Цветан Цветанов в Гоце Делчев: Лесно е да говорим против нашите опоненти, но ние предпочитаме да покажем на хората, че гласът ни бе чут в Европа

03 май 2019 13:44   23 коментара   13706 прочита


Лесно е да говорим против нашите опоненти, но ние предпочитаме да покажем на хората постигнатото и това, че гласът ни бе чут в Европа. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ за Европейските избори на 26 май и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Гоце Делчев по време на среща с представители на бизнеса и граждани.

Заедно с Цветан Цветанов в Гоце Делчев бяха кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Асим Адемов, областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева и kародният представител д-р Емил Тончев.

Цветанов изрази задоволството си, че днес е именно в този град, а залата е препълнена. „Благоевградска област може да се гордее с номинираните кандидати – Мария Габриел, Асим Адемов и Андрей Новаков, които доказаха, че могат да защитят интересите на българските граждани пред Европа. Те имат комуникация с всички райони на страната и с хората. Благодаря специално на Асим Адемов, който посещава много региони. Той е човек, който искат да видят и чуят на много места - Търговище, Разград, Кърджали и други, защото Асим успя да спечели доверието им", каза още Цветанов. Той добави, че гражданите искат да имат постоянна комуникация с всички онези, които ни представляват в Брюксел. „Искат да говорят с тях за европейските политики, въпреки че нашите опоненти се опитват да извадят точно тази тема. Днес БСП не прати представител на дебата, който се проведе по една от националните телевизии, защото не могат да говорят за политики, а искат кампанията да премине чрез вътрешна конфронтация, насочена към останалите кандидати", допълни Цветанов. Според него политика не се прави по този начин. Цветанов подчерта, че дебатът днес е показал, че има теми, които са обществено значими и които могат да обединят различните партии, които имат своите номинации за членове на Европейският парламент.

Той отбеляза, че ГЕРБ и СДС, които се явяват заедно на изборите са част от ЕНП – най-голямата група в Европейският парламент. „Затова и обединихме усилията си, за да не пилеем гласовете на нашите избиратели, но и да подкрепим Манфред Вебер. Така ние даваме ясен знак пред Европа, че ще работим заедно", каза още Цветанов. Той призова всеки един – когато отива на работа или когато е почивка да види как се е променила България и колко неща са постигнати, благодарение на европейската солидарност. За пример той даде автомагистрала „Струма". „Много са тези, които искат да правят политика чрез омраза, но за мен е по-важно да се решават проблеми, както в случая с изгорялото читалище в село Скребатно. Там заедно с кмета, който е издигнат от друга партия, ще направим всичко възможно то да бъде възстановено за хората, защото читалището е място, което дава възможност да съхраняваме културата", подчерта Цветанов. Той отбеляза, че в Рибново, в Гоце Делчев, а и на много други места продължават да се инвестират средства за енергийна ефективност и подобряване на образователната инфраструктура. „700 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж" бяха инвестирани за подобряване на образователната инфраструктура на 500 училища и детски градини. За всички сгради в цялата страна ще ни бъдат необходими 9 млрд. – това можем да постигнем чрез стабилност и усвояване на европейски фондове, Норвежки и Швейцарски механизми", уточни Цветанов.

Той коментира, че образованието е един от основните приоритети за ПП ГЕРБ като до 2021 година ще се опитат да направят така, че заплатите на учителите да достигнат нива, които ще накарат младите хора да бъдат учители. Според Цветанов е много важно хората да знаят какво правят евродепутатите ни в Европа. По думите му особено важни са темите като мобилност, добри отношения със съседните ни страни и опазване на външната граница на Европейският съюз. „Важно е да имаме диалог с нашите съседи. Много хора обвиняват премиерът Бойко Борисов, че поддържа добри отношения с Турция, но благодарение на тях няма мигрантски натиск към България", каза Цветанов, отбелязвайки че не така стои въпросът с Гърция. Цветанов подчерта, че темата „Западни Балкани", която е била приоритет за България по време на европредседателството ни е дала много резултати, един от които е подобряване отношенията между Гърция и Северна Македония.

Той допълни, че ако влезнат в тона на БСП ще се измести фокусът. „Ние не трябва да превръщаме политиката в агресия, търсейки политически дивиденти. Такива могат да бъдат постигнати само чрез реални политики, които допринасят за решаването на проблемите", коментира Цветанов. Той добави, че през годините чрез националния бюджет и европейските фондове са били решени много проблеми.

Цветанов бе категоричен, че без стабилност няма как да бъдат постигнати резултати и чрез предсрочните избори, каквито искат опонентите им, няма да се решат проблемите.

Кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС Асим Адемов подчерта, че за двете години,като евродепутат се е уверил, че в Брюксел се градят политика и се защитават националните интереси на страната ни.

„Заедно с колегите ми от ГЕРБ в Европейският парламент показахме, че сме силен отбор и постигнахме много резултати. Защитихме достойно името на България в Европейският парламент и Европейският съюз. Смятам, че с постигнатите резултатите имаме основание да застанем пред вас и да поискаме вашата подкрепа", каза още Асим Адемов.


Още за: Цв. Цветанов   щаб   граждани   Още от: Политика

Принтирай статия
23 коментара
03 Май 2019 14:15 | Иван
Оценка:
40
 (
42
 гласа)

г-н Цветанов определено Европа, а и Света "ЧУ" за ВАС


03 Май 2019 14:25 | Гоце
Оценка:
37
 (
45
 гласа)

Ни срам ни образ, ах бедни ми народе


03 Май 2019 14:36 | Джумаята
Оценка:
35
 (
41
 гласа)

Ти и Боко вече сте в историята.


03 Май 2019 14:44 | Олег
Оценка:
29
 (
35
 гласа)

Нали обещаваше закрила на полицаите от Благоевград, ако работят за герб около избори, Боко и тях даде курбан.


03 Май 2019 15:04 | Чичо Данчо
Оценка:
32
 (
38
 гласа)

Цвъки, извади досието на Борисов и го завлечи с теб на дъното. Нормалните българи не ви искат.


03 Май 2019 15:23 | Чичо Ванчо:
Оценка:
32
 (
38
 гласа)

Ние плюваме по Цвъки, а той си мисли, че гергьовска роса го роси! Но скоро ще разбере истината! Не му стигнаха шестта апартамента /на трите щерки по два/, ами сега и "игрище" с асансьор?! Не ви стигна, не се наядохте, ами още искате да царувате над оглозганият народ. Не ви ли е срам ??? Не, не ви е! Вижда се от всякъде.


03 Май 2019 15:35 | бивш симпатизант на герб
Оценка:
35
 (
41
 гласа)

с какви очи се показваш бе, айдук, чуха те и те разбраха кой - кой е. дотук сте. взимай си саваклиева, и другите от ръководството, калинките, и се махайте от благоевград, защото го сринахте. гад мръсна. няма да си простя, че съм ви вярвала. проклети да сте.


03 Май 2019 17:01 | Гражданин
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Ела да видиш в Сандански как се изпълни програмата за саниране на многофамилни жилища "Региони в растеж". Изобщо не се спази по закон. Санираха жилищата на последните от регистрацията, приближени на кмета и жилища, в които не живеят хора. Това направи Котев.


03 Май 2019 18:39 | Осъзнала се Пунта-Мара
Оценка:
29
 (
29
 гласа)

Цвък е бита карта, ама се прави на Пунта-Мара, любимката на Боко Маркуча. Ако българите на изборите не им покажат, че за нищо не стават, значи са стадо и заслужават такива тарикати-мошеници, недоучили шофьори-физкултурници, да ги стрижат до голо!


03 Май 2019 19:41 | До Цеъки
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Абе Цвъки знам че неги четеш тия коментари ама аз си пиша. Така си се оцвъкал че и в пералята да те въртят пак няма да излезеш чист ти ще си останеш едно голямо леке. Не те ли е срам да водиш агитация, да заблуждаваш хората . За вашата потъваща партия ще гласуват само такива като теб крадци и мушеници. Господ Бог и Народа забавят но не забравят.


03 Май 2019 21:16 | Кат
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Ако сте будали гласувайте за тия!


03 Май 2019 21:16 | Захари
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Цецо крадецо


03 Май 2019 23:28 | Пунта Мара
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

Смешен жалък крадлив наглец. Не те ли е срам да се показваш?


03 Май 2019 23:31 | Цецо
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Няма кой да ме осъди мен! 0раво господине! А дано ти мине.


03 Май 2019 23:51 | До Цецо
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Извинявай но не се представяй от името на Цв Цв . Защото той въобще не ги чете тези вестници. А за тебе съм сигурен че много лесно могат да те осъдят защото си дребна риба.


04 Май 2019 07:48 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

БЪЛГАРИНА НЕ Е ГРАБЕН ТАКА КАКТО ГЕРБ ГО ГРАБИ И УБИВА И ПРЕЗ ТУРСКО РОБСТВО. ИМА САМО ЕДИН ПЪТ-И ТОЙ Е КЪМ ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИИСКИ ЗАТВОР. С ТЯХ ТРЯБВА ДА ЗАМИНАТ И ПРОКУРАТУРАТА СЪС ЦАЦАРОВ И ЧАСТ ОТ СЪДА.


04 Май 2019 08:26 | Само питам?
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

До Цеъки написа:като теб крадци и мУшеници
"мУшеници" да не идва от мушици?


04 Май 2019 08:46 | Георгиев
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

А в Гоце Делчев нищо не каза как да си купим апартамент без пари в богат квартал, как да си постройм хотел или къща за гости с европари. КАК ЛИ НЕ ТЕ Е СРАМ ИЗОБЩО ДА СЕ ПОКАЗВАШИ ДА АГИТИРАШ ! ПАЗИ БОЖЕ!


04 Май 2019 10:20 | старогражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Видно е от горния форум, че Цветанов служи само за активизирането на чугунените глави по целия Югозапад.


04 Май 2019 17:43 | Ендрев
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Гледам го оня ден този нещастен крадец да щъка по главната улица а от там в културния дом в град Г. Делчев а след него два балона, две мекерета- Рибанеца Джуркин и Колето Джингарово и ме хвана срам затях, а как ли не го е срам изобщо да се показва и той след тези кражби както и онези две мижитурки - Джингаров и Джуркин, но съм сигурен че Колето, Сайдито го е пратил с Цветанов и се сетих че Сайди Чолак - шефа на ДПС е шеф на Никола Джингаров който уж е директор на Брезнишкото училище. Реално там командва Сайдито.


04 Май 2019 22:41 | До Джyмаята
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Този и бб са срамна история. Нас трябва да ни е срам, че ги търпим.


05 Май 2019 00:39 | Сирма Войвода
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

МОЛЯ ОПРАВЕТЕ ЗДРАВЕОПЗВАНЕТО И БОЛНИЦИТЕ - ОБЩИНСКИТЕ ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ ДА НЕ ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ОТ 1ВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.


05 Май 2019 07:55 | Орлин махала
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не гласувайте за герб и има шанс нещата в здравеопазването и в други сектори да се оправят.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар