Цв. Цветанов: Над 100 млн. лв. е получила община Банско от Европейския съюз през последните години

12 май 2019 17:44   22 коментара   12131 прочита


Над 100 млн. лв. е получила община Банско от Европейския съюз през последните години. Това каза председателят на Националният предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с обществеността в Банско. По думите му благодарение на това и на политиката, която се реализира от правителството, Банско се развива като един успешен курорт.

„Банско отдавна е целогодишен курорт и самият факт, че видяхме много туристи дори сега показва, че е направено много. Вашата подкрепа към нас осигурява стабилност. След европейските, идват и местни избори, а нашите опоненти ще започнат да правят негативна политика спрямо успешните ни кметове, един от които е Георги Икономов", каза още Цветанов. Той добави, че по време на изборите на 26 май трябва да се гарантира стабилността на страната ни, защото европейската солидарност е важна за развитието на регионите.

„Освен над 100 млн. лв., които Банско е получило чрез реализирането на европейски проекти, правителството с постановления на Министерски съвет е отпуснало за курортния град целева помощ за последните две години около 5 млн. лв. Банско има необходимост от подкрепа, развива се и е едно от привлекателните места за туризъм у нас", заяви Цветанов. Той припомни, че до 2020 година трябва да е готово споразумението за средствата, които ще бъдат отпуснати на България от Европейския съюз, за да може от януари 2021 година да започне тяхното усвояване. „Спомняте си, че при кабинета „Орешарски" споразумението беше връщано два пъти, затова се забави и усвояването на европейските средства", подчерта Цветанов. Той добави, че страната ни не трябва да има отново застой. „Не искаме да се връщаме назад", коментира Цветанов. Той добави, че трябва да продължаваме да развиваме политика, която ще е в полза на гражданите, бизнеса.

Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков подчерта, че зелените политики не могат и не трябва да пречат на развитието на бизнеса и курорти като Банско.

„През последните 5 години в Европейският парламент се занимавам с темите бюджет и транспорт. В последно време, като човек от комисията по бюджет в Европейският парламент слушам устойчиво, че парите към България спират, защото доверието към нас е изчерпано, но това не е така", каза Новаков. Той добави, че всъщност е точно обратното – през следващия програмен период страната ни ще получи повече средства. „За мен като докладчик и вносител на регламента за бюджета за следващия програмен период беше важно да договорим не само увеличение на средствата, но и това финансирането от европейския бюджет да се запази както досега – 85 % от европейският бюджет и 15 % от общинския или държавния бюджет", допълни Новаков. Той коментира, че другата важна тема за България пакета „Мобилност" за момента е сложена на „трупчета", тъй като българските евродепутати са успели да се преборят разглеждането му да остане за следващия мандат. „Битката предстои затова трябва да изпратим в Европейският парламент хора, които ще я довършат до края", отбеляза Новаков. Той заяви, че единствената политика, която разбира е тази, която е насочена към хората. „Имаше мои колеги, които идваха тук, за да спасяват Банско. Същите тези, които дойдоха да спасяват Пирин гласуваха българските камиони да пътуват празни през цяла Европа, като по този начин ще замърсяват въздуха", уточни Новаков. Според него ако искаме швейцарски заплати, то в Банско е необходимо да бъде изграден втори кабинков лифт.

„Инвестициите в образованието ще допринесат за просперитет и развитие на България”, подчерта кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Асим Адемов по време на среща с обществеността в Банско. Той отбеляза, че почти 2 години е имал възможността да е член на Европейския парламент, в които се е убедил, че страната ни е авторитен и уважаван партньор. „ Ние имаме уважаван министър-председател Бойко Борисов, изключително успешен еврокомисар Мария Габриел и евродепутатите от ПП ГЕРБ", каза още Адемов.

Той добави, че заедно с колегите му от ГЕРБ в европарламента са постигнати много добри резултати.

„Правителството издигна като основен приоритет образованието. Огромно е удовлетворението ми, че този приоритет не е само на думи, а на дела", отбеляза Адемов. Той посочи, че 500 училища са били ремонтирани и обновени с европейски средства на стойност 700 млн. лв. „Освен това постигнахме увеличаване заплатите на учителите с 35 %, върнахме хиляди деца в училище. Това се прави не, за да фаворизираме учителите, а защото ако искаме да просперираме, затова трябва да инвестираме в образованието, защото само така ще сме успешни", каза Адемов.

„Ще продължаваме да подкрепяме ГЕРБ, за да не позволим ляво управление, което да фалира държавата”, подчерта кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Илия Лазаров. „За мен е чест да съм в Банско, което е част от историята на България, не само защото корените ми са оттук, но и защото то е участвало в един от най-важните моменти, случили се в нашето минало", каза още Лазаров. Той добави, че от СДС подкрепят и ще продължат да подкрепят ПП ГЕРБ. „Дясното управление дава възможност на България, но и на Банско да се развиват. Може да имаме различия по отношение темповете и начините, но не може да се оспори, че са постигнати добри неща. Аз съм последен в листата не се боря за място, но изразявам своята подкрепа към колегите от листата на ГЕРБ и СДС", посочи Лазаров.

Кметът на Банско Георги Икономв връчи на Андрей Новаков картички, които традиционно се изработват в общината по повод Деня на Европа и представят красотите на България. Тях той трябва да предаде на членовете на Европейския парламент.

„Изборите на 26 май са много важни, защото могат да допринесат за по-качествен живот или обратното”, каза кметът на Община Банско Георги Икономов по време на предизборната среща с жителите на курортния град.

Той подчерта, че обединението на десните сили е важно за понататъшното развитие на страната ни.

„Винаги казваме, че Европа е далеч, но така беше преди да влезем в Европейският съюз през 2007 година. Сега Европа е на една ръка разстояние, затова много хора правят бизнес, пътуват или живеят в други страни от Европейския съюз", добави Икономов. Според него решенията, които се взимат в Европейския парламент пряко касаят всички, затова е важно да се гласува. „Трябва да подкрепим ГЕРБ на изборите на 26 май, за да продължи развитието на България", подчерта Икономов.


Още от: Политика

Принтирай статия
22 коментара
12 Май 2019 18:02 | Хитър Петър
Оценка:
26
 (
30
 гласа)

Цецко, скрий се, всички нормални българи презират крадливата шайка герб.


12 Май 2019 18:09 | Щерев
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Герб =гроб.


12 Май 2019 19:33 | старогражданин
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

ПОЧИСТВАНЕТО СЛЕД ЦВЕТАНОВ ЩЕ БЪДЕ РАВНОСИЛНО НА РЕВОЛЮЦИЯ В ЮГОЗАПАДА.


12 Май 2019 19:40 | Бимбо
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Те поГЕРБиха България.


12 Май 2019 19:55 | Антикомунист:
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

БКП=БСП+ГЕРБ - това е ясно на всички ни. От тук идва и злобата на едните към другите и обратно. Но байрака го вее ГЕРБ. Те виждат сламката в очите на другите, но не виждат гредата в собствените очи. От този извод произтича и тяхната фраза на всяка крачка:"Вижте какво направихме ние, а какво направиха другите? ". Вярно. Но до някъде. Забравят, за да бъде сравнението точно да уточнят:"Какво направихме ние за ДЕСЕТ ГОДИНИ и както направиха ТЕ ЗА ГОДИНА И ПОЛОВИНА, от които една година с ежедневни стачки и свирки под прозорците на "ония"? " -Нищо не направиха. А вие поне си накупихте апартаменти. А за влоговете ви още не знаем. Това, което сте направили е за мили очи. Пък и за какво сте там??? Само да забогатявате ли??? И нима другите българи, които бяха в Еврейския парламент нищо не направиха за България?! Та само вие? Докато сме ЕГОИСТИ - няма да я има и България. Заради такива като вас!


12 Май 2019 20:11 | Само да попитам
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

В тези Европейски пари влиза ли "водният цикъл" или само Малкият рилски манастир? Защото се знае, че "водният цикъл" беше довършен от ВиК -Банско безплатно. Иначе 50 метра от ул. "Пирин" станаха много красиви. Ама за другите няма да говорим. Нито за миризмата, която се носи от канализацията.


12 Май 2019 20:21 | Емигрант
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Герб е най голямото зло сполетяло България в последните 30 години.


12 Май 2019 20:22 | Апел
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

До избори се допускат зрели хора. А хората вече имат поглед кой какво е направил в Европарламента за България. Така, че не ни са нужни лъжливи агитации. Не е нужно да ни заблуждават. ЛЮДЕ, преценете ги без да ги слушате по митингите и гласувайте за най-добрите, тези, които са работили честно за народа ни, НО ГЛАСУВАЙТЕ! Има и такива.


12 Май 2019 20:54 | Костюма
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Банско избира ГРОБ за още 100 милиона.


12 Май 2019 20:57 | Банско
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

За това в Банско младите деца не могат да си намерят работа като хората а инече 100 милиона прибрал кмета умреляк....


12 Май 2019 21:05 | Чичо Ванчо:
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Ама са си намерили гербаджии саалам агитатор-най-големият мошеник на републиката?! Обзаведе се с апартаменти, асансьори... и тръгна сред народа да ги агитира пак да го изберат. Така требе-давай напред и хич да ти не пука! Хората нищо не знаят. Добро лице на ГЕРБ. Нема що.


12 Май 2019 21:27 | 555
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

това ли е електората на герб. камерен състав. откарани насила.


12 Май 2019 21:30 | Доктора
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

От 100 мильона, 80 ги прибраха Кмета, Бистрин, брат му и друга гербаджийска сган!
Малин купува и реновира хотели, строи си къща в гората, кмета и той и така!
Немският данъкоплатец, вади и плаща! Мазньоците, строят и богатеят!
Наздраве за ЕС в сегашния му вид!


13 Май 2019 08:09 | Наблюдател
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Да се чудиш на акъла на тоя Цветанов с какъв ли сурат и срам отново се показва и обикаля дори да агитира!


13 Май 2019 08:13 | Bbbbb
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Благодарение на това кмета Георги Икономов си направи замък


13 Май 2019 08:36 | Мнение
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Нито Цветанов, нито Икономов са виновни! Те си гонят собствените интереси и ще си крадат, докато ние ги държим на тези постове. Ние сме виновни, че си ги избираме. И че не гласуваме масово. Затова ВСИЧКИ на избори, за да ги махнем. А това, че нямат ни срам, ни сурат е друга работа. Те са си такива-безочливи крадци!


13 Май 2019 10:31 | Разлог
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Разложени чакат Цветанов да дойде и да ги" светне" как се правят далаверки.


13 Май 2019 11:49 | Над 100 млн. лв....
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Като е получила общината НАД 100 МИЛИОНА и какво е направила? Дребни обекти та да не личи къде са потънали. Стига сте крали! Отчекнете малко парички и платете за газопровод от Симитли


13 Май 2019 13:00 | Дончо Тръмп
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

От тия 100 милиона, 3-4 са потънали в палата на Гошо Дупката. Такива къщи и в Америка са единици! А като гледам май само общинската администрация са събрани да гледат цвъ, цвъ помияра!!!


13 Май 2019 13:16 | Не разбрал
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Какъв делът Шашко Чечемето? За него какво е останало? Или Икономов му е отстъпил хлебозаводът в Банско?! Дано има споразумение, ама истинско, а не само за пред хората - да се лижат като лесбиики. Щото има и "Воля"! "Обидените от ГЕРБ вече са там!


14 Май 2019 06:51 | банскалия
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Тук един и същи човек от Банско пише коментар след коментар против ГЕРБ. Каква ли е причината - или е уволнен, или е крал и са го хванали /както Цветан Цветанов/ и сега е свободен, не спи и пише ли пише.


18 Май 2019 22:45 | Усет
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този човек и е крал и е уволнен. Познавам го.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар