ЦИК потвърди решение на ОИК - Благоевград: Ал. Стамболийски няма да бъде кандидат за кмет на Благоевград

30 септември 2019 11:23   1 коментар   7452 прочита


Централната избирателна комисия отхвърли жалбата на кандидата за кмет на Благоевград Александър Стамболийски срещу решението на ОИК - Благоевград да не го регистрира. Жалбата е била подадена от Илия Трунгов в качеството му на упълномощен представител на Инициативния комитет за издигането на независим кандидат за кмет на община Благоевград.

В жалбата се твърди, че „ОИК - Благоевград при извършена проверка не е дала указания за отстраняването на непълноти и несъответствия, а е предприела действия по автоматично заличаване на част от избирателите по представения списък на подкрепящи независимия кандидат“. Според жалбоподателя, това го лишило от възможност да коригира непълнотите преди изтичане на крайния срок за регистрация.

След като ЦИК е разгледала жалбата и решението на ОИК - Благоевград, обяви, че решението на ОИК – Благоевград е правилно, тъй като при приемането му не са нарушени изискванията на разпоредбите на Изборния кодекс и отхвърли жалбата на Илия Трунгов, с което се потвърди, че за кмет на Благоевград остават да се борят 12 кандидати.

К. Тодоров


Още за: ЦИК   решение   жалба   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
30 Септември 2019 14:02 | Зрител
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Жалко!
Този беше много подходящ!!!
Поне си е доказан крадец!
Една благоевградска фирма го осъди, защото открадна от нея доста парички.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар