Д-р Пандев, имаш поща: Ексобластният Вл. Димитров за БСП, отлюспването и партийните интриги в Благоевград

14 юли 2014 11:45   10 коментара   26278 прочита


По повод решение на общинската организация на БСП Благоевград за изключване на бившия областен управител Владимир Димитров от партията, получихме писмо, адресирано до общинския председател на БСП д-р Вл. Пандев. Публикуваме го без намеса:

Уважаеми другарю Пандев!

Новината, че на заседание на Общински съвет – Благоевград на 10. 07. 2014 г. е взето решение да се възложи на ОПО в жк „Запад” да разгледа партийното ми положение, представлява сериозна изненада за мен.

Не по същество – известен е кръгът от хора в БСП, които потриват доволно ръце от поредното „отлюспване”, а поради времето, в което се актуализира и популяризира този акт. Инициаторите на този водевил отлично знаят, че аз на практика отдавна съм се самоизключил – не съм плащал членски внос повече от една година и по време на кампанията избори за Европарламент убедено и с ясно съзнание работих за листата на лявата коалиция АБВ. Тези мои действия бяха в знак на протест срещу порочната политика на досегашното централно ръководство на БСП и неговите фаворити на областно ниво, което доведе до пълна зависимост на досегашната левица от ДПС и пореден провал в управлението на държавата. Откъсването ми от организационните структури на БСП дойде след неуспешни опити на местно ниво да бъдат спрени практиките на безпринципна търговия на постове с ДПС, фаворизирането и устройването на лично предани партийни членове, практическото бламиране на председателя на Общински партиен съвет – Благоевград при номинацията за областно ръководство, изолацията на неудобни и другояче мислещи кадри.

Всички тези пороци доведоха до сегашното състояние на БСП и на централно, и на местно равнище.

Въпросът с моето партийно положение се възбужда именно сега, за да се постави в шах общинското ръководство на БСП в Благоевград, да се стреснат недоволните от налаганата централно политика и да се осигури новата номинация на досегашният депутат в следващата изборна листа.

Разбирам, че това са вътрешни проблеми на БСП и нямам законно право да се намесвам, но като гражданин имам право на мнение и то е: глупаво е партийната организация в Благоевград да се занимава с персонални проблеми на доброволно напуснал партиен член вместо да се съсредоточи върху процесите на обновление и прочистване на порочните практики на хората на С. Станишев в центъра и по места.

Чрез теб, другарю Пандев, изразявам дълбока благодарност към хората от БСП, с които съм работил през годините! Човешките отношения за мен винаги са били водещи и смятам, че те ще продължат и в бъдеще, въпреки обстоятелствата. Защото сме преди всичко хора, а след това партийци, ръководители или изпълнители, съратници или конкуренти.

Настоятелно моля да не се дискутира повече партийното ми положение в БСП на каквото и да е ниво и да се отвлича вниманието на актива от същинските задачи на организацията!

С другарски поздрав:

ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ

10 коментара
14 Юли 2014 12:24 | @абв
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

1. Това не може да го е измислил и още по-малко да го е написал нарочения за автор.
2. Цялото изпълнение - ама изключване, ама писмо, та и др. работи - със сигурност е предварително съгласувано между двамата Владовци и такова съгласуване ще има и за в бъдеще. Нали владовците не си мислят, че сме забравили кой посрещна Пандев от село и го сложи там където е сега?!


14 Юли 2014 13:24 | МАКЕДОНСКИ
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

БРАВО НА ВЛАДО ДИМИТРОВ!!!!! ТОЙ ВИНАГИ Е БИЛ КОРЕКТЕН И СЕГА ОТНОВО ПОКАЗА, ЧЕ ДА СИ ПОЧТЕН С ОСТАНАЛИТИ Е ВЪПРОС НА ВЪЗПИТАНИЕ. ВСИЧКИ ЗНАЕМ И ПОМНИМ, КАКВО Е НАПРАВИЛ ТОЙ ЗА НАШАТА ПАРТИЙНА СТРУКТУРА. ЗНАЕМ И КАК НАСТОЯВАШЕ В РЪКОВОДСТВОТО НА ПАРТИЯТА ДА СЕ СЛОЖАТ МЛАДИ И ОПРАВНИ ХОРА, КОИТО ИМАТ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И ИМАТ СИЛАТА И ЖЕЛАНИЕТО ДА ОТСТЯВАТ ПРИНЦИПИТЕ СИ. ЗА ВЪЗПИТАНИЕ, КОРЕКТНОСТ И ПОЧТЕНОСТ ОТ СТРАНА НА ДЕПУТАТА ЕМО И ХОРАТА ОТ НЕГОВИЯ "ЛАГЕР" НЕ МОЖЕ И ДУМА ДА СТАВА, ЗАЩОТО ТЕ НЕЗНАЯТ СМИСЪЛА НА ТЕЗИ ДУМИ, А КАМОЛИ СЪДЪРЖАНИЕТО ИМ. СЕГА ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ ПО НЕТА НА ЕМО ЩЕ СЕ РАЗВИХРЯТ ЗА ДА ОХУЛЯТ ВСИЧКИ НЕУДОБНИ ИМ В МОМЕНТА ДРУГАРИ. Г-Н ДЕПУТАТ СТИГА ВЕЧЕ СТЕ СЯЛИ ИНТРИГИ И РАЗМИРИЦИ В МЕСТНОТО РЪКОВОДСВО НА БСП. КОГАТА НА ЧЕЛО НА ПАРТИЯТА ЗАСТАНЕ Г-ЖА НИНОВА ОТ ВАС И ХОРАТА КАТО ВАС НЯМА ДА ИМА НУЖДА, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ОТДАДЕТЕ НА "ЗАСЛУЖЕНА ПОЧИВКА". КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ СЛЕД ВАС НЯМА ДА ОСТАНЕ НИЩО, ОСВЕН ПРАЗНОТА И ЗАГУБЕНО ЗА ВСИЧКИ РЕДОВИ ЧЛЕНОВЕ ВРЕМЕ.


14 Юли 2014 13:59 | Пешо
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

Защо Струма. ком ни занимава с мръсните игрички на мръсните комуноиди.
Крайно време е да изчезнат от политическата карта на България.


14 Юли 2014 14:59 | жена
Оценка:
-3
 (
23
 гласа)

Странно, много странно! Македонски, мой бедни Македонски! Точно Корнелия и Владо непрекъснато и неуморно работят срещу БСП Благоевград. Оставете хората, те са мъдри. И все пак, не Корнелия, А Емил гласува срещу Пеевски. Липсата на памет не е добър съветник


14 Юли 2014 15:37 | 007
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Е на това хората казват гьон сурат Владо Димитров смята хората за изкукали Не разбра ли бе нещастнико, че ти си политически трупЖалко само за Първанов и това с което се е заел Но за Благоевград и региона с този се връща на 0


14 Юли 2014 16:15 | ЖАНА
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

ВЛАДО НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ, ДА ПИШЕШ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ, ТИ НИМА СИ ЗАБРАВИЛ, ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА БСП СИ ОПРАВИ ЛИЧНОТО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ, НИМА ЗАБРАВИ ХОРАТА КОЙТО СЪБИРАХА ПОДПИСКА ЗА ТЕБ ЗА ДА СТАНЕШ ДЕПУТАТ, А СЛЕД ТОВА И ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ, ТОВА БЯХА ХОРА НА БСП, СЕГА ТИ ПЛЮЕШ НА ДОВЕРИЕТО КОЕТО ТИ ГЛАСУВАХА, ТЕБ ЕДИНСТВЕНО ТЕ ИНТЕРЕСУВА, ТВОЕТО ИЗДИГАНЕ, ЗА СМЕТКА ПАК НА НЯКОЙ ПЧЕЛИЧКИ, КОЙТО ПО КЪСНО ЩЕ ПРЕДАДЕШ, УСПОКОЙ МАЛКО ТОПКАТА, НЕ Е В ТВОЙ ИНТЕРЕС


14 Юли 2014 16:28 | Готин...ааа
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Ама най-силен е пасажа - " Откъсването ми от организационните структури на БСП дойде след неуспешни опити на местно ниво да бъдат спрени практиките на безпринципна търговия на постове с ДПС, фаворизирането и устройването на лично предани партийни членове..... " - Владимире, имаме deja vu, като че ли ?!?!? Твоите постове, като как ги получи, питам (че и сегашния) ?????


14 Юли 2014 17:46 | ЧОВЕК С МУСТАЦИИИ
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

МУСТАЦИТЕ ДИМИТРОВ МУСТАЦИТЕ ТИ СМЪРДЯТ НА ПРЕДАТЕЛСТВО
САМО БЛАГО И ХУБАВО СИ ВИДЯЛ ОТ БСП ДИМИТРОВ
МУСТАЦИ


16 Юли 2014 02:09 | Пецев
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Владо горе главата, макар и празна!


16 Юли 2014 21:44 | Възмутен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Този човек страда от раздвоение на личността. А кога точно сте бил човек, после партиен кадър????? Взимайте си редовно лекарствата - другарски съвет.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар