Д-р Атанас Камбитов: Ще подменим ВиК мрежата в Централна градска част

22 октомври 2019 09:22   1 коментар   4536 прочита


Цялостна подмяна на ВиК мрежата в Централна градска част на Благоевград е сред приоритетите, заложени в програмата за управление на д-р Атанас Камбитов за следващите четири години.

В момента подземната инфраструктура е остаряла и амортизирана, което води до чести аварии.

През последните 8 години ВиК мрежата бе подменена в цели квартали, с което беше решен проблемът с водоподаването, стоящ десетки години пред жители на града.

"Прогнозната стойност на дейностите за ВиК е между 90 и 100 млн. лева. За съжаление, поради отказа на община Кресна да се включи във ВиК Асоциацията, общините в Благоевградска област няма право да кандидатстват по Оперативни програми. Затова ние ще разчитаме на помощта на правителството. Премиерът Бойко Борисов винаги е оказвал подкрепа на общините. Благодарение на тази политика санирахме жилищата на над 9000 семейства, Благоевград има 62 дка парк на терена на бившите казарми, има плувен басейн и т. н", казва д-р Атанас Камбитов.

Освен подмяна на ВиК мрежата, ще бъде подменена и цялата инфраструктура, в това число асфалт, тротоари и т. н.

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: Ат. Камбитов   подмяна   ВиК   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
22 Октомври 2019 09:28 | Ехо
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Е и..... а улиците кога ще измиете, в града е ужасно мръсно, но явно на управляващите не им пука. Иначе в и к е за подмяна в целия град а не само в центъра.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар