Цялото ръководство на ЛИДЕР в Благоевград колективно напусна

30 юни 2012 00:11   16 коментара   24402 прочита
Петър Петров /вдясно/ представи новия областен лидер Зл. Сотирова /до него/ на общинските председатели от Пиринско
Петър Петров /вдясно/ представи новия областен лидер Зл. Сотирова /до него/ на общинските председатели от Пиринско


Петър Петров /вдясно/ представи новия областен лидер Зл. Сотирова /до него/ на общинските председатели от Пиринско

П. Петров назначи на мястото на А. Станинска мениджъра в М-Тел Г. Ставрев за председател

Цялото ръководство на Политическа партия ЛИДЕР в Благоевград подаде колективна молба за напускане на партията. С нея секретарят Иванка Черкезова и членовете Хубавка Георгиева, Десислава Кирилова, Цветелина Николова, Георги Мазнев, Васил Мозурски, Роза Бояджиева, Благовеста Коюнджийска и Рая Николова се солидализираха с председателя на общинското ръководство Анка Станинска и заместник-председателя Благой Янев, които, както "Струма" писа, още преди 2 дни реагираха с молби за напускане на партията на новината, че организационният секретар Петър Петров е отстранил от длъжност досегашния областен председател Иван Петров и е назначил общинската съветничка Злата Сотирова.

Решението бе взето на извънредно заседание на общинската партийна организация, свикано завчера по инициатива на изпълнителния комитет към общинския съвет с една точка в дневния ред: "Разискване на ситуацията след смяната на областния координатор Иван Петров и назначаването на нов без консултации с местните структури за наложената кандидатура".

От заседанието отсъстваха само А. Станинска и Михаил Миланчев, които са извън града, както и Красимир Стефанов, който се смята за най-доверения човек на Петър Петров в Благоевград. По лично настояване на Петров той бе включен в кандидатсъветническата листа на Коалиция ЕКИП за местните избори през 2011 г. и оттогава е в открита конфронтация с останалите членове на партията в Благоевград. По тази причина Стефанов не е поканен на заседанието, съобщиха източници за "Струма".

"След направените разисквания се очерта общо несъгласие с така провежданата кадрова политика на централното ръководство на партия ЛИДЕР и по-конкретно от организационния секретар Петър Петров, и се изрази желание за напускане на изборните длъжности в общинския съвет и членството в партия ЛИДЕР", се казва в мотивите за колективната оставка.

Настоящият протокол се счита за колективно заявление за прекратяване на членството в партията от подписалите го лица, считано от 28 юни 2012 г., уточнили са вече бившите членове на ЛИДЕР.

Колективното напускане на членове на общинската организация на ЛИДЕР в Благоевград бе контрирано веднага от организационния секретар Петър Петров и новоназначения областен председател Злата Сотирова с упълномощаването на нов общински водач на мястото на Анка Станинска. Това е роденият през 1977 г. Георги Петров Ставрев. Това, което е известно за него, е, че до момента не се е занимавал активно с политика, работил е като мениджър в М-Тел, има висше образование. Назначаването му бе обявено от Петров на събиране на общинските председатели на ЛИДЕР от Пиринско, което се проведе в четвъртък в Благоевград. На срещата Петър Петров коментира пред "Струма", че оставката на Станинска е по-скоро женска проява на ревност заради назначаването на Злата Сотирова, отколкото аргументирана политическа позиция.

При нас уставът е ясен, областният председател се назначава от Националния организационен съвет и е нелогично за такова нещо да се иска съгласието на общинска организация, каквито претенции се съдържат в позицията на г-жа Станинска, категоричен е Петров.

От цялата ситуация в ЛИДЕР най-доволен е лидерът на ЕКИП Владимир Елезов. Почти всички, които напускат партията, са подали молби за членство при нас, между другото с мнозина от тях от дълго време работим като единомишленици, затова този ход е естествен, каза Елезов пред "Струма". Той съобщи, че до вчера са постъпили над 20 молби за членство в ЕКИП.


Още за: ЛИДЕР   молба   напускане   Още от: Политика

Принтирай статия
16 коментара
30 Юни 2012 07:44 | митко рупите
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Тези които виждате на снимката са ръководството на Лидер, ако иската да видите кои са членовете и симпатизантите та Лидер-затворете с мишката тази страница и 1 секунда по-късно я отворете отново..... ето ги!


30 Юни 2012 08:15 | до митко рупите
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

-кабинета ми е до Ален Мак, приемам всеки делничен ден от 9, 00 до 17, 00ч
събота от 10, 00 до 13, 00
..... психиатър доц. д-р Иванов


30 Юни 2012 08:23 | karata
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

КАКАВ ЛИДЕР, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА-ВСИ4КИТЕ ФИРМИ НА КОВА4КИ ТРИАБВА ДА СЕ РАСЛЕДВАТ.


30 Юни 2012 08:36 | митко рупите
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Е не ме цитирайте, не съм казал нещо кой знае какво


30 Юни 2012 08:55 | blagoevgrad
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Абе тази Хубавка Георгиева, не беше ли в листата за общински съветник от ЕКИП -партията на Елезов, или е от всички партии, та дано да се уреди да я назначат за директорка на ОДЗ 4
Уж не може да членуваш в повече от една партия, но явно че, за някой може


30 Юни 2012 09:01 | ОТ ГРАМАДА
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Браво, от едната партия веднага в друга. Ей тия подмазвачи! Как не ги е срам!!!


30 Юни 2012 09:04 | vss
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

http://www.struma.com/politika/eksliderut-na-knsb-v-cholakov-na-sud-za-lipsa-na_27998/


30 Юни 2012 10:01 | 1
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

А бе..., къде е Лазар !
Нали беше от Лидер!?!
Съветник!
За Лазар Причкапов питам, де....


30 Юни 2012 10:05 | Член
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

ЕКИП не е партия, а гражданско сдружение. Поинтересувайте се, после се образовайте каква е разликата и след това пишете.


30 Юни 2012 10:56 | ДО ЧЛЕН
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Важно е да си член, и то колкото се може на повече места си член, не се знае от къде ще те назначат на сладка длъжност


30 Юни 2012 13:24 | Член
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Усещам завист? Явно Вие заемате не толкова сладка длъжност като например хигиенист/ка? Няма защо да завиждате - просто повишете образованието си от начално на висше и Вие ще заемете сладка длъжност. Успех!


30 Юни 2012 17:29 | весна
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Няма завист. Запазете си сладката длъжност. Успех.


30 Юни 2012 18:46 | до П.Петров
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

По другите общини кога ще смениш ръководствата и ние чакаме да има промени.


01 Юли 2012 20:28 | мими
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

В Лидер почти всички са бивши военни, а всички знаем що за хора са. В името на парите са в състояние и майка си и баща си да предадат. А Анка Станинска е политическа и .....проститутка. Та кой не знае че мина през всички възможни политически формации, тъпкачът й Благой Янев е пропаднал във всяко отношение тип, а О, З. Иван Петров е с болен мозък. Ето това са ЛИДЕР. Правилно са се отървали от тях, кариеристи такива. Морално омерзени мишоци дашли от майната им.


02 Юли 2012 09:14 | ДО п.петров
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

каква женска завист те гони, на кой да завлиждат на злата ли, ее. и за какво, . за хубост, за интелект, за финес, за мъж... най-вече, за отношение..... е тук вече се улхте, но явно няма какво да посочите като моктиви, никъде не разбрахме какви са мотивите за тези промени, а краси стефаноф е комшия на злата и явно той я е уредил, да им е честита.....


03 Юли 2012 14:59 | гого
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ало, по-горе, пиши грамотно. В едно изречение - пет правописни грешки.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар