Цвета Караянчева пред актива на ГЕРБ в Благоевград: Най-вярната социология са резултатите от частичните местни избори

30 септември 2020 00:58   17 коментара   9968 прочита


С кофи, метли и канонада от яйца, протестъри посрещнаха в областния център на Пиринско председателя на НС.

„Най-вярната социология са резултатите от частичните местни избори, които се проведоха в неделя в цялата страна. Рухна митът, че не сме легитимни. Опроверга се и друга лъжа на нашите опоненти – че сме заедно с ДПС. Видя се, че в смесените райони ние сме единствената им алтернатива. По тези места дори не знаят, че на жълтите павета една партия се е провъзгласила за най-големия борец срещу ДПС.

Те дори не са я чували. Толкова много се направи в цялата страна – инфраструктура, увеличените възнаграждения, геополитическите проекти, преобразените села и градове. Всичко това се оценява, в неделя получихме поредното потвърждение.“ Това заяви членът на ИК на ГЕРБ и председател на НС Цвета Караянчева по време на среща с актива на ГЕРБ в Благоевград.

„Въпреки убедителната победа на ГЕРБ на местния вот – все още има един човек, който отказва да приеме нашите успехи. Румен Радев така и не проумя, че не е партиен лидер, а обединител на нацията. Водената от него политика не само разруши мостовете между институциите, не само настрои гражданите едни срещу други, но и отблъсна хора от неговия собствен екип, там текучеството е голямо. Вероятно скоро ще остане само той и военните съветници“, коментира Цвета Караянчева и допълни, че Радев по-скоро трябва да се съсредоточи върху трусовете в неговата партия.

„6 депутати напуснаха днес БСП, като един от мотивите им е опороченият вътрешнопартиен вот. И БСП и Радев искат да правят следващите избори?“, попита членът на ИК на ГЕРБ.

Председателят на НС съобщи новината, че утре в парламента ще бъде сформирана специална комисия на паритетен принцип от всички парламентарни групи, която ще събира мнения, позиции, предложения относно проекта за нова Конституция.

„Ще се допитаме и до академичната общност. Крайната цел е да имаме нужните 160 гласа за свикването на ВНС. Странно е как в един момент всички протестиращи искаха ВНС, а след като ние задействахме процедурата – всички се отказаха“, отбеляза тя.

„В Благоевград предстоят кметски избори. Сигурна съм, че ГЕРБ ще излъчи възможно най-добрия кандидат. Загубата минала есен ни посочи грешките. Вярвам, че сме се поучили от тях и ще успеем отново да се преборим за доверието на жителите на Благоевград. Трябва да дадем нова перспектива на града“, подчера членът на ИК на ГЕРБ.

Тя отново настоя бившите членове на ГЕРБ, които сега са се присъединили към нови политически проекти – да постъпят достойно и да напуснат общинските съвети, където са избрани като представители на ГЕРБ. „Много добре си спомням как докато беше в ГЕРБ Цветан Цветанов призоваваше за същото при подобни ситуации. Иначе фактът, че има напуснали членове на ГЕРБ – не бива да ни притеснява. Когато с някого не гледате в една посока и той не е мотивиран да работи за каузата – по-добре е да се разделите“, подчерта тя.

Областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков бе категоричен, че енергията на членовете на ГЕРБ не бива да отива по посока атаки към политическите опоненти, а както винаги е било – за градивни неща. „Благоевград се промени при управлението на ГЕРБ. Лоша дума няма да кажа за напусналите колеги. Случващото се в града през последната година не се харесва на никого и съм сигурен, че след изборите ще поемем в нова посока“, сподели Новаков.

„Не сме безгрешни. И не го крием. Връзката ни с хората обаче е голямата сила на ГЕРБ. Винаги сме се вслушвали в тяхното мнение и съвети и сме се коригирали. Затова все още сме първа политическа сила. Доказахме го в неделя, ще го докажем и на изборите в Благоевград“, посочи на свой ред членът на ИК на ГЕРБ и зам.-председател на ПГ на партията Красимир Велчев.

Припомняме, че протестиращи с метли и кофи на главата,водени от протестър №1 Калоян Ханджийски посрещнаха в Благоевград председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Скандирания "Боклуци" "Мафия" и "Оставка" огласиха площада пред зала 22 септември.

Арогантността на протестърите стигна до там, че хвърляха яйца по гостите и придружавщите ги депутати от ГЕРБ, oбластният лидер Ан.Новаков и зам. областният управител Антоанета Янчева.

Едно от тях удари заместник председателя на ГЕРБ Красимир Велчев. Всичко това стана пред очите на видни активисти на ПП ГЕРБ и кметове, десетки полицаи и охранители от НСО. 

17 коментара
30 Септември 2020 06:14 | ���
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

Греховно е да се хвърля храна, но на кой да обясняваш на лумпели ли. Тези които хвърлят храна знаят ли как се произвежда. НЕ. Ако знаеха нямаше да се гаврят с нея.


30 Септември 2020 06:44 | Но
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Тук коментари няма, защото тази абсолютно невзрачна


30 Септември 2020 08:14 | ученик
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Петричани, как можахте да изберете това недоразумение за народен представител? В града ни има далеч, далеч по добри и интелигентни лица от този прост човек.


30 Септември 2020 08:43 | Смях
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Като гледам Георги Динев след 3 години в народно събрание, най-сетне се запозна с претседателя на Парламента! Голямо постижение, БРАВО!


30 Септември 2020 08:48 | коко
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Двадесет протестиращи. Това ли е Благоевград. Тези ли ще не управляват.


30 Септември 2020 08:52 | Петрич
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Нашето депутатче "Гошко на тате" винаги си е падал по тъпи п... ки, било то и кърджалийски..


30 Септември 2020 08:52 | ккк
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Гърмят всички медии голям протест голямо чудо. Обективни медии ха... ха... ха...


30 Септември 2020 09:14 | съгражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

а не е далече времето когато залите бяха препълнени,


30 Септември 2020 09:17 | �������
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

проста кърджалийска п. тка, така я нерече нейния вожд, от тук нататък коментарите за тая ПКП са излишни, сравнението е право в десетката


30 Септември 2020 10:26 | Захари
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Присъстващите са държавни калинки, които се страхуват, че ако падне цар тиква и те ще трябва да се върнат по родните си села и паланки.


30 Септември 2020 10:28 | Коко
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Кърджалийската шунда от ден на ден става все по антипатична.


30 Септември 2020 10:48 | 888
Оценка:
-10
 (
20
 гласа)

Браво на ГЕРБ напред и само напред,


30 Септември 2020 12:28 | Петрич
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Махай се кривата шия Динев мамин маумун


30 Септември 2020 12:28 | Митко Бомбаджиев
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Проста Кърджалийска Пу. ка, ето това е тая!!!!


30 Септември 2020 17:56 | баи онзи
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

ПИШЕТЕ НЕЩО СМИСЛЕНО БЕ ПРОСТАЦИ


30 Септември 2020 18:37 | ....
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ти си представителна извадка от простаците.


30 Септември 2020 20:21 | Стефанов брях
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Като мантра непрекъснато се повтаря - БСП наследник на БКП, БСП свързано с ДС2 червени милионери и прочее. Тези, които подкрепят подобни тези е добре да анализират подробно "Диневи от Петрич" и да потърсят отговори...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар