТЕ ЗА ИМИТАНЙЕ НА ЛАЙНАТА ШО ВИ НАТРАСАТ ПРИ НАРКОМАНО (ЩЕРЕВ-мбалПУЛС, КАДЕ СЕ ПЕРАТ ПАРИ, ГНУСНИ ОТ НАКОТИЦИ И КОНТРАБАНДА), МБАЛ-О НА ГЕРБМИТИУ И, ЕЛИТНИТЕ СОФИЙСКИ КЛИНИКИ,!!! НАЙ-СЕЛСКИО ГРАД СТАНАХТЕ И КЕ СИ УМИРАТЕ СО ИЛЮЗИЯТА КЕ СА ВИ СПАСИЛИ!!! АМА СЕЛЕНДУРИ, САМО СТЕ СИ ДАЛИ ПАРАТ И ЗАТОВА, КЕ СИ МРИЕТЕ!!!


22 Октомври 2015 12:35 | до абв
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Селяндура очевидно си ти. Един човек роден и израснал в градско семейство в града, колкото и да се напъва не може така по селски да напише толкова глупости, та само той и съселяните му да го разберат! Стой си на село и си паси козите, пък ние ще си живеем в "най-селскио град" ! и ще си даваме парите, където искаме, те са си наши


23 Октомври 2015 02:54 | chitatel
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВ ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ, Д-Р ТАКОВСКИ ЗА ДА МОЖЕ ДА ЛЕКУВАТЕ ХОРАТА ТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ ВАШАТА ПОМОЩ. УСПЕХ И ПОБЕДА. ВИЕ СТЕ НОМЕР ЕДНО ГУДЛАК. ОТДАЛЕЧЕ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар